Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Pharming Group NL0010391025

Laatste koers (eur)

0,900
  • Verschill

    0,000 0,00%
  • Volume

    2.493.937 Gem. (3M) 6,6M
  • Bied

    0,899  
  • Laat

    0,900  
+ Toevoegen aan watchlist

Pharming september 2018

15.870 Posts
Pagina: «« 1 ... 533 534 535 536 537 ... 794 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Happy 19 september 2018 20:39
    quote:

    Kaviaar schreef op 19 september 2018 20:36:

    [...]

    Kemphaan wist waarschijnlijk meer en plakte vlug een ongegrond koersdoel op Pharming. Nu er aanvullende gegevens naar het FDA toe moeten, plakt diezelfde kneuterboer een nog onrealistischer koersdoel op Pharming.

    Firma Kemphaan & Bedrog.
    Wij zijn in voor duistere zaakjes. Dat is ons motto. Daar doen we het voor.
    Koersdoelen van Kempen:

    ING
    8 mrt 18 Kopen € 16,50

    Ja dat was een goed advies.
  2. [verwijderd] 19 september 2018 20:40
    Begin dit jaar zeer fors ingestapt door alle verwachtingspatronen.....en die kwamen op papier nog uit ook, we tikten zelfs de 1,60 aan......stond toen op een winst van 25000 euro...op papier! Maar hebberig als ik ben zoals de meesten hier niet verkocht.....na de daling uitgestapt en quit gespeeld.Later een bescheiden positie ingenomen en vandaag uitgebreid.Een zeer goede les geweest...
    winst pakken als je kan...al is het zelfs bescheiden.....2% is nog altijd een veelvoud van wat je op je spaarrekening krijgt....

    Pharming is gewoon goed bezig....zit je voor de KT....niet doen.....zit je voor de ZLT....prima! Maar doe het bescheiden,bij een opwaartse trend plukjes bijkopen.Voor op de plank zoals dat heet.
  3. forum rang 4 BW2017 19 september 2018 20:41
    quote:

    Frank S. schreef op 19 september 2018 20:36:

    Pharming mag tegen de verwachting in Ruconest vooralsnog niet actief als preventief middel inzetten. Deze tegenvaller komt bovenop twijfels of het medicijn tegen erfelijk angio-oedeem wel opgewassen is tegen dat van grote concurrenten. Topman Sijmen de Vries ziet echter geen enkele reden voor pessimisme.

    ? ANP XTRA
    Ruconest is nu vier jaar in de Verenigde Staten verkrijgbaar als medicijn ter bestrijding van acute aanvallen van angio-oedeem, die zorgen voor zwellingen in onder meer de hals. Ongeveer één op de 30.000 mensen lijdt aan deze ziekte, die veroorzaakt wordt door een tekort aan het eiwit C1. Hoewel Ruconest inmiddels wereldwijd wordt verkocht, behaalt Pharming nog altijd het leeuwendeel van de omzet op de Amerikaanse markt.
    In tegenstelling tot concurrerende middelen die bloedplasma als basis hebben, wordt Ruconest uit konijnenmelk gemaakt. De forse groei van de omzet tot €90 miljoen in 2017 leek te bewijzen dat Pharming op termijn 10-20% van de markt kan veroveren, die nu gedomineerd wordt door vooraanstaande farmaceuten zoals het Amerikaans-Ierse Shire en het Australische CSL Behring. De cijfers over de eerste helft riepen echter enige twijfels op. Weliswaar boekte Pharming voor het eerst in zijn 30-jarige bestaan winst, maar de omzetgroei vlakte af. Daar kwam bij dat Shire onlangs van de Amerikaanse toezichthouder FDA toestemming kreeg om Lanadelumab op de markt te brengen. Analisten van Kempen oordeelden vorige week vrijdag in een rapport, dat Lanadelumab niet alleen beter werkt dan de al langer verkrijgbare medicijnen van Shire, maar ook superieur is aan Ruconest.
    Boos op analist Kempen
    De Vries maakt zich kwaad over dit rapport: „Hoe komt de analist van Kempen hierbij? Er is geen vergelijkend onderzoek en zo’n conclusie kan hij nooit trekken.” Marcel Wijma, directeur van het in biotechnologie gespecialiseerde Van Leeuwenhoeck, valt De Vries bij. „Lanadelumab is getest bij minder zware gevallen. Daarnaast laat het middel een aantal flinke bijwerkingen zien. Verder blijkt dat in een kwart van alle gevallen toch nog een acute aanval optreedt. In dat geval is er een ’reddingstherapie’ nodig met een andere werking en dan blijft alleen Ruconest over.”
    De markt van angio-oedeem heeft momenteel een omvang van ruim $2 miljard. De bestrijding van acute aanvallen neemt volgens Wijma zo’n twee derde voor zijn rekening. Een derde is profylactisch, oftewel het preventief inzetten van middelen om aanvallen te voorkomen. Hij verwacht dat dit in de komende vijf jaar naar 80% kan groeien.
    Met dat in het achterhoofd lijkt het dinsdag laat in de avond genomen besluit van de FDA een grote tegenvaller voor Pharming. De toezichthouder heeft zijn aanvraag namelijk afgewezen voor profylactisch gebruik van Ruconest en verlangt meer data. Dat is opmerkelijk, want eerder noemde zij de aanvraag nog voldoende compleet.
    ’Beperkte tegenslag’
    Hoewel het besluit van de FDA de beurskoers woensdag nog eens 20% deed dalen, spreekt De Vries slechts van een ’beperkte tegenslag’. Hij wijst erop dat Ruconest nu al soms door artsen profylactisch wordt voorgeschreven en dat het toonaangevende tijdschrift The Lancet een jaar geleden het positieve fase 2-onderzoek publiceerde dat één van de grondslagen was van het bij de FDA ingeleverde dossier: „Het betekent dus dat we Ruconest voor profylaxe alleen nog niet actief mogen verkopen.”
    De topman laat weten dat eerst met de FDA gepraat gaat worden over de ontbrekende data. „Vervolgens zullen wij aanvullend onderzoek doen. De beslissing van de toezichthouder verandert onze toekomstvisie niet. Wij blijven bij de verwachting dat de omzet in het tweede halfjaar verder zal groeien en voorzien de komende jaren een verdere toename van het marktaandeel.” Wijma deelt dit optimisme. „Zeker als Pharming ervoor zorgt dat zijn toedieningsmethodes gebruikersvriendelijker worden, want hier komt de groei vandaan.”

    www.telegraaf.nl/financieel/2577507/p...

    Mooi bericht van meerdere deskundigen die er dieper inzitten.
  4. [verwijderd] 19 september 2018 20:42
    quote:

    Gunba schreef op 19 september 2018 20:31:

    Nou....daar gaan de centjes. Ik blijf LT. En heb vertrouwen maar ben bang om er mer mijn vrouw over te praten.
    ja, kan daarover meepraten. Mijn vriendin vraagt dagelijks in welk bedrijf ik 3500 heb belegd. Ik ga haar dit weekend vertellen dat ze niet hoeft te rekenen op een wintersportvakantie met kerst.
  5. [verwijderd] 19 september 2018 20:43
    Grappig om te zien dat mensen dit forum zo serieus nemen. Sinds jaar en dag is dit het forum waar men het meest post. Naar mijn idee waanzin om te handelen op de info die hier staat. Ik ben vorige week uitgestapt op 1,23 omdat hij naar beneden donderde. Bij een koers van een gezond bedrijf stort echt de koers niet zomaar in. Tis een speculanten aandeel , lees gok aandeel. Dat was het al jaren geleden en is nog steeds niet veranderd.
    Het blijft lachwekkend dat de roeptoetters maar schreeuwen over , instapmomenten enz enz enz. Hou jezelf niet voor de gek.. Overnames, Shorters enz, ga eens logisch nadenken.. Ik blijf t draadje lekker volgen puur voor t vermaak. Uitstappen is ook een optie. Niemand verplicht je 50% van de kapitaal te zien verdampen. Hopen op wat beters tegen beter weten in.
  6. Gunba 19 september 2018 20:43


    Jij hebt een vrouw ... dat is 2 x genaaid !
    [/quote]

    Ach, alleen is ook niet alles. Even afwachten en haar morgenavond maar vertellen dat ze een extra dagje mag gaan werken.
  7. Harry Nik 19 september 2018 20:46
    quote:

    Onverzettelijk schreef op 19 september 2018 20:34:

    [quote alias=Harry Nik id=11095645 date=201809192026]
    Ja.. angsthazen ..dat worden mensen niet genoemd die op tijd verkochten.
    En als je bent blijven zitten dan ben je...goed of zo?
    We doen even een rekensom..
    We nemen wat ronde getallen..maakt het mogelijk.
    Stel je koop 1000 aandelen voor 1000 euro. Het stijg het daalt wat..en je besluit uit te stappen als alles 750 waard is. De stoere mannen blijven zitten..dat mag.
    Het zakt tot 500 euro..
    De angsthaas koopt zich weer in.
    Stoere man verlies 500.
    Angsthaas 2500.
    Het stijgt weer naar 1000.
    De stoere man heeft eindelijk weer zijn geld terug.
    De angsthaas...heeft 2500 winst.

    Je mag jezelf dan stoer vinden en vol vertrouwen. Maar dat interesseert het bedrijf waar de aandelen van zijn geen ene reet. Je aandelen zijn gewoon van eigenaar gewisseld.

    Dus als je stoer wil zijn of een soort van jezelf.oo de niet wil kloppen.. geweldig hoor.
    Angsthazen daar in tegen zijn stuk beter af.
    [/quote

    Kan wel zijn Harry niks maar je helpt het bedrijf en dus iedereen die flink wil verdienen hier totaal niet mee en dan spreken we nogeens over de shorters. Een Nederlands bedrijf moet je laten groeien en niet ondermijnen, dat is het beste voor iedereen. Wat jij doet is zwaar egocentrisch gedrag wat absoluut niet mijn manier van handelen in aandelen is.
    Les 1 in economie: wat is de doelstelling van een bedrijf; winst op de langere termijn.

    Wat doe ik anders dan een bedrijf dan?
    En de reden dat we hier veel verhitte discussies hebben als de koers zakt, is omdat we hier voor het geld zitten. De beurs is geen filantropische instelling.
    Een bedrijf moet zelf zijn groei regelen...hoef ik me als aandeelhouder niet per definitie mee te bemoeien. Als aandelen van eigenaar verwisselen rekt dat echt niet de groei. Die moet het bedrijf hebben van eigen prestaties.
  8. Gunba 19 september 2018 20:52
    Galapagos is één en al Pijplijn. Pharming heeft ook een leuke pijplijn EN maakt winst met mooi product. Prima bedrijf dus. Rustig LT blijven. Het is nog geen tijd voor mijn pensioen.
  9. [verwijderd] 19 september 2018 20:52
    quote:

    Onverzettelijk schreef op 19 september 2018 20:34:

    [quote alias=Harry Nik id=11095645 date=201809192026]
    Ja.. angsthazen ..dat worden mensen niet genoemd die op tijd verkochten.
    En als je bent blijven zitten dan ben je...goed of zo?
    We doen even een rekensom..
    We nemen wat ronde getallen..maakt het mogelijk.
    Stel je koop 1000 aandelen voor 1000 euro. Het stijg het daalt wat..en je besluit uit te stappen als alles 750 waard is. De stoere mannen blijven zitten..dat mag.
    Het zakt tot 500 euro..
    De angsthaas koopt zich weer in.
    Stoere man verlies 500.
    Angsthaas 2500.
    Het stijgt weer naar 1000.
    De stoere man heeft eindelijk weer zijn geld terug.
    De angsthaas...heeft 2500 winst.

    Je mag jezelf dan stoer vinden en vol vertrouwen. Maar dat interesseert het bedrijf waar de aandelen van zijn geen ene reet. Je aandelen zijn gewoon van eigenaar gewisseld.

    Dus als je stoer wil zijn of een soort van jezelf.oo de niet wil kloppen.. geweldig hoor.
    Angsthazen daar in tegen zijn stuk beter af.
    [/quote

    Kan wel zijn Harry niks maar je helpt het bedrijf en dus iedereen die flink wil verdienen hier totaal niet mee en dan spreken we nogeens over de shorters. Een Nederlands bedrijf moet je laten groeien en niet ondermijnen, dat is het beste voor iedereen. Wat jij doet is zwaar egocentrisch gedrag wat absoluut niet mijn manier van handelen in aandelen is.
    Angsthaas is uitgestapt
    De stoere, koopt bij
    in enkel minuten schiet de koers naar 1,75
    Wie wint er dan ???
  10. [verwijderd] 19 september 2018 20:55
    quote:

    GeldIsOokNietAlles schreef op 19 september 2018 19:20:

    [...]

    Nee hoor, is een heel andere situatie geworden met goedkeuring Lanadelumab. HEA specialisten dol-enthousiast hierover op de HAE-conference in Wenen waarbij Pharming niet eens werd vermeld (had de trigger moeten zijn voor mij om er uit te stappen). Toediening van Lanadelumab prettiger en minder vaak. Dat het meer bijwerkingen heeft wordt mbv geld onder de tafel geschoven. Pharming loop enorme vertraging op met uitstel goedkeuring en last but not least. Het heeft er alle schijn van dat CEO meer wist. Dat rapportje van van Kempen tot daaraantoe maar vandaag heeft echt pijn gedaan.
    Nee hoor die 25% die niet goed reageert blijft voor Pharming.
    Zelfs zonder goedkeuring
  11. [verwijderd] 19 september 2018 20:55
    Het leven gaat door. Ik ben weg hier voor vanavond en ik lees dus ook niets meer vandaag. Morgenochtend om 9 uur ff kijken wat de koers doet, daarna laptop in de kast, en leuke dingen gaan doen overdag. Alles went, en what doens't kill you makes you stronger zullen we maar zeggen. Sterkte morgen voor diegenen die er met nog meer geld inzitten.
  12. Gunba 19 september 2018 20:57

    Nee hoor die 25% die niet goed reageert blijft voor Pharming.
    Zelfs zonder goedkeuring...

    Inderdaad Dekkie, praat je ook al weer over minimaal 150 miljoen euro extra omzet.
  13. nstl 19 september 2018 20:58
    quote:

    BW2017 schreef op 19 september 2018 20:19:

    [...]

    Je weet dat Kempen vrijdag al met dat koersdoel kwam he toen letterlijk alles nog op groen stond en koersdoelen van 3 euro werden gegeven.
    Daar gaat het over! En dat klopt niet.
    En als je het verleden er op nakijkt wat dat bedrijf voor schade heeft aangericht bij Bam op zeer onjuiste info snap jij meerdere forumgenoten hier.
    Wat klopt er niet dan? Het staat hun vrij om hun verwachting uit te spreken. Vervolgens lijkt het er ook nog op dat ze gelijk krijgen.

    Als er geen kern van waarheid in zat dan was die koers ook niet zo gaan dalen.

    Misschien is het beter om degenen die koersdoelen van 3,- hebben gegeven om die te gaan aanspreken. Die zaten met hun koersdoelen verder van de daadwerkelijke koers af dan Kempen. Maargoed, die doelen waren hoger, dan mag het zeker;(

    Als Kempen onjuiste info geeft dan zal de waarheid ze vanzelf inhalen en dan staan we binnenkort vast wel op die 3,-. Want de waarheid zal de leugen vroeg of laat altijd inhalen. Dus als dat zo is dan hoeft de LT'er zich nergens druk om te maken.
15.870 Posts
Pagina: «« 1 ... 533 534 535 536 537 ... 794 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
    2. NL inflatie april
    3. Reserve Bank of Australia rentebesluit
    4. Infineon Q1-cijfers
    5. UBS Q1-cijfers
    6. Zalando Q1-cijfers
    7. Solvay Q1-cijfers
    8. Heijmans Q1-cijfers
    9. Kendrion Q1-cijfers
    10. BP Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht