Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aperam-dip geeft kansen

Aperam-dip geeft kansen

De AEX heeft ons koersdoel van 555 punten gehaald, doorbroken en lijkt nu op weg naar 563 punten. Dit is de eerstvolgende weerstand. Afgelopen week gaf ik in mijn column aan dat het erop of eronder was voor Galapagos met een koersdoel op 105 euro. 

Inmiddels staan we op 108 euro na positieve testresultaten van één van de medicijnen. Hiermee heeft het bedrijf echt miljarden in handen en ga ik mijn koersdoel voor het fonds verhogen naar 120 euro. Wel wacht ik op een dipje om weer opnieuw in te stappen na de enorme rally van afgelopen week. 

Een andere favoriet, Altice, deed het ook prima en steeg meer dan 25%. Altice is echter een ander verhaal, de cijfers waren minder slecht dan verwacht en men durft weer te denken aan een voorzichtige groei. Vanaf de huidige koers rond 2,35 euro denk ik eerder aan winstnemingen dan aan een verdere stijging bij dit fonds.

 

AEX

Het technische plaatje van de AEX blijft onverminderd positief. We moeten echter niet vergeten dat we vanaf eind december met een AEX rond de 475 al een enorme rit hebben gemaakt. 

Zowel stijgingen als dalingen gaan uiteraard nooit in één streep en de strategie blijft dus nog steeds: buy on the dips. Als we kijken naar de dag grafiek hebben we nog een gap tussen de 553 en 558 en zou dat nog even opgevuld moeten worden. 

Wij verwachten dan ook vanaf de 563 een eventuele terugval naar de 553 tot 548 en dat geeft weer mooie kansen om in te stappen. Zolang we maar boven de 538 staan is de trend omhoog.

Aperam

Staal- en aluminiumfabrikanten werden hard geraakt toen Trump zijn handelsoorlog met China uitriep. Deze fondsen werden als eerste geraakt, ArcelorMittal daalde van 30 naar 17 en veert nu weer iets op. Het aandeel dat ik deze keer in de schijnwerpers wil zetten is de roestvrijstaalfabrikant Aperam. Dit was ooit een afsplitsing van ArcelorMittal. 

De afgelopen dagen zien we nieuws naar buiten komen dat de onderhandelingen tussen de VS en China weer goed verlopen en dat zorgt ervoor dat deze fondsen al wat aantrekken, maar met name het feit dat de Chinese macrodata aangeeft dat er weer groei in de economie zit geeft een boost aan deze fondsen.

 

Als we technisch kijken zien we dat Aperam rond de 42 á 43 euro in 2018 noteerde en sinds het uitbreken van de handelsoorlog is teruggevallen naar de 22 euro. We hebben nu een trading range van 24,50 euro aan de onderkant en aan de bovenkant hebben we weerstand aan 29,60 euro. 

Ik denk dat het een kwestie van tijd is dat we weer boven deze oude weerstand gaan komen en dat de trend gaat versnellen naar 41,20 euro. Vanaf de huidige 27,80 is dit dus een forse rit. 

Houd dus de ontwikkelingen tussen Trump en zijn Chinese ambtgenoot in de gaten en zodra er witte rook is, gelijk op Aperam en ArcelorMittal springen.

Beijer heeft zakelijk positie in Aegon, Fugro, Unilever, PostNL, VIX, Shell en TomTom. Privé heeft hij longposities in Ahold, Shell, PostNL en Aegon.

John Beijer is onafhankelijk beursanalist en heeft vijfentwintig jaar ervaring met de handel in aandelen, opties, futures en turbo's. In zijn columns combineert John Beijer kwantitatieve signalen met fundamentele analyse en een grote dosis eigen visie. De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Beleggers wordt geadviseerd bij elke beleggingsbeslissing contact op te nemen met zijn of haar financiële adviseur. John Beijer heeft geen posities in individuele aandelen en beleggingsfondsen. Als posities worden ingenomen in de aandelen of fondsen waarover wordt geschreven, zal dit onder aan de column worden vermeld.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht