Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

TRUMP

70.794 Posts
Pagina: «« 1 ... 1360 1361 1362 1363 1364 ... 3540 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 12 juli 2019 16:25
    Amerikaanse minister exit na deal over kindermisbruiker Epstein

    De Amerikaanse minister van Werkgelegenheid Alexander Acosta stapt op. Dat maakte hij zojuist bekend. Reden is de deal die Acosta als aanklager in 2008 sloot met multimiljonair Epstein, die verdacht wordt van kindermisbruik. Trump baalt van Acosta's vertrek.

    Buitenlandredactie 12-07-19, 15:55 Laatste update: 16:17

    ,,Ik vind het vreselijk om dit mee te maken”, zei Trump vanmiddag aan de zijde van zijn minister toen die zijn vertrek bekendmaakte. Acosta stapt naar eigen zeggen op omdat zijn deal met Epstein (uit 2008) hem nu in de weg zit om een effectieve minister te kunnen zijn. ,,Mijn punt is dat we een geweldige economie hebben en de focus moet daarop liggen”, zei Acosta.

    Acosta was als aanklager betrokken bij de vorige keer dat Epstein aangeklaagd werd voor kindermisbruik. Dat was in 2008. Acosta sloot een deal met Epstein. Daardoor kreeg de Amerikaanse multimiljonair slechts anderhalf jaar cel. Na dertien maanden gevangenis stond hij weer op vrije voeten. Afgelopen weekend werd hij gearresteerd in New Jersey. Hij wordt verdacht van het seksueel uitbuiten en misbruiken van minderjarige meisjes tussen 2002 en 2005. Epstein zou zijn slachtoffers naar verschillende huizen hebben gelokt waar hij seks met ze had. De miljardair liet de jonge meisjes langskomen onder het voorwendsel dat ze hem massages gingen geven, maar wanneer ze eenmaal binnen waren, werden ze misbruikt. Sommige meisjes waren ten tijde van het misbruik pas 13 jaar oud.

    Epstein ontkent
    De miljardair ontkent de aanklachten. Epstein is een invloedrijk man met veel vrienden in de Amerikaanse elite. Zo kan hij Trump en Clinton tot zijn intimi rekenen. Trump vertelde in 2002 al eens over de vermeende seksuele voorkeur van Epstein: ,,Ik ken Jeff al vijftien jaar. Geweldige vent. Het is erg leuk om met hem te zijn. Er wordt zelfs gezegd dat hij net zoveel van mooie vrouwen houdt als ik, en veel van hen zijn aan de jongere kant.’’

    Bill Clinton zou volgens passagiersgegevens ruim twintig keer zijn mee gevlogen met de ‘Lolita Express’, zoals het privévliegtuig van Epstein werd genoemd. ,,Clinton weet niks van de verschrikkelijk misdaden die Epstein in het verleden heeft toegegeven en van de recente beschuldigingen’’, schreef zijn woordvoerder in een verklaring. ,,Hij is in totaal slechts vier keer meegevlogen, één keer naar Europa, één keer naar Azië en twee keer naar Afrika, allemaal in het kader van zijn foundation’’, aldus de verklaring.

    www.ad.nl/buitenland/amerikaanse-mini...
  2. forum rang 10 luchtschip 12 juli 2019 16:32

    Rechtszaak Jeffrey Epstein

    Donderdag is het verzoek tot vrijlating op borg ingediend. Epstein biedt zijn pand in New York met waarde van $ 77 miljoen aan en daarbij huisarrest in zijn huis.
    Daarbij had hij ook een overzicht moeten geven van zijn vermogen. Dat heeft hij nog niet gedaan. Verzocht de rechter het overzicht te mogen aanbieden onder zegel(van openbare geheimhouding)

    Erica Orden, CNN reporter :
    "Judge Richard Berman will allow Jeffrey Epstein to file his financial information under seal, per court filing."

    twitter.com/eorden/status/11496723714...
  3. forum rang 9 josti5 12 juli 2019 16:47
    Pff, kan er niet een aparte anti-Epsteindraad aangemaakt worden?
    En een anti-Amerika-draad?
  4. forum rang 10 voda 12 juli 2019 17:05
    Rutte zal Trump geen beloftes doen over militaire hulp

    Premier Rutte gaat president Trump bij zijn bezoek aan het Witte Huis niet blij maken door ‘ja’ te zeggen op allerlei verzoeken van de Amerikanen. Zo neemt het kabinet voorlopig nog geen besluit over het sturen van militairen naar Syrië noch de Perzische Golf. De Amerikaanse regering heeft daar wel om gevraagd.

    Hans van Soest 12-07-19, 17:02

    Ook blijft Rutte op het standpunt staan dat Nederlandse Syriëgangers niet actief worden gerepatrieerd. De Verenigde Staten dringen er al langer bij Nederland en andere Europese landen op aan om hun verantwoordelijkheid te nemen en landgenoten terug te halen uit Syrië om ze thuis te berechten. Als Nederland dat wil, dan wil de Verenigde Staten het eigen leger eventueel inzetten om ons daarbij te helpen, zo is aangeboden. Een van de argumenten die het kabinet altijd hanteert tegen repatriëring is dat juist we geen hulpverleners naar gevaarlijk gebied willen sturen.

    Lees ook
    VS wil Nederlandse Syriëgangers wel ophalen
    Lees meer
    Zakenman Bert Kreuk overhandigt D-Day vlag aan Trump: ‘Hij is weer terug waar-ie hoort’

    ,,Wij denken hier anders over dan de Amerikanen’’, zei Rutte na afloop van de ministerraad. ,,Zelfs al zouden de Amerikanen dit aanbod doen, dan nog is niet aan de randvoorwaarden voldaan die het kabinet stelt aan zo’n operatie.’’

    Rutte ontmoet Trump komende donderdag in Washington. Rutte wil het bezoek vooral aangrijpen om de banden tussen Den Haag en Washington aan te halen. Rutte benadrukt nog maar eens dat geen land zulke oude diplomatieke banden heeft met de Verenigde Staten als Nederland. Na de Amerikaanse onafhankelijkheid was de Nederlandse republiek een van de eerste die het nieuwe land erkende.

    ,,Na het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de EU is er geen Europees land dat zo transnationaal is ingesteld als wij’’, zegt Rutte. Rutte zal de Amerikaanse president nogmaals wijzen op de miljardeninvesteringen die Nederlandse bedrijven doen in de Verenigde Staten. En op het belang van Schiphol en de Rotterdamse haven voor de handel tussen beide continenten.

    Hoogtepunt van het bezoek wordt de overhandiging van de Amerikaanse vlag die is gebruikt bij de landing op Normandië. Die is aangekocht door de Rotterdamse zakenman Bert Kreuk. Hij zal de vlag samen met Rutte aan Trump schenken. Dit jaar staat in het teken van de 75ste herdenking van D-Day.

    www.ad.nl/politiek/rutte-zal-trump-ge...
  5. forum rang 10 luchtschip 12 juli 2019 17:39

    Al 7 maanden lang geen Minister van Defensie in de US.

    Jim Mattis is in December opgestapt en nadien is er geen plaatsvervanger gekomen. Wel een Acting(Ad interim) Secretary of Defense.

    Dinsdag zal Mark Esper getuigen voor een aanstellingshoorzitting. Mogelijk dat er daarna definitief weer een Minister van Defensie is.
    Voor het Pentagon is het belangrijk dat er een officiele Minister van Defensie is in verband met richting en planning van de legeronderdelen.
    Ook In de ontwikkeling van de verhouding met Iran is een duidelijke verantwoordelijke Defensie Leiding nodig.

    www.apnews.com/ce5a27679ec7442283a372...
  6. forum rang 10 luchtschip 12 juli 2019 17:49

    Opioid Crisis

    Spectaculaire onderschepping op zee van een drugstransport.

    www.bbc.com/news/av/world-us-canada-4...

    Drugs komen op zoveel manieren naar de US. Een muur bij Mexico houdt dat niet tegen.
    De muur gebruikt Trump als symboolpolitiek om de MAGA petjes als een man achter Trump te krijgen.
  7. forum rang 6 gbakl 12 juli 2019 18:27
    quote:

    josti5 schreef op 12 juli 2019 16:47:

    Pff, kan er niet een aparte anti-Epsteindraad aangemaakt worden?
    En een anti-Amerika-draad?
    lastig he, al die criminelen en afgevoerde politici uit de entourage
    van trump.
    af en toe roeptoeteren mag best dat ook Clinton een link had met iemand als
    Epstein maar aan trump kan hij niet tippen, niemand kan dat.
    maffiamaatje en Putin-maatje en nog veel meer.

    binnenkort kan de vlag uit :)
  8. forum rang 10 luchtschip 12 juli 2019 19:31

    Afschaffen milieu beschermende maatregelen

    Pesticide, die giftig is tegen bijen, mag nu op alle gewassen gespoten worden.
    Geen bijen, geen bevruchting van de bloemen betekent geen groei van vruchten.

    Adam Allington, environmental reporter for Bloomberg

    Het EPA (Environmental Protection Agency) :
    Het middel Sulfoxiflor mag op alle gewassen gespoten worden.
    Sulfoxiflor is uiterst giftig voor bestuivende insecten, onder andere bijen.
    Het verbod van het middel was al eerder opgeheven, maar alleen toegestaan voor gewassen, die niet aantrekkelijk voor bijen waren.

    Nu mag het middel toegepast worden op alle gewassen : van aardbeien, gierst, citrus fruit tot pompoenen en meloenen.

    Maar als er geen bevruchting door bijen plaats vindt, is er weinig kans op fruit.

    twitter.com/aallington/status/1149718...

  9. forum rang 10 luchtschip 12 juli 2019 22:33
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 12 juli 2019 21:27:

    [...]
    Is er nog iemand die hij nog niet heeft ontslagen....???
    Vanaf de start in Januari 2017(inauguratie) heeft hij bijna iedereen ontslagen. De medewerkers in het Witte Huis en Ministersposten.

    Op enkele na

    Jared Kushner en Ivanka Trump zitten er nog steeds. Zij zijn echter alleen in het Witte Huis neergezet omdat zij Donald's dochter resp. schoonzoon zijn. Zij zijn niet op de formele wijze aangesteld, zij krijgen geen salaris. Zij doen wel wat, maar dragen dan ook geen verantwoordelijkheid. Een vorm van Nepotisme.

    Stephen Miller zit er nog vanaf het eerste uur. Hij is Trump's Senior Advisor for Policy. Hij houdt zich sneaky en onopvallend op de achtergrond. Maar hij is wel de architect van het immigratie beleid. Moslims weren uit de 6(?) moslimlanden, Latino's weren bij de grens met Mexico, scheiden van kinderen van hun ouders en plannen om razzia's te houden om illegalen in het land op te pakken en uit te zetten. Een gevaarlijk man, die veel invloed heeft op Trump. Als er over hem op sociale media gesproken wordt, dan komt de vergelijking met Goebbels vaak naar voeren. Hij heeft grote invloed op Trump, die zijn plannen overneemt.

    Kellyanne Conway.als Senior Counselor to the President. De functie is wazig en ze neemt soms de vrijheid om de pers te woord te staan. Heel toevallig is ze dan net op de plek waar de pers staat.

    Verder nog een of een paar(max3-4) personen , die op het Witte Huis organiserende administratieve functies vervullen, waarbij zij geen prominente betekenis hebben.

    Van de Ministers kan ik alleen Betsy DeVos noemen.
    Betsy DeVos is Minister van Onderwijs. Zij is miljardair. Haar man, Dick DeVos, is zoon van de oprichter en (overleden) eigenaar van Amway. Zij is van mening dat de nadruk moet liggen op prive scholen voor een selecte groep die dat kan betalen. Deze ontwikkelde groep is voldoende om het land en bedrijven te besturen.
    De rest van de leerlingen heeft voldoende aan beperkte scholing, die nodig is om de arbeid/kantoors functies uit te voeren.

    De rest van de Ministers groep van de inauguratie is ontslagen.

    Ik zeg dit uit mijn hoofd, en mogelijk dat ik iemand vergeten ben, maar volgens mij klopt dit wel.
  10. forum rang 10 luchtschip 12 juli 2019 22:52

    $ 5 miljard boete voor FaceBook

    Federal trade Commission heeft regeling getroffen met FaceBook, waarbij FaceBook $ 5 miljard betaalt.

    Het betreft acties van FaceBook voorafgaand aan en rond de 2018 midterm elections, het Cambridge Analytica schandaal.
    FaceBook zou onterecht data hebben opgehaald van 87 miljoen FaceBook gebruikers en deze hebben gedeeld met Cambridge Analytica.

    www.cnbc.com/2019/07/12/ftc-fines-fac...

  11. forum rang 10 luchtschip 12 juli 2019 23:21
    quote:

    rationeel schreef op 12 juli 2019 14:03:

    scontent-ams4-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9...
    Prima Trump : Dow Jones hits 27.000 for first time ever.

    Feli Trump
    Go Trump Go

    Nog een record van Trump: Federale Uitgaven

    Basis : het fiscale jaar loopt van October t/m September het jaar erop.

    De eerste 9 maanden lopen dan van October/m Juni het jaar erop

    Federale uitgaven gedurende de eerste 9 maanden van het fiscaal jaar.

    de hoogste uit het verleden was :

    Fiscaal 2009(oct 2008 t/m June 2009) : Federale uitgaven : $ 3.176 miljard

    Na dit jaar gingen de Federale uitgaven omlaag tot er in 2017/18 er weer een stijging(Trump) kwam.

    Fiscaal 2018(oct 2017t/m June 2018) Federale uitgaven $ 3.199 miljard

    Fiscaal 2019(oct 2018 t/m juni 2019) : Federale uitgaven $ 3.335 miljard

    www.cnsnews.com/news/article/terence-...

    Met het geld spenderen vestigt Donald Trump dus ook records.
    En als de overheid veel geld in de economie pompt, heeft dit positieve gevolgen voor de aandelenmarkt.

    Natuurlijk loopt de staatsschuld gigantisch op.

    Er zijn nu al berichten dat Trump toestemming wil krijgen het schulden plafond voortijdig te verhogen.

70.794 Posts
Pagina: «« 1 ... 1360 1361 1362 1363 1364 ... 3540 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.309
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.895
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.342
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.052
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.752
ageas 5.843 109.777
Agfa-Gevaert 13 1.856
Ahold 3.536 73.980
Air France - KLM 1.024 34.310
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.769
Alfen 12 16.261
Allfunds Group 3 1.189
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 332
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.248
AMG 965 125.684
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.519
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.111
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.598
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.106
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.264
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.675
ASML 1.762 76.889
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.650
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.664

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 26 april

    1. Bank of Japan rentebesluit 0% (onveranderd) volitaliteit verwacht
    2. Corbion Q1-cijfers
    3. Signify Q1-cijfers
    4. IMCD Q1-cijfers
    5. Basic-Fit trading update Q1 en jaarvergadering
    6. Total Energies Q1-cijfers
    7. Beursgang CVC (verwacht)
    8. ABN Amro € 0,89 ex-dividend
    9. ASML €1,75 ex-dividend
    10. Vopak €1,50 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht