5 Belgische dividendparels

Door Beursduivel.be op 14 mei 2019 15:30 | Views: 10.678

5 Belgische dividendparels

Dividend is verantwoordelijk voor een groot gedeelte van het rendement op Belgische aandelen. MoneyTalk.be selecteerde in dat kader vijf dividendfavorieten van dit moment op Euronext Brussel. 

De eerste dividendfavoriet is Atenor: 

1. Atenor

Voor dit aandeel lijken stijgende dividenden de komende jaren gegarandeerd "nu de pan-Europese strategie meer en meer wordt uitgerold en de komende jaren voor hogere winsten kan zorgen".

Bekijk hier de koers van aandelen Atenor. 

2. Cofinimmo

Dit gereglementeerde vastgoedvennootschap bezit steeds minder kantoorvastgoed en juist steeds meer zorgvastgoed. Ook kondigde Cofinimmo (klik hier om de koers van Cofinimmo te bekijken) recent de eerste dividendverhoging in tien jaar aan. 

3. Engie

"De transformatie van de groep blijft onder de radar door de problemen met de kerncentrales", schrijft de geldsite over het energiebedrijf. Engie is een "miskend koopje" en "een mooie kans".

Bekijk hier de koers van Engie

4. Immobel

De wissel in het aandeelhouderschap zorgt voor een verhoogde dynamiek die zijn effect op de resultaten niet mist bij Immobel (klik hier voor de koers). "De eerstvolgende jaren beloven de resultaten sterk te zijn en kan het dividend nog omhoog."

5. TINC

MoneyTalk noemt TINC "een heel defensieve keuze en vooral een prima alternatief voor een obligatie".

Klik hier om de koers van TINC te bekijken. 

Lees ook: 7 koopwaardige techaandelen met geweldige dividenden

Meld u gratis aan voor de Opinie & Tips Nieuwsbrief van Beursduivel.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group