Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Nu al hoogtevrees? We kunnen nog hoger

Nu al hoogtevrees? We kunnen nog hoger

Inflatie, tapering, strengere Chinese regulering… niets lijkt het economisch herstel en de aandelenmarkten van hun à propos te kunnen brengen. Sommige beleggers krijgen al hoogtevrees, maar volgens Esty Dwek, Head of Global Markets bij Natixis Investment Managers Solutions, hebben de koersen nog voldoende ruimte om te stijgen.

"De combinatie van hoge inflatie, het voornemen van de Federal Reserve om te gaan taperen, Chinese regeldruk en de verdere verspreiding van de deltavariant heeft de groei nog niet doen ontsporen", schrijft de hoofdstrateeg in de September Perspectives van Natixis Investment Managers. 

Geen extra maatregelen

"De besmettingsgraad neemt toe, maar het aantal ziekenhuisopnames blijft onder controle. We houden dat wel goed in de gaten, want in de VS zien we alweer 100.000 opnames per week, het hoogste aantal sinds januari. Tot extra maatregelen zal dat volgens ons niet leiden, omdat het percentage gevaccineerden toeneemt en zij beter bestand zijn tegen het virus."

De hogere regeldruk in China zette de koersen van Aziatische aandelen lager, maar ook die van luxe consumentenaandelen, die van rijke Chinezen afhankelijk zijn. 

Dwek: "Het begon met Alibaba en Jack Ma, maar breidt zich nu uit naar antitrust, productiviteit, datacontrole, ongelijkheid en onderwijs. En de Chinese overheid is nog lang niet klaar met het uitbreiden van de regels. De waarderingen zijn nu wel lager, wat de kans biedt om op een aantrekkelijker niveau in de markt te stappen."

Groei over piek heen, maar nog lange tijd sterk

De strateeg blijft bullish. "We verwachten aanhoudende economische groei en nog steeds ruime steun van de centrale banken en van overheidsuitgaven. Het tweede kwartaal liet uitstekende resultaten zien, met veel hogere omzetten en marges, wat leidde tot bijzonder sterke winstgroei. Daar worden de hoge waarderingen de komende maanden door ondersteund."

Dwek erkent dat de economische groei misschien over zijn piek is, maar ze verwacht dat die nog altijd sterk zal zijn de komende kwartalen. "Bedrijven voorzien nog steeds toenemende omzetten omdat de vraag sterk blijft en de marges stijgen."

Voorkeur voor cyclisch

Wat betreft aandelen heeft ze een voorkeur voor cyclische sectoren als financials, energie en grondstoffen. "Maar dat zien we niet zwart-wit. We kijken in verschillende sectoren naar bedrijven met sterke winstcijfers."

Zie ook: 'Correctie van 10% zou niet vreemd zijn'

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht