Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Akzo Nobel NL0013267909

Laatste koers (eur)

64,280
  • Verschill

    +1,240 +1,97%
  • Volume

    721.639 Gem. (3M) 433,2K
  • Bied

    64,000  
  • Laat

    64,500  
+ Toevoegen aan watchlist

Akzo Nobel 2018

604 Posts
Pagina: «« 1 ... 13 14 15 16 17 ... 31 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. AbbotsL 27 maart 2018 10:24
    Onder de 78 Euro, ik begrijp er niets van, kan iemand me dit uitleggen, of is het gewoon slappe hap bij Akzo...
  2. Broer Konijn 27 maart 2018 10:34
    Koersontwikkeling gaat met opgaande en dalende beweging. Vanochtend eerst een forse opgaande beweging nu de reactie met de daling. Doodnormaal.

    Er ligt ook een weerstand rond de €80. Slot vandaag boven de SMA50 (die geeft ook weerstand) van €77,30 zou goed teken zijn.

  3. AbbotsL 27 maart 2018 10:37
    Bedankt Broer Konijn, had toch een iets hogere en langere opgaande koers ontwikkeling verwacht na dit nieuws...helaas. Afwachtende maar...
  4. Broer Konijn 27 maart 2018 10:51
    Hoi Abbots, snap ik. Ik adviseer je echter naar de langere (1,5 jaar) termijn te kijken ipv de korte.

    Dan ziet het perspectief voor AKZO er mi goed uit. De stijging van vanochtend is de eerste zat na de verkoop van Chemical. Er staat nog genoeg te gebeuren.

    Komende dagen komen de analyses van de analisten. Die hebben er meer kijk op dan ik. Ik zou die goed in de gaten houden. Akzo is nog steeds bezig het vertrouwen van de investment community te herwinnen na het bedrog door komisch duo B&B.

    Als het beurssentiment niet slechter wordt voorzie ik koersen tussen €85 - €95. Herinner me er eind 2018 maar eens aan.

    Disclaimer: long Akzo met derivaten en bescherming
  5. forum rang 7 A3aan 27 maart 2018 11:47
    Zo, de verkoop is dus bevestigd. Jammer voor die personeelsleden die vorig jaar met rode petjes een lijmen met een ijsje naar de aandeelhoudersvergadering kwamen om bestuur te steunen om overname door die Amerikanen tegen te houden, ondanks dat die Amerikanen baangarantie gaven. Mooi ze krijgen nu dus te maken met partijen die gaan snijden, splitsen, personeel eruit en ga zo maar door. Die nieuwe aandeelhouders willen zo snel mogelijk cashen. Niet alleen de aandeelhouders zijn bedonderd, maar ook het personeel heeft zich laten belazeren. En de twee dwars liggende hoofdrolspelers zijn met een vette premie vertrokken.
  6. AbbotsL 27 maart 2018 12:54
    quote:

    Broer Konijn schreef op 27 maart 2018 10:51:

    Hoi Abbots, snap ik. Ik adviseer je echter naar de langere (1,5 jaar) termijn te kijken ipv de korte.

    Dan ziet het perspectief voor AKZO er mi goed uit. De stijging van vanochtend is de eerste zat na de verkoop van Chemical. Er staat nog genoeg te gebeuren.

    Komende dagen komen de analyses van de analisten. Die hebben er meer kijk op dan ik. Ik zou die goed in de gaten houden. Akzo is nog steeds bezig het vertrouwen van de investment community te herwinnen na het bedrog door komisch duo B&B.

    Als het beurssentiment niet slechter wordt voorzie ik koersen tussen €85 - €95. Herinner me er eind 2018 maar eens aan.

    Disclaimer: long Akzo met derivaten en bescherming
    Bedankt Broer Konijn, ik zit 'long' sinds vorig jaar mei. Nog maar iets langer geduld hebben dan...gelukkig heb ik geen haast. 90 Euro zou een mooie waarde zijn voor mid'18.
  7. forum rang 10 voda 27 maart 2018 16:15
    Update: AkzoNobel verkoopt Specialty Chemicals aan The Carlyle Group
    Divisie verkocht voor 10,1 miljard euro.

    (ABM FN-Dow Jones)AkzoNobel verkoopt zijn Specialty Chemicals divisie voor 10,1 miljard euro aan The Carlyle Group en GIC. Dit meldde het verf- en chemiebedrijf dinsdag voorbeurs.

    Een groot deel van de netto opbrengsten worden uitgekeerd aan aandeelhouders. AkzoNobel ontvangt een cashbetaling van 8,9 miljard euro. De netto opbrengst zal circa 7,5 miljard euro bedragen.

    "Details over de distributie van de opbrengsten naar de aandeelhouders zullen te zijner tijd bekend worden gemaakt", herhaalde CEO Thierry Vanlancker in een toelichting op de aankondiging. "Of dit in de vorm van een contant bedrag, dividend of via een inkoopprogramma van eigen aandelen zal zijn of een combinatie ervan zal te zijner tijd bekendgemaakt worden", aldus Vanlancker. Daarna voegde de bestuurder toe met 'te zijner tijd' te bedoelen dat distributie van de opbrengsten waarschijnlijk vier of vijf maanden na afronding van de transactie zal plaatshebben. De transactie zal naar verwachting voor het einde van 2018 afgerond worden.

    AkzoNobel sprak dinsdag van een belangrijke mijlpaal om een gerichte, goed presterende Paint en Coatings onderneming te creëren. "De raad van bestuur en de raad van commissarissen hebben geconcludeerd dat een private verkoop aan The Carlyle Group en GIC in het beste belang is van AkzoNobel, Specialty Chemicals en haar belanghebbenden, waaronder medewerkers, aandeelhouders en klanten", zei het bedrijf in een toelichting. "Dit is het resultaat van het uitvoerige tweesporenbeleid waarbij de Raden van AkzoNobel zorgvuldig zowel de juridische afsplitsing als een verkoop hebben overwogen", voegde het bedrijf toe.

    De desinvestering is onderdeel van de in april 2017 aangekondigde strategie van het bedrijf. Het concern zei destijds met verbeterprogramma's en de afsplitsing van Specialty Chemicals in totaal 200 miljoen euro extra kosten te willen besparen. Vanlancker herhaalde voor voor het resterende deel van het bedrijf vast te houden aan de vorig jaar afgegeven doelstellingen, waaronder een operationele winstmarge van 15 procent per 2020.

    De transactie is onderhevig aan de goedkeuring van toezichthouders. Aandeelhouders gaven tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering op 30 november 2017 al groen licht voor de transactie.

    De markt reageerde positief op het nieuws. KBC Securities verhoogde het koersdoel op AkzoNobel van 76,00 euro naar 80,00 euro bij een ongewijzigd Houden advies. Analist Wim Hoste was te spreken over de overnameprijs. Beleggers leken eveneens tevreden, want het aandeel steeg dinsdag op een groen Damrak 3,2 procent tot 77,52 euro.

    Update: om extra informatie toe te voegen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  8. taurus86 27 maart 2018 16:59
    Zo, de Paasdagen geeft de Young Potentials binnen AKZO even de tijd om hun eigen strategie te heroverwegen. Ze traden in dienst bij AKZO met een breed spectrum aan mogelijkheden en nu weten velen van hen dat ze bij de "Uitverkoop Club" zijn ingedeeld en hoe hun nabije toekomst er uit gaat zien.
    Human Resources staan niet op de balans, maar wegen wel op de toekomstige resultaten.
    Ik hoop dat ze bij Coatings de 'misfits' snel en vaardig weten binnen te hengelen; we zullen ze hard nodig hebben.
  9. Broer Konijn 27 maart 2018 17:15

    'Carlyle wil langere periode in Akzo Chemie blijven'

    AkzoNobel heeft zijn chemietak voor € 10,1 mrd verkocht aan de Amerikaanse private equity-partij Carlyle. De prijs is in het midden van de bandbreedte van €8 mrd tot €12 mrd die AkzoNobel voor SpecialtyChemicals hoopte te krijgen. Bestuursvoorzitter Thierry Vanlancker van AkzoNobel noemt €10 mrd een 'zeer mooie prijs'.

    Thierry Vanlancker
    Thierry VanlanckerFoto: Amaury Miller/Hollandse Hoogte

    Carlyle heeft de strijd gewonnen van drie andere investeringsmaatschappijen: Apollo, een combinatie van Advent en Bain Capital, en het Nederlandse HAL Investments. Carlyle doet de aankoop samen met GIC, het staatsfonds van Singapore. Hoeveel Carlyle van de chemietak zich toeëigent en hoeveel GIC, werd niet bekendgemaakt.

    Om niet door de kopers klem te worden gezet had AkzoNobel ook een beursnotering voor de chemietak in voorbereiding. Dat blijkt nu niet nodig.

    Lees ook

    AkzoNobel verkoopt chemietak aan Amerikaanse Carlyle
    ?

    Bartjens

    De onderbedeelde factor arbeid
    ?
    AkzoNobel zette zijn chemiedivisie te koop, na ongewenste overnamebiedingen van het Amerikaanse PPG vorig jaar maart. Akzo wees die alle af. Naast afsplitsing van de chemietak schroefde het ook zijn financiële doelstellingen flink op en beloofde het meer dividend.

    Akzo Specialty Chemicals draait een omzet van €5 mrd per jaar, onder andere met de productie van zout en chloor. Bij de Nederlandse dochters van de chemietak werken 2400 mensen. De vakbonden en ook het management van de chemietak spraken eerder deze maand hun vrees uit dat de nieuwe eigenaar flink zal snijden, en vroegen om garanties voor werkgelegenheid.

    U noemt €10,1 mrd een mooie prijs. Maar u hoopte toch op een prijs boven in de bandbreedte van €8 à €12 mrd. Daar zit u onder?

    'Die bandbreedte was toen heel ruim genomen. Kijk je naar de financiële wereld, dan betekent €10 mrd meer dan tien keer het bedrijfsresultaat van de chemietak. Dat verhoudingsgetal ligt bij diverse van onze concurrenten op circa acht.'

    U zegt dat Carlyle de chemietak volledig in tact wil laten en niet gaat splitsen, maar garanties geven de Amerikanen niet?

    Nieuws in beeld

    Van conglomeraat naar verfspecialist
    ?
    'Nee, speciale garanties zijn erg ongebruikelijk. Maar duidelijk is dat Carlyle een langere periode van verscheidene jaren wil blijven. Zij steunen het bestaande businessplan van groei en investeringen. Je merkte ook in hun duizenden vragen waar ze naar toe wilden. Ook de ondernemingsraad heeft daar absoluut naar gevraagd. Ze hanteerden niet het kostenplaatje zoals andere deden. Dat is voor ons een criterium geweest bij de keuze van het winnende bod.

    Specialty Chemicals is ook extreem gezond. Op economisch niveau is het niet realistisch om dingen anders te gaan doen. Hoewel het bedrijf vijf business units kent, zijn ze niet zo gemakkelijk op te splitsen, vanwege het verkoopapparaat, het onderhoud en de veiligheidssystemen. Ook research & development is niet gemakkelijk te verplaatsen zonder negatieve effecten. Ze willen het hoofdkantoor in Nederland houden en de Nederlandse vestigingen handhaven.'

    U wilt het pensioenfonds APF geen kapitaalinjectie van €400 mln geven. Waarom niet?

    'De verkoop en het pensioenfonds zijn twee totaal verschillende kwesties. Die moet je niet door elkaar laten lopen. Daarnaast staat APF sinds 2005 op eigen benen. Wij vervullen onze wettelijke verplichtingen jegens AFP en blijven dat doen. Maar Akzo en het pensioenfonds zijn verschillende juridische entiteiten.'

    Bent u nog geïnteresseerd in grote overnames? Axalta bijvoorbeeld?

    'We zijn niet tegen grote overnames tegen de juiste prijs. Ze moeten bijdragen aan onze doelstelling om in 2020 een rendement op de omzet te halen van 15%.'
  10. DeHardeWerker 27 maart 2018 18:39
    quote:

    moneymaker_BX schreef op 26 maart 2018 09:16:

    Nog altijd geen bericht ongelofelijk toch...wat moet je ervan denken...moeilijke onderhandelingen...geen verkoop maar toch beursgang...uitstel??? Ik vind het maar een slap zootje en ben bang dat alles wordt opgeschoven
    En dan is er een goed bericht en mooi op tijd, n dan hoor je MM niet meer....
  11. forum rang 10 voda 27 maart 2018 22:05
    AkzoNobel krijgt 'mooie prijs' voor zijn chemietak

    AkzoNobel is tevreden met de €10,1 mrd die het krijgt voor zijn chemietak. 'Het is een zeer mooie prijs', volgens bestuursvoorzitter Thierry Vanlancker.

    Kopers zijn de Amerikaanse private equity-partij Carlyle en het Singaporese staatsfonds GIC. Akzo had eerder gezegd te hopen op een prijs tussen de €8 mrd tot €12 mrd.

    Het hoofdkantoor van AkzoNobel in Amsterdam.Foto: Berlinda van Dam / Hollandse Hoogte

    Ook beleggers lijken tevreden. AkzoNobel was op de Amsterdamse effectenbeurs de grootste stijger met ruim 2% winst, terwijl de AEX-index ruim 1% hoger sloot.

    'Geen opsplitsing'
    ‘Carlyle had duidelijk het beste bod’, zei Vanlancker in een toelichting. ‘In financiële zin en in andere opzichten.’ De durfkapitalist wil Specialty Chemicals laten groeien en er in investeren. De Amerikanen zijn volgens Vanlancker niet van plan om het bedrijf op te splitsen en door te verkopen. Het hoofdkantoor blijft in Nederland en de verschillende productielocaties worden gehandhaafd, aldus Akzo.

    AkzoNobel wilde van zijn chemietak af omdat het denkt dat de verf- en chemiedivisies als aparte bedrijven beter kunnen presteren. Het ging tot deze grote stap over onder druk van ontevreden aandeelhouders, die nog harder begonnen te morren toen de Amerikaanse concurrent PPG een mislukte poging deed het hele concern over te nemen. Naast afsplitsing van de chemietak schroefde het direct ook zijn financiële doelstellingen flink op en beloofde het meer dividend.

    Grote deal
    Carlyle heeft de strijd gewonnen van drie andere investeringsmaatschappijen: Apollo, het Nederlandse HAL Investments en een combinatie van Advent en Bain Capital. Hoeveel Carlyle van de chemietak zich toe-eigent en hoeveel het Singaporese GIC, werd niet bekendgemaakt. Het is verreweg de grootste transactie van Carlyle op het Europese continent. En het is één van de grootste Europese private equity-deals in de afgelopen jaren.

    Lees ook
    'Carlyle wil langere periode in Akzo Chemie blijven'

    AkzoNobel Specialty Chemicals draait een omzet van €5 mrd per jaar, onder andere met de productie van zout en chloor. Bij de Nederlandse dochters van de chemietak werken 2400 mensen. De vakbonden en ook het management van de chemietak spraken eerder deze maand hun vrees uit dat de nieuwe eigenaar het bedrijf zou opsplitsen en doorverkopen. 'Zulke garanties zijn ook 'niet gebruikelijk' in dit soort processen, aldus Vanlancker. Wat betreft de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden ‘houdt Carlyle zich aan de cao.’

    'Goed alternatief'
    De centrale ondernemingsraad (cor) had liever een beursnotering dan een onderhandse verkoop zien, maar is niet ontevreden met Carlyle. ‘Het is een goed alternatief’, reageert Steven Leijenaar, voorzitter van de cor. ‘De informatie die Carlyle heeft gegeven is positief. Ze beginnen met de juiste instelling. Ze zijn van plan te investeren in het bedrijf. De eerste realiteit is goed. We gaan binnenkort met Carlyle in overleg om zaken concreter te maken.’

    Lees ook
    Chemietak Akzo krijgt jonge baas met ervaring

    De vakbonden hebben dinsdagmiddag nog overlegd met AkzoNobel Nederland over vooral de door hen en het AkzoNobel Pensioenfonds gevraagde injectie van €400 mln in het pensioenfonds. De kapitaalinjectie is nodig om de pensioenen voor de huidige en toekomstige pensioengerechtigden veiligstellen, aldus de bonden. En om na vele jaren weer indexatie mogelijk te maken. Ze verwijzen daarbij naar een recente studie van het pensioenfonds die uitwijst dat de buffers van het fonds laag zijn.

    'Gescheiden entiteiten'
    Maar AkzoNobel houdt de boot af. 'We komen onze wettelijke verplichtingen na en Carlyle zal dat ook doen', zei bestuursvoorzitter Thierry VanLancker dinsdagmorgen in een toelichting op de deal met Carlyle. ‘Maar het concern en het pensioenfonds zijn gescheiden juridische entiteiten. Die hebben niets met elkaar te maken. Het pensioenfonds is in 2005 met medewerking van de bonden op afstand gezet.’

    Dossier
    Meer artikelen over AkzoNobel

    Het overleg tussen AkzoNobel Nederland en de vakbonden liep dinsdag 'bijzonder stroef', zei Erik de Vries van FNV Procesindustrie. Wel komt er een nieuwe datum voor overleg met een delegatie van de raad van bestuur, zegt Arthur Bot van CNV Vakmensen. Verder wil Akzo volgens Bot bij Carlyle nagaan of die nog wat aan de pensioenen willen doen. Donderdag houden de bonden beraad met de kaderleden over eventuele acties.

    fd.nl/ondernemen/1247657/akzonobel-kr...
  12. forum rang 10 voda 27 maart 2018 22:18
    Akzo doet geen extra beloftes over pensioen

    De chemietak van AkzoNobel die in handen komt van het Amerikaanse private-equitybedrijf Carlyle, kan binnenkort te maken krijgen met arbeidsonrust in de Nederlandse fabrieken. Werknemers en vakbonden zijn teleurgesteld dat AkzoNobel het bedrijfspensioenfonds niet met €400 mln wil versterken.

    Thierry VanLancker, ceo van Akzo Nobel.Foto: Patrick Post
    Akzo krijgt €10,1 mrd van Carlyle voor de chemietak. Na aftrek van schulden, Britse pensioenverplichtingen en fiscale lasten blijft daar €7,5 mrd in contanten van over. Het grootste deel van dat bedrag gaat naar de aandeelhouders van AkzoNobel.

    'We komen onze wettelijke verplichtingen na en Carlyle zal dat ook doen', zei bestuursvoorzitter Thierry VanLancker dinsdagmorgen in een toelichting op de deal met Carlyle.

    De vakbonden vinden dit onvoldoende. Dat geldt ook voor het ontbreken van garanties voor werkgelegenheid door Carlyle. Evenmin zijn er toezeggingen gedaan dat de chemietak, die uit vier onderdelen bestaat, niet wordt opgesplitst. Volgens VanLancker is Carlyle niet van plan de chemietak op te splitsen. 'Dat bleek uit hun vragen en de gesprekken die wij en de ondernemingsraad met ze hebben gevoerd. Carlyle wil verscheidene jaren investeren in het bestaande businessplan van de chemietak.'

    Garanties heeft Carlyle niet gegeven. 'Dergelijke garanties geven is ongebruikelijk', aldus VanLancker.

    Injectie van €400 mln
    Dinsdagmiddag is er overleg tussen AkzoNobel en de vakbonden. De vakbonden, het pensioenfonds van AkzoNobel, en de pensioengerechtigden hebben Akzo gevraagd om een extra injectie van €400 mln in het pensioenfonds, om de pensioenuitkeringen voor de huidige en toekomstige pensioengerechtigden veilig te stellen. Voor de bonden moet dat een donatie in het fonds zijn, het pensioenbestuur vraagt om een achtergestelde lening. Volgens hen is het fonds 'sterk vergrijsd'. Door de reorganisaties van de afgelopen jaren zijn er steeds minder actieve premiebetalers.

    De bonden zijn van mening dat de werknemers er bekaaid afkomen en dat alle voordelen vooral naar de aandeelhouders gaan, zoals nu het grootste deel van de €7,5 mrd cash die Akzo krijgt voor zijn chemietak. 'Het leeuwendeel daarvan gaat naar de aandeelhouders', aldus AkzoNobel verschillende malen in de afgelopen twaalf maanden.

    Acties
    Mogelijk worden er deze week al afspraken gemaakt over acties op de verschillende locaties, in Delfzijl, Hengelo, Rotterdam, Wapenveld, Arnhem en Sassenheim, zowel bij de chemietak en verftak van AkzoNobel.

    De afgelopen twee weken hebben de bonden CNV Vakmensen, FNV Procesindustrie en VMP AkzoNobel op alle locaties overlegd met de werknemers van AkzoNobel. 'Ik heb lange tijd niet zulke volle kantines gezien', zegt Arthur Bot van CNV Vakmensen. 'Er is ontzettend veel belangstelling, de mensen zijn echt teleurgesteld.' In totaal waren er bij de verschillende sessies her en der in het land wel 600 à 700 mensen aanwezig, aldus Bot.

    Hans Verbraeken

    fd.nl/ondernemen/1247625/akzo-doet-ge...
  13. Adek 2001 28 maart 2018 09:23
    quote:

    DeHardeWerker schreef op 27 maart 2018 18:39:

    [...]

    En dan is er een goed bericht en mooi op tijd, n dan hoor je MM niet meer....
    ach, hij is de joker van de iex. De stakker.
  14. Broer Konijn 28 maart 2018 10:35
    FD Bartjens

    De onderbedeelde factor arbeid
    Na een lange vergadering maandagavond waren de raad van bestuur en de commissarissen van AkzoNobel eruit: het gezamenlijke bod van de Amerikaanse durfkapitalist Carlyle en GIC, dat de buitenlandse valutareserves van Singapore beheert, was het beste. Zij mogen de chemietak van AkzoNobel overnemen.

    Er hangt een prijskaartje aan van €10,1 mrd, een fractie hoger dan Bartjens' berekening in maart vorig jaar. Die €10,1 mrd komt overeen met tien keer het bruto bedrijfsresultaat (ebitda) van Specialty Chemicals van AkzoNobel. Die factor 10 is de zogenoemde multiple, een standaardwaarderingsmaatstaf voor bedrijven. Een multiple van tien is niet hoog en ook niet laag als je haar vergelijkt met de gebruikelijke waarderingen in de chemiewereld.

    Het betekent niet dat die €10,1 mrd direct in de zakken van AkzoNobel terecht komt. Het is de zogenoemde ondernemingswaarde. Dus daar moet eerst de nettoschuld vanaf voor het afgesplitste bedrijf dat bleekmiddelen en andere grondstoffen maakt voor schoonmaakmiddelen, persoonlijke verzorgingsproducten, plastics, voeding en verpakkingen. Die schuld, €1,2 mrd groot, blijft achter bij Specialty Chemicals, waarvoor de kopers de rente- en aflossingsverplichtingen voortaan op zich nemen.

    Er resteert €8,9 mrd. Daar moet €200 mln aan kosten af die AkzoNobel maakt voor het afsplitsen en voor de begeleidende banken, advocaten en andere financiële deskundigen. Vervolgens eist ook de fiscus in de verschillende landen zijn deel op. Bovendien zijn er verplichtingen om de tekorten in het pensioenfonds voor de (ex-)werknemers in het Verenigd Koninkrijk op te vangen. Ooit kocht AkzoNobel het Britse chemie- en verfbedrijf ICI en vooral voor die erfenis moet dus nog geld worden gereserveerd.

    Van de aankoopsom blijft netto €7,5 mrd over die voornamelijk aan de aandeelhouders zal worden uitgekeerd. Dat gaat in de vorm van contanten, in de vorm van een extra dividend of in de vorm van de inkoop van eigen aandelen. Er is nog niet besloten welke combinatie het zal worden en hoeveel van die €7,5 mrd zal worden uitgekeerd.

    De mededingingsautoriteiten in Europa, Amerika en China hebben nog vier tot vijf maanden werk voor hun goedkeuring. Daarna gaat er geld naar de aandeelhouders. Het Nederlandse personeel dat bijstorting in de pensioenkassen eist, is niet bedacht. Voor de factor arbeid, om een term uit de klassieke indeling van de economie te gebruiken, schemert slechts de verwachting van het management van behoud van werkgelegenheid.
604 Posts
Pagina: «« 1 ... 13 14 15 16 17 ... 31 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
    2. NL inflatie april
    3. Reserve Bank of Australia rentebesluit
    4. Infineon Q1-cijfers
    5. UBS Q1-cijfers
    6. Zalando Q1-cijfers
    7. Solvay Q1-cijfers
    8. Heijmans Q1-cijfers
    9. Kendrion Q1-cijfers
    10. BP Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht