Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

ASML Holding NL0010273215

Laatste koers (eur)

832,700
  • Verschill

    -15,000 -1,77%
  • Volume

    510.511 Gem. (3M) 552,2K
  • Bied

    832,000  
  • Laat

    840,000  
+ Toevoegen aan watchlist

ASML 2018

10.068 Posts
Pagina: «« 1 ... 246 247 248 249 250 ... 504 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 bezinteergebelegt 4 juli 2018 16:04
    En op een dag als vandaag schaven ze er gewoon weer 3,5 euro af.

    En dan over twee weken 180 vlgs onze, wedergeboren en herrezen, prins pannenkoek ??

    Tuurlijk, en Cambodja wordt wereldkampioen voetbal.....
  2. Ben1960 4 juli 2018 16:58
    quote:

    Gastone schreef op 4 juli 2018 15:54:

    Ik ben nog niet weg, maandag of dinsdag pas. Nou, ja, porto is aardig weggesmolten. Toch weer lager. Wat kunnen we nu nog meer verwachten? 13.6% eraf in 3 weken... 180 is nog haalbaar in 2 weken. Is 10%. Roloff, voor jou komt het nog wel goed, maar ik heb maart calls en de verwachtingswaarde gaat er langzaam uit. Goed, we wachten wel tot de waan van de dag is weggewaaid!
    En met een Spritz Aperol waaien alle dingen lekker weg...geniet er van
  3. roloff 4 juli 2018 19:05
    quote:

    Gastone schreef op 4 juli 2018 15:54:

    Ik ben nog niet weg, maandag of dinsdag pas. Nou, ja, porto is aardig weggesmolten. Toch weer lager. Wat kunnen we nu nog meer verwachten? 13.6% eraf in 3 weken... 180 is nog haalbaar in 2 weken. Is 10%. Roloff, voor jou komt het nog wel goed, maar ik heb maart calls en de verwachtingswaarde gaat er langzaam uit. Goed, we wachten wel tot de waan van de dag is weggewaaid!
    Die ´180 in 2 weken´ is de glazen bol van ene Prince Meander, wat zegt de bol van onze A3?

    Ik weet niet of we in 2 weken op 180 staan, het sentiment is zacht gezegd niet erg geweldig.

    Ja, met mijn simpele aandeeltjes strategie komt het wel goed (denk ik ... ).

    Suk6 allen! R
  4. Gastone 4 juli 2018 19:32
    TA
    Vandaag een soort 'Hammer'. Feitelijk neemt de snelheid van de daling af. Bedenk dat in aanloop naar de cijfers een 5% omhoog mogelijk is en met de cijfers nog eens 5%, dan zit je boven de 180, dus het is nog steeds haalbaar.
  5. MrMarket 4 juli 2018 19:35
    Achten jullie een kans aanwezig dat ASML minder orders gaat krijgen of geannuleerde orders ivm dreigende trade war?
  6. Denarius_MCMLXXXVII 4 juli 2018 22:02
    die kans acht ik klein. BESI zit in de verpakkingsindustrie en eigenlijk zit ASML daar nog voor. Chips zijn overal voor nodig en die vraag zal voorlopig niet afnemen denk ik.

    Ben verder ook een NOOB overigens dus correct me if i'm wrong uiteraard.
  7. [verwijderd] 4 juli 2018 22:37
    @Beursbonobo,

    Het blijft spannend v.w.b. de trade war, en wat gaat het doen met de koers van ASML.
    De situatie is nu als volgt, Vrijdag a.s. zal de US richting China zijn import heffingen starten, als dat gebeurt dan zal China direct daarop, dezelfde dag, zijn import heffingen in laten gaan.

    Daarnaast hebben we nog de spanningen richting Europa.

    Als je nu leest op CNBC.com worden US sectoren volledig uitgekleed, hiermee bedoel ik exporterende bedrijven die vanuit de US naar China (en Mexico), leveren en al te maken hebben gehad met importheffingen eerder dit jaar i.v.m. staal/aluminium importheffingen vanuit China/Mexico naar US. Er staat een artikel over varkens export, een bedrijf heeft in 37 jaar geen verlies gemaakt, maar dit jaar gaat dat zeker gebeuren.
    Er staan op Youtube verschillende filmpjes over de gevolgen tot nu toe van de trade war, die minimaal is maar al wel impact heeft.

    Vandaag zijn de grote bazen van VW, Audi en Mercedes op bezoek geweest bij de ambassadeur van de US in Duitsland, ze willen een deal.
    Er staat nu ook een artikel op CNBC over een mogelijke deal met de automakers.
    Als er ook maar iets als positief nieuws, morgen of vrijdag morgen naar buiten komt kunnen we een stevige plus op de borden zien lijkt mij. Ik hoop dat er in het algemeen een bericht naar buiten gaat komen dat de handels overschotten bekeken gaan worden en dat er structureel overleg gaat komen tussen de landen.

    Als vrijdag de trade war richting China wel gestalte gaat krijgen moeten we maar zien wat dat betekend voor ASML, in het algemeen zou je kunnen stellen dat beleggers zeker niet staan te wachten op "iets dergelijks" als een trade war.

    De Chinezen hebben de E.U. gevraagd om meer zaken te gaan doen en daardoor Trump buiten spel te zetten, dat ligt natuurlijk gevoelig en gaat volgens mij niet gebeuren.
    Trump wil gewoon dat het handelsoverschot per land wordt bekeken en niet te grote verschillen heeft, maar om dat op te lossen moet je praten en onderhandelen, dus niet doen wat hij nu doet.

    Is het allemaal Bluf?, ik persoonlijk denk het niet.
    Het viel me wel op dat toen Rutte bij Trump zat dat Trump zei dat er deze week goeie deals op stapel stonden, doelde hij daarmee richting Europa? Lijkt me wel als je met een Europese leider zit.

    Ik heb deze week al geschreven dat het orderboek van ASML, (zoek dat eens terug), gisteren dacht ik.
    Chips bijven nodig en de techniek van ASML is daar voor nodig, echter een trade war kan hele vervelende zaken blootleggen, waar je als ondernemer plotsklaps mee te maken krijgt, dan kan het ineens heel anders worden, ik hoop dat ASML gespaard blijft van deze ellende.

    Het voorbeeld van de varkens exporteur naar China, die heeft aankomende vrijdag opnieuw een importheffing, volgens het artikel van 70% totaal met de vorige heffing, dus die verscheept niets meer naar China! 1 op de 4 varkens in zijn fabriek ging naar China.
    Hem is gevraagd om een goeie patriot te zijn, gekkenwerk natuurlijk.

    Wat overigens wel een pikant detaill is van deze trade war, de "kies staten" van Trump worden door de Europese sancties het hardst aangepakt, klaarblijkelijk is er door de Europese Unie al een lijst afgegeven welke producten, (dit n.a.v. de auto import tarieven die hij wil doorvoeren). Deze producten hebben voornamelijk te maken met lidstaten die voor Trump gekozen hebben (in die lidstaten wordt dat betreffende product geproduceerd). Slim opgezet aldus een journalist van CNBC, zijn aanhangers gaan de trade war het hardst voelen.
  8. Gastone 4 juli 2018 23:01
    TA
    @bezinteergebelegt, ja het kan soms hard gaan. Maakt het uit of het in twee weken of drie weken gebeurd? Het tempo van de daling neemt af en de intraday grafieken, zelfs de 4 uurs, laten negatieve divergenties zien in de RSI.
  9. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 5 juli 2018 01:05
    quote:

    BeursBonobo schreef op 4 juli 2018 19:35:

    Achten jullie een kans aanwezig dat ASML minder orders gaat krijgen of geannuleerde orders ivm dreigende trade war?
    Zie ik niet zo gauw gebeuren. ASML is zó uniek, dat ik geen specifiek op ASML gerichte tarief-barrières zie ontstaan, door welk land of blok dan ook.
    Chipfabrikanten zouden er wel door getroffen kunnen worden, al zal denk ik de soep niet zo heet gegeten ... etc. (zie ook de post van @orbit63).
    Maar chips blijven nodig, dan nemen andere chipfabrikanten het over, de ASML-machines zullen nodig blijven. Kortom, geen directe gevolgen voor ASML.

    Iets anders komt het te liggen als er een wereldwijde financieel-economische crisis zou ontstaan door het stupide gedoe van die oranje-gekuifde narcist in Washington. Daar zal de chip-industrie last van krijgen. Maar niet erg, en niet langdurig. Kijk maar eens naar bijvoorbeeld Intel's omzetten sinds 2005:
    www.macrotrends.net/stocks/charts/INT...

    De crisis van 2008-2009 is te zien, maar de dip viel mee en werd snel hersteld.
    Ook langer terug en sector-breed kijkend, zie je in 2001-2002 en 2008-2009 een dipje, maar geen 'great depression'-achtige toestanden, zie bijlage.

    Komt nog iets bij. ASML is cyclisch, maar minder dan bijv. een Intel, en volgens mij ook minder cyclisch dan vroeger (daar kom ik in mijn FA-vervolgverhaal nog wel op terug). En met een veel tragere reactietijd, gezien de jarenlange R&D, bestel-, test- en uiteindelijke leveringsprocedures bij de ASML-machines. Zoals ASML zelf zegt: ze zijn nu al met hun klanten bezig over in 2023-2026 te leveren machines.
    Terwijl Trump volgend jaar al weer aan zijn herverkiezing moet gaan denken. Als hij zo doorgaat als nu, krijgt hij corporate America (en vervolgens de gewone man) steeds meer tegen zich, en kan hij het wel schudden.

    Voor de business en cijfers van ASML valt er dus weinig te vrezen. Maar er is iets als psychologie en beleggerssentiment. Dat kan toch voor (tijdelijke) forse koersdalingen zorgen, zo is al vaak gebleken. Als FA-er die fundamenteel gelijk heeft (of althans denkt te hebben) kan je daar zowel razend en hoorndol van worden, maar gelukkig houden de TA-ers onder ons de vinger aan de pols. Ik geloof er niet altijd en niet blindelings in, maar let voor de korte termijn wel op signalen uit die hoek.
    Dus: wees op dit moment voorzichtig.
  10. David. 5 juli 2018 09:30
    Jammer dat ik m'n calls gister verkocht heb. Maar regels zijn regels.
    Het ziet er tot nu toe uit als een reversal. Een slot boven de hoogste koers van gisteren zou positief zijn. Dan wordt de negatieve reeks doorbroken. Teller staat op 14 dagen nu.

    Ik heb rond 165,25 putspreads geschreven, wilde er 40, kreeg er maar 20 helaas. Dus ik zit long. Gister longs gesloten en vandaag weer long. Beetje raar. Klopt, maar de eerste signalen van een bodem zijn nu aanwezig. Gister niet.
    En als je denkt dat ik maar wat aan het lullen ben, zie bijlage hieronder voor mijn positie.

  11. [verwijderd] 5 juli 2018 09:42
    Ja David, zo zit het spelletje eenmaal in elkaar, goed dat je op de signalen handelt, had ook maar zo naar beneden kunnen denderen!
    Ik heb gisteren ook verkocht met verlies, we hebben wat dat betreft vaak dezelfde denkwijze moet ik zeggen!
    Hopelijk maak je nu wel een goede trade, smile smile, kan ik ook mee profiteren!
    Ik zit ook nog long en loop gelukkig wat in vandaag, 170.20 gem. aankoop.

    De reden van de stijging kunnen we denk ik vinden in het stuk wat op Finanzen.net staat, de Duitse autobouwers hebben gisteren bij de US ambassadeur in Duitsland gezeten en die heeft een nul tarief voorgesteld. De duitsers omhoog op dat bericht en wij volgen! Ik verwacht als die deal wordt bevestigd dat we nog verder kunnen stijgen.
  12. einstein53 5 juli 2018 10:16
    quote:

    Orbit63 schreef op 5 juli 2018 09:42:

    Ja David, zo zit het spelletje eenmaal in elkaar, goed dat je op de signalen handelt, had ook maar zo naar beneden kunnen denderen!
    Ik heb gisteren ook verkocht met verlies, we hebben wat dat betreft vaak dezelfde denkwijze moet ik zeggen!
    Hopelijk maak je nu wel een goede trade, smile smile, kan ik ook mee profiteren!
    Ik zit ook nog long en loop gelukkig wat in vandaag, 170.20 gem. aankoop.

    De reden van de stijging kunnen we denk ik vinden in het stuk wat op Finanzen.net staat, de Duitse autobouwers hebben gisteren bij de US ambassadeur in Duitsland gezeten en die heeft een nul tarief voorgesteld. De duitsers omhoog op dat bericht en wij volgen! Ik verwacht als die deal wordt bevestigd dat we nog verder kunnen stijgen.

    Heb je misschien een linkje voor mij van dit berichtje van Finanzen.net.
    thx.
  13. David. 5 juli 2018 10:18
    Ja inderdaad Ruud, kon het gistermiddag ook niet volgen. Had voor mezelf max 5 euro verlies ingesteld. Stond op 165 ongeveer 4 euro verlies. Zag de bui alweer hangen, dus dacht, ik ben weg.
    En nu lag er weer een nieuwe kans, dus weer long. Heb er nog 22 bijgeschreven. Genoeg nu. Vanmiddag werken.

    Zei al, ziet eruit als een reversal tot nu toe. Hopelijk geen dip vanmiddag.
    Het werd toch een "neer" in de daggrafiek. Nu maar weer "op" naar de bovenkant.
    170 de 3e vrijdag van augustus is voor mij al voldoende, maar hoop voor iedereen op 190.

    Succes!
  14. Gastone 5 juli 2018 11:42
    TA
    Dalende weerstand werd bij opening krachtig doorbroken. Nu in eerste instantie herstel tot 170-172 en daarna verder naar 180.
  15. Gastone 5 juli 2018 12:04
    TA
    Vandaag zou er een 'Bullish Engulfing' kunnen ontstaan bij een slot boven de 165.25. Positiever is als de slotkoers dichtbij, of natuurlijk boven de hoogste koers vandaag (167.35) ligt. Een slot morgen boven de 167 geeft op de weekgrafiek weer wat opklaring.
  16. [verwijderd] 5 juli 2018 12:05
    quote:

    Gastone schreef op 5 juli 2018 11:42:

    TA
    Dalende weerstand werd bij opening krachtig doorbroken. Nu in eerste instantie herstel tot 170-172 en daarna verder naar 180.
    In een paar dagen...of weken?
  17. roloff 5 juli 2018 12:41
    quote:

    Premiesloper schreef op 5 juli 2018 12:05:

    [...]

    In een paar dagen...of weken?
    @Premiesloper,

    Omkeerpunten bepalen is al behoorlijk lastig, maar timing is wel het moeilijkste wat (dat) er is.
10.068 Posts
Pagina: «« 1 ... 246 247 248 249 250 ... 504 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 01 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april (def)
    2. China inkoopmanagersindex industrie (Caixin) april
    3. NL omzet detailhandel maart
    4. Wolters Kluwer Q1-cijfers
    5. Beurzen Euronext gesloten vanwege Dag van de Arbeid
    6. Chinese beurzen gesloten
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. GlaxoSmithKline Q1-cijfers
    9. VS hypotheekaanvragen - wekelijks
    10. Kraft Heinz Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht