Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Klimaatdiscussie: opwarming aarde door mens of natuur

38.987 Posts
Pagina: «« 1 ... 579 580 581 582 583 ... 1950 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 rationeel 10 december 2019 19:40
    6

    „We houden ons aan zeer ...strenge regels”..., zegt ...Thomas Meth,... medeoprichter... van ...Enviva, ...het ...bedrijf dat de pelletfabriek ...runt. „Alleen afgelopen jaar hebben we al... drie ...vergunningen ...gekregen. ...Alles wordt gecontroleerd... Er is... geen... bewijs dat wij ...gezondheidsklachten... veroorzaken. We willen een... goede buur... zijn, op... zondag gaat de fabriek zelfs dicht.”...
  2. forum rang 10 rationeel 10 december 2019 19:46
    7

    Import

    ...Enviva groeit als kool... Er zijn nu ...acht fabrieken... in... Mississippi,... South Carolina,... North Carolina... en ...Virginia... Er komen er snel ...meer ...bij, maar waar de teller nu precies staat kan Meth even niet zeggen.... Nederland.. is een relatief... kleine klant.... Onder... meer... RWE ...verwacht vanaf volgend jaar voor ...verschillende ...centrales... hout te importeren. Daarvoor krijgt het bijna... €3 miljard... aan subsidie.

    ...Meth... snapt dat er in... Nederland ...verbaasd... gekeken wordt naar het... hout... dat helemaal uit ...Amerika... komt. Maar we moeten dat ook... niet... overdrijven. „We vervoeren tegenwoordig... alles ...over de... hele wereld... Nederland ...maakt... deel uit van die... stromen..., met... Rotterdam... ...Waarom zouden we daar geen gebruik van maken?”...
  3. forum rang 10 rationeel 10 december 2019 19:48
    8

    Hij is blij met de klandizie uit Nederland. Maar... Enviva... is zeker niet afhankelijk van de... Nederlandse subsidies.... Hij ziet... biomassa... als een... goed ...alternatief ...zolang ...wind... en ...zonne-energie ...nog ...niet... genoeg opleveren. „Als je... geen... kolen,... kernenergie... of... gas... wilt dan is ...biomassa... gewoon het ...beste... alternatief.”
  4. forum rang 10 rationeel 10 december 2019 19:49
    De subsidie miljarden vliegen je weer om de oren.

    Ik noem dat niet verdienen, maar uitgeven. Niet eens uitgeven, maar over de balk gooien.
  5. forum rang 10 luchtschip 10 december 2019 20:04


    Hoe beïnvloeden de veranderingen in de oceanen en cryosphere ons leven op planeet aarde

    Oceanen en crysphere
    - zorgen voor een regulering van het klimaat een weer op aarde
    -zorgen voor voedsel en water op aarde
    -ondersteunen handel, transport en economie
    -doen culturen ontwikkelen
    -beinvloeden ons welbevinden

    veel van de recente veranderingen zijn het resultaat van menselijk handelen en hebben gevolgen voor het leven van iedereen

    Aanzienlijke verlaging van de uitstoot van broeikasgassen zal de negatieve impact op miljarden mensen doen afnemen.

    pbs.twimg.com/media/ELcX9zRX0AEuQuc?f...

  6. forum rang 10 luchtschip 10 december 2019 20:24
    quote:

    rationeel schreef op 10 december 2019 19:49:

    De subsidie miljarden vliegen je weer om de oren.

    Ik noem dat niet verdienen, maar uitgeven. Niet eens uitgeven, maar over de balk gooien.
    Zo, alweer uitgehuild op het ik ben gehackt forum draadje.

    En weer volop postings....met....irritante....puntjes. Dit terwijl... er regelmatig....ook postings van dezelfde huilebalk.....waren...zonder ....irritante puntjes....
    Maar in die postings moest er iets belangrijks gezegd worden en dan val je je lezers niet lastig met....storende puntjes.
  7. forum rang 4 alexnr75 10 december 2019 20:26
    www.telegraaf.nl/watuzegt/1978295358/...

    “ Smeulders stelt dat het afsluiten van Nederlandse huizen van aardgas geen enkel effect zal hebben. In plaats van in de huisketel gas te verbranden zal er meer gas worden verstookt in de elektriciteitscentrales, want ergens zullen grote hoeveelheden elektriciteit moeten worden opgewekt om in de behoefte te voorzien; dat kan onmogelijk alleen door windmolens en zonnepanelen worden opgewekt. We zullen gascentrales moeten bijbouwen om de onvoorspelbare wind- en zonne-energieopwekking te stabiliseren, legt hij uit. Ja, u leest dat goed: er moeten gascentrales bijgebouwd worden.”
  8. forum rang 6 NewKidInTown 10 december 2019 20:26
    quote:

    rationeel schreef op 10 december 2019 19:48:

    .....Hij ziet... biomassa... als een... goed ...alternatief ...zolang ...wind... en ...zonne-energie ...nog ...niet... genoeg opleveren. „Als je... geen... kolen,... kernenergie... of... gas... wilt dan is ...biomassa... gewoon het ...beste... alternatief.”
    Zonne-energie en wind-energie zal toch altijd voor 100% een back-up moeten hebben voor die momenten dat het niet waait en/of geen zon schijnt ?
  9. forum rang 6 Ronald Engels 10 december 2019 21:03
    IEX-Forum 10 dec 2019: KLM zet stappen met duurzame Kerosine;

    Forumleden,

    Deze stap met Neste Oy uit Finland om frituur- en restaurant- vet en olien te gaan hergebruiken is niets bijzonders, dit gebeurde reeds in de jaren 50 en 60 vorige eeuw toen deze olien en vetten gewoon bijgemengd werden voor gasolie en diesel productie, dit doen we dus al meer dan 60 jaar. We hadden dus toen reeds gezond verstand en goed milieu besef!

    De Nederlandse originele familie eigenaren van het huidige 2de grootste bedrijf van Nederland met Hoofdkantoor nu in Zwitserland "VITOL" een Olie & Gas handelsbedrijf met een omzet van nu ruim 300 miljard USD en winst van ruwweg 4 miljard USD doen dit reeds sinds eind jaren 50 vorige eeuw en deze toen simpele ongeschoolde en hardwerkende "alleen" werkende olieboer verzamelde in een olievat achteraan zijn fietskarretje hangend, afval restaurant vet en frituur olien en begon een prachtig nu gigantisch fantastisch handel- en olie-raffinage bedrijf, enzv., echter zijn nu dus ook logischerwijze in aantrekkelijk Zwitserland en weg uit onaantrekkelijk Nederland!

    Dus niets bijzonder van Schiphol/KLM en Mr. Dick Benshop, Ex-Shell Directeur, dit is slechts klimaatgelul voor de Bühne en dit doen we dus reeds ruim 60 jaar en ook Neste Oy uit Finland was 20 jaar geleden zo slim op deze klimaat/milieu supertanker te stappen met het investeren in specifieke vet- en afval-olien raffinaderijen, ook in Europoort en wellicht hebben ze de oude destillatie en raffinaderijsecties van VITOL in Rotterdam en omgeving gewoon overgenomen voor wellicht 100 à 200 miljoen guldens in het verleden.

    Dus sorry voor alle milieu en klimaat hysterie, dit is niets bijzonders, dit doen we al 60 jaar in de olie en gas industrie, gewoon normaal intelligent zakelijk en altijd bewust schoon, ons Nederlands en ook Zwitsers bedrijfsleven.

    De echte vervuilers zijn onze haagse elite en onze haagse Groenen en natuurlijk onze EU, United Nations en IPCC chronische vervuilers Elite.

    Het giftige venijn zit in Den Haag, Brussel en bij de United Nations/IPCC!

    M.v.g. Ronald
  10. forum rang 10 rationeel 10 december 2019 21:05
    1

    Frans Timmermans stoot net zo veel CO2 uit als een Chinese stad

    LEON DE WINTER

    In Madrid komen... 29.000... mensen uit de... hele wereld... bijeen voor een ...klimaatconferentie... van de...*** VN***.... Alleen al... Congo... heeft meer dan... 400... mensen gestuurd en die zijn... niet... komen... fietsen.... Waarom 400 Congolezen?... De... dagvergoedingen... van de... VN... zijn ...zo hoog... dat je, ook al neem je het er... goed... van in de... restaurants... en ...bars... van... Madrid..., er lekker wat aan ...overhoudt..., dus dan neem je gezellig je ...vrienden... mee.
  11. forum rang 9 josti5 10 december 2019 21:10
    Dat kan ik bevestigen, Ronald.
    Een oom van mij had in de jaren 50 - 70 een cafetaria. Buiten stonden grote metalen tonnen, waar hij het oude frituurvet in kieperde.
    Er werd zeep van gemaakt...
  12. forum rang 10 rationeel 10 december 2019 21:20
    2

    Ondertussen staat er op de opiniepagina van de website van... RTL Z ...een intrigerend gesprek met ...energie-hoogleraar... David Smeulders.... Journalist... Roderick Veelo... (die ...alle lof ...verdient voor... zijn werk voor deze site...)... ondervraagt ...Smeulders... over het... energieakkoord,... en ...Smeulders,... een... prominent...*** GroenLinks-lid,***... doet daarover... schokkende uitspraken...

    „Het... klimaatakkoord ...is ...achterhaald,... de... berekeningen kloppen niet”.., merkt hij op tegen ...Veelo...

    ...Smeulders... stelt dat het... afsluiten van Nederlandse huizen... van... aardgas... geen... enkel effect... zal hebben. In plaats van in de huisketel gas te verbranden zal er... meer gas... worden ...verstookt... in de... elektriciteitscentrales..., want ...ergens... zullen... grote hoeveelheden ...elektriciteit... moeten worden... opgewekt... om in de... behoefte te voorzien...; dat kan... onmogelijk alleen... door ...windmolens... en... zonnepanelen... worden opgewekt. We zullen ...gascentrales... moeten.. bijbouwen ...om de... onvoorspelbare... wind-... en... zonne-energieopwekking... te ...stabiliseren..., legt hij uit. Ja,... u leest dat goed:... er moeten ...gascentrales... bijgebouwd... worden.

    Het is net als bij die... mooie Tesla’s... die u overal ziet rondrijden... zonder uitlaatpijp.... Die ...uitlaatpijpen... bestaan wel:... dat zijn die... hoge torens... bij de ...elektriciteitscentrales...

    De... klimaatakkoorden... zijn dus een... oefening... in het ...verplaatsen... van het ...uitstoten... van ...CO2..., van de... eigen... schoorsteen... naar die van de centrale...

  13. forum rang 10 rationeel 10 december 2019 21:29
    3

    Biomassa

    Daarnaast zijn we... biomassa... aan het opstoken – dat is... houtpulp.... Dit gebeurt op basis van de ...gedachte... dat het ...verbranden van hout... kan worden... gecompenseerd... door het ...aanplanten van nieuwe boompjes...; die zijn over... dertig ...jaar ...groot genoeg... om de... CO2 ...van hun... voorgangers..., die we dus... verstookt hebben..., weer op te nemen.... Dat is een ...verplaatsing... in tijd... – ...net zo stompzinnig.... U weet dat ik de... publicaties... volg van ...’klimaatdissidenten’..., geleerde mannen ...en... vrouwen... die de... opwarming van de aarde ...(waarover geen debat gevoerd hoeft te worden want die is een feit) niet... enkel en alleen... aan ...menselijke activiteiten... wijten maar ook aan... natuurlijke factoren... waarover de... mens... geen ...controle... heeft. Volgens deze... geleerden... zijn veel... meer... factoren, zoals ...onregelmatigheden... in de... baan van de aarde rond de zon..., kosmische straling..., vulkanisme... op de ..oceaanbodem..., tektonische plaatbewegingen,... en nog ...heel veel... andere zaken..., nog steeds... niet allemaal... in kaart gebracht, en daardoor ...twijfelen... ze aan de... uitzonderlijke rol... van door... mensen veroorzaakte CO2...

    De dissidenten hadden het alarmistische verhaal van de klimaattafels, en de gedroomde gevolgen daarvan voor aanhangers van de almachtige staat (en voor de gretige vingers van de ondernemingen die de molens en zonneparken aanleggen), kunnen verstoren.
  14. forum rang 10 rationeel 10 december 2019 21:35
    4

    Deze eeuw geen globale reductie CO2"

    Maar, voor de... ’sake of argument’,... laten we ervan uitgaan dat het klimaat door ons, mensen, opwarmt vanwege... onze... uitstoot van CO2. Hoe... ga je daarmee om... als je weet dat... Azië... ...niet meedoet... aan het... reduceren... van ...CO2... aangezien de... Aziatische volken ...een andere ...prioriteit... hebben, namelijk het... elimineren van armoede...? De... goedkope elektriciteit... die ...daarvoor... nodig is, krijg je met het... verstoken van kolen...

    Wat... Europa ook doet,... er komt deze eeuw ...geen ...globale reductie van CO2-uitstoot. ...Alles wat we doen, is een... ritueel...

    Wat... geen... ritueel is, is de... totale controle ...over... ons leven... die... overheden opeisen...; tot in de... kleinste ...details gaan ze... ons reguleren ...om de... CO2-duivel... uit te bannen...

  15. forum rang 6 Ronald Engels 10 december 2019 21:40
    josti5, Forumleden,

    Je maakt een zeer goede opmerking, VITOL had in het verleden ook een zeep en lijm fabriek, net buiten Rotterdam-Noord langs de snelweg richting Delft/Den Haag en dichtbij de Luchthaven van Rotterdam.

    Overigens VITOL had ook een chemicaliën bedrijf ten noordwesten van het centrum van Maassluis.

    Al deze oude fabrieken uit de jaren 60/70/80 zijn sindsdien allemaal afgebroken en in Rotterdam-Europoort heeft NESTE OY nu sinds denk ik 15 jaar een prachtige zeer grote afval-olien en afval-vetten recycling raffinaderij, waar denk ik nu de schone frituur-olie kerosine voor Schiphol/KLM wordt gemaakt, rijd er vaak langs uit pure nostalgie, mijn Nederlandse trotse hart ligt nog steeds in Rotterdam-Haven en Europoort, waar we prachtige bedrijven hebben zoals SHELL, EXXON, BP, LYONDELL-BASELL, enzv., enzv.

    We kunnen trots zijn op de fantastische prestaties van de Havenstad Rotterdam, van LIMBURG-CHEMIE, van TERNEUZEN-CHEMIE, MOERDIJK-CHEMIE, enzv, allen zeer schoon en zeer indrukwekkend met tevens indrukwekkende slimme Ingenieurs-bureaus en Research en Development Laboratoria.

    Rutte, Klaver, Jetten, Media en NPO-Elite, wees eens "TROTS" op de prestaties van de zware zeer complexe zeer schone en zeer veilige Nederlandse Industrie, die uitzonderlijk presteert!

    Number "One" in de wereld, vernietig dit dus niet verder?

    M.v.g. Ronald
  16. forum rang 10 rationeel 10 december 2019 21:42
    5

    Groene energie

    ...David Smeulders... legt uit dat momenteel ...vijftien procent ...van onze... elektriciteit... wordt opgewekt met... ’groene’ energie,... waarin dus die... biomassa... is verwerkt. Er is... elf miljard... euro ...subsidie... beschikbaar voor... biomassa,... dus we gaan de... komende jaren ...onverstoorbaar... door met het ...uitstoten van CO2 uit biomassa,... wat veel ...vervuilender... is dan het... verstoken van gas... bij u of mij thuis... of ...bij de centrales.... Die ...subsidie... is een... perverse ...prikkel...

    De meest... onthutsende... opmerking... van ...Smeulders ...luidt: we zijn... in staat... de ...kolencentrales... die we in Nederland hebben... CO2-neutraal te maken want we kunnen de... CO2... ’afvangen’... en ...onder de grond opslaan... Ofwel: de... klimaatakkoor...den ...zijn... onzin...
  17. forum rang 10 rationeel 10 december 2019 21:49
    6

    Ook ...adviseert... Smeulders... de... kerncentrales... open te houden... en de... huishoudens... netjes aan het gas te houden... – een... moedige... man..., deze ...GroenLinkser.... Hij vertelt dat hij een paar keer bij de...klimaattafels... mocht... luisteren..., maar hij was... geen... volwaardig... lid. Te kritisch, kennelijk.

    Inmiddels heeft... Frans Timmermans, ...de klimaatpaus van de... EU... wiens ...persoonlijke levensstijl ...net ..zo veel... CO2 uitstoot ...als een... Chinese stad, ...de eerste omtrekken van een ...Europees noodklimaatplan ...op tafel gelegd.... Kosten... minimaal ...1000... miljard. ...Temperatuureffect ...op het ...toekomstige klimaat op aarde...? Eerst een... nul,... dan een... komma,... en dan nog iets....
38.987 Posts
Pagina: «« 1 ... 579 580 581 582 583 ... 1950 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.274
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.892
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.307
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.040
AFC Ajax 537 7.017
Affimed NV 2 5.752
ageas 5.843 109.777
Agfa-Gevaert 13 1.856
Ahold 3.536 73.980
Air France - KLM 1.024 34.308
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.767
Alfen 12 16.227
Allfunds Group 3 1.186
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 328
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.246
AMG 965 125.634
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.516
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.110
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.591
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.105
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.260
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.647
ASML 1.762 76.828
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 332
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.649
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.660

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 26 april

    1. Bank of Japan rentebesluit 0% (onveranderd) volitaliteit verwacht
    2. Corbion Q1-cijfers
    3. Signify Q1-cijfers
    4. IMCD Q1-cijfers
    5. Basic-Fit trading update Q1 en jaarvergadering
    6. Total Energies Q1-cijfers
    7. Beursgang CVC (verwacht)
    8. ABN Amro € 0,89 ex-dividend
    9. ASML €1,75 ex-dividend
    10. Vopak €1,50 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht