Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Wat krijgen we nou, Aalberts -9%?!

Met tegenvallende cijfers komen op een dag dat de brede markt in sell-offmodus is. Dat wil nog wel eens raar uitpakken, en vandaag maakt Aalberts er kennis mee. 

Nee, Aalberts tot bijna -9% op jaarcijfers? Ja, Aalberts tot bijna -9% op jaarcijfers. Dat zijn we niet gewend. De koers dreigt zelfs uit de opgaande trend te vallen. Ik neem de grafiek sinds het uitbreken van de handelsoorlog begin 2018. Exposure naar de Duitse autobouwers vooral, Aalberts is daar gevoelig voor.

En dat was nou misschien net de crux van het koersherstel na die eerdere afzink: de holding van vele verschillende vooral metaalbedrijven was beter gespreid dan iedereen dacht. Helaas moet Aalberts vandaag melden dat het zeker in Q4 niet immuun was voor algeheel slechtere economische en marktomstandigheden.

Buy the dip dan maar van dit op lange termijn zo sublieme aandeel? Ja, want het behoort tot zeker de tien beste aandelen van het Damrak van de afgelopen dertig jaar.

Nee, want het fonds is voor eigen begrippen niet zomaar een koopje dat u niet kan laten liggen:

Gelukkig hebben we het dividend nog, dan maar als strohalm? Zeker, en Aalberts verhoogt dat vandaag met 6,7% tot €0,60 per aandeel. De pay-outratio van het bedrijf is 35%. Wie ben ik, maar is bij een aandeel en bedrijf als Aalberts de helft niet wat logischer en gangbaarder? Het dividendrendement is nu 2,2%.

Dat is eigenlijk net iets te weinig (de AEX doet 3,5%) voor met name echte langetermijnbeleggers om dit mooie aandeel dan bij wijze van blind op te pikken en gewoon aan te houden. Wat er marktbreed ook gebeurt.

Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 14 mei

    1. B&S Group Q1-cijfers
    2. OCI Q1-cijfers
    3. Bayer Q1-cijfers
    4. Agfa-Gevaert Q1-cijfers
    5. Dui inflatie april (def)
    6. VK werkloosheid maart
    7. Dui ZEW-index economisch sentiment mei
    8. VS ondernemersvertrouwen MKB april
    9. Home Depot Q1-cijfers
    10. Maandrapport OPEC
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht