Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Pharming Group NL0010391025

Laatste koers (eur)

0,905
  • Verschill

    +0,005 +0,56%
  • Volume

    4.531.435 Gem. (3M) 6,8M
  • Bied

    0,900  
  • Laat

    0,909  
+ Toevoegen aan watchlist

Pharming juni 2020

7.104 Posts
Pagina: «« 1 ... 114 115 116 117 118 ... 356 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Vriendelijke 10 juni 2020 08:40
    quote:

    lucas D schreef op 9 juni 2020 23:38:

    [...]

    Ik heb niet d indruk dat je Pharming serieus volgt.
    Pharming voldoet aan al de eisen die in je bericht staan, dat aandeelhouders een 40% stijging niet willen belonen is geheel aan het particuliere bestand te wijten, door veel beleggers zoals u, net als de voorbode van het bericht, en het wachten op het bericht over het onderzoek, het gaat weer niet snel genoeg, het type rupsje nooit genoeg klaagt alleen maar.
    En wanneer de koers even niet stijgt verkopen ze snel hun aandeeltjes, en maar klagen.
    Pharming kan niks met zulke aandeelhouders, jullie zijn de oorzaak dat de koers staat waar die staat.
    Alleen cijfers is niet genoeg voor de belegger outlook is veel belangrijker voor de aandeelhouder, en het gaat mij niet om het covid-19 onderzoek dit komt vanzelf, maar het gaat om de algemene communicatie tussen het bedrijf naar de aandeelhouders.
    Juist een betere communicatie zal zorgen voor een betere koers en vertrouwen in het bedrijf, dit heeft dus niks te maken met snel geld of daghandel, juist door niks te zeggen zal de koers blijven schommelen.
  2. Gregor 10 juni 2020 08:43
    Beste Vriendelijke, in uw ogen, wat zou er beter moeten betreffende de communicatie tussen bedrijf en aandeelhouder? Gewoon een aantal concrete maatregelen noemen nu, misschien leest Leon wel mee!
  3. Berdientje 10 juni 2020 08:47
    Bartjens: Pharming beloont topman met turbobonus Pharming heeft op de aandeelhoudersvergadering het beloningsvoorstel voor topman Sijmen de Vries ingetrokken. Volgens de commissarissen is een salarisverhoging hard nodig, omdat de bestuurders 20% minder verdienen dan collega’s van vergelijkbare bedrijven. Dat gat moet in 2023 zijn gedicht. Als eerste stap was al besloten tot een extra salarisverhoging van 2%, bovenop een reguliere jaarlijkse verhoging van 4%. Of de rest van de inhaalslag nog kan doorgaan moet nog blijken. Maar De Vries gaat er sowieso flink op vooruit. Want naast zijn basissalaris gaat ook zijn cash bonus omhoog, van 60% naar 70% van het basissalaris. Bartjens spreekt van een turboregeling. Want als het basissalaris stijgt, gaat de cash bonus versneld omhoog. (FD, p. 32)

    --------------------------------

    Helemaal terecht, heeft ie dik verdient.

    En aan alle zeurders, Pharming is van 20 cent naar 1 euro 60 gegaan, dan hebben de geduldige ook dik verdient. en heb je , je aandelen niet met winst of kiet verkocht, dan ligt dat aan jou en niet aan Sijmen.

    Dat de koers nu terug loopt, daar kon je gif op in nemen , dat dit zou gebeuren.

    Deze maand ben ik van 6000 euro verlies in de 300 euro in winst te komen staan.. dan is mijn geduld ook .verdient. oke, ik sta nu wel weer 1000 euro in de min, maar dat komt ook wel weer goed.

    Sijmen is hier wat afgebrand, terwijl hij niet tegen jullie heeft gezegd om in te stappen., toch?

    In een casino ben je, je geld zowiezo kwijt en in Pharming hoef je alleen maar geduld te hebben en je hebt je inleg terug..

    Dus gun Sijmen nu zijn extraatje.
  4. forum rang 7 Winst gevend 10 juni 2020 08:48

    Wat moet zorgen voor een uitbraak boven de € 2.00?

    - Nieuwe CFO?
    - Doorstart PE?
    - Doorstart AKI?
    - Start Covid-19?

    Wellicht iets onverwachts positief?

    Tijd zal het leren.
  5. [verwijderd] 10 juni 2020 08:51
    Goedemorgen!
    In de loop van de middag verwacht ik eigenlijk wel weer een update vanuit swissethics. Bij elke update kan de goedkeuring van de COVID-19 vervolgstudie er nu bijstaan, dus wie weet vandaag.
  6. [verwijderd] 10 juni 2020 08:52
    quote:

    Gregor schreef op 10 juni 2020 08:43:

    Beste Vriendelijke, in uw ogen, wat zou er beter moeten betreffende de communicatie tussen bedrijf en aandeelhouder? Gewoon een aantal concrete maatregelen noemen nu, misschien leest Leon wel mee!
    Pharming, Leon, gaan hun strategie echt niet verranderen heb er vrede mee.
    Het klinkt een beetje banaal maar er is een te klein bedrijf met een zeer grote potentie liever ongeduldige beleggers dat de buitenwereld te veel vertellen ik kan het wel begrijpen.
    Al is deze strategie heel vaak hemel tergende.
    Als je hier goed overna denkt kom je ook tt eenzelfde conclusie laat die explosie straks maar komen op de beurs.
    Tot de dag van vandaag is de verwurging van Pharming nog steeds aanwezig bij succes gaat data niet meer lukken niemand, en dat is de rede, stapt in voor er zekerheid is.
    Men vind het prima
  7. [verwijderd] 10 juni 2020 08:53
    quote:

    Gregor schreef op 10 juni 2020 08:43:

    Beste Vriendelijke, in uw ogen, wat zou er beter moeten betreffende de communicatie tussen bedrijf en aandeelhouder? Gewoon een aantal concrete maatregelen noemen nu, misschien leest Leon wel mee!
    Als ik er wat over mag zeggen: Pharming moet er bij haar communicatie gewoon rekening mee houden dat het bedrijf grotendeels in handen is van doorgaans vrij ongeduldige particulieren.
    Concreet betekent dit dat het voorzichtiger moet zijn met het geven van tijdlijnen en bijvoorbeeld het woordje "snel" niet in de mond moet nemen wanneer iets meer dan 2 maanden blijkt te gaan duren ;)
    Succes vandaag!
  8. forum rang 4 Wadloper 10 juni 2020 08:55
    quote:

    Reply schreef op 10 juni 2020 08:51:

    Goedemorgen!
    In de loop van de middag verwacht ik eigenlijk wel weer een update vanuit swissethics. Bij elke update kan de goedkeuring van de COVID-19 vervolgstudie er nu bijstaan, dus wie weet vandaag.
    Hoezo vanmiddag, wat staat er te gebeuren dan ?
  9. Tegendraads 10 juni 2020 08:57
    quote:

    JohnCooperWorks schreef op 10 juni 2020 07:50:

    Geen idee of dit al gepost was:

    [...]
    Hier hebben we dus de reden van het gekwakkel gister. Het wekt alleen een verkeerde indruk in het huidige sentiment vermoed ik. Ik ben geheel voor een hogere beloning zolang deze maar sterker gekoppeld is aan de voortgang van de Pipeline. Pharming moet zichzelf meer verkopen op medische congressen e.d. om ook andere medici enthousiast te maken onderzoek te willen doen.
    Heeft niets met gekwakkel van gisteren te maken. Reden was de beurs die negatief was. Bijna alle aandelen kregen klappen en dus ook pharming.
  10. [verwijderd] 10 juni 2020 08:57
    quote:

    Beur schreef op 10 juni 2020 08:53:

    [...]Als ik er wat over mag zeggen: Pharming moet er bij haar communicatie gewoon rekening mee houden dat het bedrijf grotendeels in handen is van doorgaans vrij ongeduldige particulieren.
    Concreet betekent dit dat het voorzichtiger moet zijn met het geven van tijdlijnen en bijvoorbeeld het woordje "snel" niet in de mond moet nemen wanneer iets meer dan 2 maanden blijkt te gaan duren ;)
    Succes vandaag!
    Voor wie de exacte woorden van de CEO nog een keer wilt terughoren:

    www.bnr.nl/nieuws/gezondheid/10408502...
  11. forum rang 8 BassieNL 10 juni 2020 09:00
    quote:

    Reply schreef op 9 juni 2020 16:46:

    Helemaal niets aan de hand, zucht! Discussies over beloningen van "de top" van overal plaats.

    Pharming beloont topman met turbobonus

    Slecht nieuws voor topman Sijmen de Vries van Pharming. De hem toebedachte salarisverhoging voor de komende jaren staat op losse schroeven. Op de vergadering van aandeelhouders trok het biotechbedrijf uit Leiden vorige maand plotseling een beloningsvoorstel voor zijn raad van bestuur in. Wat is hier aan de hand?

    Uniek is het gebeuren niet. Bij meer bedrijven hebben aandeelhouders zich dit voorjaar tegen een verbeterd beloningsvoorstel voor de bedrijfstop gekeerd.

    Een salarisverhoging is volgens de commissarissen van Pharming wel hard nodig. Een analyse over 2019 laat volgens het jaarverslag zien dat het basissalaris van de drie bestuurders 20% lager is dan bij collega's van vergelijkbare bedrijven. Dat gat moet in 2023 stapsgewijs zijn ingelopen.

    Om alvast een begin te maken, besloten de commissarissen eerder dit jaar al tot een extra salarisverhoging van 2%, bovenop een reguliere jaarlijkse verhoging van 4%. Dat betekent dat topman De Vries zijn basissalaris nu sowieso met 6% ziet stijgen van €507.000 tot €537.000.

    Daar verandert het intrekken van het beloningsvoorstel niets aan. Hooguit is twijfelachtig geworden of de rest van de inhaalslag de komende drie jaar doorgang kan vinden. Dat oordeel is aan een bijzondere vergadering van aandeelhouders later dit jaar.

    Diverse buitenlandse institutionele beleggers hebben bezwaren tegen het beloningsvoorstel, zo blijkt uit een summiere toelichting van Pharming. Het Leidse biotechbedrijf zou zich met de verkeerde collega-bedrijven vergelijken. In de niet-gepubliceerde analyse zijn kennelijk nogal wat Amerikaanse bedrijven meegenomen en die betalen vaak hogere salarissen dan in Europa gangbaar is.

    Toch lijkt het uitstel voor De Vries overkomelijk. Want de topman krijgt dit jaar sowieso al een tweede extra. Niet alleen zijn basissalaris gaat omhoog. De commissarissen menen dat ook de cash bonus omhoog moet, van 60% naar 70% van het basissalaris. De bonus is onderdeel van de variabele beloning, die vorig jaar in totaal ongeveer €900.000 bedroeg.

    Die tweede extra is voor de Pharming-topman zeer aantrekkelijk. In feite gaat het om een turboregeling. Als het basissalaris omhoog gaat en ook het percentage voor de cash bonus, gaat immers de cash bonus zelf versneld omhoog.

    Zodoende levert de 70% over het nieuwe basissalaris van €537.00 een maximale cash bonus op van €375.000. Dat betekent dat de potentiële cash bonus in één jaar tijd stijgt met €71.000. Oftewel ruim het dubbele van de toename (€30.000) van het basissalaris.

    Pharming wilde deze turbo doortrekken tot 2023. Aandeelhouders zijn niet enthousiast.

    fd.nl/ondernemen/1347325/pharming-bel...

    De reden dat het beloningsvoorstel door de RvC van de agenda was gehaald, was volgens mij van procedurele aard (was vaag, maar had iets te maken met formele steminstructies van institutionele beleggers die in het buitenland actief zijn). Door aandeelhouders is wel een adviserende stem uitgebracht en die was positief.

    Veel weerstand van de aandeelhouders hoeven ze volgens mij niet te verwachten. Ik zou ook niet weten wie die buitenlandse institutionele beleggers zijn die zo'n voorstel zouden kunnen blokkeren.
  12. forum rang 8 Wilbar 10 juni 2020 09:00
    quote:

    Beur schreef op 10 juni 2020 08:53:

    [...]Als ik er wat over mag zeggen: Pharming moet er bij haar communicatie gewoon rekening mee houden dat het bedrijf grotendeels in handen is van doorgaans vrij ongeduldige particulieren.
    Concreet betekent dit dat het voorzichtiger moet zijn met het geven van tijdlijnen en bijvoorbeeld het woordje "snel" niet in de mond moet nemen wanneer iets meer dan 2 maanden blijkt te gaan duren ;)
    Succes vandaag!
    Zo is het, Beur. In de wereld van de bio is een periode van enkele maanden "snel" te noemen. Bij de meeste Pharming beleggers (particulier) is "snel" iets van "binnen 24 uur". Zie daar het spanningsveld.
  13. forum rang 8 Wilbar 10 juni 2020 09:05
    quote:

    Jenkis schreef op 10 juni 2020 09:03:

    Is er een freeze of is mijn monitor stuk
    U hoopt het eerste ; wij hopen het tweede.
  14. [verwijderd] 10 juni 2020 09:17
    quote:

    Tegendraads schreef op 10 juni 2020 08:57:

    [...]

    Heeft niets met gekwakkel van gisteren te maken. Reden was de beurs die negatief was. Bijna alle aandelen kregen klappen en dus ook pharming.
    Dat zei ik ook. Ik doelde op het feit dat het nieuws van gister nog een extra draai gaf aan het negatieve sentiment waardoor Pharming mijn inziens harder is getroffen dan anderen. Vergeet niet dat Galapagos wel groen stond.
  15. [verwijderd] 10 juni 2020 09:42
    quote:

    Misschien schreef op 10 juni 2020 07:04:

    Ook goedemorgen Eric,

    Op koersdoelen reageer ik nooit, hier maakte ik een uitzondering voor, 0.10 en die 3.00 euro middel ik en dat is 1.55 Lijkt mij een redelijk koersdoel, ik ben niet zo gek op mensen die roepen totaal geen vertrouwen te hebben, zelfs de rondte in slingeren dat een faillissement ook tot de mogelijkheden behoort. De realiteit is dat de koers niet vast gehouden kan worden, dat het bedrijf goed bezig is, kwartaal op kwartaal meer omzet en winst weet te behalen. Dat een faillissement gevreesd werd dat ze de touwtjes echt niet meer aan elkaar konden knopen is te begrijpen, maar om een duppie en faillissement te verkondigen als er heel leuke prestaties verricht worden dan ben je bezig de boel te bashen en weet je dat je reacties oproept van mensen die serieus geld erin hebben zitten.

    Ik wens iedereen een positieve dag,

    groet,
    Tini


    Maak dat zjeeraar eens wijs.

    Je gaat middelen in koersdoelen, en vertelt dan dat het een redelijk koersdoel is. Dan moeten de onderliggende koersdoelen waarde hebben om het gemiddelde waarde te laten hebben.

    Koersdoelen zijn in ALLE gevallen uit de lucht gegrepen en daardoor waardeloos.
7.104 Posts
Pagina: «« 1 ... 114 115 116 117 118 ... 356 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    4. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    5. Besi €2,15 ex-dividend
    6. Fugro €0,40 ex-dividend
    7. Heineken €1,04 ex-dividend
    8. Vastned €1,28 ex-dividend
    9. CTP €0,275 ex=dividend
    10. EU consumentenvertrouwen april (definitief)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht