Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
After Hours: Netflix

After Hours: Netflix

Welkom bij weer een nieuwe reeks After Hours op IEX, want het cijferseizoen is ook op Wall Street weer begonnen. Vanavond zijn er de Q2-cijfers van Neftlix, maar laten we eerst even vooruitblikken. Waar gaat het vanavond om en waar moeten we op letten?

  • De groei van het aantal abonnees. Bij voorgaande cijferrapportages was dit iedere keer een trigger voor een enorme koersstijging van het aandeel. Elke keer als ik er short in zat... Dus zo heb ik mijn lesje wel geleerd. Tegen de trend in de hardst stijgende aandelen shorten is een te dure hobby.
  • Winst- en omzetcijfers werd eigenlijk altijd wat minder op gelet, maar wie weet. De markt is de laatste maanden onrustiger dan in de twee jaar hiervoor. Dus misschien maken omzet en winst nu wel uit.

Cijfers

Dan over naar Q2-cijfers. De cijfers zelfs zijn niet verkeerd, maar omdat Netflix voorzichtig is over de outlook zakt de koers. Ook is het aantal nieuwe abonnees lager dan verwacht en dan krijg je dus dit effect.

Bespoke heeft nog wat cijfertjes:

Anthony Macaroni houdt het ook op het outlookverhaal wat de daling veroorzaakt:

Goed punt :-)

Heeft ook effect op de Nasdaq 100 future (-0,9%) zoals u kunt zien en ook de S&P future nu op -0,2%, dus impact heeft het zeker.

Nick Bakker is marketwatcher bij IEX.nl. Nick Bakker kan posities innemen op de financile markten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX redactie.

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
    2. NL inflatie april
    3. Reserve Bank of Australia rentebesluit
    4. Infineon Q1-cijfers
    5. UBS Q1-cijfers
    6. Zalando Q1-cijfers
    7. Solvay Q1-cijfers
    8. Heijmans Q1-cijfers
    9. Kendrion Q1-cijfers
    10. BP Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht