Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Jefferies verhoogt koersdoelen ING, KBC en ABN AMRO
Beeld: KBC

Jefferies verhoogt koersdoelen ING, KBC en ABN AMRO

(ABM FN-Dow Jones) Jefferies heeft de koersdoelen van ING, ABN AMRO en KBC Group verhoogd in navolging van de recent verschenen kwartaalcijfers. Dit bleek vrijdag uit een sectorrapport.

Het koersdoel van ING ging licht omhoog van 16,60 naar 16,70 euro met een ongewijzigde koopaanbeveling. Daarbij verhoogden de analisten hun ramingen voor de winst per aandeel voor 2023 tot 2025 met 1 tot 4 procent. Daarmee komen de winsttaxaties voor ING voor deze periode tussen de 4 en 7 procent hoger uit dan de consensus, aldus Jefferies. In het vierde kwartaal presteerde ING beter dan verwacht, maar de outlook was conservatief en er werd geen nieuw aandeleninkoopprogramma aangekondigd.

Het koersdoel van ABN AMRO verhoogden de analisten vrijdag van 14,60 naar 18,00 euro, met een ongewijzigd Houden advies. Volgens Jefferies was ABN AMRO de uitblinker met indrukwekkende resultaten. Toch zijn de analisten van mening dat de consensus teveel omhoog is gegaan, waardoor een negatieve verrassing bij toekosmtige resultaten op de loer ligt. De taxaties van Jefferies voor de winst per aandeel in 2024 en 2025 liggen 4 tot 7 procent onder de consensus.

Voor KBC ging het koersdoel omhoog van 80,00 naar 90,00 euro, met een gehandhaafd koopadvies. De volgende katalysator voor het aandeel volgt in mei bij de eerste kwartaalcijfers, verwachten de analisten. Jefferies houdt er rekening mee dat KBC dan een aandeleninkoopprogramma aankondigt. De taxaties voor de winst per aandeel tussen 2023 en 2025 liggen 5 tot 7 ptocent boven de marktconsensus.

ING noteert vrijdag een procent hoger op 13,32 euro, ABN AMRO stijgt bijna anderhalf procent op 16,66 euro en KBC wint een procent op 70,84 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ABN AMRO BANK N.V. kopen verkopen

67% zegt kopen

18 stemmen

ING kopen verkopen

78% zegt kopen

23 stemmen

KBC Groep kopen verkopen

67% zegt verkopen

12 stemmen

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 03 oktober

  1. Beurzen China gesloten i.v.m. National Day
  2. VS Joltz job openings aug
 2. 04 oktober

  1. Beurzen China gesloten i.v.m. National Day
  2. UMG notering €0,24 ex-dividend
  3. Frankrijk services PMI sep 43,9
  4. Duitsland services PMI sep 49,8 volitaliteit verwacht
  5. ECB-President Christine Lagarde spreekt volitaliteit verwacht
  6. EU services PMI sep 48,4
  7. VK services PMI sep 47,2
  8. VS ADP banenrapport sep +150K volitaliteit verwacht
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht