Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD FR0013326246

Laatste koers (eur)

79,540
  • Verschill

    +0,120 +0,15%
  • Volume

    97.650 Gem. (3M) 368,5K
  • Bied

    79,520  
  • Laat

    79,560  
+ Toevoegen aan watchlist

Unibail-Rodamco

4.847 Posts
Pagina: «« 1 ... 75 76 77 78 79 ... 243 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 16 december 2017 10:38
    Gisteren een kolossale slotveiling van ruim 400000 stuks.
    Deels te danken aan de expiratie van opties, maar dit wijst er ook weer op dat de grotere institutionele beleggers, die de meerderheid van de aandelen in bezit hebben, stevig aan het handelen zijn.
  2. Driekus 17 december 2017 23:53
    quote:

    crux schreef op 16 december 2017 10:38:

    Gisteren een kolossale slotveiling van ruim 400000 stuks.
    Deels te danken aan de expiratie van opties, maar dit wijst er ook weer op dat de grotere institutionele beleggers, die de meerderheid van de aandelen in bezit hebben, stevig aan het handelen zijn.
    Dan maar hopen dat ze door de experatie (en de gevolgen van de overname) op verlies staan en morgen aandelen bijkopen om te kunnen middelen;)
  3. [verwijderd] 18 december 2017 08:15
    Het dagverloop vrijdag gaf mij hoop dat vandaag de koers niet verder gaat dalen en de koers de komende dagen zijwaarts gaat bewegen om uieindelijk weer te herstellen van de inmiddels geleden dip.
    We zullen het zien.
  4. [verwijderd] 18 december 2017 11:37
    Ik zit even niet op te letten en zie dat de EUR 217 is aangetikt.....jammer dat we binnen no time weer EUR 2 inleveren,,,,,hoop wel op een slotkoers vnadaag van EUR 216
  5. [verwijderd] 19 december 2017 12:39
    Inmiddels heb ik mijn plannen inzake UR volledig gewijzigd en zit ik er inmiddels al flink in met sprinters long en calls maart 220 en juni 230. Ga ervan uit, dat de koers de uptrend waarin het voor het bericht over de overname zat, weer hervat heeft en de koers dus binnenkort weer boven de 220 komt, althans in ieder geval niet meer onder de 213 komt. En anders gewoon pech gehad.
    Mijn avontuur inzake Gemalto is inmiddels met enorme winst nagenoeg geëindigd en mijn avontuur in Altice wordt nog noodzaakelijkerijs voortgezet, maar is in rustiger vaarwater terecht gekomen. Dus weer tijd, liquiditeit, en vooral aandacht weer voor UR.
    Succes allen!
  6. [verwijderd] 19 december 2017 15:24
    quote:

    alrob schreef op 19 december 2017 14:31:

    Crux heb jij je plannen inmiddels ook aangepast, of hou je aan je eerder bepaalde strategie?
    Ik had bij willen kopen als de daling van de koers gestopt was, maar dan wel onder de 212.
    De ommekeer ging echter zo snel dat ik niet de tijd had om te reageren.
    Nu maar met mijn ene Call 220 juni afwachten wat de toekomst gaat brengen.

    Gisteren weer een advies van HSBC.
    Kopen met een koersdoel van onveranderd 270.
  7. [verwijderd] 19 december 2017 15:32
    Vind je het te onzeker om weer bij te kopen?
    Bij mij speelt mee, dat ik de vorige keer, dat de koers flink steeg, de trein telkens miste, en dus de vrees had, dat dat weer zou gebeuren. Daarom toch mijn eerdere plannen rigoreurs gewijzigd.
  8. [verwijderd] 19 december 2017 17:25
    quote:

    alrob schreef op 19 december 2017 16:25:

    Zou mooi zijn als de koers vandaag sluit boven de 27.00
    En weinig volume, dus dan wel erg weinig verkopers actief geweest vandaag.
    Je kunt zeggen dat het wel 100% zeker is dat de koers boven de 27 sluit ; -)
  9. [verwijderd] 19 december 2017 17:29
    quote:

    alrob schreef op 19 december 2017 15:32:

    Vind je het te onzeker om weer bij te kopen?
    Ik heb de laatste keer op ongeveer 217 verkocht.
    Als ik nu weer bijkoop wil ik wel op een duidelijk lagere koers bijkopen.
  10. [verwijderd] 20 december 2017 09:31
    Doordat het nu wel praktisch zeker is dat het belastingplan van Trump uitgevoerd gaat worden is als gevolg daarvan de lange rente in zowat de hele wereld opgelopen.
    De koersen van vastgoedfondsen hebben meestal flink te lijden van oplopende rentes.
    UR is de laatste dagen weer flink opgelopen en samen met de rentestijging kan de koers nu weer gaan zakken.
  11. rendement freak 20 december 2017 13:40
    ja dat jojo-t op en neer dat weet ik nu wel zeker met UR. Ik hoop wel dat die volgend jaar weer richting de 230 gaat voor eind juni ;-) gezien mijn calls...
  12. [verwijderd] 20 december 2017 20:14
    quote:

    crux schreef op 20 december 2017 09:31:

    Doordat het nu wel praktisch zeker is dat het belastingplan van Trump uitgevoerd gaat worden is als gevolg daarvan de lange rente in zowat de hele wereld opgelopen.
    De koersen van vastgoedfondsen hebben meestal flink te lijden van oplopende rentes.
    UR is de laatste dagen weer flink opgelopen en samen met de rentestijging kan de koers nu weer gaan zakken.
    tja wat dat betreft gaat de koers telkens weer een andere richting op; ben nu ook de richting kwijt. Maar als ik het niet meer weet, blijf ik altijd zitten, doe niets en wacht af en blijf alle kanten opkijken. Mocht de koers de komende dagen toch weer flink stijgen, koop ik au contrair wat puts om meer mee te kunnen bewegen met de richting als het weer daarna omlaag gaat; nu zit ik enkel long, en dat is gelet op het jojoen, niet slim.
  13. [verwijderd] 21 december 2017 09:29
    Belastingplan van Trump gaat nu zeker door met als gevolg dat de Amerikaanse economie een extra impuls krijgt.
    De economie in de EU draait nu goed en vooral in Nederland als een tierelier.
    Gisteren werd op het journaal gezegd dat het nu wel zeker is dat er volgend jaar loonstijging gaat plaatsvinden..
    Allemaal factoren die de inflatie opjagen en daarmee ook de lange rente.
    TINA ((There Is No Alternative (voor aandelen)) gaat ons verlaten.
    Dat zijn geen fijne omstandigheden voor vastgoedfondsen.
    Een koers van 230 voor UR volgend jaar acht ik daarmee erg onwaarschijnlijk en denk eerder aan koersen van rond de 200.
  14. [verwijderd] 21 december 2017 09:41
    Er wordt wel gezegd dat een groeiende economie goed is voor de bestedingen in de winkels en daardoor goed is voor de huurders en dan ook voor de eigenaren van de winkels.
    Nu zit UR ook in de VS met winkelcentra.
    De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) schrijft hier het volgende over:
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Met de overname van Westfield Corporation steekt Unibail-Rodamco in feite de Atlantische Oceaan over. De portefeuille krijgt een betere spreiding, maar het vastgoedbedrijf wordt ook blootgesteld aan de moeilijke situatie waarin Amerikaanse warenhuizen zich nu bevinden door de opmars van online winkelen.

    Unibail betaalt 21 miljard euro, deels in contanten, deels in aandelen voor het in Australië genoteerde Westfield. Daarmee krijgt het 35 winkelcentra in handen, waarvan het overgrote deel, 33 in totaal, in de Verenigde Staten. Daarnaast krijgt Unibail er nog eens 4,9 miljard euro aan projecten in ontwikkeling bij.

    Zo ontstaat een nieuw vastgoedbedrijf met een grote nadruk op grote winkelcentra dat aan twee kanten van de Atlantische Oceaan actief is. Het nieuwe bedrijf heeft straks bijna een kwart van zijn bezittingen in de VS, en driekwart in Europa.

    Unibail leunt hierdoor ook minder op Frankrijk. Waar de Franse bezittingen nu nog de helft van de bezittingen uitmaken, is dat straks nog maar 37 procent. De spreiding van de portefeuille neemt toe, waardoor de kwetsbaarheid voor de economische cyclus van een bepaald land afneemt.

    Daar staat wel tegenover dat de Amerikaanse detailhandel het tamelijk lastig heeft met de gevolgen van de opmars van online winkelen. De laatste tijd staan de grote warenhuizen op dit punt bijzonder in de aandacht. Er wordt zelfs gesproken van een 'retailapocalyps'.

    Macy’s heeft bijvoorbeeld al enige tijd te maken met een teruglopende omzet. Het derde kwartaal van dit jaar daalden de inkomsten in de winkels met 3,6 procent. J.C. Penney verwacht dit jaar dat de inkomsten op z’n best gelijk zullen zijn aan die in 2016. Na een winstwaarschuwing zakte het aandeel in oktober naar de laagste stand ooit.

    Bij Sears dalen de inkomsten al zes jaar op rij. In het laatste kwartaal was de omzetdaling op jaarbasis zelfs 15,3 procent. Het bedrijf schrijft ook dieprode cijfers.

    Dit gebeurt allemaal terwijl de Amerikaanse detailhandelsverkopen (inclusief de omzet via internet) stevig groeien. Over de eerste tien maanden van het jaar met 4 procent.

    Deze drie grote namen uit de Amerikaanse detailhandelssector zijn ook de drie grootste huurders van Westfield. Macy’s, J.C. Penney en Sears huren samen 32 procent van het totale verhuurbare oppervlak.

    De warenhuizen hebben een belangrijke rol in de winkelcentra van Westfield. Het vastgoedbedrijf heeft in elk winkelcentrum een groot warenhuis als ‘anker’. In de praktijk betekent dit dat het warenhuis als publiekstrekker werkt.

    Natuurlijk kan het pessimisme over de toekomst van Amerikaanse fysieke winkels ook overtrokken zijn. Uiteindelijk zal niet elk warenhuis verdwijnen en zelfs al zou dat gebeuren, dan komen er nieuwe winkelconcepten voor in de plaats. Dat Unibail ook blootstelling krijgt aan de warenhuiscrisis in de VS is echter wel de keerzijde van deze overname.

  15. [verwijderd] 21 december 2017 13:20
    Nou ik investeer liever in Amerikaans vastgoed dan Frans vastgoed. Kijk hoe de Franse economie de laatste 10 jaar gekwakkeld heeft. Mondiale spreiding is prima. De Amerikaanse export krijgt dankzij Trump een flinke boost en dat zal de Amerikaanse economie goed doen, net als een beperking van de import.
    Wat Europa nalaat , doet Trump en dan kan je maar beter in Amerikaans vastgoed zitten. We zullen het komend jaar zien, als Frankrijks plannen om de economie, en met name het arbeidsklimaat, stuklopen op vurige protesten door de Franse vakbonden en de Franse economie nog meer achteruit gaat.
  16. [verwijderd] 21 december 2017 13:21
    En toen vanmorgen de koers rond de 210 kwam, heb ik mijn calls en sprinters verdubbeld.
    Overigens calls december 18 gekocht, dan heb ik de tijd om te zien of mijn voorspelling inderdaad uitkomt.
  17. rendement freak 21 december 2017 13:31
    ik debnk een heel goed aanvalsplan... ik twijfelde ook maar heb de laatste keren steeds de verkeerde beslissingen genomen.. te vroeg ingestapt of bijgekocht.. mijn handen jeuken maatr toch maar even nu pas op de plaats maken... het lijtk even dat de 210 de bodem was... maar we zullen het zien.. ik wacht mij juni 230 even af hoe die gaat lopen..
  18. [verwijderd] 21 december 2017 13:53
    quote:

    rendement freak schreef op 21 december 2017 13:31:

    ik debnk een heel goed aanvalsplan... ik twijfelde ook maar heb de laatste keren steeds de verkeerde beslissingen genomen.. te vroeg ingestapt of bijgekocht.. mijn handen jeuken maatr toch maar even nu pas op de plaats maken... het lijtk even dat de 210 de bodem was... maar we zullen het zien.. ik wacht mij juni 230 even af hoe die gaat lopen..
    ja die juni 230 heb ik ook, net als ik ook heb de maart220 en dec240. Dus variatie genoeg.
    Of 210 een bodem geweest is, moeten we afwachten. Ik hou er wel rekening mee dat de koers toch nog verder zou kunnen dalen naar 204/205, waar de laatste bodem lag. Zo ja, dan verdubbel ik mijn calls alsdan weer, althans mijn juni en dec calls. Maart ligt te dichtbij.
4.847 Posts
Pagina: «« 1 ... 75 76 77 78 79 ... 243 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 10 mei

    1. Eurocommercial Q1-cijfers
    2. VK economische groei eerste kwartaal
    3. VK handelsbalans maart
    4. VK industriële productie maart
    5. Wolters Kluwer €1,36 ex-dividend
    6. Aperam €0,50 ex-dividend
    7. AMG €0,20 ex-dividend
    8. Arcadis €0,85 ex-dividend
    9. VS consumentenvertrouwen (Universiteit Michigan) mei (vlp) 77
  2. 13 mei

    1. NL faillissementen april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht