Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Fugro is een buy

Fugro is een buy

De markten bewegen tussen hoop en vrees. De AEX heeft de afgelopen week de weerstand van 538 doorbroken en dat is een positief verhaal voor het technische plaatje. We zagen dat met name de macro data vanuit de VS een boost aan de handel gaf, maar ook het positieve nieuws rondom de onderhandelingen tussen de VS en China bieden steun aan de markten. 

Trump heeft er geen probleem mee dat de deadline in het handelsconflict na 1 maart wat kan worden opgeschoven. Het lijkt er dan ook op dat beide partijen serieus werken aan een akkoord en dat zou heel gunstig zijn voor de markten.

BAM en BESI

Vanmorgen kwamen BAM en BE Semiconductor Industries met haar resultaten. BESI voorziet in het lopende kwartaal een verdere omzetdaling door moeilijke marktomstandigheden. Echter, het fonds gaat vandaag toch 6% omhoog omdat vele analisten slechtere cijfers hadden verwacht. 

BAM, dat natuurlijk in 2018 meerdere keren moest afschrijven op probleemprojecten, kwam nu met goede cijfers en staan inmiddels op 3,41 euro. Hoewel ik verwacht dat het aandeel op weg kan naar 3,60 euro, heb ik mijn winst op het fonds toch verzilverd. De koers is recent behoorlijk hard opgelopen en dat kan wat winstnemingen gaan ontlokken. Dit geldt overigens ook voor BESI.

 

AEX

De AEX laat een prima beweging zien en staan nu dus boven de 538. Afgelopen week gaf ik aan dat zodra we boven dat niveau zouden komen, de markten technisch gezien zouden kunnen versnellen. 

Toch zien we nu de laatste dagen dat we ronde de huidige niveaus wat haperen. Enige voorzichtigheid is dan ook geboden, maar eventuele dips naar de steun van 532, 528 en 523 bieden mooie instapkansen. Trendmatig ziet het er prima uit en ons koersdoel blijft 555 punten. 

Olie

Olie is bezig aan een enorme opmars. Ik volg altijd de Brent Oil Future en die laat een enorme opmars zien sinds we boven 63 dollar zijn gekomen. Deze weerstand is nu uitgenomen en er is ruimte richting de 70 dollar. 

Shell, SBM Offshore en Fugro (en indirect ook Brunel) hebben een directe correlatie met de olieprijs. Brunel is als uitzender nauw betrokken bij de oliesector voor het leveren van hoogwaardig personeel en de koers mag wat ons betreft richting de 16 euro. Shell staat in mijn persoonlijke top 3 aandelen voor 2019 en is net als olie bezig met een stevige opmars.

 

Fugro

Fugro heeft het al jaren zwaar. In 2014 noteerde het fonds nog rond de 45 euro en begin van dit jaar rond de 7,50 euro. Inmiddels noteren we rond de 9,50 euro en heeft ons computergestuurde handelsmodel een koopsignaal gegeven.

De bodemonderzoeker ziet de afgelopen maanden redelijk wat kleine orders binnen komen. Lange tijd lieten beleggers het aandeel links liggen, uit angst dat er een emissie zou plaatsvinden. Ik verwacht dit echter niet en ik zie dat branchegenoten het momenteel ook goed doen. Ik verwacht dat de goede cijfers die nu in de sector worden gerapporteerd een verdere boost aan het aandeel gaan geven. 

Houd er rekening mee dat maandag 25 februari de jaarcijfers over 2018 worden gerapporteerd. Ik ben positief en verwacht dat het aandeel naar de 12 euro gaat oplopen in de komende maanden. Kortom, Fugro is een buy.

Beijer heeft zakelijk positie in Aegon, Fugro, Unilever, PostNL, VIX, Shell en TomTom. Privé heeft hij longposities in Ahold, Shell, PostNL en Aegon.

John Beijer is onafhankelijk beursanalist en heeft vijfentwintig jaar ervaring met de handel in aandelen, opties, futures en turbo's. In zijn columns combineert John Beijer kwantitatieve signalen met fundamentele analyse en een grote dosis eigen visie. De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Beleggers wordt geadviseerd bij elke beleggingsbeslissing contact op te nemen met zijn of haar financiële adviseur. John Beijer heeft geen posities in individuele aandelen en beleggingsfondsen. Als posities worden ingenomen in de aandelen of fondsen waarover wordt geschreven, zal dit onder aan de column worden vermeld.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 30 april

    1. China inkoopmanagersindex industrie en diensten april volitaliteit verwacht
    2. Samsung Q1-cijfers
    3. NL producentenprijzen maart
    4. Arcadis Q1-cijfers
    5. Adidas Q1-cijfers
    6. Volkswagen Q1-cijfers
    7. Air France-KLM Q1-cijfers
    8. Dui detailhandelsverkopen maart
    9. PB Holding jaarcijfers
    10. Acomo €0,75 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht