Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Galapagos BE0003818359

Laatste koers (eur)

26,760
  • Verschill

    +0,080 +0,30%
  • Volume

    71.834 Gem. (3M) 82K
  • Bied

    26,600  
  • Laat

    27,200  
+ Toevoegen aan watchlist

Galapagos november 2019

5.599 Posts
Pagina: «« 1 ... 64 65 66 67 68 ... 280 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 6 november 2019 18:24
    quote:

    Sentiment schreef op 6 november 2019 18:14:

    [...]Er moest toch een gap op 128 gesloten worden? Als iedereen daar in geloofd en naar handelt, komt die ook. Maar niet iedereen liet zich zand in de ogen strooien. De daling was niet te verklaren, niet terecht en nu gelukkig weer over.
    We maken ons nu op voor een stijging naar de 190 euro, als we daar allemaal in geloven en naar handelen, komt ie sneller dan de shorters willen.
    Klopt, de zelfvervullende voorspellingen.... Maar je weet toch als shorter ook wel dat de koers dan niet structureel op die 128 blijft hangen, of dat je dan even een kleine 2% uit de markt kan trekken. Je zou toch zeggen dat ze dan al beginnen met kopen rond de 140, op een manier dat de koers niet te veel wordt beïnvloed. Want zodra die psychologische gap dan gevuld is, dan wil iedereen weer snel aan boord omdat er dan nog maar 1 weg is, en dat is omhoog.

    Ik blijf er met verbazing naar kijken. Wellicht eens daar een paar maanden stage gaan lopen, kijken hoe ze redeneren. Want alle shorters zitten nu echt in de val. En dan ook nog weer uitbreiden. Waar halen ze het vandaan, wanneer je ook nog 0,5% positie hebt die onder water staat!

    Had Citadel nu geen positie gehad, dan had ik het me nog wel kunnen voorstellen, we staan ook wel hoog, kan zo weer een tientje vanaf. Maar in de wetenschap dat je al 0,5% moet terugkopen, ga je toch niet je graf nog even wat dieper graven voor die paar euro?

    Maar goed. Ik begrijp er geen snars van....

    Inderdaad, mooi omhoog, mag nu ook wel met een eurootje of 2 per dag, dan komen we er ook wel. Dit soort dagen van 5 euro plus zijn wel heel leuk, maar het gaat dan ook wel hard. We zitten nu boven de 170. Komende dagen op hoog volume uitbouwen naar 171-172, dan kunnen we vanaf daar rustig naar het einde van het jaar scharrelen. Maar ik vrees het ergste, en doe mijn riem morgen weer stevig vast, want kan dan best weer hard omhoog gaan.

    - Q3-cijfers
    - BAVA (afronden deal)
    - Onderwaardering hiervoor
    - komende conferentie met bijbehorend PB onlangs
    - Uitoefening warrant A
    - Warrant B die in de lucht hangt

    In mijn ogen de redenen voor de stijging

    (Oeps, weer wat lang....)

  2. royal cancun 6 november 2019 18:45
    quote:

    Vandienboergienairemeer schreef op 6 november 2019 18:39:

    pff nieuwe ATH gaan we dit jaar niet meer zien :-)

    Hoera weer een nieuwe azijnpisser.
  3. Ingalop 6 november 2019 19:08
    Die shorters kunnen ook denken, stel dat het alsnog fout gaat... dan knalt het zo hard naar beneden en zijn ze de lachende derde. Kans daarop is naar mijn mening 0,01% maar als ze dit bij diverse biotech doen zal er altijd wel eentje tussen zitten die klapt en het verlies op de rest ruimschoots compenseert.

    We kunnen niet in hun kaarten kijken, maar er zal vast een visie achter zitten, anders waren ze nooit zo groot geworden. Alleen ook zij zitten er weleens naast of hebben onvoldoende power als er teveel LT kopers zijn.
  4. BLOO7 6 november 2019 19:30
    quote:

    Woman in Chains32 schreef op 6 november 2019 18:09:

    [...]

    Pl4 het is mogelijk, maar onderstaande kan ook.

    - FDA filing in RA met inzet PRV

    Kan ook december worden.
    2-10-2019 CITI report: "In our recent meeting with the CEO, he reiterated confidence in a December 2019 US filing now that MANTA study data (testicular safety) is off the critical path"

    Wellicht heeft Gilead de versnelling erop met nieuwe CMO, en fungeert hij als laatste puzzelstukje voordat het wordt opgestuurd.

    - 52 weeks detailed data in RA voorafgaand aan ACR-conference?

    Dit is de laatste kans op ACR-conferentie voor NDA filing / dossier review FDA.
    De kans voor Gilead om op eigen grondgebied uit te pakken.

    Om Filgotinib goed te profileren zou het een goede zet zijn, maar het is niet in vooruitzicht gesteld.

    Bedoelde Onno van de Stolpe met goed slot ACR of EULAR (3/6 juni 2020) conferentie..?

    Blijft opvallend dat er:

    > geen abstracts zijn (52-weekse data)
    > wel 11/10 persbericht is gekomen met globale inhoud zonder data
    > 2 CEO's bij zijn op ACR-conferentie

    Het is mogelijk dat Gilead/Galapagos in het weekend een aanvulling doen op de abstracts met (veiligheids)data 52-weeks. Dan hebben ze 11/10 feitelijk een teaser afgegeven en mogen ze na embargo van ACR-conferentie alsnog data vrijgeven en presentatie houden.

    Het kan dus ook voor EULAR bewaard blijven, maar dat is op Europees grondgebied en 7 maanden verder.

    Feitelijk wil je AbbVie de wind afvangen door aan te tonen dat Filgotinib beter is dan Upadacitinib. Sowieso een pak veiliger!!
    Mooie visie.
    We zien wel wat het wordt.
    Maar we knallen in ieder geval.
  5. forum rang 6 Raasgier 6 november 2019 19:53
    Normaal onthoud ik me alhier van koersmeldingen op de cent, maar... In Lynx zie ik een high in de VS van $189.76 staan, met de dollarkoers van nu is dat € 171.43. Mag je dan zeggen dat we dus het ATH met 20 cent hebben verbeterd, of is dat te simpel gedacht? Vraag dit omdat ik niet helemaal weet hoe je koersen van daar naar hier moet vertalen.
  6. forum rang 6 Raasgier 6 november 2019 19:55
    Bedoel: lijkt me dat de koers daar altijd meebeweegt met de Dollar, dus kan me voorstellen dat er vuistregels zijn voor hoe je daarmee omgaat (Dollars naar Euro's omrekenen kan ik nog net, dat is het probleem niet).
  7. Tenny 6 november 2019 19:59
    De vraag is al eens gesteld maar heeft iemand een idee wanneer geleende aandelen door partijen die shorten terug moeten naar de eigenaar ? De eigenaar ontvangt een vergoeding voor het uitlenen. Kan die periode variabel zijn bijvoorbeeld maand, jaar of is dat door betrokken partijen vrij in te vullen ?
  8. forum rang 9 objectief 6 november 2019 20:05
    Op Yahoo is de V.S. ATH notering van GLPGS $ 191,63; terwijl vandaag (tot nu toe) de hoogste notering $ 189,76 was. Dus net als in Amsterdam nog net onder de ATH.
  9. forum rang 8 Wilbar 6 november 2019 20:10
    quote:

    Tenny schreef op 6 november 2019 19:59:

    De vraag is al eens gesteld maar heeft iemand een idee wanneer geleende aandelen door partijen die shorten terug moeten naar de eigenaar ? De eigenaar ontvangt een vergoeding voor het uitlenen. Kan die periode variabel zijn bijvoorbeeld maand, jaar of is dat door betrokken partijen vrij in te vullen ?
    Daar staat geen vaste termijn voor die geldt voor alle leentransacties. Uitlener en lener spreken samen af wat voor die specifieke transactie de voorwaarden zijn. Uiteraard staan er ook de voorwaarden in waaronder de lenende partij voortijdig zou moeten terug leveren aan de uitlenende partij. Zo'n overeenkomst is een (redelijk) dik contract dat zorgvuldig door de juristen van beide partijen wordt bestudeerd en akkoord moet worden bevonden voordat de handtekeningen worden gezet. Het is dus niet vrij in te vullen of tussentijds eenzijdig te wijzigen; de geldigheid (de duur van het contract) kan wel onder voorwaarden worden verlengd met vooraf afgesproken termijn(en).
  10. [verwijderd] 6 november 2019 20:14
    Wel een mooie alinea uit een artikel hier op IEX van Niels Koerts:

    “ Niet te moeilijk maken
    De kern van het verhaal is dat u het zich niet onnodig moeilijk moet maken. Als we weten dat de AEX gemiddeld ruim 8% per jaar rendeert, waarom zouden we dan het risico willen nemen om een deel van deze winst te verspelen door niet in de markt zitten?

    Uiteraard is er niets mooiers dan een mooie winst te behalen met een aandeel en deze dan op een lager niveau terug kopen. Maar hoe vaak is het u niet overkomen dat u winst nam in de hoop de stukken lager terug te kopen en dat de gewenste koers nooit meer op het bord verscheen?

    Mij is het ooit overkomen met Facebook. Ik had het geluk op de bodem te kopen zo rond de $20. Toen ging de koers al snel naar de $25. Direct 30% in de tas. Toen verkocht ik in de hoop nog een poging te kunnen wagen op $20. Uiteindelijk liep de koers helemaal van mij weg en stapte ik weer in op $160. Pijnlijk, maar met beleggen horen dit soort missers er simpelweg bij.”

    www.iex.nl/Premium/Adviezen/485928/Vo...

    Hier zit natuurlijk wel wat in. Ook mooi dat hij zo eerlijk zo’n voorbeeld geeft.

    Wat er nog wel bij had mogen worden gezegd is dat je natuurlijk ook naar de fundamenten moet kijken.

    Even verderop geeft hij aan dat je bij koersdaling (bij goede fundamenten neem ik aan) beter kan bijkopen, op den duur stijgen daardoor de rendementen. Ook hier geheel mee eens.
    Maar voorop staat voor mij dan wel het fundament van het fonds.

    Ook geeft hij aan dat dividend een beschermende factor is tijdens heftige dalingen, en dat fondsen die stabiel goede dividenden uitkeren ook sneller herstellen. Dit weten we allemaal natuurlijk wel, maar stel je eens voor dat Gala over een jaar of drie zich langzaamaan ook gaat ontwikkelen tot dividendtopper.... mooi vooruitzicht.

    In een ander stukje dat ik net even las werd gekeken naar de highs van nu in vergelijking met die van rond de vorige top. De winsten van de bedrijven zijn nu structureel hoger dan toen, en wanneer je daar dan ook nog eens de rente tegenover zet (toen 5+%, nu 0 of negatief), dan valt het wellicht wel mee hoe hoog we nu staan. In ditzelfde artikel werd er gesproken dat de markten en economieën mogelijk aan het uitnodende zijn en dat de goede prestaties van de chip-aandelen een voorbode zijn voor herstel.

    Hoe dan ook, ik lees in alles natuurlijk wat ik wil lezen, maar ik blijf zitten waar ik zit en verroer me niet. Buy and hold.
  11. royal cancun 6 november 2019 20:14
    quote:

    Raasgier schreef op 6 november 2019 19:53:

    Normaal onthoud ik me alhier van koersmeldingen op de cent, maar... In Lynx zie ik een high in de VS van $189.76 staan, met de dollarkoers van nu is dat € 171.43. Mag je dan zeggen dat we dus het ATH met 20 cent hebben verbeterd, of is dat te simpel gedacht? Vraag dit omdat ik niet helemaal weet hoe je koersen van daar naar hier moet vertalen.
    De hoogste koers in dollars ooit is 191,63, wisselkoers weet ik echter niet maar zal niet veel afwijken van de huidige koers.
  12. [verwijderd] 6 november 2019 20:21
    quote:

    royal cancun schreef op 6 november 2019 20:14:

    [...]
    De hoogste koers in dollars ooit is 191,63, wisselkoers weet ik echter niet maar zal niet veel afwijken van de huidige koers.
    Wisselkoers is nu wat gunstiger denk ik, dat is nu gelijk aan 173euros rond
  13. forum rang 9 objectief 6 november 2019 20:25
    quote:

    FluitendeVogels schreef op 6 november 2019 20:14:

    Wel een mooie alinea uit een artikel hier op IEX van Niels Koerts:

    fundamenten moet kijken.

    Hoe dan ook, ik lees in alles natuurlijk wat ik wil lezen, maar ik blijf zitten waar ik zit en verroer me niet. Buy and hold.
    Buy en hold: de ene keer pakt het goed uit en de andere keer niet; voorbeelden te over. Stel Fugro op 40 gekocht en na jaren geen dividend nu 8+/ andere bedrijven zijn failliet gegaan.
    Nu maar hopen dat het bij GLPGS goed uitpakt!!
  14. Tenny 6 november 2019 20:42
    Dank voor uw reactie @Wilbar. We hebben dus geen enkel inzicht wanneer shortende partijen moeten terug leveren.
5.599 Posts
Pagina: «« 1 ... 64 65 66 67 68 ... 280 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    4. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    5. Besi €2,15 ex-dividend
    6. Fugro €0,40 ex-dividend
    7. Heineken €1,04 ex-dividend
    8. Vastned €1,28 ex-dividend
    9. CTP €0,275 ex=dividend
    10. EU consumentenvertrouwen april (definitief)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht