'AB InBev interessant voor lange termijn'

Door Belegger.nl op 22 juli 2021 11:30 | Views: 9.444

'AB InBev interessant voor lange termijn'

De nabije toekomst lijkt er niet al te best uit te zien voor AB InBev, maar de lange termijn is des te rooskleuriger, zo stelt Niels Koerts van de IEX Beleggersdesk. Hij is positief over het bedrijf vanwege de sterke marktpositie en de hoge marges.

De opkomst van de besmettelijkere deltavariant van het virus is een tegenvaller op korte termijn, schrijft de analist. "In verschillende delen van de wereld stoppen overheden met het versoepelen van de lockdownrestricties, waaronder in Zuid-Afrika. Dat raakt AB InBev, want die markt is goed voor zo’n 5% van het operationele resultaat van de brouwer."

Koerts gaat vooralsnog wel uit van het basisscenario waarbij alle lockdowns volgend jaar zijn opgeheven. "Er is echter een risico dat vanwege de deltavariant nog langere tijd strenge regels zullen gelden."

Optimistisch voor lange termijn

Voor de langere termijn is hij echter wel optimistisch gestemd. "Research and Markets, een leidende partij op het gebied van marktonderzoeken, verwacht dat de internationale biermarkt tot 2025 met 3,7% per jaar gaat groeien. Deels als gevolg van de toenemende wereldbevolking, anderzijds lopen ook de bierbestedingen per inwoner licht op."

Opvallend hierbij is de shift naar lage en non-alcoholische dranken. "Ook heeft de consument meer oog voor kwaliteit, wat af te lezen is aan het feit dat er meer kleine, gespecialiseerde bierbrouwers bij zijn gekomen."

Sterke marktpositie

AB InBev speelt hier volgens Koerts op met premiummerken als Budweiser en Bud Light en met meerdere 0,0%-biertjes. "Gelet op de sterke marktpositie – het bedrijf is wereldmarktleider – gaan we er vanuit dat de brouwer gestaag doorgroeit."

De analist maakt een vergelijking met concurrent Heineken, dat een hogere waardering kent. "Dat komt door de hoge schuldgraad van AB InBev, in combinatie met een wat mager dividendrendement van 1%."

'Markt let te veel op schuldgraad'

Aan de andere kant is AB InBev wel een maatje groter dan Heineken en heeft het ook een sterkere marktpositie, met hogere marges. Volgens Koerts wordt dat door beleggers onvoldoende erkend. "Naar onze mening let de markt te veel op de hoge schuldgraad. Als de marktomstandigheden verbeteren, zal de schuldverhouding snel dalen. Al met al zou ik daarom eerder de voorkeur aan AB InBev geven."

Zie ook: 'Onvermijdelijk marktherstel voor AB InBev'

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront