Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Dagafsluiting van de AEX, en andere beurzen.

5.135 Posts
Pagina: «« 1 ... 73 74 75 76 77 ... 257 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 28 april 2017 18:26
    quote:

    Norske schreef op 28 april 2017 18:13:

    Rode cijfers voor IEX-Groep.
    Voorstel om dividend te passeren.
    Rode cijfers voor IEX Group

    Voorstel om dividend te passeren.

    (ABM FN-Dow Jones) IEX Group heeft over 2016 een negatief resultaat geboekt en zal in het lopende jaar meer investeren. Dat meldde de exploitant van beleggingswebsites vrijdag na het slot van de Amsterdamse beurs.

    Het bedrijf, met websites gericht op beleggers in eigendom als Belegger.nl, DeBeurs.nl, Eurobench.nl, Participaties.nl en IEXGeld, zei vrijdag over 2016 een omzet geboekt te hebben van 3,0 miljoen euro. In 2015 werd nog een omzet geboekt van 2,3 miljoen euro, maar daarbij werden de activiteiten pas vanaf 20 maart 2015 meegeconsolideerd.

    Het bedrijfsresultaat (EBITDA) bedroeg 66.000 euro negatief en de operationele kasstroom was 99.000 euro negatief.

    Het nettoverlies bedroeg 0,2 miljoen euro, vanwege een hoger kostenniveau.

    Als gevolg van de resultaten wordt door IEX voorgesteld om het dividend te passeren.

    Outlook

    In 2017 wil IEX meer investeren. In het kader van de geplande uitbreiding van de activiteiten van IEX Group wordt bovendien de mogelijkheid om additionele groeifinanciering aan te trekken overwogen, mogelijk door middel van de plaatsing van een converteerbare obligatie.

    "Het bestuur van IEX Group is er van overtuigd dat de investeringen in de huidige fase het transformatieproces zullen ondersteunen en op lange termijn tot aanzienlijke groei van de winstcapaciteit zullen leiden," aldus de exploitant van beleggingswebsites.

    IEX verwacht in de loop van 2017 nadere mededelingen te kunnen over aanvullende producten en diensten. Voor 2017 verwacht het bedrijf een stijging van de omzet en een procentueel sterkere stijging van de kosten.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  2. forum rang 10 voda 28 april 2017 22:18
    Franse verkiezingen geven Damrak duw in de rug

    Gemalto hard onderuit na nieuwe winstwaarschuwing.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen hebben afgelopen week goed gepresteerd, voornamelijk dankzij de uitkomst van de eerste ronde van de Franse presidentsverkiezingen. De AEX eindigde op weekbasis 1,8 procent hoger op 521,13 punten, tegenover een slotstand van 512,19 punten een week eerder.

    De markten slaakten volgens Aberdeen Asset Management "een zucht van verlichting" na de eerste verkiezingsronde. Emmanuel Macron behaalde 23,9 procent van de stemmen, tegen 21,4 procent voor Marine Le Pen van Front National. Macron van En Marche! zal het op 7 mei in de tweede ronde gaan opnemen tegen Le Pen. Daarmee komt er een tweekamp waarmee de markt ook het meest rekening hield.

    Candriam verwacht een overwinning van Macron tijdens de tweede ronde, mede omdat prominente politici van de Republikeinen en de Socialisten hun stemaanbeveling hebben uitgesproken in het voordeel van Macron.

    Deutsche Asset Management keek hoopvol naar de toekomst na de Franse verkiezingen. "Na de verkiezingen in Oostenrijk, Nederland en de daling in de peilingen van de Duitse AfD suggereert ook de uitslag in Frankrijk dat de populisten flink terrein verliezen in 2017. Er zijn nog heel wat problemen, maar het lijkt er op dat Europa eind 2017 stabieler zal zijn dan aan het begin van het jaar", aldus de beleggingsstrategen.

    Nadat de details in het belastingplan van de regering van Donald Trump ontbraken, richtten beleggers hun ogen op Frankfurt, waar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank op de rol stond. Conform verwachting handhaafde de ECB zowel de rentes als het opkoopprogramma voor obligaties. In zijn toelichting op dit rentebesluit zei een ogenschijnlijk positief gestemde voorzitter Mario Draghi dat de neerwaartse risico's verder zijn afgenomen. Uit recente data bleek volgens de centraal bankier dat het cyclische herstel steeds sterker wordt. "Het herstel was broos en ongelijk en is nu breedgedragen en sterk", concludeerde Draghi dan ook.

    Over de prijsontwikkeling in de eurozone zei Draghi dat de onderliggende inflatie slechts geleidelijk zal stijgen op de middellange termijn. Daarbij blijven de vooruitzichten voor de loongroei volgens de bankier "onzeker". Bewijs dat de inflatie zelfstandig naar het gewenste niveau stijgt is er nog onvoldoende, meent de centrale bank. Vrijdag bleek uit cijfers dat de inflatie in de eurozone in april 1,9 procent op jaarbasis bedroeg, tegen 1,5 procent in maart. De kerninflatie, exclusief volatiele prijzen van energie, voedsel, alcohol en tabak, kwam in april op jaarbasis uit op 1,2 procent. In maart was de kerninflatie nog 0,7 procent.

    Komende week

    Komende week staat beleggers weer een volle agenda te wachten, met onder meer de mondiale inkoopmanagersindexen, het rentebesluit van de Federal Reserve en het Amerikaanse banenrapport.

    Op bedrijfsvlak openen onder meer DSM, Royal Dutch Shell, Air France-KLM, Fugro, GrandVision, Intertrust en Brunel de boeken.

    Stijgers en dalers

    Onder de hoofdfondsen was Altice een hoogvlieger met een winst van 10,5 procent. Ook de financials deden het goed met een plus van 6,7 procent voor ABN AMRO en 5,2 procent voor ING Groep.

    Philips eindigde 4,3 procent hoger na vrijgave van de cijfers over het eerste kwartaal. Philips zag de resultaten sterker stijgen dan analisten hadden voorzien. In het afgelopen kwartaal boekte Philips een omzet van 5,7 miljard euro. Analisten rekenden vooraf op een omzet van 5,5 miljard euro. De nettowinst steeg van 37 miljoen naar 259 miljoen euro, beduidend beter dan de 156 miljoen euro waar analisten rekening mee hielden.

    Randstad zag over het eerste kwartaal van 2017 de omzet en winstgevendheid verder oplopen en maakte daarmee beter dan verwachte resultaten bekend. De omzet steeg autonoom met 6,4 procent naar 5.557 miljoen euro met een onderliggend operationeel resultaat (EBITA) van 209 miljoen euro, goed voor een autonome stijging met 16 procent. De onderliggende EBITA-marge verbeterde van 3,6 naar 3,8 procent. Het aandeel steeg 0,9 procent.

    Galapagos, doorgaans een goed presterend aandeel, gaf afgelopen week 1,1 procent prijs. Het biotechbedrijf rondde de kapitaalverhoging in de Verenigde Staten af en kwam met cijfers over het eerste kwartaal naar buiten.

    Onderaan bivakkeerde Gemalto met een verlies van 6,9 procent. De Franse digitale beveiliger kwam opnieuw met een winstwaarschuwing op de proppen. Voor het tweede kwartaal rekent Gemalto op aanhoudende tegenwind bij Payment en SIM. Als gevolg hiervan voorziet de beveiliger een omzetdaling van 8 tot 10 procent op jaarbasis, gerekend tegen constante wisselkoersen. Dit zal tot een operationele winst in de eerste jaarhelft leiden van 90 tot 100 miljoen euro. De tweede jaarhelft zal tussen de 300 miljoen en 350 miljoen euro aan operationele winst opleveren, denkt Gemalto. Daarmee ligt de winstverwachting voor heel het jaar op 390 miljoen tot 450 miljoen euro, hetgeen minder is dan de recent nog verlaagde winstoutlook van 453 miljoen euro. Analisten van Bryan Garnier waarschuwden dat ook de nieuwe outlook met argusogen bekeken moet worden.

    In de AMX kregen de kwartaalcijfers van BE Semiconductor Industries een positief onthaal. Besi zag de omzet in het afgelopen kwartaal met 18,4 procent op kwartaalbasis stijgen naar 110,2 miljoen euro. De brutomarge kwam uit op 55,7 procent. De orderinstroom dikte met 162,4 procent aan tot 239,8 miljoen euro. Met name de outlook kon analisten bekoren.

    Ook Corbion was in trek, getuige de winst van 10,6 procent. Corbion boekte in het eerste kwartaal van 2017 een nagenoeg stabiele omzet, maar autonoom was sprake van een stevige krimp. Voor 2017 rekent Corbion echter onverminderd op een EBITDA exclusief eenmalige posten dat licht onder dat van 2016 uit zal komen.

    ASM International eindigde 2,7 procent in het groen. Met de verkoop van 20 miljoen gewone aandelen ASM Pacific Technology haalde ASMI circa 248 miljoen euro op. ASMI blijft met een resterend belang van 34 procent de grootste aandeelhouder van ASM PT.

    Vastned ging gebukt onder een ex-dividend notering en gaf op weekbasis 4,0 procent prijs.

    Onder de kleinere fondsen steeg Stern Groep 10,3 procent en dikte Hunter Douglas 9,2 procent aan. KAS Bank schreef 12,1 procent bij na het openen van de boeken over het eerste kwartaal. De administratiebank boekte in de eerste maanden van 2017 meer winst, dankzij oplopende inkomsten en dalende kosten.

    BinckBank daalde juist 1,0 procent na het openen van de boeken. BinckBank boekte over het eerste kwartaal van 2017 meer omzet op minder transacties, terwijl de winst daalde door hogere kosten. Ook liep het beheerd vermogen bij vermogensbeheerbedrijf Alex verder terug, tot 1,17 miljard euro.

    Het lokaal genoteerde Accsys Technologies presenteerde een winst van bijna 15 procent op weekbasis. Accsys behaalde vorig jaar meer omzet en zag de volumes flink stijgen. De totale omzet steeg 7 procent tot 56,5 miljoen euro. Accsys heeft tevens zijn financiering rond gekregen om een nieuwe fabriek voor zijn Tricoya fabriek in Hull te bouwen. Via de uitgifte van nieuwe aandelen haalde de onderneming 14 miljoen euro op. Teslin stapte met een eerste belang van 6,5 procent in als nieuwe aandeelhouder.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  3. forum rang 10 voda 2 mei 2017 19:09
    Damrak start handelsweek hoger

    Markt wacht op Apple en rentebesluit Fed.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is met een duidelijke winst aan de nieuwe handelsweek begonnen, nadat het Damrak maandag de deuren gesloten hield in verband met de viering van de Dag van de Arbeid.

    De AEX sloot 0,8 procent hoger op 525,48 punten, nadat opnieuw een flink aantal bedrijven de boeken opende. Met deze slotstand werd het jaarrecord aangescherpt.

    Beleggers kregen de kans om te reageren op de ontwikkelingen in de mondiale industrie. In China bleek het groeitempo gedaald, terwijl de groei in de eurozone juist versnelde. De inkoopmanagersindex voor de industrie in de eurozone steeg van 56,2 in maart naar 56,7 in april, het hoogste niveau in zes jaar tijd.

    De werkloosheid in de muntunie bleef in maart stabiel op 9,5 procent. Duitsland kende slechts een werkloosheid van 3,9 procent. Griekenland en Spanje kwamen opnieuw uit de bus als landen in de eurozone met de hoogste werkloosheid, met respectievelijk 23,5 en 18,2 procent.

    Buiten deze cijfers keek de markt vooral uit naar het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve. De beleidsvergadering startte vandaag en eindigt morgen in de vorm van een rentebesluit.

    "Zal de Fed een vertraging van de economische groei erkennen en de groeiverwachtingen voor 2017 verlagen?", aldus marktanalist Hussein Sayed van FXTM. Mogelijk zal de Fed de vertraging echter toeschrijven aan tijdelijke effecten.

    In de Verenigde Staten viel de economische groei in het eerste kwartaal flink tegen. De grootste economie ter wereld groeide met 0,7 procent op jaarbasis. Dit was onder de verwachting van 1,0 procent.

    "De markten waren voorbereid op een relatief zwak cijfer", aldus marktanalist Philip Marey van Rabobank, toevoegend dat het cijfer hoger was dan wat de Atlanta Fed voorspelde.

    De Fed zal volgens Rabobank weinig waarde hechten aan het groeicijfer en het afdoen als "statistische ruis". Het zal de centrale bank niet weerhouden om de rente nog eens te verhogen dit jaar, aldus Marey.

    Woensdagavond zal voorzitter Janet Yellen geen toelichting geven op het rentebesluit, en ook geen nieuwe economische ramingen afgeven. Rabobank denkt dat de Fed dan ook niet in actie zal komen.

    Voor dit jaar gaat de markt uit van drie verhogingen, inclusief de rentestap van afgelopen maart. Sommige haviken in het bestuur van de Fed hintten zelfs op vier verhogingen. Bij Rabobank rekent Marey slechts op twee verhogingen, waarbij de tweede pas in december volgt.

    De euro/dollar werd verhandeld op 1,0905. Bij opening van de handel bewoog het muntpaar nog op 1,0921.

    Olie werd dinsdag goedkoper. Een juni-future op een vat West Texas Intermediate daalde 0,7 procent naar 48,49 dollar en een vat Brent olie met levering in juli verloor 0,6 procent tot 51,23 dollar.

    Stijgers en dalers

    In de AEX leek Galapagos aan kop te gaan, maar met een koerswinst van 1,8 procent, moest het uiteindelijk enkele fondsen voor laten gaan. Het biotechbedrijf kwam eerder al met positief nieuws en vandaag verhoogde zakenbank Jefferies het koersdoel voor het aandeel van 80,00 naar 110,00 euro met een onveranderde koopaanbeveling.

    De grootste stijging kwam voor rekening van KPN, met 3,0 procent. NN Group won 2,4 procent.

    Gemalto was aanvankelijk de hekkensluiter in de AEX. Na de winstwaarschuwing van vorige week verlaagden verschillende analisten vandaag het koersdoel voor de digitale beveiliger. Berenberg, Credit Suisse en HSBC pasten hun ramingen neerwaarts aan. Toch sloot het aandeel 2,0 procent hoger.

    DSM won 1,2 procent, nadat het rapporteerde een 17 procent hoger aangepast bedrijfsresultaat (EBITDA) van 345 miljoen euro in het eerste kwartaal te hebben geboekt. Een jaar terug was dit nog 296 miljoen euro. De aangepaste winst uit voortgezette activiteiten steeg op jaarbasis liefst 50 procent van 109 miljoen naar 163 miljoen euro. S&P Equity Research verhoogde het koersdoel van DSM met 4 euro naar 68,00 euro en ook KBC Securities hanteert voortaan een koersdoel van 68,00 euro, waar dit 65,00 euro was.

    AkzoNobel was de grootste daler, nadat er geruchten gingen dat ook het laatste bod van PPG Industries zal worden geweigerd. Een officieel bericht van AkzoNobel was er evenwel niet. Het aandeel daalde 1,3 procent. Ahold Delhaize, ArcelorMittal en SBM Offshore wisten het verlies te beperken tot minder dan een procent.

    In de Midkap was er aandacht voor de cijfers van Fugro, GrandVision en TKH Group.

    Fugro zag, overigens weinig verrassend, de omzet flink dalen. Wel is er volgens de bodemonderzoeker aan het einde van het jaar licht aan het einde van de tunnel. KBC Securities verlaagde het koersdoel voor Fugro van 17,00 naar 15,50 euro. Het aandeel sloot vlak op 13,55 euro.

    TKH Group was de grootste stijger met een koerswinst van 6,4 procent na goed ontvangen resultaten. De nettowinst liep met ruim een kwart op en de orderinstroom voor de bandenbouwmachines was sterk, doordat de situatie in China verbetering toonde. Analist Corné van Zeijl van Actiam sprak tegenover ABM Financial News van "prachtige resultaten".

    GrandVision behaalde in de eerste drie maanden van 2017 meer omzet en winst, maar waarschuwde dat het tweede kwartaal zwakker zal zijn, als gevolg van het laat vallen van Pasen. De optiekspecialist maakte tevens bekend dat CEO Theo Kiesselbach in 2018 vertrekt. Het aandeel GrandVision ging 0,3 procent lager.

    Accell Group ging 2,5 lager nadat de gesprekken met Pon over een eventuele overname afketsten. Interim topman Hielke Sybesma zei dat het voorstel "de toekomstige waardecreatie van Accell Group en de te verwachten synergieën onvoldoende reflecteert". Bovendien zou er te weinig steun komen van aandeelhouders. Pon is al sinds 11 april in gesprek met Accell en verhoogde in gesprek met de Heerenveense fabrikant de overnamesom naar 33,72 euro per aandeel.

  4. forum rang 10 voda 2 mei 2017 19:09
    Deel 2:

    Takeaway.com maakte in het eerste kwartaal van 2017 wederom een forse groei van het aantal orders door. Oprichter Jitse Groen van Takeaway.com stelde dat het bedrijf zich onverminderd richtte op de uitrol van de groeistrategie. "Gezien het succes van de strategie, willen we in een hoger tempo investeren in zowel marketing als bezorgdienst Scoober om zo snel mogelijk te kunnen groeien", aldus de CEO. Het aandeel Takeaway.com verloor desalniettemin 2,6 procent. Probiodrug verloor evenwel 3,6 procent en KAS Bank zelfs 3,8 procent.

    Aan kop in de AScX ging Ordina, met een stijging van 5,0 procent. "De resultaten in het eerste kwartaal vormen een matige start van het jaar. De groei in België en Luxemburg zet door, in Nederland hebben we nog steeds te maken met een tekort aan medewerkers om aan de stijgende vraag te voldoen. Behoud en werving van professionals zijn daarom onze topprioriteiten voor 2017", aldus de net aangetreden CEO Jo Maes. Ordina rapporteerde weliswaar een lagere omzet in het eerste kwartaal, maar volgens NIBC lieten de resultaten een goede verbetering zien in vergelijking tot de grotere dalingen in de voorgaande twee kwartalen. Voor de komende kwartalen rekent de marktvorser op een geleidelijke verbetering. Fagron steeg 4,9 procent.

    Het lokaal genoteerde Value8 kwam maandag te laat met de jaarcijfers over 2016 naar buiten en de koers gaf 3,2 procent prijs. De omzet van Value8, het investeringsvehikel van CEO Peter Paul de Vries, steeg vorig boekjaar met 37 procent naar 346 miljoen euro, terwijl de winst daalde tot onder het miljoen euro. De door de accountant goedgekeurde cijfers komen volgens Value8 binnen twee weken.

    Tussenstand Wall Street

    Rond het sluiten van de Europese aandelenhandel boekte Wall Street heel kleine winsten.

    Nabeurs volgen nog de cijfers van Apple, waar in de markt met veel interesse naar uit wordt gekeken.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  5. forum rang 10 voda 2 mei 2017 19:09
    Positief sentiment op Europese beurzen

    Hoofdindexen op het groen in verkorte handelsweek.

    (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn dinsdag in het groen gesloten, nadat de handel maandag nog gesloten was in verband met de viering van de Dag van de Arbeid.

    De breed samengestelde STOXX Europe 600 index ging 0,6 procent hoger tot 389,53 punten, de Duitse DAX steeg 0,6 procent naar 12.507,90 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,7 procent op 5.304,15 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,6 procent hoger op 7.250,05 punten.

    De groei van de industrie in de eurozone versnelde. De inkoopmanagersindex voor de industrie in de eurozone steeg van 56,2 in maart naar 56,7 in april, het hoogste niveau in zes jaar tijd.

    Uit data van de verschillende lidstaten bleek dat de bedrijvigheid in de Duitse industrie in een fractioneel lager tempo is gestegen. In Frankrijk was daarentegen sprake van een versnelling van de groei, evenals in Italië en Spanje. De Britse index liet in april een forse stijging zien. De index steeg van 54,2 in maart naar 57,3 in april.

    De werkloosheid in de muntunie bleef in maart stabiel op 9,5 procent. Duitsland kende slechts een werkloosheid van 3,9 procent. Griekenland en Spanje kwamen opnieuw uit de bus als landen in de eurozone met de hoogste werkloosheid, met respectievelijk 23,5 en 18,2 procent.

    De markt kijkt verder vooral uit naar de cijfers van Apple nabeurs en het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve op woensdagavond. Veel actie wordt er van de Fed niet verwacht, ook omdat voorzitter Janet Yellen geen toelichting zal geven en er geen nieuwe economische ramingen op de agenda staan.

    De euro/dollar noteerde rond het slot van de Europese aandelenhandel op 1,0905. Bij opening van de handel bewoog het muntpaar nog op 1,0921.

    Olie werd dinsdag goedkoper. Een juni-future op een vat West Texas Intermediate daalde 0,7 procent naar 48,49 dollar en een vat Brent olie met levering in juli verloor 0,6 procent tot 51,23 dollar.

    Bedrijfsnieuws

    Osram eindigde ruim een procent in het groen, nadat de Duitse lampenfabrikant de verwachtingen voor het lopende boekjaar verhoogde. Osram denkt een vergelijkbare omzetgroei van 7 tot 9 procent met een aangepaste EBITDA-marge van 16,5 tot 17,5 procent te kunnen realiseren. Osram rekende eerder op een omzetgroei van 5 tot 7 procent met een marge van 16 procent.

    BP sloot 1,8 procent hoger, nadat de energiereus over de eerste drie maanden van het jaar een nettowinst rapporteerde van 1,4 miljard dollar, versus een verlies in dezelfde periode een jaar eerder.

    Sectorgenoot Royal Dutch Shell eindige 0,1 procent hoger, na de kwartaalpublicatie van BP. Het Brits-Nederlandse energieconcern publiceert donderdag de resultaten over het afgelopen kwartaal.

    Europese mijnbouwers stonden onder druk, nadat uit cijfers van Markit bleek dat de bedrijvigheid in de Chinese industrie in een lager tempo is gegroeid. Antofagasta daalde 2,2 procent, Fresnillo verloor 2,3 procent en Randgold Resources noteerde 1,6 procent lager.

    Just Eat verloor 1,1 procent, hoewel de maaltijdbezorger over het eerste kwartaal een stijging van de omzet rapporteerde van 46 procent tot 118,9 miljoen en de outlook voor het hele boekjaar herhaalde.

    Het Nederlandse Takeaway.com, bekend van onder meer Thuisbezorgd.nl en Pizza.be, verloor 2,6 procent, ondanks dat in het eerste kwartaal wederom een forse groei werd geboekt.

    Nabeurs maakte het Belgische D'Ieteren bekend een minderheidsaandeelhouder te zoeken voor Belron, de eigenaar van autoruitenhersteller Carglass. Het aandeel D'Ieteren sloot dinsdag 0,8 procent lager

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  6. forum rang 10 voda 3 mei 2017 17:58
    Damrak lager gesloten

    Markt maakt zich op voor Fed-rentebesluit nabeurs.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn woensdag in aanloop naar het rentebesluit van de Federal Reserve met verlies gesloten. De AEX index daalde 0,1 procent tot 525,20 punten, terwijl de AMX een verlies van 0,6 procent liet optekenen en voor de AScX een min resteerde van 0,6 procent.

    Vanavond belooft het rentebesluit een "non-event" te worden, aldus marktanalist Vincent Juvyns van JP Morgan Asset Management. "Geen renteverhoging vanavond", zo zei Jyvuns tegen ABM Financial News.

    De recent iets zwakkere macro-economische data maken volgens de marktanalist van JP Morgan dat de Fed wat ruimte heeft gekregen om te pauzeren. Al met al belooft het vanavond "niet al te fameus" te worden.

    Hoewel de Fed vanavond vermoedelijk niet in actie komt, geldt dit niet voor de rest van het jaar, benadrukte Juvyns. Terwijl de markt dit jaar op drie renteverhogingen rekent, verwacht JP Morgan dat dit er vier zullen zijn. "We zijn iets positiever dan de markt over de economie", zo verklaarde Juvyns de vier verhogingen.

    In dit licht zal ook het officiële banenrapport van aanstaande vrijdag in Amerika nog altijd van belang zijn, ondanks dat de werkloosheid historisch laag is en het "steeds lastiger wordt om positief te verrassen".

    Het belangrijkste richtpunt deze week zijn volgens Juvyns evenwel de Franse presidentsverkiezingen op zondag. Vermoedelijk zal Emmanuel Macron winnen ten koste van Marine Le Pen, waarbij de markt opgelucht zal adem halen, omdat Macron toch als "eurovriendelijk" te boek staat. Wel is het debat vanavond op de Franse televisie tussen de twee presidentskandidaten volgens Juvyns "belangrijk".

    Groeicijfers uit Europa wezen vanochtend op een stabiele groei van de eurozone, met een stijging van het bruto binnenlands product in de eurozone van 0,5 procent op kwartaalbasis.

    Verder daalde de Duitse werkloosheid in april op maandbasis met 15.000 personen. daarmee kwam de werkloosheid uit op 5,8 procent.

    In Amerika waren de ogen voorbeurs gericht op het banenrapport van loonstrookjesverwerker Automatic Data Processing. Hieruit bleek dat het aantal banen in april in de Verenigde staten in de niet-agrarische private sector steeg met 177.000. Economen rekenden op een groei van 175.000 banen. Het rapport geldt in zekere mate als een voorbode voor het officiële rapport van vrijdag.

    Positief was verder dat de Amerikaanse dienstensector in april in een versneld tempo groeide. Zowel de inkoopmanagersindex van Markit als die van ISM steeg.

    De euro/dollar werd rond het slot van de Europese aandelenhandel verhandeld op 1,0916. Voorbeurs was dit nog 1,0913 en dinsdagavond bij de slotzoemer op Wall Street was dit 1,0898.

    Olie noteerde rond het slot van de handel in Europa vlak. Uit cijfers van de Amerikaanse Energy Information Administration bleek dat de voorraden ruwe olie in de week eindigend op 28 april zijn gedaald met circa 0,9 miljoen vaten tot 527,8 miljoen vaten.

    Stijgers en dalers

    In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 8 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door ING met een winst van 0,9 procent, gevolgd door Philips met een winst van 0,6 procent. Galapagos was met een verlies van 4,4 procent de sterkste daler onder de hoofdfondsen.

    Vopak gaf 2,1 procent prijs. Goldman Sachs verlaagde het koersdoel voor het tankopslagbedrijf van 40,00 naar 38,00 euro met een ongewijzigd Verkopen advies.

    AkzoNobel buigt zich nog steeds over het laatste overnamebod van de Amerikaanse sectorgenoot PPG Industries en verwacht daar snel nadere mededelingen over te kunnen doen. Dit zei een directiewoordvoerder van het Nederlandse verf- en chemieconcern woensdagochtend desgevraagd tegen ABM Financial News. Persbureau Reuters meldde dinsdagavond dat het bestuur van AkzoNobel het derde bod opnieuw als onvoldoende zou hebben bestempeld, maar schreef op basis van bronnen dat de onderneming wel overweegt om met PPG Industries in gesprek te gaan over onder meer mededingingszaken. Het aandeel AkzoNobel noteerde 0,4 procent hoger.

    DSM wist matig te profiteren van opwaartse bijstellingen door analisten. Deutsche Bank, Credit Suisse en Goldman Sachs verhoogden alle drie het koersdoel voor het aandeel, nadat het speciaalchemiebedrijf eerder deze week met cijfers kwam. Het aandeel DSM steeg 0,5 procent.

    Van de Midkapfondsen was Arcadis met een winst van 1,2 procent de sterkste stijger, gevolgd door TKH met een stijging van 0,6 procent. Besi was met een verlies van 4,3 procent de sterkste daler.

    NIBC verhoogde het koersdoel voor BAM Groep van 6,50 naar 8,00 euro met een ongewijzigde koopaanbeveling. Het aandeel is bij NIBC nu ook de sectorfavoriet. De bouwer won 0,5 procent.

    Norges Bank meldde een eerste kapitaalbelang van 3,21 procent in Philips Lighting met een dito stemrecht. Het aandeel won 0,5 procent.

    Warehouses De Pauw zag in het eerste kwartaal van dit jaar de winstgevendheid stijgen. Het vastgoedresultaat, bestaande uit de huurinkomsten, verbeterde op jaarbasis van 31,1 miljoen naar 35,0 miljoen euro. Het operationeel resultaat steeg van 29,4 miljoen euro naar 32,1 miljoen euro. De zogeheten EPRA-winst steeg van 22,2 miljoen euro naar 25,6 miljoen euro. KBC Securities sprak van resultaten conform verwachting, en het aandeel won 0,2 procent.

    De gesprekken tussen Air France en zijn piloten hebben niet geleid tot een akkoord. Dit schreef de Franse krant Les Echos dinsdagavond. Zelf meldde de Franse zuster van KLM zijn piloten een voorstel te hebben toegestuurd. Air France-KLM noteerde een min van 2,1 procent.

    PostNL neemt PS Nachtdistributie over. Financiële details werden niet gegeven door het postbedrijf. PostNL stelde met de overname zijn bestaande netwerken verder uit te kunnen breiden. De koers daalde a,2 procent.

    Sligo Food Group rondde de overname van de Belgische groothandel ISPC af. Het aandeel noteerde 0,8 procent lager.

    Bij de AScX-fondsen nam Beter Bed met een winst van 2,6 procent het voortouw, gevolgd door AMG, dat 2,2 steeg. Takeaway.com was met een verlies van 3,7 procent de sterkste daler.

    Kendrion zag in de eerste drie maanden van 2017 de marktomstandigheden verbeteren en behaalde flink meer winst. De nettowinst steeg met maar liefst 48 procent tot 6,9 miljoen euro, terwijl het bedrijfsresultaat (EBITA) met 35 procent groeide tot 10,5 miljoen euro. Vanwege de groei in Passenger Cars verwacht Kendrion dat de omzet dit jaar hoger uitkomt dan in 2016. Het aandeel won 0,3 procent.

    Hunter Douglas heeft dankzij volumestijging en bijdragen uit acquisities en ondanks negatieve wisselkoerseffecten de omzet in het eerste kwartaal van 2017 fors zien stijgen, wat zich vertaalde in een flink hogere nettowinst. Het aandeel daalde 2,4 procent.

    ING verhoogde het koersdoel voor het aandeel Van Lanschot van 24,00 naar 27,00 euro met handhaving van het advies op Kopen. Het aandeel won 0,3 procent.

    Onder de lokaal genoteerde aandelen meldde Regents of the University of Michigan een eerste kapitaalbelang van 3,02 procent met een dito stemrecht in DPA Group. DPA sloot 0,2 procent lager.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,3 procent lager op 2.384,21 punten. De Dow Jones index daalde 0,2 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,5 procent in het rood.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  7. forum rang 10 voda 4 mei 2017 19:43
    Damrak hoger gesloten

    Markt richt vizier op Amerikaans banenrapport vrijdag.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn donderdag met winst gesloten. De AEX index steeg 0,6 procent tot 528,44 punten, terwijl de AMX een winst van 0,8 procent liet optekenen en voor de AScX een plus resteerde van 0,9 procent.

    Het Damrak eindigde donderdag stevig in de plus, gesteund door beter dan verwachte kwartaalresultaten van indexzwaargewicht Royal Dutch Shell. Daarnaast putte de markt hoop uit de positieve toon van de Federal Reserve in de toelichting op het rentebesluit. De Amerikaanse centrale bank veegde zwakke economische data terzijde en concludeerde dat de vertraging van de economische groei in het eerste kwartaal waarschijnlijk slechts tijdelijk van aard is.

    "De markt heeft echter in de loop van de dag wel een deel van de winst van Shell zien vervliegen, met name door de fors lagere olieprijs", aldus beleggingsadviseur Rein Schutte van Indexus. De beleggingsadviseur concludeerde echter dat de index er nog steeds mooi bij ligt. Volgens Schutte is het al maanden niet meer voorgekomen dat de markt op dagbasis pakweg 1 tot 3 procent inleverde.

    "Europese macrodata zien er prima uit en ook de bedrijfsresultaten zijn beter dan verwacht", concludeert Schutte.

    De focus verschuift volgens de beleggingsadviseur inmiddels naar het Amerikaans banenrapport vrijdag, waarbij naast de groei van het aantal banen tevens zal worden gelet op de loonontwikkeling. Hogere lonen drukken de winstmarges van bedrijven. "Vooralsnog maakt de markt zich daar nog niet zo'n zorgen over", aldus Schutte.

    De markt kreeg donderdag een reeks inkoopmanagersindexen te verwerken. De samengestelde inkoopmanagersindex voor de eurozone steeg in april op maandbasis van 56,4 naar 56,8. De indexen voor Frankrijk en Duitsland lieten evenwel een vertraging van de groei zien.

    Spanje en Italië publiceerden donderdag inkoopmanagersindexen voor de dienstensector. In Spanje was in april sprake van een versnelling van de groei in bedrijvigheid in de dienstensector, hetgeen ook het geval was in Italië en het Verenigd Koninkrijk.

    De detailhandelsverkopen in de eurozone stegen in maart op maandbasis met 0,3 procent. Op jaarbasis was sprake van een stijging van 2,3 procent.

    Gedurende de tweede helft van de handelsdag kwam uit de Verenigde Staten het nieuws dat het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de week eindigend op 29 april daalde met 19.000 naar 238.000 steunaanvragen.

    Het tekort op de Amerikaanse handelsbalans nam af van 43,76 miljard dollar in februari naar 43,71 miljard dollar in maart. De export en import daalden in maart met respectievelijk 0,9 en 0,7 procent.

    Tot slot werd bekend dat de orders geplaatst bij Amerikaanse fabrieken in maart op maandbasis stegen met 0,2 procent, tegenover een stijging van 1,2 procent een maand eerder.

    Olie noteerde donderdag in het rood. Een juni-future West Texas Intermediate daalde 2,8 procent tot 46,48 dollar, terwijl een juli-future Brent 2,7 procent lager bewoog op 49,44 dollar. ABN AMRO wees als verklaring op een combinatie van tegenvallende effecten van de productieverlaging door oliekartel OPEC, aanhoudende productiestijging van schalie-olie in de Verenigde Staten en blijvend hoge voorraden ruwe olie.

    De euro/dollar noteerde op 1,0942. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0886 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,0891 op de borden.

    Stijgers en dalers

    In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 19 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door Gemalto met een winst van 3,6 procent, gevolgd door Galapagos en NN Group met winsten van achtereenvolgens 3,0 en 2,3 procent. ArcelorMittal was met een verlies van 1,2 procent de sterkste daler.

    Gemalto meldde donderdag Samsung te gaan voorzien van een chip met een beveiligd besturingssysteem voor het gebruik in nieuwe smartphones. Financiële details ontbraken.

    Royal Dutch Shell zat donderdag aanvankelijk stevig in de lift. De energiereus boekte in het eerste kwartaal van 2017 beduidend meer winst, onder meer doordat de tak Upstream weer zwarte cijfers schreef. Shell boekte een winst op basis van geschatte actuele kosten en exclusief bijzondere posten, de zogenoemde geschoonde CCS-winst, van 3,8 miljard dollar, waar de consensus op 3,0 miljard dollar lag. ING constateerde dan ook dat de zorgen voorafgaand aan de cijfers onterecht waren. Het aandeel won 0,2 procent.

    Unilever gaat samen met Europe & Asia Commercial Company (EAC) een joint venture oprichten in Myanmar om zijn huidige positie in het land te versterken. Het aandeel verloor 0,2 procent. Unilever noteerde vandaag ook ex-dividend.

    Berenberg verhoogde het koersdoel voor DSM van 72,00 naar 76,00 euro met een ongewijzigde koopaanbeveling. Het aandeel noteerde 1,0 procent hoger. Wolters Kluwer werd daarentegen door Deutsche Bank van de kooplijst gehaald, met een ongewijzigd koersdoel van 41,00 euro. Het aandeel daalde 0,6 procent.

    Midkapfonds Air France-KLM zag in het eerste kwartaal van 2017 conform verwachting de omzet licht stijgen, maar realiseerde onder de streep nog altijd een verlies. De omzet van Air France-KLM kwam het afgelopen kwartaal uit op 5.709 miljoen euro, iets meer dan de 5.605 miljoen euro een jaar eerder. Air France-KLM boekte een operationeel verlies van 143 miljoen euro. Het nettoverlies bedroeg 216 miljoen euro. "De cijfers lijken op het eerste gezicht dramatisch, maar wie verder kijkt ziet ook positieve punten", aldus analist Corné van Zeijl van Actiam. "De schulden werden flink teruggebracht, maar zijn evengoed nog steeds hoog", voegde de marktvorser toe. Het aandeel steeg 5,3 procent, waarmee het concern de sterkste stijger van de AMX-fondsen was.

    Fugro heeft zes opdrachten verkregen van National Maritime Safety Authority (NMSA) in Papoea-Nieuw-Guinea. Financiële details werden niet gemeld. Het aandeel daalde 1,4 procent. Daarmee was het fonds de sterkste daler onder de midkapfondsen.

    Intertrust boekte flink meer winst in het eerste kwartaal van 2017. De omzet steeg ook sterk, met 38,4 procent naar 121,6 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (EBITA) groeide 30,3 procent tot 44,7 miljoen euro. Onder aan de streep bleef een nettowinst van 20,8 miljoen euro over. Analisten van Berenberg spraken van een solide jaarstart. Het aandeel sloot 0,3 procent hoger.

    NIBC verhoogde naar aanleiding van de kwartaalresultaten het koersdoel voor TKH Group van 41,50 naar 45,00 euro met een onveranderd Houden advies. TKH noteerde 1,2 procent hoger.

    JPMorgan Cazenove verhoogde het koersdoel voor ASM International naar 60,00 euro. Het aandeel noteerde xxxprocent hoger. TKH Group zette een koersdoelverhoging door NIBC om in een koerswinst van 1,8 procent.

    Bij de AScX-fondsen zat Lucas Bols stevig in de lift. Het aandeel won 3,9 procent en was daarmee de sterkste stijger van de kleinere fondsen, gevolgd door Beter Bed, dat 3,3 procent hoger slot.

  8. forum rang 10 voda 4 mei 2017 19:43
    Deel 2:

    AMG Advanced Metallurgical Group behaalde flink meer winst in het eerste kwartaal van 2017. De nettowinst steeg met 30 procent tot 15,6 miljoen dollar. Volgens ING overtrof AMG de verwachtingen. AMG voorziet dat het bedrijfsresultaat (EBITDA) binnen vijf jaar zal verdubbelen tot boven de 200 miljoen dollar. AMG noteerde 2,9 procent hoger.

    Accell-aandeelhouder Teslin ziet voor de fietsenfabrikant als zelfstandig bedrijf meer potentie voor waardecreatie op lange termijn dan wat het bod van Pon vertegenwoordigde. Dinsdag maakte Accell bekend de verkennende gesprekken met Pon Holding te staken. De twee bedrijven voerden sinds 11 april gesprekken, nadat Pon Holding een overnamebod deed ter waarde van 32,72 euro. Op 29 april verhoogde Pon Holding dat bod tot 33,00 euro in contanten, exclusief het dividend van 0,72 euro per aandeel over 2016. Het aandeel verloor 2,0 procent en was daarmee de sterkste daler onder de kleinere fondsen.

    Euronext meldde over april gestegen handelsvolumes, na maanden van krimp. De gemiddelde waarde van het dagelijkse handelsvolume steeg aanzienlijk in vergelijking tot een jaar eerder. De waarde nam op jaarbasis toe met 21,7 procent tot 8.458 miljoen euro, terwijl op maandbasis een groei van 14,4 procent werd geboekt. Het aandeel steeg 2,0 procent.

    Coca-Cola European Partners rapporteerde in het eerste kwartaal van 2017 een flink hogere winst, maar de omzet kwam als gevolg van negatieve wisselkoerseffecten wel lager uit. Het aandeel steeg 3,6 procent.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index vlak op 2.388,60 punten. De Dow Jones index daalde 0,1 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde vlak.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  9. forum rang 10 voda 4 mei 2017 19:43
    Europese beurzen hoger gesloten

    Markt kijkt uit naar tweede ronde Franse verkiezingen komend weekeinde.

    (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn donderdag hoger gesloten. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,7 procent tot 391,98 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 1,0 procent op 12.647,78 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 1,4 procent op 5.372,42 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,2 procent hoger op 7.248,10 punten.

    De Europese beurzen konden donderdagochtend pas reageren op het Fed-rentebesluit een dag eerder. De Amerikaanse centrale bank handhaafde zijn belangrijkste rentetarief op 0,75 tot 1,00 procent. Markten wereldwijd reageerden met name positief op het vertrouwen in de Amerikaanse economie dat uit de schriftelijke toelichting van de Fed sprak. De centrale bank oordeelde dat de zwakke Amerikaanse macro-data slechts tijdelijk vaan aard zijn.

    De Europese beurzen zagen zich tevens gesteund door de verwachting dat de marktvriendelijke Franse presidentskandidaat Emmanuel Macron de verkiezingen van zondag gaat winnen. Marktanalist Craig Erlam beaamde dat het positieve sentiment grotendeels het resultaat is van de beoogde overwinning van kandidaat Emmanuel Macron en het vertrouwen van de Federal Reserve in de Amerikaanse economie. Volgens hem verschuift de aandacht nu naar het Amerikaans banenrapport van vrijdag. "Het rapport zal ons inzicht geven in het [door de centrale bank] gesuggereerde herstel in de eerste maand van het tweede kwartaal", aldus Erlam.

    De markt kreeg donderdag een reeks inkoopmanagersindexen te verwerken. De samengestelde inkoopmanagersindex voor de eurozone steeg in april op maandbasis van 56,4 naar 56,8. Separate samengestelde indexen voor Frankrijk en Duitsland lieten daarentegen een vertraging van de groei zien.

    Spanje en Italië publiceerden donderdag inkoopmanagersindexen voor de dienstensector. In Spanje was in april sprake van een versnelling van de groei in bedrijvigheid in de dienstensector, evenals in Italië en het Verenigd Koninkrijk.

    De detailhandelsverkopen in de eurozone zijn in maart op maandbasis gestegen met 0,3 procent. Op jaarbasis was sprake van een stijging van 2,3 procent.

    De Noorse centrale bank liet het belangrijkste rentetarief bij het rentebesluit ongewijzigd op 0,50 procent.

    Olie noteerde donderdag in het rood. Een juni-future West Texas Intermediate daalde 4,3 procent tot 45,78 dollar, terwijl een juli-future Brent 4,1 procent lager bewoog op 48,72 dollar.

    De euro/dollar noteerde op 1,0942. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0886 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,0891 op de borden.

    Bedrijfsnieuws

    Royal Dutch Shell kon donderdag rekenen op de aandacht van beleggers, nadat het Brits-Nederlandse energieconcern zijn winst het afgelopen kwartaal wist te verviervoudigen, vanwege de stijgende olieprijs. Het concern steeg fors, maar leverde tegen het einde van de handelsdag een groot deel van de winst in vanwege de lagere olieprijs. Het aandeel sloot 0,2 procent hoger.

    Sectorgenoot Statoil steeg 0,4 procent, na beter dan verwachte kwaraalresultaten.

    De Duitse sportkledinggigant Adidas noteerde 0,9 procent hoger, nadat het concern in het eerste kwartaal een hogere nettowinst boekte, vanwege sterke verkopen in Noord-Amerika.

    HSBC won 2,9 procent, nadat de Britse financial een beter dan verwachte nettowinst rapporteerde.

    Het Duitse Siemens verloor 0,5 procent, nadat het concern een vrijwel vlakke nettowinst rapporteerde over het afgelopen kwartaal, waarbij de verliezen uit beëinidigde bedrijfsactiviteiten op de winstmarges drukten.

    Société Générale won 0,6 procent, hoewel de Franse bank een 19 procent lagere kwartaalwinst boekte. De bank meldde tevens een schikking overeengekomen te zijn in een juridisch geschil met de Libische financiële autoriteiten vanwege vermeende omkoping tijdens de laatste jaren onder het bewind van dictator Moammar Gashafi.

    Anheuser-Busch InBev won 5,2 procent, nadat 's werelds grootste brouwer qua omzet een scherpe daling in winst rapporteerde.

    Sectorgenoot Carlsberg won 2,8 procent, nadat de Deense brouwer in het afgelopen kwartaal een 5 procent hogere omzet boekte.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index vlak op 2.388,60 punten. De Dow Jones index daalde 0,1 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde ook vlak.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  10. forum rang 10 voda 5 mei 2017 18:34
    Damrak sluit hoger

    Markten reageren opgetogen op Amerikaanse banencijfers.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn vrijdag met winst gesloten. De AEX index steeg 0,9 procent tot 533,27 punten, terwijl de AMX een winst van 0,6 procent liet optekenen en voor de AScX een plus resteerde van 0,4 procent.

    Het Damrak eindigde vrijdag, met als de dag ervoor, stevig in de plus. Was het donderdag vooral het positieve commentaar van de Amerikaanse Federal Reserve dat voor een positief sentiment zorgde, vrijdag hielpen vooral de sterke Amerikaanse banencijfers van de maand april, die de beurzen een lift gaven.

    "Dat banenrapport was heel sterk en dat vergroot de kans op een nieuwe renteverhoging in juni van de Federal Reserve", zei marktanalist Ron van der Does van IG Nederland. Hij tekende daarbij aan dat de macrocijfers van de Amerikaanse economie nogal wisselend en soms tegenstrijdig zijn.

    "Zo waren de de laatste kwartaalcijfers over groei van de Amerikaanse economie zwak en dat kan dan weer leiden tot verdere verdeeldheid in de Federal Reserve, waar de eensgezindheid tussen de tien leden die mogen stemmen toch al ver te zoeken is, zoals we bij de besluitvorming over de laatste twee renteverhogingen hebben gezien", aldus de marktanalist.

    Van der Does merkte verder op dat de Europese beurzen de laatste weken veel sterker presteren dan de Amerikaanse. "Dat heeft natuurlijk ook te maken met het politieke klimaat, waarin de populistische partijen minder sterk uit de verkiezingen lijken te komen dan aanvankelijk gevreesd."

    In dit verband wordt ook uitgekeken naar komende zondag wanneer de tweede ronde van de Franse presidentsverkiezingen plaatsvindt. Volgens de peilingen is de 'marktvriendelijke' Emmanuel Macron de kandidaat die de meeste kans maakt, ten koste van Marine Le Pen. "Als Emmanuel Macron zondag de nieuwe Franse president wordt, nemen ook de zorgen over politieke stabiliteit flink af", zei econoom Bert Colijn van ING.

    Veruit het belangrijkste macrocijfer was vrijdag het Amerikaanse banenrapport over de maand april. Het aantal banen is in april sterker gestegen dan verwacht en de werkloosheid kwam lager uit dan voorzien. Er kwamen afgelopen maand 211.000 banen bij, waar geraadpleegde economen uitgingen van een banengroei van 188.000. De werkloosheid van 4,5 procent in maart daalde in april naar 4,4 procent, waar 4,6 procent verwacht was. Marktanalist Naeem Aslam van Think Markets UK noemde het werkloosheidspercentage van 4,4 procent in april "de grote verrassing", maar constateerde wel dat de participatiegraad vorige maand iets daalde. "Desalniettemin bewijzen de cijfers dat er momentum is in de economie en dat het herstel sterke benen heeft om op te staan", aldus Aslam.

    Het enige relevante macrocijfer uit Europa dat vrijdag naar buiten werd gebracht betrof de industriële productie in Spanje, die in maart bleek te zijn gedaald. De Spaanse industrie produceerde op maandbasis in maart 0,4 procent minder, na een afname van 0,2 procent in de voorgaande maand. Op jaarbasis steeg de industriële productie juist in maart, aangepast voor seizoens- en kalendereffecten, met 0,4 procent.

    Vanavond volgen nog de cijfers over het Amerikaanse consumentenkrediet in maart.

    Olie noteerde vrijdag in het groen. Een juni-future West Texas Intermediate steeg 2,1 procent tot 46,45 dollar, terwijl een juli-future Brent ook 2,1 procent hoger bewoog naar 49,38 dollar.

    De euro/dollar noteerde op 1,0990. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0984 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,0985 op de borden.

    Stijgers en dalers

    In de Amsterdamse hoofdgraadmeter hielden de winnende en verliezend fondsen elkaar goed in evenwicht, met een flinke plus voor ArcelorMittal dat 4,2 procent won bij stijgende grondstofprijzen en een daling van ruim 1 procent voor het aandeel Galapagos. DSM noteerde een min van 1,9 procent, aangezien het aandeel ex-dividend noteerde.

    AkzoNobel is vrijdag weer eens in aanvaring gekomen met zijn activistische aandeelhouder Elliott Advisors. Her verf- en chemieconcern weersprak de uitkomsten van een onderzoek uitgevoerd in opdracht van Elliott Advisors weersproken, waaruit zou blijken dat het aantal ontslagen bij het Nederlandse verf- en chemieconcern als zelfstandig bedrijf vier keer zo hoog zal zijn als bij een overname van AkzoNobel door de Amerikaanse sectorgenoot PPG Industries. Elliott meldde vrijdag dat "onafhankelijk onderzoek van consultant ChemQuest" heeft uitgewezen dat AkzoNobel als zelfstandig bedrijf de beoogde margestijging van 3,4 procent tussen nu en 2020 alleen kan realiseren met het ontslag van circa 6.400 medewerkers en dat bij een fusie met PPG dat aantal minder dan een kwart zal bedragen. "Het door Elliott gepresenteerde onderzoek geeft op geen enkele wijze de realiteit van onze groeiplannen en het voorspelde aantal ontslagen weer", zei AkzoNobel in een weerwoord en merkte verder op te verwachten met zijn groeiplannen juist banen te creëren. Het aandeel sloot 0,5 procent lager.

    Heineken heeft het resterende belang in de Amerikaanse Lagunitas Brewing Company overgenomen, waarin het sinds 2015 al een belang van 50 procent had. Financiële details werden niet vermeld. Lagunitas, een brouwer van ambachtelijke biermerken, zal binnen Heineken een zelfstandige entiteit blijven. De koers van het aandeel Heineken eindigde vrijdag 0,1 procent hoger.

    Boskalis staat open voor een fusie met sectorgenoten, waaronder met een baggerbedrijf als Van Oord of met Belgische sectorgenoten Jan de Nul en DEME. Dit meldde De Telegraaf donderdag op basis van een gesprek met CEO Peter Berdowski van Boskalis. "Met baggerbedrijven als Van Oord uit Rotterdam, of onze Belgische concurrenten Jan de Nul en DEME zou ik morgen nog samen willen gaan, als zij daar voor open staan. Er is veel kostensynergie te behalen in onze sector", meldde de bestuurder. "Zij staan daar momenteel niet voor open", aldus de CEO. De bestuurder is overigens van mening dat een mogelijke overname van Fugro nog geen gesloten boek hoeft te zijn. "Mocht de koers van Fugro nog lager worden, dan ontstaat er mogelijk wel een opening", aldus Berdowski. Het aandeel Boskalis sloot met een min van 1,3 procent.

    Bij de Midkapfondsen waren de winnaars in de meerderheid met een winst van bijna 2 procent voor Corbion, samen met Air France-KLM, dat 4,4 procent won en een plus van 3,3 procent voor OCI, verreweg de sterkste stijger. TKH Group won 0,9 procent ondanks de ex-dividend notering.

    HSBC verhoogde het advies voor Air France-KLM van Houden naar Kopen en stelde het koersdoel daarbij opwaarts bij van 6,00 naar 9,50 euro. Analisten van HSBC merkten op dat de kwartaalcijfers van de luchtvaartgroep conform de consensus waren, maar ver boven de verwachtingen van HSBC uitkwamen. S&P Equity Research verhoogde het koersdoel voor Air France-KLM van 5,60 naar 7,00 euro met een ongewijzigd Verkopen advies. Het verlies per aandeel bleek met 0,64 euro hoger dan het door analisten geraamde verlies van 0,43 euro per aandeel, wat volgens analist Firdaus Ibrahim voornamelijk te wijten was aan negatieve wisselkoerseffecten. Credit Suisse verhoogde ook het advies, hier van Underperform naar Neutraal en stelde het koersdoel daarbij opwaarts bij van 5,03 naar 8,79 euro. Air France-KLM noteerde een winst 4,4 procent.

  11. forum rang 10 voda 5 mei 2017 18:34
    Deel 2:

    Philips Lighting heeft het aangekondigde intrekken van 3,5 miljoen eigen aandelen afgerond. Er kwam 1,4 procent op de koers bij.

    Bij de AScX-fondsen was de meeste winst weggelegd voor Lucas Bols met 2,7 procent. Fagron daalde 1,2 procent en was na Brunel International de sterkste daler.

    Het aandeel Brunel sloot 4,7 procent lager, nadat de detacheerder de omzet en winstgevendheid ook in het eerste kwartaal zag dalen. De omzet daalde met 18 procent naar 196,4 miljoen euro, hetgeen resulteerde in een bedrijfsresultaat (EBIT) van 5,7 miljoen euro, een daling met 37 procent, terwijl de operationele kosten juist 7 procent toenamen naar 41,5 miljoen euro. De omzet en kosten zijn gepresenteerd tegen constante wisselkoersen. De brutomarge steeg daarentegen van 20,1 procent naar 24,0 procent. De EBIT-marge daalde van 3,8 naar 2,9 procent. Brunel gaf vrijdag geen concrete verwachtingen prijs, maar voorziet wel een verdere groei in Duitsland, terwijl de Nederlandse operaties in de tweede helft van het jaar naar verwachting weer terugkeren naar groei. Analisten waren over het totaalplaatje niet positief, maar KBC Securities was wel verrast over de brutowinst, die beter uitkwam dan voorzien, omdat het effect van de extra werkbare dagen op jaarbasis was onderschat.

    Amsterdam Commodities maakte vrijdag bekend de overname van notenhandelaar Delinuts uit Ede formeel te hebben afgerond. Het handelshuis in onder meer zaden en noten bevestigde daarbij nogmaals dat de Nederlandse en Duitse mededingingsautoriteiten goedkeuring voor de acquisitie hebben verleend. Het aandeel eindigde vrijdag 0,3 procent lager.

    ING verhoogde het koersdoel voor AMG Advanced Metallurgical Group van 31,00 naar 32,00 euro met een ongewijzigd Kopen advies. Volgens analist Stijn Demeester doet de huidige waardering van het aandeel geen recht aan de potentiële winstgroei. Het aandeel sloot 1,1 procent lager.

    Het lokaal genoteerde Coca-Cola European Partners steeg 0,5 procent. S&P Equity Research verlaagde het advies voor het aandeel van een Sterk Koopadvies naar Kopen met een opwaarts bijgesteld koersdoel van 38,00 naar 40,00 euro.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,1 procent hoger op 2.390,74 punten. De Dow Jones index verloor 0,1 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,1 procent in het rood.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  12. forum rang 10 voda 5 mei 2017 19:31
    Europese beurzen in het groen

    Goede week voor aandelenmarkten

    (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn vrijdag hoger gesloten. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,7 procent tot 394,54 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 0,6 procent op 12.716,89 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 1,1 procent op 5.432,40 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,7 procent hoger op 7.297,43 punten.

    Marktanalist Michael Hewson van CMC Markets UK sprak van een positieve week voor aandelenmarkten, ondanks de sterke dalingen van grondstoffen. De Britse FTSE100 deed het iets minder goed dan de DAX en de CAC 40. De Duitse index snelde naar een nieuw record en de Franse hoofdgraadmeter bereikte niveaus die sinds eind 2007 niet meer gezien zijn.

    Wall Street opende hoger na het maandelijkse Amerikaanse banenrapport wat Hewson als verdeeld bestempelde. Het rapport liet zien dat het aantal banen in april met 211.000 is toegenomen, wat boven verwachting was. "Dit werd enigszins getemperd door de neerwaarts bijstelling van het cijfer over maart naar 79.000 van 98.000, terwijl de lonen een verrassende daling van 2,7 naar 2,5 procent lieten zien", aldus de marktanalist.

    Het werkloosheidspercentage daalde naar 4,4 procent waarmee het laagste punt sinds mei 2001 werd bereikt. Hewson plaatst dit evenwel in perspectief en wijst erop dat in mei 2001 er veel meer mensen aan het werk waren. De arbeidsparticipatie lag destijds op 66,7 procent, maar ligt momenteel op 62,9 procent.

    Olie noteerde vrijdag hoger. Een juni-future West Texas Intermediate steeg 1,1 procent tot 46,03 dollar, terwijl een juli-future Brent 1,0 procent goedkoper werd op 48,86 dollar.

    De euro/dollar noteerde omstreeks het slot in Europa op 1,0990. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0978 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,0987 op de borden.

    Bedrijfsnieuws

    International Consolidated Airlines sloot 6 procent hoger, nadat de moedermaatschappij van British Airways en Iberia over het eerste kwartaal een stijging van het operationeel resultaat rapporteerde, vanwege de lagere brandstofprijzen.

    Sectorgenoot easyJet steeg 2,5 procent, nadat de prijsvechter in april een stijging van het passagiersverkeer boekte van 12 procent.

    Pearson won 12,9 procent, nadat het Britse uitgeefbedrijf het afgelopen kwartaal een omzetstijging boekte. Het concern herbevestigde zijn outlook voor het hele boekjaar.

    Vestas Wind Systems steeg 5,1 procent, nadat de Deense producent van windturbines beter dan verwachte resultaten rapporteerde over het afgelopen kwartaal, vanwege sterke verkopen in de Verenigde Staten, Duitsland en China.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,1 procent hoger op 2.390,74 punten. De Dow Jones index verloor 0,1 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,1 procent in het rood.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  13. forum rang 10 voda 8 mei 2017 18:13
    Rustige weekstart op Damrak

    Ingecalculeerde verkiezingsoverwinning Macron zorgt voor weinig vuurwerk.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs sloot maandag licht hoger. Hoofdgraadmeter AEX eindigde 0,2 procent hoger op 534,31 punten, terwijl de AMX ook 0,2 procent steeg en de AScX 0,3 procent won.

    De markt reageerde nauwelijks op de Franse verkiezingsuitslag. "Beleggers waren reeds voorgesorteerd op een verkiezingsoverwinning van Macron", volgens beleggingsspecialist Roy van Santen van onlinebroker Lynx.

    Volgens Britta Weidenbach, hoofd Europese aandelen bij Deutsche Asset Management, is het grootste risico dat Europa dit jaar bedreigde afgewend met de uitverkiezing van Emmanuel Macron en dus gaat de vermogensbeheerder vol op Europese aandelen. "Naast het stabiele economische klimaat, zijn het de bedrijfsresultaten van Europese bedrijven die het interessant maken om nu naar Europa te kijken als beleggingspropositie. We verwachten dit jaar ten opzichte van 2016 dubbelcijferige groeicijfers bij bedrijven", aldus Weidenbach, die Brexit evenwel als grootste risico ziet voor de economische ontwikkelingen in de regio.

    Op macro-economisch vlak werd maandag bekend dat de fabrieksorders in Duitsland in maart zijn gestegen ten opzichte van februari. De orders stegen met 1,0 procent op maandbasis en met 8,5 procent ten opzichte van maart 2016. Uit Chinese handelscijfers bleek een flinke stijging van het handelsoverschot in april, waarbij de export uitgedrukt in de Chinese yuan met 14,3 procent toenam.

    Het Duitse onderzoeksinstituut IW kwam met een enquête over het Duitse ondernemersklimaat. Daaruit bleek dat ondernemers in de grootste economie van de eurozone positief zijn ondanks Brexit en de uitverkiezing van Donald Trump als president van Amerika.

    De olieprijs bewoog volatiel. De juni-future op een vat West Texas Intermediate noteerde 0,6 procent lager op 45,94 dollar. Maandagochtend liep de olieprijs kortstondig op richting de 47,00 dollar vanwege berichten dat Saoedi-Arabië de door de OPEC afgesproken productie-inperkingen mogelijk wil verlengen tot in 2018. De toenemende zorgen over de Amerikaanse olieproductie houden de olieprijzen echter in toom.

    De euro noteerde rond het sluiten van de markten in Europa op 1,0931 dollar. Maandagochtend kregen beleggers voor de Europese munt nog 1,0970. Daarmee lijkt de euro dus nog niet te profiteren van de overwinning van Macron. Volgens macrostrateeg Teeuwe Mevissen van Rabobank zal hij als president moeten handelen in een moeilijk politiek landschap.

    Stijgers en dalers

    Van de 25 hoofdfondsen binnen de AEX sloten er maandag 9 in het groen. Grootste stijger was Gemalto dat 2,2 procent won. Unibail-Rodamco steeg 1,8 procent. Financiële waarden als ABN Amro en ING Groep stonden onder druk en verloren achtereenvolgens 2,3 en 0,4 procent.

    De spreekwoordelijke rode lantaarn was voor AkzoNobel, dat 3,2 procent daalde, nadat bekend werd dat het verf- en chemieconcern ook het derde overnamebod van zijn Amerikaanse sectorgenoot PPG Industries heeft afgewezen, omdat het de voorkeur geeft aan zijn eigen groeiplan om op lange termijn waarde te creëren voor zijn aandeelhouders. PPG Industries gaf in een reactie aan teleurgesteld te zijn. Volgens analist Joost van Beek van Theodoor Gilissen Bankiers zal het Amerikaanse concern nu waarschijnlijk met een vijandig overnamebod komen. Daarbij lopen de aandeelhouders van AkzoNobel waarschijnlijk minder risico bij een overname dan wanneer het bedrijf zelfstandig blijft.

    In de AMX was het PostNL dat onder druk stond na de bekendmaking van eerste kwartaalresultaten. In de eerste drie maanden van dit jaar kwam het onderliggend contante bedrijfsresultaat met 50 miljoen euro lager uit dan de 61 miljoen euro die een jaar eerder in de boeken stond en de 55 miljoen euro waar de markt gemiddeld op rekende. Bovendien was de omzet van 870 miljoen euro ook lager dan de 896 miljoen euro die analisten voorzagen en slechts fractioneel hoger dan in het eerste kwartaal van 2016. De outlook voor heel het boekjaar werd herhaald. Analisten van ABN AMRO wezen in een reactie op de groter dan verwachte daling van de postvolumes. Het aandeel PostNL daalde 6 procent.

    Net als in de AEX was vastgoed ook in de Midcap in trek. Eurocommercial Properties steeg 2,8 procent en Vastned won 2,7 procent.

    BAM Groep daalde 0,7 procent. KBC Securities verhoogde het koersdoel van 5,50 naar 6,20 euro met een ongewijzigde koopaanbeveling in aanloop naar de kwartaalresultaten van het bouwbedrijf, die donderdag verschijnen. Analist Dirk Verbiesen stelde verder zijn investeringsmodel bij.

    Onder de kleinere fondsen vielen Kendrion en AMG Advanced Metallurgical Group op. Kendrion kreeg een adviesverlaging van Kopen naar Accumuleren bij NIBC, terwijl het koersdoel juist opwaarts werd bijgesteld van 30,00 naar 37,50 euro. De adviesverlaging volgde op de sterke koersreactie van de laatste tijd. Het aandeel Kendrion steeg maandag 2,4 procent.

    AMG meldde maandag dat men naar verwachting nog deze maand weer kan starten met de productie bij zijn grafietmijn in Mozambique. Het aandeel AMG Advanced Metallurgical Group daalde 3,7 procent.

    ForFarmers kreeg maandag een adviesverlaging van Kopen naar Accumuleren met een ongewijzigd koersdoel van 8,90 euro bij KBC Securities. Analist Guy Sips stelde het advies neerwaarts bij na de recente sterke koersstijging van het aandeel, vooral na de in april georganiseerde beleggersdag. Het aandeel ForFarmers sloot vlak.

    Heijmans steeg 2,6 procent. Maandag werd bekend dat het bouwbedrijf een opdracht ter waarde van circa 52 miljoen euro heeft verworven van de gemeente Amsterdam voor de ontwikkeling en bouw van ongeveer 150 woningen en 650 vierkante meter aan commerciële ruimtes in Sloterdijk Centrum.

    Tussenstand Wall Street

    Rond het sluiten van de beurzen in Europa waren de koersborden in New York rood gekleurd. De toonaangevende S&P 500 daalde 0,1 procent, net als de Dow Jones index. Techbeurs Nasdaq stond 0,2 procent lager.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  14. forum rang 10 voda 9 mei 2017 18:38
    Damrak hoger gesloten

    Positieve macro-data en kwartaalcijfers ondersteunen sentiment.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn dinsdag met winst gesloten. De AEX index steeg 0,4 procent tot 536,26 punten, terwijl de AMX een 0,7 van 803,86 procent liet optekenen en voor de AScX een plus resteerde van 0,2 procent.

    Volgens vermogensbeheerder Cees Smit van Today's Groep ondersteunden positieve kwartaalresultaten, waaronder de resultaten van Commerzbank, het onderliggend positieve sentiment Europa breed. Positieve macro-data, waaronder sterke Duitse handelscijfers ondersteunden tevens het sentiment.

    Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek bleek dinsdag dat de gemiddelde dagproductie van de Nederlandse industrie in maart in een lager tempo is gestegen dan in maart. Sprake was van een groei van 4,0 procent, versus een groei van 4,8 procent in februari.

    De Nederlandse consumentenprijzen zijn in april op jaarbasis met 1,6 procent gestegen, versus een stijging met 1,1 procent een maand eerder.

    De Duitse industrie heeft in maart 0,4 procent minder geproduceerd dan een maand eerder. De export in Duitsland is in maart met 10,8 procent op jaarbasis gestegen. De import steeg met 14,7 procent. Het handelsoverschot bedroeg in maar 25,4 miljard euro, versus 25,8 miljard euro een maand eerder.

    De detailhandelsverkopen in Italië zijn in maart op maandbasis stabiel gebleven.

    Gedurende de tweede helft van de handelsdag kwam uit de VS het nieuws dat het ondernemersvertrouwen in het midden- en kleinbedrijf is gedaald. De index daalde van 104,7 naar 104,5 in april.

    De goothandelsvoorraden in de Verenigde Staten zijn in maart op maandbasis gestegen met 0,2 procent, waar gerekend werd op een daling van 0,1 procent. Op jaarbasis was sprake van een stijging met 3,0 procent.

    Olie noteerde dinsdag in het rood. Een juni-future West Texas Intermediate daalde 1,4 procent tot 45,81 dollar, terwijl een juli-future Brent 1,3 procent lager bewoog op 48,69 dollar.

    De euro/dollar noteerde op 1,0886. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0913 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,0929 op de borden.

    Stijgers en dalers

    In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 17 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door RELX met een winst van 1,5 procent, gevolgd door ASML en SBM Offshore met winsten van respectievelijk 1,4 en 1,3 procent.

    Gemalto was met een verlies van 0,9 procent de sterkste daler.

    PPG Industries kan rekenen op een moeilijk traject indien de onderneming kiest voor een vijandig bod op AkzoNobel. Dit schreef Het Financieele Dagblad dinsdag op basis van anonieme juristen. Dat het vijandige bod van PPG op Akzo er gaat komen is waarschijnlijk, maar niet zeker.

    Elliott Advisors heeft de Ondernemingskamer gevraagd om een buitengewone aandeelhoudersvergadering voor AkzoNobel uit te schrijven om de verhouding tussen AkzoNobel en PPG Industries te bespreken en het ontslag van voorzitter Antony Burgmans van de raad van commissarissen van AkzoNobel aan te vragen. Dit meldde de grootaandeelhouder van AkzoNobel dinsdag voorbeurs. Het aandeel AkzoNobel sloot 0,2 procent hoger.

    Sligro Food Group en Heineken Nederland zijn bezig om een samenwerkingsovereenkomst te sluiten voor de distributie van Heineken-producten door Sligro aan de Nederlands horeca. Als gevolg van deze transactie zal de groothandelsomzet van Sligro met zo'n 150 miljoen euro toenemen. Daarnaast zullen in het kader van deze voorgenomen samenwerking de groothandelsactiviteiten van het overige food en non-food assortiment door Heineken worden verkocht aan Sligro. Het is de bedoeling dat de voorgenomen samenwerking langdurig zal zijn, met in eerste aanleg een looptijd van 15 jaar. Partijen streven ernaar om de transactie in het najaar af te ronden. Sligro Food Group en Heineken hebben met de overname van de horeca distributie-activiteiten van Heineken Nederland door de Veghelse groothandelaar een mooie deal gesloten, waar beide partijen van profiteren. Dit zei analist Robert Jan Vos van ABN AMRO desgevraagd tegen ABM Financial News. Heineken steeg 0,7 procent. Sligro steeg 3,7 procent en was daarmee de sterkste daler van de Midkappers.

    Grandvision wad de op één na sterkste stijger van de Midkappers met een winst van 2,1 procent, gevolgd door Aperam, dat 1,7 procent steeg.

    Goldman Sachs verlaagde het koersdoel voor PostNL van 5,10 naar 4,90 met handhaving van het advies op Neutraal. PostNL noteerde 0,2 procent hoger.

    Bij de AScX-fondsen was Probiodrug met een winst van 3,0 procent de sterkste stijger, gevolgd door Heijmans en Wessanen met winsten van respectievelijk 2,6 en 2,3 procent.

    Nedap sloot een internationaal contract met het Zweedse modemerk Acne Studios voor de levering van het RFID-software platform !D Cloud. Financiële details ontbraken. Het aandeel sloot vlak.

    TIE Kinetix haalde in april voor meer dan 1,1 miljoen euro aan orders binnen, waarvan ruim de helft voor nieuwe diensten aan bestaande en nieuwe klanten. Meer dan 0,6 miljoen euro van de nieuwe orders betrof nieuwe diensten voor bestaande en nieuwe klanten. De rest betrof contractvernieuwingen. Het aandeel TIE noteerde dinsdag vlak.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index vlak op 2.400,34 punten. De Dow Jones index noteerde vlak en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,3 procent in het groen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  15. forum rang 10 voda 9 mei 2017 18:48
    Europese beurzen hoger gesloten

    Sterke Duitse handelscijfers.

    (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn dinsdag hoger gesloten. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,5 procent tot 395,81 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 0,4 procent op 12.749,12 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,3 procent op 5.398,01 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,6 procent hoger op 7.342,21 punten.

    "Met de Franse presidentsverkiezingen achter ons verschuift de aandacht naar een reeks risico-gebeurtenissen in de komende zes weken, waaronder de Britse en Franse parlementsverkiezingen, belangrijke updates van centrale banken en een OPEC-vergadering", meldden analisten van Accendo Markets.

    De toonaangevende CBOE Volatility Index noteerde dinsdag op het laagste niveau in 24 jaar, in response op de verkiezingsoverwinning van Macron. Analist Naeem Aslam van ThinkMarkets wees echter op een aantal risico's in de markt, waaronder de enorme uitdagingen die Macron te wachten staan, en ook de Brexit. Daarnaast zijn volgens Aslam de Amerikaanse bedrijfsresultaten wat zwak en blijven de Amerikaanse economische groeicijfers achter bij het eerdere niveau. "Laat staan de beleidsplannen van Trump", voegde hij toe.

    Op macro-economisch vlak werd bekend dat de Duitse industrie in maart 0,4 procent minder heeft geproduceerd dan een maand eerder. De export in Duitsland is in maart met 10,8 procent op jaarbasis gestegen. De import steeg met 14,7 procent. Het handelsoverschot bedroeg in maar 25,4 miljard euro, versus 25,8 miljard euro een maand eerder.

    De detailhandelsverkopen in Italië zijn in maart op maandbasis stabiel gebleven.

    Olie noteerde dinsdag in het rood. Een juni-future West Texas Intermediate daalde 1,4 procent tot 45,81 dollar, terwijl een juli-future Brent 1,3 procent lager bewoog op 48,69 dollar.

    De euro/dollar noteerde op 1,0886. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0913 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,0929 op de borden..

    Bedrijfsnieuws

    Commerzbank daalde 0,9 procent, nadat de bank dinsdag over het eerste kwartaal een hogere nettowinst rapporteerde.

    Adecco heeft in het eerste kwartaal van 2017 een hogere omzet en winst geboekt. Het aandeel won 2,2 procent.

    Zalando heeft in het eerste kwartaal van 2017 op jaarbasis een fors hogere omzet geboekt en handhaafde de outlook voor het lopende jaar. Het aandeel noteerde 1,6 procent lager.

    Münchener Rückversicherungen heeft in het eerste kwartaal van 2017 aanzienlijk meer winst geboekt, omdat er minder grote claims waren dan gemiddeld en er een goed beleggingsresultaat werd geboekt. De Duitse herverzekeraar won 4,8 procent.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index vlak op 2.400,34 punten. De Dow Jones index noteerde vlak en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,3 procent in het groen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  16. forum rang 10 voda 10 mei 2017 18:11
    Rood slot in Amsterdam

    Boskalis omlaag na cijfers.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse hoofdgraadmeter is woensdag met een klein verlies gesloten. De AEX index daalde 0,1 procent tot 535,66 punten, terwijl de AMX een winst van 0,5 procent liet optekenen en voor de AScX een 0,2 resteerde van 992,21 procent.

    Het sentiment werd wereldwijd beïnvloedt door de verrassende beslissing van de Amerikaanse president Donald Trump om de directeur van de FBI James Comey te ontslaan. Markten in Amerika openden lager en boden daarmee geen steun. In Azië daalde de beurs in China en Korea, maar de Japanse Nikkei steeg. In Europa was sprake van een verdeeld beeld.

    Voorzitter Mario Draghi van de Europese Centrale Bank verdedigde zijn monetaire beleid voor de Tweede Kamer. De centraal bankier bepleitte dat de omvangrijke obligatie-opkopen en het rentebeleid van de ECB huishoudens en de nationale begroting hebben ondersteund. Draghi benadrukte dat er voorlopig niet getornd wordt aan het kwantitatieve verruimingsbeleid, waarmee hij geen gehoor geeft aan de roep om QE spoedig te beëindigen.

    Op macro-economisch vlak werd bekend dat de Chinese producentenprijzen in april nog wel opliepen, maar minder stevig dan in de maand ervoor. De stijging van de Chinese consumentenprijzen versnelde. Uit Europa kwam het nieuws dat de Franse industriële productie in maart is gestegen.

    De Amerikaanse importprijzen zijn gestegen in april, terwijl de exportprijzen ook omhoog gingen, voor de achtste maand op rij.

    Olie noteerde woensdag in het groen. Een juni-future West Texas Intermediate steeg 3,0 procent tot 47,27 dollar, terwijl een juli-future Brent 2,8 procent hoger bewoog op 50,08 dollar.

    De euro/dollar noteerde op 1,0865. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0892 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0876 op de borden.

    Stijgers en dalers

    In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 16 van de 25 aandelen in het rood, aangevoerd door Boskalis met een verlies van 5,0 procent. Gemalto verloor 4,0 procent en Wolters Kluwer 1,9 procent.

    Boskalis heeft in het eerste kwartaal van 2017 conform de eigen verwachting te maken gehad met aanhoudend lagere werkvolumes en druk op de bezetting en marges. Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar nam de omzet volgens Boskalis af bij een nagenoeg stabiele vlootbezetting. Boskalis handhaafde de outlook.

    ING Groep heeft in het eerste kwartaal van 2017 meer winst geboekt dan verwacht, dankzij leningengroei, hogere fee-inkomsten en fors lagere voorzieningen voor slechte leningen, terwijl de marge van de bank op peil bleef. KBC Securities verhoogde het koersdoel voor ING Groep van 14,50 naar 16,00 euro met een ongewijzigd Houden advies. De koers zakte 1,4 procent.

    PPG Industries bekijkt of het alsnog met een bod op AkzoNobel komt en blijft intussen beschikbaar voor nieuwe gesprekken met het bestuur ven het Nederlandse verf- en chemieconcern. Het aandeel AkzoNobel zakte 1,6 procent.

    Aandeelhouders van ArcelorMittal hebben tijdens de buitengewone en jaarlijkse aandeelhoudersvergadering ingestemd met een omgekeerde aandelensplitsing. Drie aandelen worden samengevoegd tot één aandeel. De koers van het staalbedrijf steeg 0,2 procent.

    Ahold Delhaize heeft in het eerste kwartaal van 2017 de beoogde synergiedoelen gerealiseerd en handhaafde de outlook. "Tien maanden na de fusie zijn we volledig op schema met de integratie en het leveren van de beoogde synergiedoelen", zei CEO Dick Boer in een toelichting in de kwartaalrapportage. Het aandeel steeg 1,6 procent.

    SBM Offshore heeft in het eerste kwartaal van 2017 een lagere omzet geboekt, veroorzaakt door een omzetkrimp bij Turnkey. Het concern herhaalde de outlook voor heel 2017. KBC Securities verhoogde het koersdoel van 17,50 naar 19,50 euro met handhaving van het advies op Kopen. Het aandeel noteerde 0,8 procent hoger.

    Wolters Kluwer heeft over het eerste kwartaal van dit jaar de omzet op autonome basis met 2 procent zien stijgen en met 3 procent tegen constante wisselkoersen. Met deze stijging van 2 procent voldeed het bedrijf aan de verwachting van analisten van Deutsche bank. NIBC zat op 3 procent in zijn prognose. Het bedrijf uit Alphen aan den Rijn herhaalde outlook voor het gehele boekjaar. NIBC verlaagde het advies van Accumuleren naar Neutraal met handhaving van het koersdoel op 40,00 euro. S&P Equity Research verhoogde het koersdoel voor het aandeel Wolters Kluwer van 38,50 naar 40,00 euro met handhaving van het advies op Houden.

    Gemalto heeft de samenwerking met het Duitse Veridos uitgebreid. Financiële details ontbraken. Met Veridos wil Gemalto contactloze identiteitskaarten leveren aan Macao Special Administrative Region Government.

    In de Midkap was Air France-KLM de grootste stijger met een winst van 4,8 procent. Air France-KLM vervoerde in april meer passagiers en zag het vrachtvervoer verbeteren. Barclays verhoogde het advies voor de luchtvaarder van Onderwogen naar Gelijkgewogen.

    IMCD heeft door autonome groei en acquisities een hogere omzet behaald in de eerste drie maanden van 2017. De onderneming verwacht onverminderd een verdere groei van het EBITA-resultaat in de rest van 2017. Het aandeel won 2,5 procent.

    Vastned zag de de huuropbrengsten in het eerste kwartaal stijgen met een opgelopen bezettingsgraad en bevestigde de outlook voor 2017. Het aandeel noteerde 0,2 procent hoger.

    Bij de AScX-fondsen steeg AMG 2,7 procent, Basic-Fit 2,1 procent en Nedap 1,5 procent. De grootste daler was Sif met een verlies van 1,3 procent.

    Heijmans zag in het afgelopen kwartaal de omzet bij Nederlandse activiteiten conform verwachting ontwikkelen, waarbij de orderportefeuille op kwartaalbasis groeide. Heijmans steeg 0,9 procent.

    Stern Groep heeft in het eerste kwartaal dankzij gestegen verkoop van auto's en aanvullende diensten hogere resultaten geboekt en is positief over de rest van het jaar. Een concrete outlook voor 2017 gaf Stern niet, maar de autogroep zei dat het gerealiseerde resultaat vertrouwen geeft voor de rest van het jaar. Stern eindigde vlak.

    Onder de lokale fondsen behaalde Ctac in het eerste kwartaal van 2017 een licht lagere omzet. Bij de jaarcijfers van 2016 sprak Ctac dat het nettoresultaat over 2017 "aanzienlijk hoger" uit zal komen ten opzichte van afgelopen boekjaar. Die verwachting werd woensdag gehandhaafd. Ctac daalde 4,3 procent.

    Hydratec heeft in het eerste kwartaal van 2017 lagere resultaten behaald. Volgens de onderneming waren er minder uitleveringen bij het onderdeel Agri & Food Systems waardoor de omzet lager uitkwam en daarmee ook de winstgevendheid ten opzichte van een jaar terug. Het aandeel van Hydratec eindigde 1,7 procent in het rood.

    TIE Kinetix heeft vorige maand het Amerikaanse concern Parker Hannifin als nieuwe klant in de wacht gesleept, met een grote order van 400.000 euro die kan oplopen tot meer dan 1 miljoen euro. TIE Kinetix won 1,0 procent.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index vlak. De Dow Jones index daalde 0,1 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,1 procent in het rood.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  17. forum rang 10 voda 10 mei 2017 19:05
    Europese beurzen hoger gesloten

    Onzekerheid beleid Trump drukt op sentiment.

    (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn woensdag hoger gesloten. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,2 procent tot 393,70 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 0,1 procent op 12.757,46 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,1 procent op 5.400,46 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,6 procent hoger op 7.385,24 punten.

    Alle sectoren stonden dinsdag in eerste instantie onder druk, waarbij industriële, technologische en de consumptiesector de grootste verliezen boekten. Uiteindelijk sloten de Europese beurzen echter met lichte winsten.

    Dinsdag eindige de STOXX Europe 600 op zijn hoogste niveau sinds augustus 2015. De pan-Europese index is dit jaar reeds met meer dan 9 procent gestegen, waarbij de markt een extra boost kreeg na de Franse verkiezingsoverwinning van Emmanuel Macro.

    "Hoewel de markten opgelucht zijn over het afwenden van een politieke en populistische omwenteling in Europa, is er enige onzekerheid over de vraag of de markt nog hoger kan bewegen of dat eerste een kleine pullback nodig is", zei marktanalist Michael Hewson van CMC Markets. "Hoe dan ook, beleggers lijken niet bezorgd te zijn over de risico's van een scherpe verkoopgolf, gezien de lage niveau van verschillende volatiliteitsindices, die op hun laagste niveau in jaren noteren", voegde hij toe.

    Op macro-economisch vlak werd bekend dat de industriële productie in maart in Frankrijk en Italië is gestegen met achtereenvolgens 2,0 en 0,4 procent op maandbasis.

    De conjunctuur in het OESO-gebied heeft in maart een stabiele ontwikkeling laten zien. De leidende indicator voor het OESO-gebied bleef in maart staan op 100,1, gelijk aan de stand in februari. De indicator voor de eurozone bleef in maart ongewijzigd op 100,4. De index voor Duitsland steeg van 100,6 naar 100,7, maar die voor Italië bleef stabiel op 100,2 en voor Frankrijk resteerde een ongewijzigde stand van 100,5.

    Olie noteerde woensdag in het groen. Een juni-future West Texas Intermediate steeg 2,9 procent tot 47,26 dollar, terwijl een juli-future Brent 2,7 procent hoger bewoog op 50,06 dollar.

    De euro/dollar noteerde op 1,0869. Bij de opening woensdagochtend verhandelde het muntpaar nog op 1,0892 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag op 1,0876.

    Bedrijfsnieuws

    ING kon rekenen op de aandacht van beleggers, nadat de Nederlandse bank een stijging van 39 procent rapporteerde van de onderliggende winst voor belasting. Het aandeel verloor 1,4 procent.

    AXA steeg 0,2 procent, nadat de Franse verzekeraar zijn plannen bekendmaakte om de Amerikaanse levensverzekeringsdivisie van het bedrijf naar de beurs te brengen. AXA rapporteerde over het eerste kwartaal een vlakke omzet.

    Barrat Developments steeg 4,3 procent, nadat de huizenbouwer meldde dat de winst voor belasting aan de bovenkant van de verwachting van analisten zal uitkomen.

    Eni heeft in het eerste drie maanden van 2017 een flink hogere winst en omzet behaald. Net als veel sectorgenoten kon het Italiaanse concern profiteren van het herstel van de olieprijzen, die sinds vorig jaar met zo'n 60 procent zijn gestegen. De aangepaste operationele winst verdrievoudigde van 583 miljoen naar 1,83 miljard euro. De omzet nam met 35 procent toe op jaarbasis, tot 18,05 miljard euro. Het aandeel sloot 0,7 procent hoger.

    Axel Springer heeft over het eerste kwartaal van dit jaar de omzet en resultaten zien oplopen. De omzet van de Duitse uitgever steeg met 6,7 procent naar 836,2 miljoen euro, waarbij de autonome omzetgroei 4,4 procent bedroeg. Het aandeel steeg 0,7 procent.

    Marine Harvest heeft in het eerste kwartaal van 2017 de omzet en winst zien oplopen. De omzet van de Noorse zalmkweker steeg op jaarbasis van 810 miljoen naar 892 miljoen euro. Het aandeel verloor 1,4 procent.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 vlak op 2.397,91 punten. De Dow Jones index daalde 0,1 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,1 procent in het rood.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  18. forum rang 10 voda 11 mei 2017 17:58
    Damrak lager gesloten

    Aegon onderuit.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn donderdag met verlies gesloten. De AEX index daalde 0,3 procent tot 534,24 punten, terwijl de AMX een verlies van 0,9 procent liet optekenen en voor de AScX een min resteerde van 0,1 procent.

    Beleggingsadviseur Rein Schutte van Indexus meldde geen directe reden gevonden te hebben voor het lagere Damrak. Volgens de beleggingsadviseur zakten de beurzen weg gedurende de speech van Bank of England gouverneur Mark Carney na de vraag wat te doen als de Brexit niet ordentelijk verloopt. "Nadat bleek dat de centrale bank daar geen strategie voor heeft klaarliggen zakte de markten weg", aldus Schutte, eraan toevoegend dat het uiteindelijk gissen blijft naar de oorzaak van de daling. "De markt maakt gewoonweg een pas op de plaats of beweegt op basis van bepaalde algoritmes en computerprogramma's", voegde hij toe.

    De Bank of England liet het monetaire beleid donderdag conform de verwachting ongemoeid. Het Monetary Policy Committee stemde met 8 tegen 1 voor het handhaven van de rente op 0,25 procent en tornde ook niet aan het obligatie-opkoopprogramma dat sinds augustus vorig jaar een omvang heeft van 435 miljard Britse pond.

    Uit cijfers van het centraal bureau voor de Statistiek bleek dat het aantal failliet verklaarde bedrijven in Nederland in april is gedaald. 247 bedrijven werden in april failliet verklaard.

    Op macro-economisch vlak werd bekend dat de Britse industrie in maart op maandbasis 0,5 procent minder heeft geproduceerd. Op jaarbasis was daarentegen sprake van een stijging met 1,4 procent.

    Het tekort op de Britse handelsbalans is in maart gestegen van 2,6 miljard Britse pond naar 4,9 miljard pond in maart.

    Gedurende de tweede helft van de handelsdag kwam uit Amerika het nieuws dat het aantal eerste aanvragen in de Verenigde Staten voor een werkloosheidsuitkering in de week eindigend op 6 mei is gedaald met 2.000 tot 236.000. De producentenprijzen zijn in april op maand- en jaarbasis gestegen met achtereenvolgens 0,5 en 2,5 procent.

    Olie noteerde donderdag in het groen. Een juni-future West Texas Intermediate steeg 1,4 procent tot 47,97 dollar, terwijl een juli-future Brent 1,4 procent hoger bewoog op 50,91 dollar.

    De euro/dollar noteerde op 1,0871. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0878 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,0867 op de borden.

    Stijgers en dalers

    In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 7 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door Unibail-Rodamco met een winst van van 0,6 procent, gevolgd door DSM, dat 0,5 procent steeg.

    Aegon daalde 6,6 procent, na publicatie van de cijfers over het afgelopen kwartaal. De verzekeraar was daarmee de sterkste daler van de hoofdfondsen. De nettowinst van de verzekeraar steeg afgelopen kwartaal op jaarbasis van 143 miljoen euro naar 378 miljoen euro. De onderliggende winst nam toe van 462 miljoen naar 488 miljoen euro, geholpen door kostenbesparingen in de Verenigde Staten en hogere fee-inkomsten door de positieve aandelenmarkten. Analisten mikten op 477 miljoen euro. De Solvency II-ratio bleef stabiel op 157 procent. Morgan Stanley stelde dat de winst van Aegon meeviel.

    Standard & Poor's heeft zijn ratings voor NN Group verlaagd, omdat de overname van Delta Lloyd voor 2,3 miljard euro, die hoofdzakelijk met contanten wordt betaald, de kapitaalbuffers de komende twee jaar zal verzwakken, en omdat de kwaliteit van de risicobeheersing onder de overname kan lijden. Het aandeel daalde 1,2 procent.

    Altice steeg met 1,6 procent. De kabelaar boekte in de eerste drie maanden van dit jaar een omzet van 5.932 miljoen euro, tegen 5.750 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. Analisten mikten op een omzet van 5.923 miljoen euro. Volgens ING waren de resultaten conform verwachting. Het aandeel won/verloor xxx procent.

    Morgan Stanley heeft donderdag het koersdoel voor ING Groep verhoogd van 14,20 naar 15,00 euro, met handhaving van het Onderwogen-advies. Credit Suisse verhoogde het koersdoel van 15,00 naar 15,50 euro en handhaafde het Neutraal-advies. ABN AMRO verhoogde het koersdoel van 16,00 naar 16,75 euro met een ongewijzigd koopadvies. Het aandeel verloor 0,4 procent.

    In de Midkap was ASR met een winst van 1,8 procent de sterkste stijger, gevolgd door IMCD met een winst van 1,2 procent en Air France-KLM met een winst van 0,6 procent.

    Refresco Group verloor 0,6 procent. De Rotterdamse bottelaar genereerde afgelopen kwartaal een omzet van 524 miljoen euro tegen 448 miljoen euro vorig jaar, flink meer dan de door analisten geraamde 491,2 miljoen euro. De bruto marge per liter daalde van 14,6 naar 14,1 eurocent, waar analisten mikten op 13,8 eurocent. Dit leverde een aangepast bedrijfsresultaat (EBITDA) op van 37 miljoen euro, iets meer dan de 34 miljoen euro vorig jaar. De volumes, omzet en brutomarge waren zeer sterk, maar het bedrijfsresultaat (EBITDA) stelde licht teleur, aldus KBC Securities.

    BAM Groep daalde 8,5 procent en was daarmee de sterkste daler onder de Midkapfondsen. Beleggers reageerden daarmee negatief op de kwartaalcijfers van de bouwer. De omzet van BAM daalde van 1.542 miljoen in het eerste kwartaal van 2016 naar 1.383 miljoen euro. Het aangepaste resultaat voor belastingen zakte van 8,0 miljoen naar 4,9 miljoen euro. Volgens Theodoor Gilissen Bankiers vielen de cijfers wat tegen.

    Onder de kleinere fondsen steeg Hunter Douglas met 3,8 procent, nadat de Nederlandse producent van raambekleding en bouwproducten bekendmaakte de Britse verkoper van raambekledingsproducten, gordijnen en vloerkleden Hillarys over te nemen voor een bedrag van 300 miljoen pond.

    ForFarmers realiseerde in het eerste kwartaal van 2017 dankzij volumegroei een licht hogere brutowinst en een duidelijk hoger operationeel resultaat (EBITDA). Het aandeel steeg met 0,6 procent.

    Als gevolg van de stijgingen van het aantal clubs en leden, steeg de omzet van de uitbater van fitnessclubs Basic-Fit in het afgelopen kwartaal met 27 procent naar 76,9 miljoen euro. Analisten van ABN AMRO voorzagen een omzet van 74 miljoen euro. Beleggers waren niet overtuigd van de cijfers en zette het aandeel 0,4 procent lager.

    Het lokaal genoteerde VEON gaf 1,0 procent prijs na bekendmaking van de cijfers over het afgelopen kwartaal. Het telecom- en internetconcern, dat sinds 4 april op Euronext Amsterdam genoteerd is, rapporteerde een stijging van de kwartaalomzet met 13,1 procent naar 2,28 miljard dollar. De autonome omzet daalde evenwel met 1 procent. Het onderliggende bedrijfsresultaat (EBITDA) nam met 11,6 procent toe tot 891 miljoen dollar, waarbij de marge verbeterde van 38,9 naar 39,1 procent. ING noemde de omzet een meevaller, terwijl de EBITDA juist lager was dan geraamd.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,5 procent lager op 2.388,19 punten. De Dow Jones index daalde 0,4 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,5 procent in het rood.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  19. forum rang 10 voda 12 mei 2017 18:04
    Kleine plus voor AEX

    VolkerWessels hoger na beursgang.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is vrijdag verdeeld gesloten. De AEX eindigde 0,1 procent in de plus op 534,71 punten, en kwam op weekbasis uit op een winst van 0,3 procent. De AMX verloor 0,5 procent en de AScX leverde 0,6 procent in.

    De afgelopen dagen deed de AEX het nog beter dan de Europese aandelenmarkten in het algemeen, volgens beleggingsspecialist Roy van Santen van onlinebroker Lynx. Hij wees erop dat de spread tussen de AEX en de Euro Stoxx 50 index met zo'n 2,0 procent is opgelopen in de afgelopen vier dagen, in het voordeel van de Amsterdamse hoofdgraadmeter.

    Vrijdag drukte vooral de koersdaling van ArcelorMittal op de AEX, ondanks dat het staalconcern met solide eerste kwartaalcijfers kwam.

    Europa breed bleven de aandelenmarkten vrijdag dicht bij huis, terwijl Wall Street wat onder druk stond en Amerikaanse retail-aandelen net als donderdag weer een zwakke dag beleefden, door tegenvallende kwartaalcijfers van onder meer J.C. Penney.

    Op macro-economisch vlak was er aandacht voor Duitse groei- en inflatiecijfers. In het eerste kwartaal trok de groei in de grootste economie van de eurozone aan tot 0,6 procent ten opzichte van de drie maanden ervoor. In het vierde kwartaal van 2016 was nog sprake van een kwartaalgroei van 0,4 procent.

    "De Duitse economie zit in de langste herstelfase in meer dan 50 jaar. Het is waarschijnlijk dat die duurzame groei verder doorzet", zei econoom Andreas Rees van UniCredit in reactie op de groeicijfers.

    De inflatie in Duitsland is in april verder opgelopen, naar 2,0 procent, tegen 1,6 procent in maart. In Spanje stegen de consumentenprijzen afgelopen maand nog harder, met 2,6 procent, tegen 2,3 procent in maart. De industriële productie in de eurozone daalde in maart onverwacht met 0,1 procent, waar een toename met 0,4 procent was voorzien.

    Vanmiddag kon de markt zich ook buigen over een aantal Amerikaanse macro-economische publicaties. De Amerikaanse detailhandelsverkopen bleken in april iets minder sterk gestegen dan verwacht, met 0,4 procent, terwijl de inflatie conform de marktverwachting uitkwam op 0,2 procent. De kerninflatie bleef wel licht achter bij de verwachting. Verder liep het Amerikaanse consumentenvertrouwen verder op, bleek uit voorlopige cijfers over de maand mei van de Universiteit van Michigan.

    Olie noteerde vrijdag rond het slot in Europa in het rood. Een juni-future West Texas Intermediate daalde 0,6 procent tot 47,56 dollar, terwijl een juli-future Brent 0,4 procent lager bewoog op 50,58 dollar.

    De euro/dollar noteerde rond het Europese slot op 1,0926. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0867, wat gelijk was aan de koers rond het slot van Wall Street donderdagavond.

    Beursgang VolkerWessels

    Vrijdag ging bouwbedrijf VolkerWessels opnieuw naar de beurs op een introductiekoers van 23,00 euro. "Bij deze introductiekoers zien we nog goede mogelijkheid voor opwaarts koerspotentieel", zei analist Joost van Beek van Theodoor Gilissen Bankiers, die het aandeel begon te volgen met een koersdoel van 25,00 euro en een Aanbevolen advies. Het aandeel sloot zijn eerste handelsdag 2,5 procent hoger op 23,58 euro. Tussen 1989 en 2003 had de bouwer ook al een beursnotering.

    Stijgers en dalers

    Onder de 25 hoofdfondsen was het beeld verdeeld qua stijgers en dalers. De AEX werd aangevoerd door KPN, dat 4,9 procent won. Vrijdag werd bekend dat twee Duitse telecom- en internetbedrijven, United Internet en Drillisch, intensief gaan samenwerken. Hierdoor ontstaat een vierde grote speler in de Duitse telecommarkt, waar ook Telefónica Deutschland, waarin KPN een belang heeft van 9,5 procent, in actief is.

    ArcelorMittal was vrijdag de grootste daler, ondanks dat het staalconcern solide kwartaalcijfers overlegde. Het bedrijfsresultaat (EBITDA) was boven verwachting en de outlook werd bevestigd. S&P Equity Research verhoogde na de kwartaalcijfers het advies van Verkopen naar Houden. Analisten van UBS wezen echter op de negatieve kasstroom en het feit dat de outlook werd gehandhaafd, waardoor beleggers mogelijk weinig enthousiast waren over de resultaten. Het aandeel verloor 8,0 procent.

    Aperam kwam donderdag nabeurs weliswaar met beter dan verwachte eerste kwartaalresultaten, maar volgens analist Stijn Demeester van ING vielen de vrije kasstroom en de nettoschuld tegen vanwege een stijging van het werkkapitaal gedurende het kwartaal. het aandeel Aperam daalde 1,0 procent.

    Eurocommercial Properties heeft over de eerste negen maanden van het gebroken boekjaar het directe resultaat met 4,7 procent, en de identieke huurgroei met 2,8 procent, zien toenemen. In alle geografische gebieden van Eurocommercial Properties was sprake van groei, aldus het vastgoedbedrijf. Het aandeel Eurocommercial Properties daalde 0,4 procent.

    S&P Equity Research verhoogde vrijdag het koersdoel voor BAM Groep van 5,20 naar 5,50 euro met een ongewijzigd Houden advies. Analist Firdaus Ibrahim rekent op een verbetering van de EBITDA-marge en acht daardoor een waardering boven het gemiddelde van de afgelopen drie jaar gerechtvaardigd. Het aandeel BAM Groep sloot vrijdag 1,3 procent lager.

    Beter Bed realiseerde in het eerste kwartaal van 2017 een 7,6 procent hogere omzet en dit was beter dan verwacht volgens analist Tijs Hollestelle van ING. De marktvorser was verder te spreken over de positieve kentering in de grootste markt Duitsland. De aanhoudend sterke omzetgroei in de Nederlandse thuismarkt was "verrassend" en het orderboek sterk en veelbelovend voor de resultaten in de komende kwartalen, aldus de analist. Het aandeel Beter Bed steeg 2,8 procent.

    Probiodrug heeft in het eerste kwartaal van 2017 geen omzet gerealiseerd, hetgeen onder de streep resulteerde in een verlies. Bovendien vielen de kosten voor onderzoek en ontwikkeling hoger uit omdat veel geld werd gestoken in het Fase 2 onderzoek van PQ912. De kaspositie nam af van 21,9 miljoen euro eind 2016, naar 18,7 miljoen euro ultimo maart. Het aandeel Probiodrug sloot 3,3 procent lager.

    Tussenstand Wall Street

    Rond het slot van de beurzen in Europa, noteerde Wall Street overwegend lager. De toonaangevende S&P 500 index daalde 0,1 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
5.135 Posts
Pagina: «« 1 ... 73 74 75 76 77 ... 257 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.296
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.893
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.333
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.045
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.752
ageas 5.843 109.777
Agfa-Gevaert 13 1.856
Ahold 3.536 73.980
Air France - KLM 1.024 34.310
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.769
Alfen 12 16.239
Allfunds Group 3 1.187
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 330
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.248
AMG 965 125.655
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.519
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.111
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.594
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.105
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.263
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.659
ASML 1.762 76.861
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.649
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.662

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 26 april

    1. Bank of Japan rentebesluit 0% (onveranderd) volitaliteit verwacht
    2. Corbion Q1-cijfers
    3. Signify Q1-cijfers
    4. IMCD Q1-cijfers
    5. Basic-Fit trading update Q1 en jaarvergadering
    6. Total Energies Q1-cijfers
    7. Beursgang CVC (verwacht)
    8. ABN Amro € 0,89 ex-dividend
    9. ASML €1,75 ex-dividend
    10. Vopak €1,50 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht