Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

ING even op verkoop

De financiële markten zitten gevangen in een nauwe tradingrange en voor de AEX geldt daarbij de 480 als steun en de 488 als weerstand. Het cijferseizoen is inmiddels losgebarsten op Beursplein 5 en de toonaangevende spelers komen nu ook langzaam maar zeker met cijfers. 

ASML kwam met prachtige cijfers en is op weg naar mijn koersdoel van 120 euro. Philips, ook één van mijn favorieten, stelde de markt een klein beetje teleur. De koers ging gisteren aanvankelijk 4% onderuit. Philips gaf aan dat men met de Amerikaanse keuringsdienst, de FDA, een meningsverschil heeft over de productie van defibrillatoren. De healthcare-sector moet natuurlijk de nieuwe groeimotor worden. Aan de andere kant moeten we niet vergeten dat het aandeel in december nog op 26,46 euro stond en recent een topje neergezet heeft op 29,40 euro. Aandelen Philips vallen nu wat terug en dat biedt hele mooie koopkansen. Onder de 26 euro mag het aandeel weer opgepikt worden, is mijn visie.

Koopgelegenheid Ahold

Één van de snelst groeiende internetbedrijven, Alibaba, kwam ook met prima cijfers en heeft zelfs de outlook verhoogd. Zalando rapporteerde in het vierde kwartaal voor het eerst in haar bestaan een omzet boven de 1 miljard. Online shopping is dus een hot item en ik verwacht dat een bedrijf als PostNL daar de komende maanden verder van blijft profiteren.

Tevens ben ik positief gestemd over Ahold. De laatste dagen staat de koers wat onder druk en de dip biedt nu een mooie koopgelegenheid. KPN staat de laatste dagen ook behoorlijk onder druk en noteert rond de 2,70 euro. De huidige dip is wat mij betreft een koopkans. De concurrentie in de telecomsector is en blijft hevig, maar KPN draait langzaam maar zeker meer omzet in de zakelijke divisie en ook de particuliere divisie kan zijn producten steeds makkelijker aan de man brengen.

AEX naar 505 

Zoals zojuist al gemeld, zitten we in een nauwe tradingrange en als we kijken naar de daggrafiek, hebben we steun op 483 en 480 punten en daaronder op de 478 punten. Ik blijf bij mijn visie dat de AEX dit kwartaal naar de 505 mag, maar dat we het uitbraakpunt rond de 466 eigenlijk een keer moeten terug testen.

Dat biedt de achterblijvers heel mooie kansen om op in te stappen, want milde dalingen worden nu steeds gebruikt om in te stappen. Weerstand is er op 485 en 488 punten. Als we daarboven komen, zullen we gaan versnellen naar het koersdoel van 505 punten.

Milde terugval voor ING

De meeste financials die recent met de resultaten zijn gekomen, stellen mij niet teleur. Volgende week komt ING met haar cijfers en de verwachtingen zijn hooggespannen. Het aandeel noteerde in december rond 12,40 euro en aan het begin van het jaar op 14,05 euro. Mijn koersdoel is 16 euro. Dit wordt berekend aan de hand van technische analyse en is een oude top van juli 2015. Het technische plaatje ziet er dus goed uit, maar ik verwacht een milde terugval richting de 12 euro op korte termijn. 


Ook mijn computergestuurde handelsmodel geeft een verkoopsignaal, zoals u in de grafiek kunt zien. Op de langere termijn ben ik dus erg positief, maar op de korte termijn wordt er een ronde van gezonde winstnemingen verwacht en dat biedt weer een heel mooie kans om daar in te stappen.

Mensen die het aandeel hebben, houden het rustig vast. Speculanten zouden kunnen kijken naar wat puts of een turbo short met een stoploss op 14,05 euro.

Beijer heeft zakelijk calls PostNL, put ING en een factor long op goud. Privé heeft hij longposities in Shell, Ahold, PostNL en Aegon. 

John Beijer is onafhankelijk beursanalist en heeft vijfentwintig jaar ervaring met de handel in aandelen, opties, futures en turbo's. In zijn columns combineert John Beijer kwantitatieve signalen met fundamentele analyse en een grote dosis eigen visie. De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Beleggers wordt geadviseerd bij elke beleggingsbeslissing contact op te nemen met zijn of haar financiële adviseur. John Beijer heeft geen posities in individuele aandelen en beleggingsfondsen. Als posities worden ingenomen in de aandelen of fondsen waarover wordt geschreven, zal dit onder aan de column worden vermeld.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    4. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    5. Besi €2,15 ex-dividend
    6. Fugro €0,40 ex-dividend
    7. Heineken €1,04 ex-dividend
    8. Vastned €1,28 ex-dividend
    9. CTP €0,275 ex=dividend
    10. EU consumentenvertrouwen april (definitief)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht