Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Steun voor Aegon

Het aandeel Aegon staat de laatste dagen flink onder druk. De beren delen rake klappen uit, er worden forse zwarte candles gevormd, maar thans indiceert mijn marktlens dat steunvorming aanstaande is. Ik zal de offensieve koopkans voor u omschrijven en aangeven waarom de risk-reward ratio er uitstekend bij staat. Kijkt u met mij mee naar de daggrafiek.  

Bodemvorming

Het aandeel Aegon bevindt zich al geruime tijd in een brede tradingrange met 4,89 euro aan de onderkant als steunstreep en 5,44/5,49 aan de bovenkant als weerstandzone. Vanaf de top op 5,44 hebben de beren zich geroerd, met forse zwarte candles is de koers naar beneden gedrukt. Thans wordt de onderkant van de bandbreedte genaderd.

In het recente verleden heeft de steunstreep op 4,89 meerdere malen gefungeerd als springplank voor de bulls en ook meet de RSI momenteel overspannenheid onder in het veld. Als maandag een witte candle wordt gevormd en de RSI een up-cross maakt met de OS-lijn, dan blijft de range intact en is een beweging richting de gemiddeldelijn op 5,20 aannemelijk. Daarboven komt zelfs ruimte vrij richting de 5,44/5,49 zone, de bovenkant van de range.

Vanaf de huidige koers (4,93) biedt de propositie dan ook een uitstekende risk-reward ratio. Veel herstelpotentieel dus voor Aegon, maar de koers moet wel boven de 4,89 euro steun blijven bewegen.     

Offensieve koopkans

De sterke 4,89 steungrens wordt genaderd, hetgeen kansen biedt voor offensief ingestelde beleggers. Speculanten kunnen reeds koopposities innemen met een stop op 4,89, swingtraders wachten op bevestiging van bodemvorming in de vorm van een witte candle. Zij missen dan mogelijk het eerste stuk van de beweging omhoog, maar dat is de prijs die zij betalen voor meer zekerheid. Het geschetste steunscenario is valide zolang de koers boven 4,89 noteert, succes! 

Nico Bakker (nicoprbakker.nl) Nico P.R. Bakker (1957) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas SA. Hij houdt zich bezig met research, training en coaching op het gebied van technische analyse ten behoeve van actieve beleggers. Diverse publicaties verschijnen regelmatig van zijn hand op bekende websites in binnen- en buitenland. Ook spreekt hij op seminars en congressen en verzorgt hij TA workshops.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht