Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

TomTom NL0013332471

Laatste koers (eur)

5,780
  • Verschill

    +0,205 +3,68%
  • Volume

    475.734 Gem. (3M) 327,6K
  • Bied

    -  
  • Laat

    -  
+ Toevoegen aan watchlist

off-topic

23.326 Posts
Pagina: «« 1 ... 296 297 298 299 300 ... 1167 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 30 maart 2020 23:02
    quote:

    sniklaas schreef op 30 maart 2020 07:54:

    [...]OLIE, mooi de extra stukken zijn zojuist weer veranderd van eigenaar en sta weer in de startblokken om vanaf de $20,60 dalend extra stukken bij te nemen..

    Verwacht een dezer dagen bericht of vanuit Trump of OPEC waarop de prijs zal herstellen richting de $25..
    mooi wat kunnen handelen vandaag in olie en gas ?

    k heb een ritje in brent kunnen maken en gas bijgekocht 1,619

    Mag er morgen om 0800 uit bij 1,70+

  2. forum rang 7 sniklaas 30 maart 2020 23:22
    quote:

    P2020 schreef op 30 maart 2020 23:02:

    [...]

    mooi wat kunnen handelen vandaag in olie en gas ?

    k heb een ritje in brent kunnen maken en gas bijgekocht 1,619

    Mag er morgen om 0800 uit bij 1,70+

    was ook mijn laatste aankoop in AARDGAS en heb nu een volle target aan $1,643 maar hou m'n stukken wat langer in portefeuille..

    OLIE, mooie dag en heb m'n extra stukken 2 maal kunnen verhandelen en parallel m'n aankoop verlaagd naar $20,11. vanaf de $20 en dalende neem ik wederom extra stukken..

    Al met al een mooie beursdag..
  3. mjmj 30 maart 2020 23:24
    Brent op 20 dollar terwijl 'Land-locked oil' op korte termijn tendeert naar 0 dollar omdat the producers daar de olie niet kunnen opslaan maat wel kwijt moeten kunnen?

    Dat maak ik op uit dit bericht:
    www.zerohedge.com/energy/texas-or-can...

    Niet de eerste de beste die het beweert: GS.
  4. forum rang 7 sniklaas 31 maart 2020 00:05
    quote:

    JP Samosa schreef op 30 maart 2020 09:49:

    Peter,
    Ja , dividend schrappen doen ze graag. Bonussen schrappen niet.
    @Abn is een ramp natuurlijk. Hoe zie jij abn in de komende jaren. Nog niet lang geleden wou men het belang van de staat terug brengen......
    @Cna, dat blijft fascinerend, was vandaag ff onder de 37p te koop. Ik trade af en toe wat.
    Mijn positie is al te groot, Maar ja onder de 35 p. gaat het kriebelen om te dubbelen....hoe doe jij ‘t?

    Hallo Jan, drukke dag achter de rug maar beter laat dat nooit.

    @ABN, vandaag gemiddeld naar 10,9348 en uiteindelijk zal ook deze crisis bezworen worden en keren we met horten en stoten terug naar herstel.
    Voor nu is het dividend uitgesteld en hou er rekening mee dat het dividend voor dit jaar volledig wordt geschrapt, idem bij @ING en wellicht ook bij @NIBC waar de 53 cent onderdeel zijn van de verkoop prijs 'a 9,85..

    @CNA hou mijn positie vast maar vul niet aan.

    heb vandaag wederom gemiddeld bij een aantal posities, ABN, BOKA, INGA, RDSA, URW, WHA en vanavond weer ingestapt bij PBI.
    Met RDSA ben ik zeer tevreden, vorige weer voor een deel met verlies afscheid genomen en vrijdag een pluk teruggekocht en vandaag de rest waardoor het gemiddelde is teruggebracht naar 17,53..

    Het gros van mijn tijd is vandaag in OLIE gaan zitten en in mindere mate AARDGAS, inmiddels OLIE weer terug aan target op $20,11 en heb 2 maal vandaag m'n extra stukken met winst kunnen verkopen en mijn echte winst wordt de verlaging van de gemiddelde aankoop.
    vanaf de $20 begin ik weer extra stukken te rapen, zou mooi zijn om mijn target aantal onder de $20 te krijgen

    AARDGAS, zit net op target aan $1,634 en hou deze positie een paar dagen vast in afwachting op een hogere koers.

    al met al een mooie beursdag..
  5. forum rang 6 boem! 31 maart 2020 02:00
    AB @Leonardus65

    Twee totaal verschillende analyses.
    Waar de 1 de nadruk legt op de ongelijkheid in inkomen/kapitaal als oorzaak van de ontstane paniek en daarmee expliciet de ongebreidelde geldhonger onder beleggers/aandeelhouders als echte oorzaak bestempelt gaat de ander ervan uit, dat de huidige situatie te maken heeft met de ongebreidelde geo-politieke machtsuitoefening door China.

    Laat ik het erop houden dat de ontstane situatie inderdaad is veroorzaakt door het machtsdenken om daar zelf financieel beter van te worden.

    Dat aanwezige machtsdenken op het geo-politieke terrein heeft deze situatie veroorzaakt. Het Coronavirus is slechts de katalysator die de gevolgen van dat machtsdenken heeft versneld en versterkt heeft blootgelegd.

    Zonder de rol van China daarin te willen bagataliseren meen ik dat de publicatie door Business Insider van een artikel uit de Sunday Mail een afleidingsmethode is om de waarheid niet onder ogen te hoeven zien.

    Het spel van de survival of the fittest presenteert nu de rekening voor de greediness die in ieder mens opgesloten zit.
    De "have's" hebben te veel afgenomen van de "have not's" en sussen zich in slaap door te stellen dat alles wel goed zal komen en men weer terug kan keren naar het systeem van overbedeling door de verdiensten van bedrijven bij voorkeur aan te wenden voor aandeelhouders uitkeringen.

    Het principe van kapitaal verschaffing is verkracht door niet te waken over een redelijke en faire verdeling tussen de verdiensten van bedrijven maar slechts oog te hebben voor 1 van de stakeholders.

    In plaats van de verdiensten zo aan te wenden dat er voor iedere stakeholder sprake is van een houdbare win-win situatie heeft men(WIJ) onder aanvoering van de banken te veel de nadruk gelegd op onverantwoorde aanwending naar de aandeelhouders.
  6. forum rang 7 sniklaas 31 maart 2020 02:24
    Wij Nederlanders kunnen ons gelukkig prijzen dat binnen de landsgrenzen een drietal wereldwijd toonaangevende banken zijn gesetteld die met man en macht in de weer zijn om de financiële schade voor ons ingezetenen te minimaliseren.
    Daarnaast geven deze banken gehoor aan de oproep van de ECB om het nog uit te keren dividend voor 2019 en 2020 voor ons te bewaren totdat wij aandeelhouders weer in staat zijn om deze centen direct te besteden in Nederlandse winkels en horeca aangelegenheden.

    Wederom top dat de Nederlandse banken zo behept zijn met haar rekening- en aandeelhouders, daar kunnen veel instanties, bedrijven of personen een voorbeeld aan nemen!
  7. forum rang 6 boem! 31 maart 2020 07:13
    Zolang het liedje "Wij Nederlanders" en "Wij aandeelhouders" zijn zoveel beter dan anderen rond blijft zingen zonder de echte oorzaak van deze nooodsitiatie daarin te erkennen ( onverantwoord veel uitbetaald aan aandeelhouders) zie ik nog geen tekenen tot een houdbaar herstel.
  8. [verwijderd] 31 maart 2020 09:01
    quote:

    sniklaas schreef op 30 maart 2020 23:22:

    [...]was ook mijn laatste aankoop in AARDGAS en heb nu een volle target aan $1,643 maar hou m'n stukken wat langer in portefeuille..

    OLIE, mooie dag en heb m'n extra stukken 2 maal kunnen verhandelen en parallel m'n aankoop verlaagd naar $20,11. vanaf de $20 en dalende neem ik wederom extra stukken..

    Al met al een mooie beursdag..
    Wanneer in dit geval bij nat gas de totale positie bij 1,70 in het groen gaat verkoop ik de bijkoop. Verbetering van cash tov de positie.

    NIBC stelt dividend uit mocht je het nog niet gezien hebben.

  9. forum rang 7 sniklaas 31 maart 2020 09:46
    quote:

    P2020 schreef op 31 maart 2020 09:01:

    [...]

    Wanneer in dit geval bij nat gas de totale positie bij 1,70 in het groen gaat verkoop ik de bijkoop. Verbetering van cash tov de positie.

    NIBC stelt dividend uit mocht je het nog niet gezien hebben.
    @NIBC, hield ik rekening mee dat uitbetaling wordt uitgesteld, de 53 cent zijn tevens onderdeel van de 9,85 overnameprijs..

    Bij mij gaan de extra stukken bij winst meteen eruit, het doel van middelen is dan bereikt en wil ik dat de middelen vrijkomen om bij andere posities te middelen of bij een nieuwe daling..
    Doe ik dat niet houdt middelen al snel op, zakken zijn niet onbeperkt..

    Benieuwd hoe de komende maanden zullen verlopen qua koersontwikkeling, zijn diverse signalen dat de bodem is bereikt en we ons in de stabilisatie fase bevinden.
    Ik weet het niet en blijf op dezelfde wijze doorgaan dan afgelopen weken, winst posities deels of in zijn geheel eruit (behalve TOMTOM) om middelen te behouden om bij nieuwe dalingen te kunnen profiteren.

    Qua dividend hou ik inmiddels rekening dat dit jaar rond de 40% van het totaal wordt uitgekeerd en wellicht nog te optimistisch, maar staat tegenover dat onder aan de streep het verlies ruimschoots is weggewerkt en koersaanwas op termijn de verliezen in de portefeuilles zal goedmaken, tenminste wanneer het aantal liquidaties beperkt zal blijven..

    Wanneer OLIE, AARDGAS en ZILVER volatiel blijven en ik blijf in de gelegenheid om daarop in te spelen wordt 2020 voor mij een uitstekend jaar..
  10. Black Money 31 maart 2020 10:12
    Ben ik de enige die nog een flinke terugval verwacht komende kwartalen? De koersen springen nu even omhoog maar de klappers moeten mijns inziens nog komen:
    - De Q1 cijfers zullen slecht zijn bij de meeste bedrijven
    - De Corona-piek met doden en IC opnames moet nog komen in NL
    - In Horeca, retail sector, vakantie sector en niet te vergeten de agrarische sector zijn ingestort met heel veel faillisementen.

    Ik woon in buitengebied met veel buren in de bloemensector en mijn buren zitten huilend op de trekker, hectares perfect mooie planten om te ploegen omdat de export gestopt is en ze niets meer mogen veilen. Echt letterlijk stoere volwassen mannen huilend op de knieën in de modder.
  11. forum rang 7 sniklaas 31 maart 2020 10:18
    quote:

    boem! schreef op 31 maart 2020 07:13:

    Zolang het liedje "Wij Nederlanders" en "Wij aandeelhouders" zijn zoveel beter dan anderen rond blijft zingen zonder de echte oorzaak van deze nooodsitiatie daarin te erkennen ( onverantwoord veel uitbetaald aan aandeelhouders) zie ik nog geen tekenen tot een houdbaar herstel.
    Martin, ruimhartige en vrekkige uitkeringen bij bedrijven blijven altijd bestaan, excessen worden een keer afgerekend, aan ons aandeelhouders is de uitdaging om op de juiste momenten te schakelen.

    Mijn vorige post bevatte een dosis cynisme omdat in tegenstelling tot wat jij blijft verkondigen, dat banks, cars, oil de paria’s zijn en verantwoordelijk voor de huidige en vorige crisis klinkklare onzin is!
    Wij allemaal zijn verantwoordelijk voor de situatie waarin we ons bevinden, dat is nu eenmaal onderdeel van ons leven, in voor en tegenspoed en door te vallen en weer op te staan komen we vooruit.

    Voor ons aandeelhouders zijn dit interessante tijden, once in a lifetime moment, vond dit stuk van de CEO van BLACKROCK, van een ander forum wel interessant en wellicht ook voor jouw;
    www.blackrock.com/corporate/investor-...
  12. forum rang 7 sniklaas 31 maart 2020 10:27
    quote:

    Black Money schreef op 31 maart 2020 10:12:

    Ben ik de enige die nog een flinke terugval verwacht komende kwartalen? De koersen springen nu even omhoog maar de klappers moeten mijns inziens nog komen:
    - De Q1 cijfers zullen slecht zijn bij de meeste bedrijven
    - De Corona-piek met doden en IC opnames moet nog komen in NL
    - In Horeca, retail sector, vakantie sector en niet te vergeten de agrarische sector zijn ingestort met heel veel faillisementen.

    Ik woon in buitengebied met veel buren in de bloemensector en mijn buren zitten huilend op de trekker, hectares perfect mooie planten om te ploegen omdat de export gestopt is en ze niets meer mogen veilen. Echt letterlijk stoere volwassen mannen huilend op de knieën in de modder.

    persoonlijk heb ik geen idee of dit de bodem is of dat er nog meer en diepere dalingen zullen volgen.
    Deze crisis zorgt zonder meer voor slachtoffers, de economie staat voor een groot deel stil en wanneer jouw boterham nu onverkoopbaar is heb je een flinke uitdaging om het economisch te overleven.
  13. forum rang 7 ketchup 31 maart 2020 10:51

    beurzen lopen de economie vooruit zowel in goede als in slechte tijden
    we zien nu wel steeds meer een V-vormig (mogelijk) herstel aan de Beurzen

    ben blij dat ik me aan mijn programma heb gehouden en nu maximaal zit wat ik in aandelen wil doen voor exposure

    nu is het verder een kwestie van fine-tunen en switchen welke de beste ogen voor een herstel op 2 jaar
    de huidige enorme volatiliteit is daarbij een enorm voordeel, want er is echt makkelijk 5 @ 10% te maken als je de cadans te pakken hebt

    bij mij heeft nu MSFT de zwaarste weging in de porto, daarna Roche en Nestlé en Alphabet ( na de switch uit Apple)
    verder zit ik overweight op voeding/gezondheid/verzorging-hygiëne
    totaal nu 32 aandelen in de porto

    succes

    PS: nu er steeds meer geruchten de ronde doen dat de Chinezen die virus nummers in het begin zeker mega down-played hebben komt er steeds meer vraagtekens om Huawei die 5G netwerken te laten uitrollen

    Nokia komt zo vanzelf weer in the picture, nog steeds onwaarschijnlijk laag en wellicht wel terecht onder de 3 euro beschikbaar

    neem er nog wat bij
  14. Njee 31 maart 2020 11:00
    Tot op heden ben ik beperkt ingestapt gezien de verwachting van een beperkt herstel en een verwachtte verdere terugval o.b.v. Q1 cijfers en mogelijk verdere escalatie van de Coronapiek.
    Momenteel gaat het echter redelijk V vormig met een redelijk herstel vanaf de bodem, verwachten jullie nog een forse dip?
  15. Black Money 31 maart 2020 11:14
    quote:

    Njee schreef op 31 maart 2020 11:00:

    Tot op heden ben ik beperkt ingestapt gezien de verwachting van een beperkt herstel en een verwachtte verdere terugval o.b.v. Q1 cijfers en mogelijk verdere escalatie van de Coronapiek.
    Momenteel gaat het echter redelijk V vormig met een redelijk herstel vanaf de bodem, verwachten jullie nog een forse dip?
    Ik denk dat we nog wel een klap krijgen.

    We zitten nu 2,5 week thuis met zijn allen en de spanningen lopen op.
    Ik zie steeds meer filmpjes langs komen van vechtpartijen in de supermarkt ed.

    Als we nog 2 maanden thuis moeten blijven en veel meer mensen ontslagen gaan worden dan verwacht ik dat de beurs ook nog wel een tikje krijgt.

    Ik heb vandaag mijn laatste TomTom aandelen verkocht en zit verder cash en enkele put opties AEX.
  16. forum rang 6 NewKidInTown 31 maart 2020 11:16
    Komt tt eigenlijk voor de NOW-regeling in aanmerking en zal ze dat ook doen ?

    Ik lees bij deze regeling alleen iets over het criterium terug gevallen OMZET. Niets over cash op de rekening.

    Verder komen voor de regeling alleen loonkosten in NL in aanmerking of ook loonkosten in het buitenland voor internationaal opererende concerns ?
  17. forum rang 6 limomilo 31 maart 2020 11:26
    quote:

    sniklaas schreef op 31 maart 2020 00:05:

    [...]Hallo Jan, drukke dag achter de rug maar beter laat dat nooit.

    @ABN, vandaag gemiddeld naar 10,9348 en uiteindelijk zal ook deze crisis bezworen worden en keren we met horten en stoten terug naar herstel.
    Voor nu is het dividend uitgesteld en hou er rekening mee dat het dividend voor dit jaar volledig wordt geschrapt, idem bij @ING en wellicht ook bij @NIBC waar de 53 cent onderdeel zijn van de verkoop prijs 'a 9,85..

    @CNA hou mijn positie vast maar vul niet aan.

    heb vandaag wederom gemiddeld bij een aantal posities, ABN, BOKA, INGA, RDSA, URW, WHA en vanavond weer ingestapt bij PBI.
    Met RDSA ben ik zeer tevreden, vorige weer voor een deel met verlies afscheid genomen en vrijdag een pluk teruggekocht en vandaag de rest waardoor het gemiddelde is teruggebracht naar 17,53..

    Het gros van mijn tijd is vandaag in OLIE gaan zitten en in mindere mate AARDGAS, inmiddels OLIE weer terug aan target op $20,11 en heb 2 maal vandaag m'n extra stukken met winst kunnen verkopen en mijn echte winst wordt de verlaging van de gemiddelde aankoop.
    vanaf de $20 begin ik weer extra stukken te rapen, zou mooi zijn om mijn target aantal onder de $20 te krijgen

    AARDGAS, zit net op target aan $1,634 en hou deze positie een paar dagen vast in afwachting op een hogere koers.

    al met al een mooie beursdag..
    Sniklaas zo maar een vraagje achter hoeveel (schermen)computers zit je op jouw zolderkamer ?
  18. Nait Soesen 31 maart 2020 11:29
    quote:

    Njee schreef op 31 maart 2020 11:00:

    Tot op heden ben ik beperkt ingestapt gezien de verwachting van een beperkt herstel en een verwachtte verdere terugval o.b.v. Q1 cijfers en mogelijk verdere escalatie van de Coronapiek.
    Momenteel gaat het echter redelijk V vormig met een redelijk herstel vanaf de bodem, verwachten jullie nog een forse dip?
    Ik kan het niet staven, maar mijn gevoel zegt, dat we straks in April nog een keer onderuit gaan, ik kan niet geloven, dat het dieptepunt nu al geweest is, als de kwartaalcijfers van de bedrijven doorkomen, krijgen wij een beter beeld, hoe we ervoor staan, ik heb vandaag weer afgebouwd, naar bijna de helft aan cash aan de zijlijn!
  19. mjmj 31 maart 2020 11:37
    quote:

    Black Money schreef op 31 maart 2020 11:14:

    [...]

    Ik denk dat we nog wel een klap krijgen.

    We zitten nu 2,5 week thuis met zijn allen en de spanningen lopen op.
    Ik zie steeds meer filmpjes langs komen van vechtpartijen in de supermarkt ed.

    Als we nog 2 maanden thuis moeten blijven en veel meer mensen ontslagen gaan worden dan verwacht ik dat de beurs ook nog wel een tikje krijgt.

    Ik heb vandaag mijn laatste TomTom aandelen verkocht en zit verder cash en enkele put opties AEX.
    Ik las gisteren een artikel waarbij de huidige koersontwikkeling werd vergeleken met die in 2008. Als dat patroon wordt gevolgd komt er idd nog een spike naar beneden van rond de 15%.
23.326 Posts
Pagina: «« 1 ... 296 297 298 299 300 ... 1167 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht