Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Bill Miller vindt aandelen niet te duur

Bill Miller vindt aandelen niet te duur

Veel grote beleggers maken zich ernstig zorgen over de in hun ogen exorbitante stijgingen van de beurzen in de afgelopen maand. Maar volgens de legendarische oud-fondsbeheerder Bill Miller zijn aandelen helemaal niet te duur. 

David Tepper, oprichter van Appaloosa Management, zei deze week dat de effectenmarkt sinds 1999 niet meer zo overgewaardeerd is geweest.

En Stanley Druckenmiller, topman van Duquesne Family Office, zei: "De verhouding tussen risico en beloning staat misschien wel op het slechtste punt dat ik in mijn hele carrière heb gezien.”

Niet dramatisch overgewaardeerd

Bill Miller, voormalig fondsbeheerder van Legg Mason Value Trust en oprichter van Miller Value Partners, is het daar niet mee eens.

"Na de stortvloed van slecht nieuws over de coronacrisis is de markt wellicht een beetje te ver vooruitgelopen, maar ik vind niet dat het zo dramatisch is als Tepper en Druckenmiller stellen", zo zegt hij in gesprek met CNBC.

Miller, een waardebelegger, wijst erop dat de totale markt momenteel wordt verhandeld tegen ongeveer 17 keer de verwachte bedrijfswinst in 2021, wat ook zo’n beetje het gemiddelde is van de afgelopen vijf jaar. 

Bekijk ook: Zijn aandelen nu te duur?

'Beste koopmogelijkheid ooit'

Tijdens de coronacrash in maart zei hij dat de neergang een van de beste koopmogelijkheden ooit had geschapen. 

“We hebben een grote rally gezien, 30% of meer erbij in vier weken. De markt voorspelt wat de economie gaat doen, de economie kan niet voorspellen wat de markt gaat doen. Al het economische nieuws dat we elke dag zien, gaat over een periode in het verleden, en de markt kijkt vooruit", aldus Miller.

Miller voegde eraan toe dat er nog steeds waardeaandelen te vinden zijn in de markt die ondergewaardeerd zijn. 

'Amazon kan binnen drie jaar verdubbelen'

De toonaagevende Amerikaanse beursindices zijn sterk gestegen ten opzichte van de dieptepunten van eind maart. Dat kan volgens CNBC deels verklaard worden door de goede prestaties van technologiegiganten als Amazon.

De e-commercereus is een van de grootste holdings van Miller Value Partners, zo blijkt uit cijfers van FactSet. Volgens Miller zou het aandeel Amazon binnen drie jaar kunnen verdubbelen vanwege de inspanningen van het bedrijf om zichzelf te beschermen tegen een toekomstige pandemie, en zijn sterke positie als aanbieder van cloud-diensten. 

Lees verder: Massawerkeloosheid, maar de beurs stijgt. Hoe kan dat?

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht