Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Beursblik: hoge waardering KBC blijft verdiend
Beeld: ABM Financial News

Beursblik: hoge waardering KBC blijft verdiend

(ABM FN) UBS heeft het koersdoel voor KBC verlaagd van 72,00 naar 63,00 euro en handhaaft het neutrale advies, na de beter dan verwachte eerstekwartaalcijfers. 

De relatief hoge waardering ten opzichte van sectorgenoten is nog steeds verdiend, vindt analist Johan Ekblom. Maar veel opwaarts potentieel is er volgens de analist niet meer.

De koersdoelverlaging is deels het gevolg van de recente dividenduitkering, en anderzijds van een lagere verwachting voor de winstgevendheid en de groei.

Na de recente koersdaling denkt UBS dat KBC het overtollige kapitaal van 1,25 miljard euro niet zal teruggeven als dividend maar door middel van de inkoop van eigen aandelen. Met de huidige waardering op ruim 59 euro is het aandeel nog altijd hoger gewaardeerd dan sectorgenoten, en het nieuwe koersdoel bevestigt dat die waardering volgens UBS terecht is.

Hoewel de winst in het eerste kwartaal hoger dan verwacht was, was de onderliggende verdeling van de resultatenontwikkeling teleurstellend, volgens de analisten van de zakenbank. De netto-rentebaten waren 3,5 procent lager dan de consensusverwachting. Daartegenover stonden meevallende kosten, anders inkomsten en de vrijval van voorzieningen van oninbare leningen.

De rentebaten werden tijdelijk gedrukt door inflatiegerelateerde obligaties. UBS ziet echter ook een risico dat de doelstelling om dit jaar 5,7 miljard euro aan rentebaten te realiseren in gevaar kan komen. 

Ook is UBS minder optimistisch over de kosteninflatie dan KBC zelf. UBS verschoof bovendien zijn timing van de rentecyclus enigszins en komt daardoor voor 2023 uit op een 10 procent hogere nettowinst, maar een 4 tot 5 procent lagere winst in 2024 en 2025.

Het aandeel KBC stijgt maandag 1,2 procent naar 60,26 euro.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Barclays verhoogt koersdoel ABN en KBC
  2. KBC: bankieren en verzekeren onder een dak

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
KBC Groep kopen verkopen

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 13 mei

    1. NL faillissementen april
    2. ASMI jaarvergadering
    3. Fagron jaarvergadering
  2. 14 mei

    1. B&S Group Q1-cijfers
    2. OCI Q1-cijfers
    3. Bayer Q1-cijfers
    4. Agfa-Gevaert Q1-cijfers
    5. Dui inflatie april (def)
    6. VK werkloosheid maart
    7. Dui ZEW-index economisch sentiment mei
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht