Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

SHELL PLC GB00BP6MXD84

Laatste koers (eur)

33,770
  • Verschill

    +0,295 +0,88%
  • Volume

    3.441.392 Gem. (3M) 7,3M
  • Bied

    33,750  
  • Laat

    33,900  
+ Toevoegen aan watchlist

Uitstappen? Is het echt never sell Shell?

200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 2194 2195 2196 2197 2198 ... 10002 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. BelegdeBoterham 15 mei 2020 11:11
    quote:

    wizz schreef op 15 mei 2020 10:23:

    [...]

    Als ik me niet vergis blijft het totale resultaat van een betreffende positie zichtbaar.
    Dus ook al sluit je een positie vandaag en open je die de volgende dag opnieuw, dan blijft het resultaat van vandaag nog steeds zichtbaar als Totaal W/V.

    Ik weet alleen niet wat het doet met de GAK.

    Je GAK wordt idd niet aangepast als je verkoopt, ook niet als je met verlies verkoopt. Als je daarna weer lager terugkoopt, zal je GAK wel dalen. Je gerealiseerde verlies zal echter door deze procedure zijn gestegen. Met andere woorden: gecorrigeerd voor tussentijdse verkopen zal in dit scenario je 'break-even price' boven je GAK liggen. Ik heb zelf een Excel-sheetje waarin ik die break-even price bijhoud. Je kunt ook gewoon je Totale W/V in de gaten houden, maar heb je eerder al iets gedaan met bijv. Shell, en vervolgens die positie weer gesloten, dan kan dit de zaken wat vertekenen.
  2. BelegdeBoterham 15 mei 2020 11:28
    quote:

    Rechtendiploma/jurist schreef op 15 mei 2020 09:53:

    [...]

    Ik had ook te vroeg gekocht, maar heb mijn positie verdriedubbeld toen de Bloombergindex op 20 stond (29 april ongeveer). Daardoor sta ik nu al weer redelijk goed in het groen.

    Kan je mij eens zeggen waar je dat terugvindt welke futures er gehanteerd worden? Ik heb het nergens teruggevonden?

    Ik blijf voorlopig zitten, maar de koersbewegingen zijn hilarisch. Als er persberichten zijn die negatief zijn over de olieprijzen, dan gaat het omhoog. Als er persberichten zijn die positief zijn over olie (en er dus mensen speculeren op futures long) gaat de prijs omlaag.
    Dat is gewoon één gestuurde boel om stoplosses te toucheren.
    Echter, op het einde van de rit willen de grootmachten de prijs van de olie in de hoogte krijgen. Noorwegen en Saudi-Arabië hebben daar zelfs een dubbel belang bij, want ze kocht aandelen in Shell in de periode van maart.

    Omwille van de hilarische koersbewegeing overweeg ik toch om binnen 4 dagen uit te stappen (na de expiratiedatum van het nieuwe contract). Als er euforie komt over de olieprijs weet je dat het gewoon weer zal zakken.
    Alleen op Bloomberg zelf kon ik het vinden, moet je een (duur) abonnement voor hebben.

    Overigens ben ik het niet eens met je visie dat e.e.a. gestuurd wordt. Die futures zijn gewoon gestandaardiseerde contracten zonder stop-loss oid. De 'grootmachten' hebben wel wat invloed, maar puur via vraag en (met name) aanbod van olie. Met name Rusland en Saoedi-Arabië, via staatsbedrijven. In de VS is het meer de markt die olieproducenten aanstuurt. Maar in de basis bepalen vraag en aanbod, plus sentiment, de olieprijs, met weer een feedback-effect van prijsveranderingen op zowel aanbod als vraag.
  3. Underdog 15 mei 2020 11:36
    quote:

    Onder de regenboog schreef op 15 mei 2020 11:10:

    Probleem met olie na elke crisis is dat het ( terwijl je de planten staat te bewateren ) opeens omhoog schiet en direct door het plafond. Heel simpel en dat ben ik, kijk ik om me heen en zie het overal ongelooflijk druk worden ( woon in Frankrijk )Veel meer wagens op de weg ,mensen willen straks niet meer in de trein zitten, dus zij die het kunnen veroorloven die hebben of kopen een auto. Zag dat de tweedehands markt voor auto's hier aan het stijgen is en vroeg de dealer of mijn idee klopt, zijn reactie was een mooie lach.. Kortom ik ben van plan mijn planten te bewateren deze week, mijn onderbuik zegt dat die olie prijs behoorlijk gaat stijgen. Stond trouwens zelf bij het tankstation / supermarkt in een rij van ongeveer 50 auto's, dus de boel begint op te starten. Men moet gewoon de voorraad even verkopen en dan beginnen we weer. Een idee van een Jan lul die op een berg woont, ergens in de Pyreneeën ;-) Fijne dag. Olie gisteren weer ingekocht en ga planten wateren. Soms zijn de dingen simpel, nietwaar?
    Zie net hetzelfde gebeuren in belgie. Alle aannemers in aparte autos naar de werf ipv in een busje.. er zijn smorgens zelf weer kleine files. Vanaf juni gaan alle bedrijven hier weer grotendeels stoppen met home office. Corona komt ook niet meer terug in de omvang dat het geweest is, men zit er simpelweg te kort op en de maatregelen liggen voor het grijpen. Het zal geen verrassing meer zijn voor westerse landen.
  4. [verwijderd] 15 mei 2020 11:40
    quote:

    Thorgall schreef op 15 mei 2020 09:56:

    [...]
    TA is onzin. Er is geen wetenschappelijk bewijs dat het werkt.

    Als er maar genoeg mensen op basis van TA indicatoren, analyses en niveau's gaan handelen wordt het een self-fulfilling prophecy.

    Vaak zie je weerstand en support niveau's op basis van TA technieken. Ik heb gisteren conform plan rond 13,4x m'n (laatste) shorts verkocht en weer aandelen en calls RDSA gekocht. 13,4x was 0,618 retracement van de laatste top van 18,56. Ik had dit niveau tijdje terug al hier op 't forum genoemd.

    Nadat we op 4 mei door 14,4x niveau waren gegaan had ik verwacht dat we daar onder zouden blijven maar dat gebeurde niet. Waren dus even een paar spannende dagen. Had niet het lef om nog meer shorts te kopen toen we op 5 mei de 16 aantikten. Rond 14,4x wat shorts verkocht en toen we daar onder bleven weer wat bijgekocht.

    Ik was begin 2020 (weer) begonnen met beleggen. Had verloop van Corona zwaar onderschat en zat op een GAK van 20,50 :(. Op 17,31 verlies genomen en alles verkocht. Met short en wat spelen met opties verlies bijna op 0 kunnen brengen en nu een GAK van 13,47 en (goedkope?) calls Dec2023

    Afgelopen maanden heeeeeel veel bijgeleerd.
  5. De Pakketbezorger 15 mei 2020 11:40
    quote:

    TB Capital schreef op 15 mei 2020 09:58:

    De ergste crisis op de oliemarkt lijkt voorbij. Vraag en aanbod op de oliemarkt komen langzaam weer met elkaar in evenwicht. Dat maakte het Internationaal Energieagentschap (IEA) donderdag bekend bij de publicatie van het maandelijkse rapport over de oliemarkt. Hiermee zijn de ergste ongelukken in de olie-industrie voor nu afgewend, hoewel het IEA wel waarschuwt dat het herstel nog pril is en het beeld zo weer kan omslaan.

    'We zien de eerste signalen van een herstel van evenwicht op de oliemarkt,' zegt Fatih Birol, de directeur van het IEA. 'Maar het herstel is nog wel fragiel'. Het IEA werd na de oliecrisis in de jaren 70 opgericht door de olieconsumerende landen en geldt als een gezaghebbende bron over de oliemarkt.
    Overschot
    Een maand geleden waarschuwde de organisatie nog voor enorme logistieke problemen. De wereld dreigde te worden overspoeld met een vloedgolf aan ruwe olie, waar geen ruimte meer voor was in de opslagtanks. Nu blijkt de vraaguitval minder groot dan gevreesd en ziet het IEA de vraag langzaam terugkomen omdat in veel landen de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus worden verlicht.

    Op dit moment is er nog steeds sprake van een groot overschot op de oliemarkt. Dat komt doordat de vraag plotseling is weggevallen door de coronacrisis, terwijl het aanbod bleef doorlopen. Dat aanbod loopt nu alsnog snel terug. Een grote groep olieproducerende landen, verenigd in de Opec+, heeft vanaf 1 mei een productiebeperking van 9,7 miljoen vaten per dag afgesproken.

    Marktwerking
    Bovendien ziet Birol dat de markt zijn werk doet in de Verenigde Staten en Canada, twee landen die geen deel uitmaken van de Opec+. De olieprijs staat op historisch lage niveaus, waardoor de productie voor de bedrijven in deze landen niet meer winstgevend is. Daarnaast kunnen de bedrijven hun olie eenvoudigweg niet meer kwijt omdat de opslagtanks vol zitten.

    Het IEA verwacht dat in de tweede helft van het jaar er een begin gemaakt zal worden met het aanspreken van de enorme voorraden die wereldwijd zijn opgebouwd. Volgens de aangepaste cijfers viel er alleen al in april voor 25 miljoen vaten per dag aan vraag naar ruwe olie weg. Dat is 25% van de wereldwijde vraag. Een eerdere schatting ging uit van 29 miljoen vaten per dag in april.

    'Zwarte April'
    Zo'n terugval is nog nooit vertoond. Directeur Birol spreekt van een ‘Zwarte April’ voor de oliemarkt. Over het hele jaar gemeten zullen er nog steeds gemiddeld 8,6 miljoen vaten per dag aan vraag zijn weggevallen. Dat zou 2020 tot het slechtste jaar ooit maken voor de oliemarkt, gemeten naar de vraag. Normaal gesproken neemt de vraag naar olie elk jaar juist toe.

    De crisis had enorme effecten op de prijs van ruwe olie. De prijs voor een vat Amerikaanse olie, West Texas Intermediate oftewel WTI, werd op 20 april zelfs korte tijd negatief, tot -$40 per vat. Het termijncontract voor WTI liep af, en op het afleverpunt in Cushing, Oklahoma, was geen opslagruimte meer beschikbaar waardoor de eigenaren van die contracten duizenden vaten olie geleverd dreigden te krijgen zonder plek om die olie op te slaan.

    De prijzen voor WTI en Brent-olie, de wereldwijde graadmeter, zijn intussen weer opgekrabbeld maar staan nog steeds op historisch lage niveaus. Een vat WTI kost nu ongeveer $26, Brent $30. Maar analist Warren Patterson van ING waarschuwt dat zelfs deze prijzen te hoog zijn: 'Er is nog steeds overaanbod. Je geeft op deze manier producenten het verkeerde signaal, namelijk dat de productie niet verder hoeft te worden afgebouwd. Dat kan voor nieuwe problemen zorgen.'

    FD
    In dit bericht spreken ze elkaar wel tegen vwb opslag. 'Opslag is niet vol (er werden logistieke problemen verwacht)' versus 'marktwerking doet zijn werk doordat de opslagtanks vol zitten'.

    Zoals eerder gezegd verwacht ik een overstroming van olie (figuurlijk) doordat er geen capaciteit is. Hierdoor schat ik dat de prijs van Shell rond de 14 euro zal blijven (gemiddeld, schommelingen zullen voorkomen). Pas als er weer lucht is in de opslag (letterlijk) én Shell verhoogt het dividend komt de prijs weer richting de 20 euro.

    Zelf voor ex dividend verkocht (zoals in een eerder bericht aangegeven) en goede keuze geweest. Nu 0 aandelen shell maar wel call contracten voor 2023 (10 call) en 2024 (20 call) gekocht. Scheelt je een hoop geld nu (485 10 call, 1.38 20 call) maar je kan kiezen wanneer je deze wilt uitoefenen. 10 call zou ideaal zijn net voor uitkering dividend (Als ze deze weer verhoogd hebben naar 'het normale niveau').

    Leuk hoor roulette op de beurs.
  6. FWGRACE 15 mei 2020 12:33
    quote:

    maarten030 schreef op 15 mei 2020 11:05:

    [...]

    Je moet je GAK gewoon zelf berekenen. Mijn GAK staat nu op 15,40 Shell in DEGIRO, maar heb ook posities gesloten op 17 euro en als ik die winst eraf haal zit ik op een GAK van 13,65 euro. Bovendien nemen ze de transactiekosten ook niet mee. Wil je het echt weten, dan moet je dus de totaalwinst pakken en die GAK niet gebruiken.
    Bedankt voor alle reacties!
  7. DannyS 15 mei 2020 12:52
    quote:

    De Pakketbezorger schreef op 15 mei 2020 11:40:

    [...]

    Nu 0 aandelen shell maar wel call contracten voor 2023 (10 call) en 2024 (20 call) gekocht. Scheelt je een hoop geld nu (485 10 call, 1.38 20 call) maar je kan kiezen wanneer je deze wilt uitoefenen. 10 call zou ideaal zijn net voor uitkering dividend (Als ze deze weer verhoogd hebben naar 'het normale niveau').

    Leuk hoor roulette op de beurs.
    Ik doe hetzelfde, 2022 en 2023 calls maar dan 13 en 20. Ook Unibail 2021 en 2022 calls 46 en 50, ik heb besloten in plaats van aandelen rond 15k verspreid in call opties te gooien, dit is dan gok geld (deel van afgelopen weken winstnemen) en hier voorkom ik mee dat ik 70-80k cash vastleg in aandelen die ik wil gebruiken voor dividend opportunities als de rust een beetje terug komt na de volgende grote correctie.

    Ik denk dat dit redelijk low risk is. Dat er minder rendement is met opties en geen aandelen bezit neem ik voor lief dividend gaat toch niets worden dit jaar, wil liever geen fors pakket aandelen in bezit hebben momenteel, heb eigenlijk al teveel aegon en pharming in bezit, wacht op piekje om af te bouwen en wat winsten te nemen, beetje crapshoot op moment kan ook fout gaan, ben er heilig van overtuigd dat er nog een klap gaat komen maar dat kan tussen nu en einde jaar komen ik had die al verwacht.
    Tot die tijd beetje spelen en zoveel mogelijk cash houden.
    Maar ik wil wel profiteren van eventueel herstel wanneer die plaats gaat vinden tussen nu en 2021/2023 zonder risico een boot te missen, heb geen tijd om ieder uur achter de compu te duiken en met relatief lage instap op calls nu. Ik zit nu nog 75% cash.
    Het gaat mij niet om enorme winsten als ik op jaar 10% kan maken ben ik dik tevreden. Voor 2020 zit ik hier al ruim boven met voorzichtig kopen en verkopen dus kan een veertje laten. Ik snap geen reedt meer van de markt dus i go with the flow en zet mijn korte termijn logica in de kast ik zit er te vaak naast momenteel.
  8. [verwijderd] 15 mei 2020 13:16
    Er is inderdaad geen peil op te trekken! Zelfs kleine stijgingen in olie hebben een klein negatief effect op de koers. Ben vanochtend wel ingestapt. Zie dit zeker als een buitenkans voor de langere termijn. Ook al is het dividend niet hoog. De koers en kleine stappen dividend maken dit aandeel al zeer koopwaardig nu.

    Dividend in de jaren 2009-2011 lag richting de 1 of net erboven. Dat in combi met koersdoel van boven de €20 is al een mogelijk rendement van €7 a €8 per aandeel.

    Misschien nog een paar mooie ritjes maken richting de €17 de komende tijd en inspelen op Trump en afwachten of Saudi-Arabië zich aan de afspraken gaat houden.

    Succes gents met de te volgen strategie!
  9. [verwijderd] 15 mei 2020 13:19
    Ik laat de financials in ieder geval even liggen. Daar verwacht ik nog wel wat rake klappen de komende tijd en dan raap ik misschien nog wel wat stukjes ING op. Pharming is ook een leuke nu op dit moment.
  10. Underdog 15 mei 2020 14:38
    quote:

    havik of duif schreef op 15 mei 2020 14:05:

    Wat een in en in zielige vertoning weer, olie stijgt naar 32 dollar en Shell op weg naar de bodem.

    Ik zou dan denken dat op een gegeven moment die katapult moet los schieten? Of gaan we naar 35 dollar met deze koers?
  11. HvR88 15 mei 2020 14:38
    Omdat mensen druk bezig zijn met kopen en verkopen. En dan de termen dat mensen ineens gaan bellen in 2023. Call 2023. Wat een vertoning.
  12. DannyS 15 mei 2020 14:42
    quote:

    havik of duif schreef op 15 mei 2020 14:05:

    Wat een in en in zielige vertoning weer, olie stijgt naar 32 dollar en Shell op weg naar de bodem.

    Ik denk dat het voor oliemaatschappijen moeilijk zal worden de komende weken olie naar klant te brengen dus misschien wel noodzaak tot reduceren of insluiten van bronnen.
    Mijn gedachte dat er niet direct een reractie is is dat de olie opslag vol zit en die gaat eerst verkocht worden op leuk prijsje. Dan kunnen de speculatieve olie tankers leeg en verkocht worden als dan de voorraad terug gaat naar nivo dat er weer consumptie hoeveelheden gelost kunnen worden gaan de olies misschien weer omhoog met op dan bereikte productie nivo in evenwicht met vraag. Dan zal logischerwijs olies op moeten klimmen. Dus volgende kwartaal nog pokke en dan normalisatie.
    Eigenlijk is dit niet verkeerd, dan hebben de tankers die als opslag hebben gediend een week of 2 tijd om weer naar de producenten te varen om te laden. Als in deze tijd een evenwicht tussen productie en consumptie kan worden bereikt gaat het een soepele overgang worden.
    Dit is volgens mij wel goed voor Vopak en andere 3rd party tank opslag boeren die kunnen goede bezetting plannen door de tankers voor de kusten dit jaar en een mooi resultaat behalen dit jaar.

    Ook denk ik dat de raffinage product opslag aardig vol zit en daar moet ook eerst uit verbruikt worden voordat nieuw product door de raffinage kan.

    Niet vergeten we zitten nog steeds met een productie overschot. Dat SA de productie aan het reduceren is heeft volgens mij niet veel te maken met dat ze het beste met ons voor hebben maar dat hun opslag vol gaat zitten en zij met hun huidige productie verwachtten dat de toko gaat overstromen omdat er geen afzet markt is door de voorraden.

    Ik hoop dat we volgend jaar of zo nog eens een uitgebreide analyse krijgen over dit gedonder, het heeft mijn grote interesse dit geneuzel.
  13. Thierryp 15 mei 2020 14:48
    quote:

    DPL64 schreef op 15 mei 2020 11:40:

    [...]

    Als er maar genoeg mensen op basis van TA indicatoren, analyses en niveau's gaan handelen wordt het een self-fulfilling prophecy.

    Vaak zie je weerstand en support niveau's op basis van TA technieken. Ik heb gisteren conform plan rond 13,4x m'n (laatste) shorts verkocht en weer aandelen en calls RDSA gekocht. 13,4x was 0,618 retracement van de laatste top van 18,56. Ik had dit niveau tijdje terug al hier op 't forum genoemd.

    Nadat we op 4 mei door 14,4x niveau waren gegaan had ik verwacht dat we daar onder zouden blijven maar dat gebeurde niet. Waren dus even een paar spannende dagen. Had niet het lef om nog meer shorts te kopen toen we op 5 mei de 16 aantikten. Rond 14,4x wat shorts verkocht en toen we daar onder bleven weer wat bijgekocht.

    Ik was begin 2020 (weer) begonnen met beleggen. Had verloop van Corona zwaar onderschat en zat op een GAK van 20,50 :(. Op 17,31 verlies genomen en alles verkocht. Met short en wat spelen met opties verlies bijna op 0 kunnen brengen en nu een GAK van 13,47 en (goedkope?) calls Dec2023

    Afgelopen maanden heeeeeel veel bijgeleerd.
    DPL kleine vraag, hoe kom jij op 14.4 uit bij FIB? op welk tijdsframe heb je FIB genomen dan tot het 0 niveau?
  14. De Pakketbezorger 15 mei 2020 15:09
    quote:

    DannyS schreef op 15 mei 2020 12:52:

    [...]

    Ik doe hetzelfde, 2022 en 2023 calls maar dan 13 en 20. Ook Unibail 2021 en 2022 calls 46 en 50, ik heb besloten in plaats van aandelen rond 15k verspreid in call opties te gooien, dit is dan gok geld (deel van afgelopen weken winstnemen) en hier voorkom ik mee dat ik 70-80k cash vastleg in aandelen die ik wil gebruiken voor dividend opportunities als de rust een beetje terug komt na de volgende grote correctie.

    Ik denk dat dit redelijk low risk is. Dat er minder rendement is met opties en geen aandelen bezit neem ik voor lief dividend gaat toch niets worden dit jaar, wil liever geen fors pakket aandelen in bezit hebben momenteel, heb eigenlijk al teveel aegon en pharming in bezit, wacht op piekje om af te bouwen en wat winsten te nemen, beetje crapshoot op moment kan ook fout gaan, ben er heilig van overtuigd dat er nog een klap gaat komen maar dat kan tussen nu en einde jaar komen ik had die al verwacht.
    Tot die tijd beetje spelen en zoveel mogelijk cash houden.
    Maar ik wil wel profiteren van eventueel herstel wanneer die plaats gaat vinden tussen nu en 2021/2023 zonder risico een boot te missen, heb geen tijd om ieder uur achter de compu te duiken en met relatief lage instap op calls nu. Ik zit nu nog 75% cash.
    Het gaat mij niet om enorme winsten als ik op jaar 10% kan maken ben ik dik tevreden. Voor 2020 zit ik hier al ruim boven met voorzichtig kopen en verkopen dus kan een veertje laten. Ik snap geen reedt meer van de markt dus i go with the flow en zet mijn korte termijn logica in de kast ik zit er te vaak naast momenteel.
    Precies dit. Je weet welk risico je loopt en met een beperkt bedrag kan je grotere winsten maken (dan als je de aandelen koopt).

    Eerst was ik positiever over put opties schrijven maar 'verindetoekomst-calls' lijken mijn voorkeur nu te hebben. Je kan altijd de aandelen kopen en vervolgens dividend krijgen. Als shell bekend maakt dividend te verhogen kan je dit meepikken. Bij geschreven put niet..

    Unibail, thnx voor de tip. Was bekend met het aandeel maar natuurlijk ook een goed aandeel om deze strategie toe te passen.

    PS. Hebben jullie ook naar Hal1 gekeken? Hal Trust cq HAL Investments cq Holland America Line. Je kan alleen aandelen kopen maar dividend is 5,50 (50% cash, 50% aandelen). Leuk mandje van aandelen die vrij laag staat. Zet hem voor 20 jaar weg en je maakt een mooi potje voor je net geboren kindje (er komt een kleine aan bij mij waar ik dit voor ga doen :) ).

  15. forum rang 8 Wilbar 15 mei 2020 15:17
    quote:

    havik of duif schreef op 15 mei 2020 14:05:

    Wat een in en in zielige vertoning weer, olie stijgt naar 32 dollar en Shell op weg naar de bodem.
    U kunt ook maar beter hier wegfladderen.
  16. DannyS 15 mei 2020 16:05
    quote:

    De Pakketbezorger schreef op 15 mei 2020 15:09:

    [...]

    Unibail, thnx voor de tip. Was bekend met het aandeel maar natuurlijk ook een goed aandeel om deze strategie toe te passen.

    PS. Hebben jullie ook naar Hal1 gekeken? Hal Trust cq HAL Investments cq Holland America Line. Je kan alleen aandelen kopen maar dividend is 5,50 (50% cash, 50% aandelen). Leuk mandje van aandelen die vrij laag staat. Zet hem voor 20 jaar weg en je maakt een mooi potje voor je net geboren kindje (er komt een kleine aan bij mij waar ik dit voor ga doen :) ).

    Ik heb ondertussen ook Arcelor Mittal dec2022 6.0 en Air France 17Dec 2021 3.0 aan mijn lijstje toegevoegd. Beide voor mij voldoende upward potentieel.

    Ik zat ook aan HAL te denken. Mocht die richting 100 gaan dan wil ik er daar wel wat van hebben. Is solide "aandeel" naar mijn mening. Op moment durf ik het nog niet aan.
    Mocht de tweede klap komen dan zal ik ook AEX gaan innemen voor lange termijn 2-3 jaar spreiding set, had ik eigenlijk in maart willen doen maar was te schijterig omdat ik grotere daling dan 400 had verwacht. Na een week al weer herstel richting 480 en die boot compleet gemist, dus wacht geduldig op volgende klap naar beneden.

    Mocht RDS nog zakken onder 13 dan neem ik nog extra positie in op 11 euro.

    Ja is een mooi plan om een potje voor je kind te maken en niet meer naar om te kijken, denk dat tegen de tijd dat je spruit groot is dit een mooie pot is om de eerste zelfstandige stappen te financieren. Mijn ouders hebben mij met zachte hand gedwongen om vroeg te beginnen met spaarbankboekjes, van ieder kwartje dat ik er in stopte deden zij er een kwartje bovenop. (45 jaar geleden) Daar kon ik toen hele leuke dingen van doen toen ik 18 was.

    Goed weekend iedereen.
    Groeten, Danny
  17. forum rang 5 Saibee 15 mei 2020 16:10
    quote:

    Buyandhold2020 schreef op 15 mei 2020 15:36:

    [...]

    Niet dat niets ervan waar is, maar op die site vindt je eigenlijk nooit een kritisch artikel over Shell.
    In de analistenwereld zijn verkoopadviezen voor RD Shell een zeldzaam gebeuren; voor kritische artikelen moet je op de site van Greenpeace zijn.
200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 2194 2195 2196 2197 2198 ... 10002 »» | Laatste |Omhoog ↑
Premium Premium

Hoe houdbaar is het hoge dividend van Shell als de olieprijs gaat dalen?

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 mei

    1. China inkoopmanagersindex diensten april
    2. PostNL Q1-cijfers
    3. Siemens Healthineers Q1-cijfers
    4. TKH Q1-cijfers
    5. Dui inkoopmanagersindex diensten april (def)
    6. EU inkoopmanagersindex diensten april (def) 52,9
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. EU producentenprijzen maart
    9. Tyson Foods Q1-cijfers
  2. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht