Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Aegon BMG0112X1056

Laatste koers (eur)

5,894
  • Verschill

    -0,072 -1,21%
  • Volume

    2.566.909 Gem. (3M) 6M
  • Bied

    5,894  
  • Laat

    5,896  
+ Toevoegen aan watchlist

AEGON MAART 2018

1.003 Posts
Pagina: «« 1 ... 20 21 22 23 24 ... 51 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Ontop1 11 maart 2018 16:16
    quote:

    A & A schreef op 11 maart 2018 16:13:

    2,4 nniljard winst wat zal het dividend dan wel niet worden
    Gewoon 14 centjes in mei
  2. Kalmaan 11 maart 2018 16:28
    quote:

    A & A schreef op 11 maart 2018 16:18:

    14 centjes is niet echt veel na zoon winst
    dividend wordt twee maal per jaar uitgekeerd.
  3. aandeelofoptie 11 maart 2018 16:36
    quote:

    A & A schreef op 11 maart 2018 16:13:

    2,4 nniljard winst wat zal het dividend dan wel niet worden
    Meer dan euro 1,00 winst per aandeel ; meer dividend uitkeren - bijv. euro 0,50 per aandeel - zal vraag naar aandeel doen toenemen
    Hogere aandeelkoers ( meer beurswaarde ) zal op zijn beurt weer eventuele overnames vergemakkelijken
  4. snipper 11 maart 2018 17:18
    ..deze was vandaag gratis...van Geert...doe er je voordeel of nadeel mee...

    AEGON 100% winst?
    Het kan! Beleggen doe je samen Cijfertjes liegen nooit!

    Aegon, eten ofgegeten worden...
    Voordat we de strategie uitleggen willen we u eerst uitleggen waarom wij Aegon in de portefeuille willen opnemen. Aegon heeft het afgelopen kwartaal orde op zaken weten te stellen en overtrof de analistenverwachtingen, mede dankzij een eenmalige meevaller. Ondertussen staat de koers van het aandeel rond hetzelfde niveau als een jaar eerder. Of dat reëel is, beoordelen we aan de hand van de recente gebeurtenissen.

    Aegon presenteerde op 15 februari zijn vierdekwartaalcijfers en resultaten over heel 2017. Analisten rekenden vooraf op een winst van € 1,6 miljard (€ 0,75 per aandeel). Uiteindelijk zag Aegon de nettowinst over heel 2017 maar liefst uitkomen op bijna € 2,4 miljard. Dit was voor een groot deel te danken aan een forse eenmalige meevaller in het vierde kwartaal door de belastinghervorming in de VS. Mede hierdoor verdubbelde de nettowinst van Aegon over het laatste kwartaal van 2017 op jaarbasis naar € 986 miljoen. Een andere opsteker voor Aegon was dat de kapitaalbuffer het afgelopen kwartaal is versterkt dankzij onder meer de verkoop van een grote portefeuille levensverzekeringen in de VS. De solvabiliteitsratio (zoals die wordt berekend onder Solvency II) steeg in het vierde kwartaal op kwartaalbasis van 196% naar 201%. Aegon heeft verder voorgesteld om een slotdividend van € 0,14 per aandeel uit te keren waarmee het dividend over 2017 uitkwam op € 0,27 per aandeel.
    Wat betekent consolidatieslag verzekeringssector voor Aegon
    Overname Axa
    Axa kondigde op zondag 4 maart de overname aan van XL Group. De Franse verzekeraar betaalt $56,70 per aandeel, wat neerkomt op een premie van 33% boven de slotkoers van XL Group van de vrijdag daarvoor. Het totale overnamebedrag voor de op Bermuda gevestigde schadeverzekeraar bedraagt $15,3 miljard (€ 12,4 miljard). XL Group is vooral groot in het herverzekeren van schade- en vastgoedverzekeringen. Deze sector is voor verzekeraars interessant door het toenemend aantal natuurrampen en tropische stormen, waardoor herverzekeraars als XL Group potentiële overnamekandidaten zijn. Axa stelt dat door de overname het bedrijfsprofiel verschuift van overwegend leven en sparen naar voornamelijk onroerend goed en schadeactiviteiten. Op dit gebied wordt de Franse verzekeraar door de overname de wereldwijde nummer één wanneer wordt gekeken naar de bruto geboekte premies. Afgewacht moet worden of de overname daadwerkelijk lucratief zal zijn voor Axa. XL Group leed door de grote hoeveelheid natuurrampen over het afgelopen jaar nog een verlies van $560 miljoen. Daarnaast is XL Group in deze sector met een jaaromzet van circa $15 miljard fors groter dan Axa, waardoor moet worden afgewacht in hoeverre er synergievoordelen zijn te realiseren. De overname past volgens Beursgenoten wel in de consolidatieslag die al langere tijd gaande is in de verzekeringsbranche. Zo nam de Amerikaanse verzekeraar AIG herverzekeraar Validus over, terwijl het Japanse conglomeraat Softbank een aanzienlijk belang van naar verluidt 30% wil nemen in herverzekeraar Swiss Re. Deze ontwikkelingen zullen ook hun weerslag hebben op Aegon. In het magazine van december wees Beursgenoten nog op de geruchten die de ronde deden over een mogelijke overname van ASR door Aegon. Vooralsnog heeft Aegon zelf meermaals benadrukt niet geïnteresseerd te zijn in overnames en vooral organisch te willen groeien. Beursgenoten sluit echter niet uit dat Aegon ook zal proberen zijn positie in schadeverzekeringen te versterken middels een overname.
    Conclusie
    De koers van het aandeel staat slechts marginaal hoger ten opzichte van een jaar geleden, terwijl Aegon er inmiddels veel beter voor lijkt te staan. De vrees dat de verzekeraar nieuwe aandelen moet uitgeven om kapitaal op te halen, is verdwenen en de solvabiliteit is sterk verbeterd. Afgewacht moet worden of Aegon zich ook op de overnamemarkt zal roeren. Gezien de huidige koers-winstverhouding en het dividendrendement vindt Beursgenoten Aegon een aantrekkelijk aandeel, daarom willen wij dit aandeel wel uitgekiend in de portefeuille omlijst met een aantrekkelijke rendementsgerichte optie-strategie.

  5. snipper 11 maart 2018 17:19
    deel 2

    AEGON 100% winst? Het kan!
    Beursgenoten heeft wederom een uitgekiende strategie ontwikkeld die bij een vlakke koers ruim 20% per jaar aan rendement oplevert! De laatste keer dat we een Aegonstrategie maakten was in oktober 2016. We hebben die voortijdig met een heel goed resultaat gesloten, omdat we ongeveer 80% van de winst konden realiseren en dan heeft het geen zin om jaren te wachten op de laatste 20%. U kunt de strategie nog eens nalezen in het oktober 2016 magazine dat op onze site staat.
    Ook nu weer een strategie met een rendement waar de meeste beleggers alleen van kunnen dromen. Het lastige aan deze strategie kan zijn dat de belegger zich voor langere tijd vast moet leggen en - zo leert de ervaring - daar houdt een belegger niet van. Hoewel u zich vastlegt, kunt u de opties natuurlijk wel tussentijds ontbinden en de winst pakken. Als u met behulp van de optiecalculator op onze site berekeningen simuleert, maakt dat al veel duidelijk.
    Zoals we in oktober reeds schreven en recent dus wederom hebben bewezen, hebben we in het verleden al onevenredig veel winst gemaakt met dit soort rendementsconstructies. En ook belangrijk: we hebben de winsten tot nu toe altijd veel sneller gerealiseerd, door voortijdig de aandelen en optiestrategie te sluiten. Wie deze materie nog moeilijk vindt verwijzen wij graag naar www.youtrade.nl waar u het zich eigen kunt maken. Wie gelooft in Aegon gelooft in deze strategie.
    De combinatie van aandelen en optiestrategie
    We beginnen simpel en kopen 1.000 aandelen Aegon. Rond de aandelen gaan we vervolgens verplichtingen aan door het schrijven van opties, wat heel veel geld in het laatje brengt.•Koop 100 aandelen Aegon op € 5,60•Schrijf 1 put AGN-december 2022 5,50 op € 1,75•Schrijf 1 call AGN-december 2022 6 op € 0,70
    Het schrijven van de opties levert ons maar liefst € 2,45 per aandeel op. De aandelen daarentegen moeten we betalen. De rekensom: € 5,60 minus € 2,45 = € 3,15 per aandeel. We kozen voor honderd aandelen, maar u kunt natuurlijk ook 200 of 1000 aandelen of een veelvoud daarvan aanschaffen, ieder naar draagkracht en spreiding van de portefeuille. De minimale investering is 100 aandelen en 1 x de optiestrategie, omdat een standaard optie uit 100 onderliggende waarden bestaat. In het ongunstigste geval loopt u met bovenstaande strategie het risico dat u 100 aandelen Aegon in uw portefeuille krijgt, zodat u verplicht bent een margin aan te houden. Margin is een waarborg die ervoor zorgt dat u, wanneer u de aandelen geleverd krijgt, uw verplichtingen kunt nakomen. De meeste beleggers weten dat en gebruiken daar andere veilige beleggingen voor. Beleg dus naar draagkracht en spreiding binnen uw portefeuille. We zouden ons wel voor kunnen stellen dat beleggers licht de voorkeur voor deze positie zullen hebben. We leggen even per onderdeel de verschillende scenario’s uit die we met deze strategie beogen.
    Geschreven put optie
    Het geld voor de put optie ontvangen we, omdat we ons bereid verklaren, indien de betaler van de optiepremie dat wil, aandelen Aegon te kopen tegen de uitoefenprijs van € 5,50. Indien men ons daartoe verplicht, behouden we wel de ontvangen optiepremie van € 1,75. Per saldo kosten de aandelen ons dan dus beduidend minder dan de huidige koers.
    Geschreven call optie
    Het geld voor de call optie ontvangen wij, omdat we ons bereid verklaren aandelen Aegon te verkopen tegen de uitoefenprijs van € 6,-. Indien men ons daartoe verplicht, behouden we wel de ontvangen optiepremie van € 0,70. Omdat wij de aandelen Aegon reeds hebben en zij ons beduidend minder hebben gekost dan waarvoor we ze moeten leveren, maken we een vette winst.

    ..staan ook nog cijfers...anders ff downloaden van site van Harry
  6. forum rang 7 A3aan 11 maart 2018 17:21
    quote:

    AnalytischDenker schreef op 11 maart 2018 15:57:

    [...]

    Ik heb de put-opties afgelopen donderdag gekocht toen de koers op € 5,61 stond. Dus ze staan niet in de min. Ik heb deze keer wel een groot risico genomen want ik heb 300 contracten (premie € 0,06) gekocht die vrijdag a.s. al expireren. Ik heb dus maar heel kort om rendement te maken of ik ga voor € 2450 nat (inclusief transactiekosten). Ik heb dit jaar echter al zo’n geweldig hoog rendement op mijn beleggingen dat ik bewust wat meer risico kan nemen.
    Je kosten zijn niet misselijk met 2,25 per optie. Ik zou maar eens gaan winkelen, kan bij verschillende brokers onder 1,00.

    Met de rest van je verhaal ben ik het helemaal eens. Nu heeft schaay een keer een goed resultaat, maar je wil niet weten hoe veel keer hij Aegon heeft vermeld, terwijl de koers maar bleef zakken. Maar daar komt die gladjanus nooit op terug met zijn vele missers.
  7. snipper 11 maart 2018 17:23
    deel 3

    Combinatie opties
    In theorie kan een optie tussentijds worden uitgeoefend, maar uiteindelijk komen opties altijd op de intrinsieke waarde uit. Omdat het ons gaat om het eindstation, gaan we uit van de waarde die er aan het einde van de looptijd staat. Er zijn dan drie scenario’s.
    Scenario 1
    Het aandeel Aegon stijgt tot boven de € 6,-. Wij zullen onze aandelen moeten leveren tegen de uitoefenprijs van € 6,- maar behouden de ontvangen optiepremie, omdat we onze plicht simpel nakomen. Ook de ontvangen put premie behouden wij, want niemand zal de aandelen Aegon aan ons willen verkopen voor € 5,50 als de koers hoger staat. Onze investering van € 3,15 per aandeel levert in dit scenario € 600,- op, plus de smaakmaker van het dividend waar we later op terug komen.
    Scenario 2
    Het aandeel Aegon staat op expiratiedatum lager dan € 5,50. In dat geval krijgen we via de geschreven put aandelen geleverd en we behouden de call en put premie. De duizend aandelen Aegon die we dan in portefeuille hebben, kosten ons ongeveer € 4,32 per stuk. Dit is een besparing van ruim 20% gerekend naar de huidige koers. Deze lage koers is tevens ons break-evenpoint. Onder dit break-evenpoint leiden we verlies en daarboven groeit de winst aan tot de genoemde en in onze ogen zeer realistische droomscenario’s.
    De dividend ‘smaakmaker’ beïnvloedt dit alleen maar zeer positief en kan het werkelijke break-evenpoint doen dalen en de winstkansen fors verhogen. De smaakmaker is het in gang gezette positieve, progressieve dividendbeleid en de inkoop van eigen aandelen. Het is heel goed mogelijk dat de aandeelhouder tijdens de looptijd van deze aantrekkelijke strategie een extra uitkering als bonus ontvangt.
    Laten we de berekening simpel houden en ons beperken tot het genoemde tastbare cashrendement, dat € 0,26 per aandeel per jaar bedraagt. Laten we dat ook nog eens negatief verlagen. Op onze strategische initiële investering geeft dit al bijna 10% per jaar aan direct dividendrendement. Wanneer we het dividend voorzichtig schatten over de looptijd van deze strategie kunnen we dus ruim een € 1,- per aandeel tegemoetzien over de gehele looptijd. Ten aanzien van deze fraaie strategie kunnen we duidelijk en rationeel zijn. Reken na, cijfertjes liegen nooit!
    Scenario 3
    Het aandeel Aegon staat tussen de € 5,50 en € 6,- op expiratie-datum. Zowel de geschreven put als call optie eindigen van rechtswege op nul en de ontvangen gelden zijn definitief van ons. We kunnen de aandelen verkopen en de winsten zijn safe. Of we herhalen het schrijfspel opnieuw.
    Alert
    Koersen schommelen. Wanneer de prijzen afwijken van de prijzen die wij hebben genoemd, kijkt u wat uw investering wordt voor de complete strategie. Als het aandeel Aegon bijvoorbeeld een koers van € 5,70 noteert in plaats van de door ons genoemde € 5,60, dan moet u omgerekend iets meer voor de opties proberen te ontvangen. Uw tegenpartij op de optiebeurs is niet dom en zal u daar een “oor aan trachten te naaien”, verwachten wij. En als ze de kans krijgen, laten ze de koers van de optie iets zakken. U kunt daar rekening mee houden en duidelijk uw (combinatie) order limiteren. Wees strategisch en rationeel in uw handelen.
    Hoe uw investering kan aangroeien
    • Wie kiest voor 1 x de strategie, investeert € 315,- en dat kan exclusief dividenden oplopen naar € 600,- (excl. div.)
    • Wie kiest voor 5 x de strategie, investeert € 1.575,- en dat kan exclusief dividenden oplopen naar € 3.000,- (excl. div.)
    • Wie kiest voor 10 x de strategie, investeert € 3.150,- en dat kan
    inclusief dividenden (taxatie € 1,- looptijd) oplopen naar € 7.000,-
    • Wie kiest voor 100 x de strategie, investeert € 31.500,- en dat kan
    inclusief dividenden (taxatie € 1,- looptijd) oplopen naar € 70.000,-
    Onderstaand vindt u een overzicht uit de optiecalculator van de Beursgenoten website.
    Real liveshow met Aegon
    Beursgenoten heeft zelf deze positie ook en houdt u wanneer udeze positie inneemt op de hoogte van de ontwikkelingenen vervolgstappen. We zullen dat doen via de mail of binnende optiecalculator, waar we ook reacties kunnen geven opingenomen strategieën.
    Wij gaan deze belegging samen aan en u staat er dus niet alleen voor. Indien u vragen heeft kunt u die stellen via de vraagbaak. Beleggen doe je samen. Volg ook ons webinar, u ontvangt een mail met de exacte datum en tijd.
    Pareltjes
    Beursgenoten is altijd op zoek naar pareltjes in de markt en het Financieele Dagblad sprak zich in een van haar artikelen vol lof uit over onze uitgekiende optiestrategieën. Uw adviseur of vermogensbeheerder zal van goeden huize moeten komen, wil hij u ervan kunnen overtuigen dat deze strategie niets voor u is. Zelfs wanneer de koers van het aandeel Aegon vlak blijft, wordt er namelijk nog een geweldig rendement behaald van bijna 100% plus als extra het geweldige dividend.
    Van de analisten die Aegon wereldwijd volgen voor banken en of pensioenfondsen, geven er momenteel vijf een koopadvies en 16 een houden advies. Het gemiddelde koersdoel ligt nu nog op € 5,70. Maar NIBC en KBC gaven al koersdoelen van € 6,- en hoger voor dit aandeel.
    Wilt u op de hoogte blijven van de adviezen voor het aandeel Aegon, kijk dan voor een uitgebreide analyse op de site van Beursgenoten bij de rubriek Stand van Zaken.
    Hieronder ziet u een berekening van deze strategie die u zelf kunt compileren. Abonnees van Beursgenoten hebben namelijk gratis toegang tot en vrij gebruik van deze geweldige optiecalculator. Een waardevolle toevoeging voor u als belegger.

    Geert Schaaij heeft meerdere posities en strategieën rond Aegon.
  8. Henk(ie) 11 maart 2018 18:43
    quote:

    aandeelofoptie schreef op 11 maart 2018 16:36:

    [...]

    Meer dan euro 1,00 winst per aandeel ; meer dividend uitkeren - bijv. euro 0,50 per aandeel - zal vraag naar aandeel doen toenemen
    Hogere aandeelkoers ( meer beurswaarde ) zal op zijn beurt weer eventuele overnames vergemakkelijken
    Wat denken jullie, wat zou het interim dividend worden in augustus 2018? Over 2017 prachtige resultaten geboekt. Zou het dan meer worden dan 14 cent per aandeel? Dit ook omdat de CEO aangegeven heeft dat de 'NL-tak' ook weer dividend zou opleveren.
  9. [verwijderd] 11 maart 2018 18:44
    quote:

    A3aantje schreef op 11 maart 2018 17:21:

    [...]

    Je kosten zijn niet misselijk met 2,25 per optie. Ik zou maar eens gaan winkelen, kan bij verschillende brokers onder 1,00.

    Met de rest van je verhaal ben ik het hexlemaal eens. Nu heeft schaay een keer een goed resultaat, maar je wil niet weten hoe veel keer hij Aegon heeft vermeld, terwijl de koers maar bleef zakken. Maar daar komt die gladjanus nooit op terug met zijn vele missers.
    Beste A3aantje,

    Bedankt voor jouw advies. Ik ben nog niet zo lang met opties bezig. Ik wilde een instrument waarbij ik ook in een dalende trend kan verdienen.

    Je hebt gelijk over de kosten. Bij aandelen als Galapagos (veel call opties) vallen die kosten relatief wel mee vanwege de hoge aandeelwaarde, maar in dit geval zijn ze inderdaad absurd hoog.

    Ik wil echter uit principe niet bij een broker die aandeel uitleent. Ik heb niks tegen short gaan, maar wel tegen brokers die aandelen uitlenen. Ik zal morgen mijn bank eens bellen om te kijken of die kosten omlaag kunnen.

    Nogmaals bedankt.

  10. [verwijderd] 11 maart 2018 20:03
    quote:

    AnalytischDenker schreef op 11 maart 2018 18:44:

    [...]

    Beste A3aantje,

    Bedankt voor jouw advies. Ik ben nog niet zo lang met opties bezig. Ik wilde een instrument waarbij ik ook in een dalende trend kan verdienen.

    Je hebt gelijk over de kosten. Bij aandelen als Galapagos (veel call opties) vallen die kosten relatief wel mee vanwege de hoge aandeelwaarde, maar in dit geval zijn ze inderdaad absurd hoog.

    Ik wil echter uit principe niet bij een broker die aandeel uitleent. Ik heb niks tegen short gaan, maar wel tegen brokers die aandelen uitlenen. Ik zal morgen mijn bank eens bellen om te kijken of die kosten omlaag kunnen.

    Nogmaals bedankt.

    De Giro 0.85 per contrakt. Jij zit zeker bij ING?
    Schiet niet op.. moet Aegon wel heel veel zakken wil je de kosten eruit hebben. Bij verkoop heb he immers weer 675 euro aan kosten
  11. ikke,dus 11 maart 2018 23:31
    ook ik blijf bij een broker die niet mijn aandelen uitleent...
    je geeft dan iemand een koevoet om in jouw eigen huis in te breken.
  12. [verwijderd] 12 maart 2018 08:45
    Goedemorgen ,ziet er allemaal goed uit voor Aegon, flinke stijging in Azie vandaag, 10-jaars rente gaat ook prima maar eerst maar een paar ritjes Air-France/KLM maken vandaag.
  13. KovaDo 12 maart 2018 09:11
    quote:

    ruud45 schreef op 12 maart 2018 09:07:

    Kijk Pharming eens gaan 8 % ! Daar moeten wij jaren op wachten.
    Hoeveel heeft Pharming ingeleverd de afgelopen dagen...?
1.003 Posts
Pagina: «« 1 ... 20 21 22 23 24 ... 51 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 04 juni

    1. Werkloosheid mei (Dld)
    2. Vacatures april (VS)
    3. Fabrieksorders april (VS)
  2. 05 juni

    1. Inkoopmanagersindex diensten mei def. (Jap)
    2. Inkoopmanagersindex diensten Caixin mei (Chi)
    3. Inkoopmanagersindex diensten mei def. (Dld)
    4. Inkoopmanagersindex diensten mei def. (EU)
    5. Inkoopmanagersindex diensten mei def. (VK)
    6. Producentenprijzen april (eurozone)
    7. Campbell Soup Q3-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht