Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Rebound intact in Unibail-Rodamco

Rebound intact in Unibail-Rodamco

Ondanks dat de trend nog dalend is, is een herstelfase in volle gang bij Unibail Rodamco. Het zal nog wel even duren voordat de dalende trend voorbij is, maar dat betekent niet dat er geen kansen liggen. 

De rebound rijkt immers volop mogelijkheden aan voor offensieve spelers. We leggen derhalve de weekgrafiek onder onze marktlens om de kansen en bedreigingen te detecteren.

V-bodem

Heel 2018 werd gekenmerkt door een dalende trend. Lagere toppen en lagere bodems brachten de koers van circa 200 terug naar 130+. Een fors verlies. Eind december werd een V-bodem gevormd op 130+ en een opleving gestart richting 158+.

Daar kreeg de downtrend een vervolg en zakte het aandeel opnieuw weg. De bulls wisten echter in te grijpen en op krap 140 is een hogere bodem zichtbaar. Thans is de koers boven de daily SMA geklommen (stippellijn) en op weg naar  de weerstand op 158+. 

Dubbel koersdoel

Op het Dashboard prijkt de Support-conditie. De swingteller staat immers in de plus en de RSI staat op het punt de 50 zone opwaarts te doorbreken. Dat betekent dat het herstel in volle gang is. Offensieve reboundspelers kunnen derhalve koopposities aanhouden.

Daarbij hanteer ik twee koersdoelen. De eerste ligt op 158+ en de tweede rond 169 ter hoogte van de SMA zone en net onder de oude bodems van begin 2018. Mochten de bulls dat niveau de komende weken kunnen bereiken, dan is daar wel wat verkoopdruk te verwachten.

Bij zwarte candles op korte termijn verzwakt het beeld en onder 140 is het positieve scenario sowieso van tafel. Voor nu dus bezien of de bulls stand houden richting 158+. Wellicht kunt u met een trailing stop uw posities bewaken.

Nico Bakker (nicoprbakker.nl) Nico P.R. Bakker (1957) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas SA. Hij houdt zich bezig met research, training en coaching op het gebied van technische analyse ten behoeve van actieve beleggers. Diverse publicaties verschijnen regelmatig van zijn hand op bekende websites in binnen- en buitenland. Ook spreekt hij op seminars en congressen en verzorgt hij TA workshops.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht