Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Verkoopdruk bij Randstad

Verkoopdruk bij Randstad

De reboundfase lijkt op te drogen nu er signalen van verkoopdruk zichtbaar zijn in Randstad. Wellicht een prima moment om koopposities af te bouwen, en daarmee worden tevens kansen aangereikt voor offensieve shortspelers.

Aan de hand van de weekgrafiek zet ik de mogelijkheden uiteen. 

Knap herstel

Het afgelopen half jaar heeft de koers een flinke up- en downswing achter de rug. Vanaf de top op 54+ daalde het aandeel rap om te bodemen op 36,41. Een koersdaling van ruim 33%. Toch volgde ook een knap herstel dit jaar, want thans staat er alweer krap 46 op de borden.

Charttechnisch ziet het er echter niet geheel positief uit. Thans is de koers gestuit op de oude koersbodem rond 48+ die samenvalt met de 55 SMA en het 61,8% Fibonacci niveau van de laatste koersswing.

Daarnaast staat de swingteller op +9, spanningsmeter RSI draait neerwaarts onder de dynamische overbought lijn en er is een Bearish Engulfing candle patroon in de maak. 

Exit Long

De doorgewinterde Dashboard-belegger zal derhalve direct herkennen dat op het Dashboard een Exit Long signaal voor reboundposities staat. De kans dat de dalende trend een vervolg krijgt neemt tevens toe en de Risk Reward verhouding is prima in geval van een afdaling.

Op de chart is deze ingetekend met de rode balk voor het neerwaarts potentieel en de blauwe balk voor het opwaarts risico. Daarbij hebben wij twee koersdoelen vastgesteld zodat u uw money management daar op kunt aanpassen.

In eerste instantie ligt er ruimte voor een afdaling richting circa 43 rond de daily SMA en daarna richting de bodem rond 38. Alles bij elkaar droogt de rebound dus op en liggen er kansen voor offensieve shortspelers. Boven 48+ is het dalingsscenario van tafel en krijgt de uptrend meer vorm.

Nico Bakker (nicoprbakker.nl) Nico P.R. Bakker (1957) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas SA. Hij houdt zich bezig met research, training en coaching op het gebied van technische analyse ten behoeve van actieve beleggers. Diverse publicaties verschijnen regelmatig van zijn hand op bekende websites in binnen- en buitenland. Ook spreekt hij op seminars en congressen en verzorgt hij TA workshops.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht