Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

TomTom NL0013332471

Laatste koers (eur)

5,780
  • Verschill

    +0,205 +3,68%
  • Volume

    475.734 Gem. (3M) 327,6K
  • Bied

    -  
  • Laat

    -  
+ Toevoegen aan watchlist

TomTom Juuni 2017

3.395 Posts
Pagina: «« 1 ... 77 78 79 80 81 ... 170 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. DerksVisie 14 juni 2017 19:59
    Het lijkt erop dat er vandaag of gisteren daadwerkelijk is afgebouwd. De trend van afbouwen had even een hapering op 26-05-17 maar is nu weer opgepakt. Zeer interessant en uiteraard handig gebruik gemaakt van eergisteren.
  2. [verwijderd] 14 juni 2017 20:18
    quote:

    Turquoisine schreef op 14 juni 2017 19:58:

    [...]Het gaat me niet alleen om een mogelijke overname. Maar als je met grote zekerheid kunt zeggen dat TT ondergewaardeerd is dan koop je toch gewoon 10%? Over 3 jaar is je inzet dan verdubbeld. Maar blijkbaar ontbreekt het vertrouwen bij de écht grote jongens om in TT te stappen en dat is iets wat ik niet begrijp met de koersexplosie van aandelen die (deels) in dezelfde vijver aan het werk zijn. Dan ga je toch ook in dezelde vijver vissen? Niet direct via een overname maar dan in ieder geval met een deelname.
  3. JLE2 14 juni 2017 20:29
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 14 juni 2017 20:24:

    @ speurneus:
    De grote jongens kijken naar elkaar, echte kenners gaan hun gang.
    Dat leerde ik al op de middelbare school.

    Je bedoelt dat de echte kenners nu al verkopen ?
  4. [verwijderd] 14 juni 2017 20:36
    @bdb tt is niet hot genoeg om op te rapen.
    Of er staat een bordje op de deur. Eerst langs Apple.
    Voor 6-8 miljard kun je tt toch inlijven. Daar gaan f&f het toch wel voor laten gaan?
    Ik blijf erbij tt is niet hot genoeg. Mobileeye wel. Gek hè.
  5. [verwijderd] 14 juni 2017 20:50
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 14 juni 2017 19:30:

    [...]
    Dat hij het heeft over 3D --> 2D zegt me weinig. Ook met gewone camera's kan je 3D zien door de parallax, Net als wij mensen. Al zijn mensen er veel beter in, omdat onze hersenen de visuele signalen veel beter kunnen interpreteren dan elke AI-software.
    Ook in het donker. Dan kunnen onze apen-ogen geen kleuren (dus rijpe vruchten) meer onderscheiden maar wel diepte (dus roofdieren) zien. Vooral door licht-donker verschillen. Kunstenaars begonnen dat te begrijpen, Monet schilderde kleuren zonder diepte:
    nl.wikipedia.org/wiki/Bestand:Claude_...,_Impression,_soleil_levant,_1872.jpg

    Onze hersenen weten door licht/donker wat luguber is. Zie dit of de bijlage:
    www.bndestem.nl/zeeland/politie-heeft...

    Er is voorlopig nog geen AI die dit benaderen kan.

    PS. Een kind van drie ouders begrijp ik heel goed, Ik hield in de jaren na mijn scheiding heel veel van de vier kinderen van vier ouders.

    Nou, laat ik je dan uit de droom helpen door je te melden dat er in de TomTom Mobile Mapping Van wél Lidar zit en geen stereo camera.
  6. forum rang 6 Tom3 14 juni 2017 21:50
    quote:

    Turquoisine schreef op 14 juni 2017 19:58:

    [...]Het gaat me niet alleen om een mogelijke overname. Maar als je met grote zekerheid kunt zeggen dat TT ondergewaardeerd is dan koop je toch gewoon 10%? Over 3 jaar is je inzet dan verdubbeld. Maar blijkbaar ontbreekt het vertrouwen bij de écht grote jongens om in TT te stappen en dat is iets wat ik niet begrijp met de koersexplosie van aandelen die (deels) in dezelfde vijver aan het werk zijn. Dan ga je toch ook in dezelde vijver vissen? Niet direct via een overname maar dan in ieder geval met een deelname.
    Vroeger was er een investeerder, T. Boone Pickens, die een 5% belang had toen het fonds nog boven de 50 Euro noteerde. Nooit meer iets van vernomen. Daarna zijn er institutionele beleggers geweest die in 2007 mee gedaan hebben met de eerste emissie (opbrengst een half miljard euro`s) voor rond de Euro 56 per aandeel. Die wachten dus al meer dan 10 jaar op enige return. In juli 2009 vond de volgende (claim-)emissie plaats ad euro 430 miljoen tegen Euro 4,21 per aandeel. Aangezien institutionele beleggers meestal een goed geheugen hebben is het dus niet zo gek dat de meeste institutionele beleggers niet staan te trappelen bij deze verliespost van hen.
  7. stuurloos kevertje 14 juni 2017 22:33
    electrek.co/2017/06/14/tesla-autopilo...

    When releasing an Autopilot 2.0 update last month, Tesla also asked owners for the authorization to collect videos from the Autopilot cameras.

    That change (17.17.4) was pushed on May 7 and it matched a significant increase in the data uploaded from Tesla hardware 2 (HW2) cars (image via kutrod):
  8. Moneyball 14 juni 2017 22:40
    quote:

    W schreef op 14 juni 2017 12:36:

    [...]

    dat is ook niet het gevaar, dit draait allemaal om mood-changing/sentiment veranderen hoe de aandeelhouder/markt naar TT moet kijken en hoe kunnen wij hier druk op uitoefenen om die perceptie te veranderen als HG niet wil.

    2 kampen om aandeelhouderswaarde te creëren : verdienmodel versus asset-waarde

    de eerste is een stuk onzekerder en afhangende met wie TT het bed allemaal deelt en tot welke verdiensleutel je kan komen
    de tweede is eenvoudig een goede map-maker kost 3 miljard plus en dan ben je er nog niet, dus wat ? zeg 5 miljard om een nieuwe TT neer te zetten
    Intel en de chinezen zijn niet helemaal van de pot gerukt door op 3,5 miljard basis HERE in te stappen, die hebben heus wel wat rekenwerk gedaan.

    Intel betaalde 14 miljard om zich een entree te kopen in de sector via MBLY, dat laat zien wat voor krankzinnige premie men neerlegt om binnen te dringen
    en dan nogmaals héél TT aan de beurs voor 2 miljard, dat vraagt om gekaapt te worden, of anders is TT geen reet waard, nu niet, morgen niet, nooit niet ... nou dat gelooft toch niemand...

    kijken waar ABN meekomt

    Ja, net zo goed als het een illusie is dat Feijenoord (of Ajax/PSV) nog de champions league wint, zie ik ook TomTom niet 100% zelfstandig als winnaar tevoorschijn komen. Dit is het speelveld van de echte grote spelers en grote belangen. Je moet wel echt heel erg zeker van je zaak zijn om je toekomst op te hangen aan je huidige (aangenomen) technologische voorsprong. Om die voorsprong uit te buiten heb je power nodig. Hoe krijg je snel zoveel mogelijk power zonder onafhankelijkheid te verliezen? Onmogelijk. Je moet dus partij kiezen..

    In een KT scenario is opsplitsen en verkopen het aantrekkelijkst voor aandeelhouderswaarde. Dat voelt echter niet als HG en zijn 'belang van allestakeholders'.
  9. DerksVisie 14 juni 2017 22:45
    quote:

    Dutchy Ron schreef op 14 juni 2017 16:23:

    It's Not Too Late For Apple (AAPL) To Buy Tesla

    Given Apple's automotive and mapping efforts with Apple Maps and the fact that it has teamed up with automakers to have its CarPlay platform supported by infotainment systems, the synergies with acquiring Tesla seems like a no-brainer. With some $257 billion in cash on the balance sheet, which is more money stashed than the U.S. Treasury, Apple has enough firepower to take on Tesla, which has an enterprise value at just $70 billion.

    www.nasdaq.com/article/its-not-too-la...
    JUST?! Ze zijn helemaal gek geworden daar. Ja Tesla is een prachtig bedrijf met een visionair aan kop en heeft zelfs de automarkt doen beven. Maar 70 miljard? Gekkenwerk.

    Voor 10 miljard maakt Apple zelf een prachtig voertuig, en de merknaam hebben ze al mee.

  10. DerksVisie 14 juni 2017 23:29
    quote:

    de speurneus schreef op 14 juni 2017 22:50:

    Beter een snelle piek dan een langzame knaak.

    Is die goddijn nou zo dom? Wat kan je je toch in mensen vergissen.
    Dat is nu net het mooie en tevens vervelende aan Goddijn. Meneer interesseert het niet hoeveel geld hij heeft zolang hij maar financieel onafhankelijk is. Je hoeft dus niet bang te zijn dat hij zijn aandelen uitleent maar tegelijkertijd hoef je ook niet te verwachten dat hij het aandeel meer waard wil laten worden.

    Ondertussen is Goddijn wel een visionair, wellicht in mindere mate dan bijv Musk maar hij heeft zijn geld uitermate slim in TomTom gestopt en er daarna ook een succes van weten te maken. Daarna is het bedrijf weer bergafwaarts gegaan echter zijn de overnames cruciaal geweest. Ook RoadDNA is een zeer goed voorspeelde onmisbare technologie aan het worden.

    Helaas hoeven wij van Goddijn niet 1-2-3 een hallelujah te verwachten. Maar ik verwacht dat andere bedrijven zoals Bosch of Qualcomm de boot niet graag weg zien varen en voor de zekerheid een belang in TomTom nemen.

    Last but not least, mocht TomTom met al haar visie dan plotseling toch een onverwacht succes van Sports hebben gemaakt dan zou een groeibriljant scenario dicht bij de werkelijkheid kunnen gaan liggen. Moet het natuurlijk wel eerst met een revolutionair product komen. Op het moment lijkt consumer 3x niks maar als je ziet wat een geld Apple ermee verdiend....



  11. Chameleon 15 juni 2017 00:18
    quote:

    Hik schreef op 14 juni 2017 20:50:

    [...]

    Nou, laat ik je dan uit de droom helpen door je te melden dat er in de TomTom Mobile Mapping Van wél Lidar zit en geen stereo camera.

    maar wel een 360° "ladybug" camera
  12. [verwijderd] 15 juni 2017 09:06
    Systematica Investments heeft de shortpositie zelfs iets verhoogd, 0,48 > 0,51. Niet echt om over naar huis te schrijven maar hebben dus nog altijd vertrouwen in een daling van de koers
  13. PentaGoNix 15 juni 2017 09:12
    quote:

    Timsson schreef op 15 juni 2017 09:06:

    Systematica Investments heeft de shortpositie zelfs iets verhoogd, 0,48 > 0,51. Niet echt om over naar huis te schrijven maar hebben dus nog altijd vertrouwen in een daling van de koers
    Tja, met zulk bestuur aan het roer zou ik ook niet bang zijn. Alleen een externe gebeurtenis kan de koers écht flink hoger zetten, van het bestuur van TT hoeven we niets te verwachten, dat is al jaren zo.
  14. PentaGoNix 15 juni 2017 09:17
    En TT bungelt op dit soort dagen altijd in de onderste regionen, man man wat een BS aandeel zeg ... en dat terwijl ze goud in handen hebben.
3.395 Posts
Pagina: «« 1 ... 77 78 79 80 81 ... 170 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht