Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Uitstroom uit goud-ETP's, instroom bij olie- en cacao-ETP's

Beleggers nemen winst op edelmetalen

Beleggers nemen winst op edelmetalen na de sterke rally van afgelopen week. In plaats daarvan stappen ze contrair in cacao- en olie-ETP’s. Dat blijkt uit de Weekly Flows Analysis van ETF Securities.

“Goud is dicht in de buurt gekomen van ons koersdoel van 1300 dollar per troy ounce voor halverwege het jaar. We zagen een uitstroom van 30 miljoen dollar bij goud-ETP’s.” 

“Het escaleren van de spanningen in Syrië, Noord-Korea en de onzekerheid over de uitkomst van de Franse verkiezingen zorgden afgelopen weken juist voor aanzienlijke instroom. Year-to-date mochten goud-ETP’s al meer dan 600 miljoen dollar aan instroom verwelkomen.”

Verdere steun

ETF Securities verwacht nog steeds steun onder de koers, omdat de kans dat de Federal Reserve in juni de rente gaat verhogen gezakt is naar minder dan 50%. 

Beleggers zetten nu in op olie en cacao. “We zien een opportunistische instroom in olie-ETP’s, na een correctie van de olieprijs van vorige week. Dit kwam door teleurstellende cijfers over de Amerikaanse olievoorraad, die minder was gedaald dan gedacht.”

Slechtst presterende grondstof

Dit is daarnaast de achtste opeenvolgende week van instroom voor cacao-ETP’s. De spotprijzen in New York en Londen bereikten het laagste punt in vier jaar. De cacaoprijs is de afgelopen maanden met maar liefst 42% afgekomen, en is daarmee één van de slechtst presterende commodities.”

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 26 april

    1. Bank of Japan rentebesluit 0% (onveranderd) volitaliteit verwacht
    2. Corbion Q1-cijfers
    3. Signify Q1-cijfers
    4. IMCD Q1-cijfers
    5. Basic-Fit trading update Q1 en jaarvergadering
    6. Total Energies Q1-cijfers
    7. Beursgang CVC (verwacht)
    8. ABN Amro € 0,89 ex-dividend
    9. ASML €1,75 ex-dividend
    10. Vopak €1,50 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht