Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Liveblog: Pharming?!

Liveblog: Pharming?!

Update 16:00 uur: Vette vinger Ahold Delhaize

Dank topegever, het lijkt er inderdaad op.

 


Update 13:35 uur: Pharming

Terwijl CEO Sijmen de Vries vrolijk de gong staat te luiden op het Damrak, komt een vernietigend rapport van Kempen door dat een koersdoel van €0,60 op het aandeel plakt. Concurrentie van Shire's nieuwe product zou het marktaandeel van Pharming's Ruconest aantasten. 

Volgende week vrijdag 21 september hoort Pharming of het in de VS wel of niet Ruconest mag aanbieden voor preventief gebruik. Oók volgende week gaat Pharming op tour: te beginnen 17 september in Leiden en 19 september in Rotterdam. Beide avonden zijn overigens volgeboekt.  

Het aandeel ligt licht onder druk en noteert op dit moment een kleine 2% lager op €1,28. Intussen heeft ABM Financial News, dat vandaag trouwens in Brussel de gong luidde (feli's jongens), even met Leiden gebeld. Van De Aandeelhouder: 

 


Update 09:50 uur: Gonggg

De AEX-stijging wordt u aangeboden door...

 


Update 09:30 uur: 15 september overpeinzing

Achteraf is dit het beste wat mij is overkomen op de beurs. Ik was net drie jaar serieus aan het lange termijn beleggen. Mijn worst case scenario was ook toen al -89%, ofwel de Dow Jones 1929-1932. Zo ver kwam het niet, ik herinner mij nog wel ruim -60% van mijn eigen portfolio. Fortis Obam, weet u nog... Wie niet toen?

Mijn beleid was ook toen al iedere maand de beurs kopen, ongeacht standen, sentiment en verwachtingen. Daar heb ik me al die jaren aan gehouden, hoe moeilijk dat ook was eind 2008 en begin 2009. Dat is mijn les van de crisis en krach. Gewoon geen mening hebben over de markt, laat staan voorspellen.

Het heeft mij geen windeieren gelegd. Tot nu toe dan. Always expect the unexpected. Oh ja, dat kunnen ook stijgende markten zijn. Want deze bullmarket van ruim negen jaar zag ik net zo min als omvallende banken en krach aankomen. Wat was uw schade en wat is uw les van toen?

 


Update 09:00 uur: Advies

  • Ahold Delhaize: naar sell van neutral en naar €18 van €20 - UBS
  • Coca-Cola EP: naa €45 van €42 - Kepler Cheuvreux
  • NN: verhoogd naar buy - Bank of America-Merrill Lynch

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht