Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
TomTom start noordwaartse route

TomTom start noordwaartse route

Het is altijd interessant en spannend om naar fondsen te zoeken die aan een verse uptrend beginnen of hun stijgende trend van nieuw bloed voorzien. U weet wellicht dat ik daar mijn Dashboard-methodiek voor gebruik met zijn eigen metingen en spelregels.

Zo stuitte ik op de weekgrafiek van TomTom, een plaatje dat een opleving naar krap 12,00 herbergt, een prachtige route noordwaarts voor trendvolgende beleggers. Ik zal de verwachte route voor u uitstippelen. 

Verse uptrend

Ik zal niet in detail treden wat betreft de exacte spelregels om tot een koopaanbeveling te komen; daarvoor verwijs ik graag naar mijn coachingvideo’s. Wel zal ik de elementen noemen die voeding geven aan een verwachte koersstijging.

Zo staan er al enkele witte candles boven een fier oplopende gemiddelde lijn, wordt er steun gevonden op een 50% Fibo-retracementlijn, noteert de swingteller een +3-stand en kruist de RSI de 50-lijn opwaarts.

Voldoende groene lampjes op het Dashboard om een UP-status te rechtvaardigen met daaraan gekoppeld een zogenaamde Enter Long (EL)-coachingaanbeveling. Hoe nu verder?

Tussen rood en groen

Om het scenario te completeren is het van belang opwaarts en neerwaarts koerspotentieel te beoordelen. Welnu, een groene steunstreep ligt op 9,16, nipt onder de eerder genoemde SMA/FIBOzone.

Klik om te vergroten

Hier mag de koers niet onder vallen, anders verpietert het beeld aanzienlijk. Boven in het veld ligt er pas een rode weerstandstreep als bullremmer op 11,80. De koersbeweging tussen groen en rood behelst een uitstekende Risk/Rewardratio, zoals weergegeven door de groen/blauwe balk.

Koopkans

Zolang de koers boven 9+ noteert en de swingteller doortelt in zijn blauwe stand, is het meest waarschijnlijke scenario een rally naar 11,80.

Anders gedefinieerd: er is gebodemd, de bulls krijgen de gelegenheid de uptrend te vervolgen, hetgeen tevens een uitnodiging voor trendbeleggers is om de bulls een handje te helpen. 


 

Lopende posities:

Op het moment van schrijven heeft Nico Bakker van BTAC in privé dan wel zakelijk geen positie in de onderliggende waarden zoals beschreven in dit document dan wel financiële instrumenten die hier aan zijn gerelateerd. Er kan sprake zijn van indirecte deelnemingen via beleggingsfondsen, kapitaalverzekeringen en/of pensioenfondsen waarin wordt belegd en waar hij geen invloed heeft op het beleggingsbeleid. Verder zijn er geen andere potentiële belangenconflicten bekend.

Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht