Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

TomTom NL0013332471

Laatste koers (eur)

5,560
  • Verschill

    -0,030 -0,54%
  • Volume

    181.100 Gem. (3M) 278,2K
  • Bied

    5,505  
  • Laat

    5,610  
+ Toevoegen aan watchlist

Maart 2020: De Maand Van 50 Miljoen Inkoop Eigen Aandelen Met Als Resultaat..............

1.358 Posts
Pagina: «« 1 ... 31 32 33 34 35 ... 68 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 tatje 16 maart 2020 13:26
    Drempel meldingsplicht shortselling omlaag
    Gepubliceerd op 16 maart 2020 12:45

    - De Europese beurstoezichthouders verlagen de drempel van de meldingsplicht van een zogeheten short sell-positie, waarbij beleggers speculeren op een koersdaling van een aandeel. Dat hebben ze gezamenlijk, in ESMA-verband, besloten in het licht van de grote corona-onrust op de financiële markten.

    Normaal geldt in Europa de regeling dat posities van meer dan 0,2 procent bij de nationale beurstoezichthouders dienen te worden gemeld. Dit wordt verlaagd naar 0,1 procent. De maatregel gaat per direct in voor de duur van drie maanden en kan indien nodig verlengd worden.

    Vanwege de vrees voor het nieuwe coronavirus gaan de beurzen de laatste tijd hard onderuit. Speculeren op verdere koersdalingen kan zeker nu voor nog meer onzekerheid zorgen. Beleggers die short gaan, verkopen aandelen die ze van de eigenaar hebben geleend. Ze hopen dan op koersverlies om de aandelen goedkoop terug te kopen en de winst op te strijken.

    Verboden

    In het Verenigd Koninkrijk is de mogelijkheid van shortselling voor het weekend al per direct verboden. In diverse andere landen zijn ook al verboden opgelegd. In Nederland is een dergelijk verbod vooralsnog niet aan de orde. De laatste keer dat in Nederland een verbod gold op shortselling was tijdens de financiële crisis in 2008.

    De Nederlandse Autoriteit Financiële Markten (AFM) laat weten de ontwikkelingen op de aandelenbeurzen momenteel op de voet te volgen. De financiële waakhond heeft een directe lijn met beursuitbater Euronext en andere handelsplatformen, met toezichthouders in binnen- en buitenland en staat in direct contact met handels- en marktpartijen.

    Met van 0,2% naar 0,1% schieten wij niets op.

    Als wij 0,1% ook mogen zien !

    Gewoon ook verbieden.

    AEX zakt met 9% en nog geen aktie in dit grappige land.
  2. forum rang 8 Wereldbelegger 16 maart 2020 13:27
    "" Ben nu "" veilig "" tot 2,60 p/a ""
    Geen idee wat u daarmee bedoelt. Maar het is wel zo slim om uit te stappen en lager in te stappen om de gemiddelde prijs van uw TT aandelen lager te krijgen.

    Daar ben ik ook mee bezig (vorige week gemeld).
    Met steeds een deel er uit en een plukje bijkopen.
    Doel: meer aandelen voor dezelfde investering als eerst.

    quote:

    tatje schreef op 16 maart 2020 13:17:

    Met respect, jij bent een oude rot in het vak.

    Als ik post "" Ben nu "" veilig "" tot 2,60 p/a ""

    Dan weet jij wel waarom ik een gedeelte heb verkocht.

    Maar denk dat ik alles terug koop, ook nog goedkoper.

    Een PE, zonder de founders gaat nooit gebeuren.

    Een PE met de founders ook niet.

    Of de founders nu de helft van "" het gigantische bod "" aan de PE geven, of aan De mol, invester Morningstar, DNB, banken, Medewerkers, vrienden of ons, lood om oud ijzer.

    Gewoon mijn mening !
  3. forum rang 7 ketchup 16 maart 2020 13:31

    Tatje, neen sorry voor mij klinkt dat van jou toch raar ?
    als je hier dag en nacht tot vervelends toe herhaalt hoe de cijfers van TT wel allemaal niet in elkaar zitten en dat ze zwaar onder rapporteren, dat MSFT hun vriend is en de grote Koper gaat worden, dat alle verkopen aan de beurs allemaal show is voor vestzak - broekzak handel, dat alle Founders te samen met JdM en de Pontjes, allemaal naar privé gebracht, goed zijn voor 85% van de aandelen, dat alle verkopen aan de beurs enkel is door market-makers zodat de grote Koper alles opzuigt, en dat er 3 oplopend straks naar 4 euro cash in het aandeel zit en je bent er nu aan 6 euro gedeeltelijk uit om veilig te zitten aan 2.5 euro of zo , dus ruim onder de cash in het aandeel

    dat klinkt raar

    neemt niet weg, dat ik iedereen gelijk geef die aan damage control doet en zegt genoeg is genoeg, dus wat dat betreft kan ik me indenken dat je om die reden hebt verkocht

  4. forum rang 6 NewKidInTown 16 maart 2020 13:33
    quote:

    tatje schreef op 16 maart 2020 13:17:

    Met respect, jij bent een oude rot in het vak.....
    Laat, wat mij betreft, dat "oude" maar weg.
  5. Blacky 2 16 maart 2020 13:41
    [quote alias=ketchup id=12220552 date=202003161257]

    ps: Tatje en Martin, de 2 super rekenaars die prijzen tot aan de hemel voorzien zijn er dus alle 2 grotendeels uit ? en zijn risk-off gegaan op deze parel ?

    goed een ieder is volkomen vrij in zijn porto te doen wat hij of zij wil, het is uiteindelijk je eigen geld en beslissing

    maar klinkt toch wel raar als je koersen van 50 tot honderden euro's per aandeel verwacht en nu aan 6 ben of wil je er toch maar liever voor een gedeelte uit ? risk-off en dan nog HG geweldig vinden ?

    [/quote
    Zo kan je je zelf ook rijk rekenen,net zoals de virus deskundige die een paar weken geleden zegt geen paniek en nu zegt er zijn wel 5@6 meer en gevaarlijke corona virussen ja ja lul maar wat .
    Als de vakantiegangers die naar Italië gingen kippen of varkens waren ,waren ze in een omtrek van 20 km al preventief geruimd/vermoord hoewel ze geen teken van infectie vertoonden.
    Maar het was niet nodig om de vakantiegangers /reizigers in bewezen gevaarlijke gebieden verplicht 2 weken thuis te laten.
    Nu hebben we straks allemaal ophokplicht.
    Ik was van 30 december tot 12 februari volledig cash dacht de beurzen moeten toch corona angst krijgen .Niks daarvan alles explodeerde de hoogte in Tesla 935 dollar ik dan maar weer volledig in aandelen en jawel de rest hoef ik niet te tekenen.:-(
  6. forum rang 6 NewKidInTown 16 maart 2020 13:42
    quote:

    Wereldbelegger schreef op 16 maart 2020 13:20:

    Blijft de focus van autofabrikanten op autonoom rijden?
    Ik betwijfel dat. Korte termijn aandacht zal m.i. eerder gericht zijn op de financiele situatie van het bedrijf. Ontslagen en minder 'leuke dingen' om te investeren.

    Tal van autofabrikanten, waaronder Volkswagen, Ford en Renault-Nissan, hebben maandag nieuwe sluitingen van fabrieken aangekondigd vanwege het coronavirus.

    bron:
    www.nu.nl/auto/6037818/nieuwe-sluitin...
    Tja, het wordt vervelend maar heb het de laatste dagen al een paar keer genoemd, de problemen bij automotive gaan immens worden, als oorzaak van de slechte vooruitzichten voor de omzet van tt.

    Het omdenken hier is nog steeds onvoldoende ingedaald.

    Het autonoom rijden en het "vetmesten van toeloeveranciers" zal de komende jaren beslist niet in hun lijstje van top-prioriteit staan bij de carmakers.

    Denk dat ik wel weet wat er bovenaan staat: OVERLEVEN.

  7. forum rang 6 boem! 16 maart 2020 13:48
    quote:

    ketchup schreef op 16 maart 2020 12:57:

    ps: Tatje en Martin, de 2 super rekenaars die prijzen tot aan de hemel voorzien zijn er dus alle 2 grotendeels uit ? en zijn risk-off gegaan op deze parel ?

    goed een ieder is volkomen vrij in zijn porto te doen wat hij of zij wil, het is uiteindelijk je eigen geld en beslissing

    maar klinkt toch wel raar als je koersen van 50 tot honderden euro's per aandeel verwacht en nu aan 6 ben of wil je er toch maar liever voor een gedeelte uit ? risk-off en dan nog HG geweldig vinden ?

    Ik ben nog helemaal geen verandering in mijn positie aangebracht.

    Ik heb slechts aangegeven, dat ik het voor gezien hou en me niet langer wens te storen aan de marktmanupilatie ingezet door de bancaire sector met hun gratis geld en de valse schijn dat dividend hetzelfde is als FCF.

    Voor mij is TT nog steeds een 6, 60 danwel 600 euro aandeel in het worse- base danwel bestcase scenario en dat alles gebaseerd op het FCF model.

    Dat de hele beurs nu in paniek is en net doet of de wereld vergaat heeft er toe geleid dat de koers van TT mijn worsecase scenariodoel nadert van 6 euro.
    Kan het onder deze 6 euro? Oh ja wel degelijk dat heb ik vorig jaar nog meegemaakt.
    Maar ik vind dat de beurs nu is verworden tot een slagveld waarbij nietsvermoedende particulieren geld wordt afgetroggeld door te wijzen op historische koersen dan wel dividenduitkeringen.
    Of die prestaties in het verleden ook maar enige invloed zou kunnen hebber over het toekomstig verdienmodel.

    Ik heb me laten verleiden het afgelopen jaar om meer geld in mijn porto te steken. De winsten behaald op Apple, Microsoft en Baidu en tevens de inleg en belachelijke hoge winsten behaald op Tesla hebben beiden hun weg gevonden naar TT waardoor ik het gevoel kreeg dat het financiele resultaat weer belangrijk zou worden voor mij.

    IK heb zoals hiervoor al aangegeven het besluit genomen mijn positie in TT af te bouwen van de huidige 11,5k naar mijn oude ijzeren voorraad van 5,7K.
    De uitvoeringsdatum is nog ongewis die is afhankelijk van het moment dat de markt weer tot zinnen komt en minimaal 12 euro per aandeel betaald.
    IK verwacht dat wij dat tijdstip al kunnen verwelkomen bij de 1q cijfers.

    Daarnaast ben ik voornemens om in dit bijzondere geval een afgeleid product van TT aan te schaffen eind van deze week. 13 opties dec 2021 9 euro tegen 70 cent durf ik wel aan als gokje van 1000 euro na alle geincasseerde winsten dit jaar ad 10K inclusief het geleden verlies op TT van nu 20K exclusief mijn aanloopverlies van 43K

  8. [verwijderd] 16 maart 2020 13:49
    Ik heb in het verleden wel vaker verkocht in paniek en dat heeft nooit goed uitgepakt. Maar dit kan toch niet lang doorgaan zo? Over een paar weken in dit tempo is alles niks meer waard. Voor mijn gevoel is alles zo oversold. Weet echt niet meer wat te doen, verkopen, kopen, niks doen ..
  9. forum rang 6 NewKidInTown 16 maart 2020 14:04
    Dat hele FCF-gereken is ook alleen maar ingegeven omdat tt niet transparant de winst- of verlies-cijfers rapporteert.
    Beste indicatie is nog steeds de GROEI van de omzet of beter gezegd het gebrek daaraan.

    Gigantische waarderingen van high-tech fondsen werden ook alleen maar veroorzaakt door enorme groei. Juist die zie je nu enorm terugvallen. Lees even mee: nasdaq -14,37% as we speak.

    Moet ik je nog meer uitleggen ?
  10. forum rang 8 Wereldbelegger 16 maart 2020 14:18
    Ik wacht toch nog maar even met een (kleine) longpositie op AEX en DAX.
    Amerika gaat in het rood beginnen is de verwachting.

    Op macro-economisch gebied kwam een cijfer over de industriële bedrijvigheid rond de stad Philadelphia. De Philly Fed-index laat voor deze maand een zeer scherpe daling zien, naar het laagste niveau sinds 2009. Het is een van de eerste cijfers die het schadelijke effect van het coraonavirus voor de Amerikaanse economie aantoont.

    bron:
    www.iex.nl/Nieuws/ANP-160320-218/Wall...
  11. forum rang 8 Wereldbelegger 16 maart 2020 14:29
    Onderstaande durfaf/speculant/gokker lijdt pijn.
    24-2-2020 4,12 21012
    16-3-2020 0,35 1785
    verschil 3,77 19227
    in% 91,50%

    16-3-2020 14.15 uur
    Instrument Stoploss Hefboom Bied Laat Spread Koers Volume Tijd
    Booster Long BNP 5,98 16,6 0,26 0 0 0,350 -74,55% 5.100 10:03

    24-2-2020 14.30 uur
    Instrument Stoploss Hefboom Bied Laat Spread Koers Volume Tijd
    Booster Long BNP 5,97 2,4 3,95 4 0,05 4,120 -13,54% 5.100 11:35
  12. forum rang 6 NewKidInTown 16 maart 2020 14:33
    Wellicht wordt het nog vervelender maar ik heb er in het weekend al voor gewaarschuwd.
    Hele economie raakt in een recessie, omzet en resultaten lopen terug voor tt.

    groei van 1,4 procent wordt een krimp 2 tot 2,5

    "De uitbraak van het coronavirus
    verlamt de economie en duwt de eurozone
    dit jaar in een recessie,zegt Thierry
    Breton,Eurocommissaris voor de interne
    markt.Voor de uitbraak werd een groei
    verwacht van 1,4 procent,maar dat slaat
    om in een krimp omdat corona 2 tot 2,5
    procent groei kost,zegt de Fransman.

    Steeds meer bedrijven hebben problemen,
    hele sectoren gaan op slot en volgens
    Sociale Zaken hebben in Nederland al
    20.000 bedrijven werktijdverkorting
    aangevraagd."

    maar tt gaat na jarenlange KRIMP nu ineens GROEIEN

    het is een 6, 60, 600 aandeel. Natuurlijk, sure. Gekkigheid natuurlijk, hoe zou je het anders willen en kunnen noemen ?
  13. forum rang 6 boem! 16 maart 2020 14:35
    quote:

    NewKidInTown schreef op 16 maart 2020 14:04:

    Dat hele FCF-gereken is ook alleen maar ingegeven omdat tt niet transparant de winst- of verlies-cijfers rapporteert.
    Beste indicatie is nog steeds de GROEI van de omzet of beter gezegd het gebrek daaraan.

    Gigantische waarderingen van high-tech fondsen werden ook alleen maar veroorzaakt door enorme groei. Juist die zie je nu enorm terugvallen. Lees even mee: nasdaq -14,37% as we speak.

    Moet ik je nog meer uitleggen ?
    Stop nu eens met je stoorzenderfunctie.

    Je maakt jezelf zelfs voor de meest oppervlakkige lezer totaal ongeloofwaardig.

    KPI's TT uit eigen verslaggeving:

    FCF double digit
    CAGR 15%

  14. [verwijderd] 16 maart 2020 14:41
    quote:

    boem! schreef op 16 maart 2020 14:35:

    [...]

    Stop nu eens met je stoorzenderfunctie.

    Je maakt jezelf zelfs voor de meest oppervlakkige lezer totaal ongeloofwaardig.

    KPI's TT uit eigen verslaggeving:

    FCF double digit
    CAGR 15%

    Zonder CARS geen CAGRS

    De automarkt ligt nu op zijn reedt.

    Er zal vast wel een opleving komen na deze crisis, met uitgestelde vraag. Mensen zitten nu op hun geld en kopen die auto wellicht later wel. Maar dan moeten we eerst deze periode door.
  15. forum rang 6 tatje 16 maart 2020 14:46
    Jos Versteeg "" onze grote vriend "" zei RTL Z je moet nu aandelen hebben met een sterke balans.

    Onze vriend Ketchup zei over Tom Tom.

    nou niemand zal kunnen ontkennen, hoe je de cijfers ook draait of keert,
    dat bij 6 euro met 3 euro cash in het aandeel TT gewoon nul waardering krijgt voor haar assets, of ze daar nu geld mee gaan verdienen of niet

    zelfs de simpelste ziel kan nu berekenen dat TT's ondernemingswaarde aan de beurs nog slecht 400mio euro is
    Waar recent en zeker pre-corona, HERE nog nieuwe toetreders mocht verwelkomen basis 3 miljard euro, en ook al zou je die gedane instap nu 35% lager waarderen - heb je het over 2 miljard euro HERE versus 400mio voor TT

    dit gaat helemaal nergens meer over en vraag me dan ook af, hoe lang het gaat duren voordat PE langs komt.

    Dus ook als er geen PE langskomt, gaat het nergens meer over :-)
  16. forum rang 4 H. Berkhof 16 maart 2020 14:51
    quote:

    Knife Catcher schreef op 16 maart 2020 11:30:

    Beste forummoderator,
    Het is goed gebruik je positief uit te laten over een aandeel als het bedrijf goed draait, daar zullen ongetwijfeld zich mensen aan ergeren, maar het is nog een positieve gedachte.

    In het kader van de huidige gezondheidssituatie in de wereld geeft het naar mijn idee geen pas om je te verkneukelen aan de economische vertragingen, de ellendige economische gevolgen, laat staat de gezondheidsellende van een groot deel van de wereldbevolking.

    IEX zou mijn respect krijgen indien zij zich ontdoet van personen die het kennelijk met de moraal niet zo nauw nemen. Als in ieder geval de intentie daartoe al zichtbaar wordt, ben ik vandaag al tevreden.

    Indien niet, dan was dit mijn laatste posting hier.
    Het gaat iedereen goed!

    KC
    Ik heb je nog zo gewaarschuwd Geen vallende messen vangen.
  17. forum rang 6 tatje 16 maart 2020 14:52
    Kan het niet openen.

    Maar wel posten.

    Laatste dft nieuws.

    - Tesla het ravijn in.

    - Voor de derde keer in zes dagen is de handel op Wall Street stilgelegd omdat de koersen te snel daalden.
1.358 Posts
Pagina: «« 1 ... 31 32 33 34 35 ... 68 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 23 mei

    1. Samengestelde inkoopmanagersindex mei (Jap)
    2. Investeringen maart (NL)
    3. Consumentenvertrouwen mei (NL)
    4. Ackermans & Van Haaren Q1-cijfers
    5. Samengestelde inkoopmanagersindex mei (Dld)
    6. Ahold Delhaize - beleggersdag
    7. Samengestelde inkoopmanagersindex mei (eurozone)
    8. Samengestelde inkoopmanagersindex mei (VK)
    9. Aalberts - jaarvergadering
    10. Turkse centrale bank - rentebesluit
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht