Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Eurocommercial Properties NL0015000K93

Laatste koers (eur)

21,150
  • Verschill

    +0,400 +1,93%
  • Volume

    47.238 Gem. (3M) 44,2K
  • Bied

    20,750  
  • Laat

    21,700  
+ Toevoegen aan watchlist

Eurocommercial Properties 2021 jaardraadje

4.276 Posts
Pagina: «« 1 ... 55 56 57 58 59 ... 214 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Branco P 10 maart 2021 10:14
    een laatste plukje van 200 eruit gedaan op 19,10
    de overige 3.400 houd ik gewoon aan tenzij we pre-cijfers al over 20 euro gaan
    als we nog dippen op de dag van de cijfers koop ik weer wat bij en anders is het ook prima
  2. Erwin S 10 maart 2021 10:17
    heb een limietje liggen op 19.48 voor een stukje winstname (normaliter is dat te ver weg voor 1 dag). Heb weer Klep sinds gisteren aan boord (21.44)
  3. Harm Wijk 10 maart 2021 10:34
    Heel mooi dat de technische uitbraak boven de trading range nu echt wel bevestigd is. Ik heb het al eerder geschreven, ik heb helemaal geen heilig geloof in TA. Maar op dit moment functioneert het gewoon perfect voor ECP.

    De beweging die we nu zien lijkt sterk op vorig jaar juni toen we in zeer korte tijd van 12 naar 15 gingen. Maar nu direct door naar 21 lijkt me wel heel dol. We gaan het zien...

    Ik heb zelf net op 19.04 een klein plukkie verkocht. Kan ik voorlopig de rekeningen betalen.

    Het zou mooi zijn als er nu een nieuwe trading range onstaat op een hoger niveau. Maar uiteindelijk zijn we in juni 2020 ook weer terug gevallen, en mede door de tweede lockdown aan de onderkant er uit gelopen. De toekomst voorspellen blijft altijd lastig. Dus op een mooie dag nu een klein beetje winst nemen lijkt mij verstandig.

    Dan terug naar fundamenteel. Waar ik met name over nadenk is de bijna zekerheid dat een nieuwe CEO de pijn altijd direct neemt. Het is toch al crisis, dus kom dan maar direct met het slechte nieuws, en dan kun je vevolgens weer rustig opbouwen en omhoog. Of wel: "never waste a good crisis" Daarom wil ik niet met m'n volledige positie ECP naar de cijfer publicatie. Nog een reden om nu op mooie dagen wat winst te nemen. Vandaag stijgen we voor de derde dag op rij. Als morgen dag 4 er nog bij komt, dan opnieuw een beetje winst nemen.
  4. GJF1959 10 maart 2021 11:01
    Dan terug naar fundamenteel. Waar ik met name over nadenk is de bijna zekerheid dat een nieuwe CEO de pijn altijd direct neemt. Het is toch al crisis, dus kom dan maar direct met het slechte nieuws, en dan kun je vevolgens weer rustig opbouwen en omhoog. Of wel: "never waste a good crisis

    Ik ben er ook bang voor, maar hij zit er ook al jaren (En dan moet er inderdaad ook iets negatiefs te melden zijn). Altijd spannend. Dit maakt het beleggen voor mij leuk.
  5. V&R - value & risk 10 maart 2021 11:07

    Als de nieuwe CEO inderdaad bij zijn eerste jaarcijfers alle pijn wil nemen moeten wij dan met name denken aan afwaarderingen van Woluwe en enkele zwakkere Franse centra of zou er nog meer kunnen spelen? Bij dergelijke afwaardingen zal het dividend in aandelen moet worden uitgekeerd om de LTV binnen de perken te houden. Ik vraag me af of dit dan als goed of slecht nieuws zal worden opgevat: als slecht nieuws ivm geen dividend (zoals verwacht) en mogelijke grotere afwaarderingen dan verwacht of juist als positief nieuws (alle pijn is geleden terwijl de corona winkelcrisis in H2 2021 verdwenen zal zijn).

    Ook ik heb de afgelopen 2 dagen mijn positie gereduceerd van 7200 naar 3000, omdat ik de koersstijging wel heel fors vind en Branco e.a. dit ook gedaan hebben ondanks hun LT vertrouwen in ECP..
  6. forum rang 5 NLvalue 10 maart 2021 13:30
    Fundamenteel - kijk naar Fraticelli - hij gaat een eind maken aan de mediterrane boekhoudpraktijken - balletje balletje met rental uplift en gratis maanden huur. Hopelijk weet hij het direct res nog onder de 2,75 te drukken. En van G die een stevige afboeking slikt op aankopen van zijn voorganger. .

    Dat zou ECP voldoende conservatief moeten klaar zetten voor de toekomst. Als je de Inditex cijfers (etc) bekeken hebt, weet je dat 2021 pas jaar 2 van de 7 magere jaren is. De fundamentele outlook voor deze sector is zeker niet aan t verbeteren.

    Tactisch: stop nou toch eens met verkopen jongens... WHA staat in dit tempo boven ECP genoteerd... dan kunnen we natuurlijk niet hebben. Maar even serieus - GS is aan zet. Ze zijn nog niet klaar.
  7. V&R - value & risk 10 maart 2021 14:26
    Dus jij verwacht flinke afboekingen en een hogere LTV ratio ondanks geen cash dividend, met als resultaat een aangetast vertrouwen in het ECP management ?
    In dat geval vraag ik mij af: heeft Fraticelli zijn aandelen die hij rond 8 euro had gekocht inmiddels alweer verkocht?
  8. StefanCa 10 maart 2021 14:27
    GS is one reason. The second is inflation. if that comes, then owning real estate is one of the best protection measures, that's why RE is one of the best performing sectors in high inflation environment historically.
  9. forum rang 5 NLvalue 10 maart 2021 15:24
    quote:

    StefanCa schreef op 10 maart 2021 14:27:

    GS is one reason. The second is inflation. if that comes, then owning real estate is one of the best protection measures, that's why RE is one of the best performing sectors in high inflation environment historically.
    inflation expectations aren't driving the Eurozone shopping RE today..
  10. StefanCa 10 maart 2021 15:48
    Of course not today, but market cares about expectations more than about what happens today. Expectations on higher inflation are for next 2-3 years when market also expects the shopping centers to be opened.
  11. forum rang 5 NLvalue 10 maart 2021 16:26
    quote:

    V&R - value & risk schreef op 10 maart 2021 14:26:

    Dus jij verwacht flinke afboekingen en een hogere LTV ratio ondanks geen cash dividend, met als resultaat een aangetast vertrouwen in het ECP management ?
    In dat geval vraag ik mij af: heeft Fraticelli zijn aandelen die hij rond 8 euro had gekocht inmiddels alweer verkocht?
    Dus jij verwacht flinke afboekingen
    Ja - op Woluwe 100miljoen, In Fr in lijn met de rest, en op de winkels rond de hypers (die het zwaar hebben) in Italie

    en een hogere LTV ratio ondanks geen cash dividend
    Geen idee - dat "geen cash" dividend is hier verzonnen op dit forum. Maar het staat in ieder geval op de balans per 30/12. Taxateurs plakken nog steeds material uncertainty clausules op de taxatie waardes - dus afboeking kunnen ook over de komende semesters uitgevlakt worden. Mijn hoop is dat vG zoveel mogelijk pijn neemt ( als "nieuwe ceo", met covid excuus en 18md boekjaar). Voor uitstelgedrag ga je als belegger de prijs betalen.

    Waar mijn interesse naar uit gaat naar de cashflow die binnen komt het afgelopen semester - LTV pas tertiair.

    met als resultaat een aangetast vertrouwen in het ECP management
    Geen idee. Ik vind t ECP mgt weinig communicatief, op het autistische af.
    Wat ik hoop is dat ze gaan zeggen is dat Covid een reset jaar is - ze zoveel mogelijk pijn nemen op zowel direct als indirect resultaat en dankzij hun18 mnd boekjaar een mooie trend kunnen blijven laten zien. Wat ik vrees is een onderschatting van de ernst van de retail crises, het doorschuiven van problemen naar de toekomst, en traagheid in handelen etc

    Dat eerste gaat stukken beter geslikt worden, dan het tweede.

    In dat geval vraag ik mij af: heeft Fraticelli zijn aandelen die hij rond 8 euro had gekocht inmiddels alweer verkocht?
    Nee
  12. forum rang 5 NLvalue 10 maart 2021 16:36
    quote:

    StefanCa schreef op 10 maart 2021 15:48:

    Of course not today, but market cares about expectations more than about what happens today. Expectations on higher inflation are for next 2-3 years when market also expects the shopping centers to be opened.
    I'm isolating variables: EPRA Euro Reits have barely moved YTD, nor yesterday, a little bit today.

    Which means the really big variables (interest rates, inflation, growth expectations) aren't driving what you're seeing in shopping real estate.

    Since I do know GS is having an active seat at the table - I'm more interested in which cards they play..

  13. Davy 11 maart 2021 11:21
    Hoi Harm,

    Ik ben even benieuwd, hoe zit het met de TA?
    Nog steeds positief?

    Ik vond dat we gistermiddag fors lager gingen (denk winstnemingen), dus was benieuwd naar opening vanochtend.
    Vooralsnog klein beetje lager, hmm, is top bereikt, of gaan we rustig door naar de 20??
  14. Harm Wijk 11 maart 2021 14:05
    Een uitbraak is leuk, maar ieder voordeel heb z'n nadeel. Het nadeel is dat je niet goed weet hoe het verder gaat. De afgelopen 2 maanden was zeer voorspelbaar door de mooie trading range, nu is het weer meer koffiedik kijken.

    Iets anders waar ik interesse in heb is chaos theorie (je mag er gerust om lachen). Dat is zo ongeveer het tegenovergestelde van TA. Samengevat: Finananciele markten zijn chaotische systemen, dus als iets onverwacht flink stijgt zonder kennelijke reden, neem dan vooral wat winst.

    Tenslotte treed vandaag weer een hele stupide indicator in werking: We stijgen voor de vierde dag op rij, dus neem wat winst. Als je de grafiek van ECP voor 2021 er even bijpakt (op slotkoersen per dag) dan zie je snel hoe veel je had kunnen verdienen met deze indicator. 4 dagen dalen is kopen, 4 dagen stijgen is verkopen. Dat betekent dus niet alles verkopen of terug kopen, maar bv 10 tot 20% van je positie.

    Disclaimer: financiele markten zijn niet te voorspellen
  15. forum rang 5 NLvalue 11 maart 2021 14:51
    Wat vindt je van de UBS moves met hun 3% "potentieel" belang die ze 3 keer hebben gemeld dit jaar?

    Call opties op het bezit van een grootaandeelhouder?
    Call opties, en een MM die de andere kant van die transactie heeft lopen afdekken?
    Rookgordijn voor een short positie die ze opbouwen, analoog aan de GS tactic?

    (of te wel .. kun je chaos zien aankomen?)

  16. forum rang 8 Branco P 11 maart 2021 17:23
    quote:

    Erwin S schreef op 11 maart 2021 16:44:

    oh oh oh....wat een volume....44.000 stuks....
    Waarbij vermeld moet worden dat pre Corona een dagvolume van 50.000 stuks gewoon een gemiddelde dag was. Het volume van zo'n 200.000 stuks per dag is echt iets van het afgelopen jaar.
  17. forum rang 6 !@#$!@! 11 maart 2021 17:57
    We zouden vandaag wel eens een voorlopige top(je) hebben kunnen gezet. Zij mij niks verbazen als we vanaf hier weer een tijdje zijwaarts zouden gaan. (terugvallen tot onder de €18)
  18. Erwin S 11 maart 2021 20:28
    quote:

    Branco P schreef op 11 maart 2021 17:23:

    [...]

    Waarbij vermeld moet worden dat pre Corona een dagvolume van 50.000 stuks gewoon een gemiddelde dag was. Het volume van zo'n 200.000 stuks per dag is echt iets van het afgelopen jaar.
    ohhhh, dat wist ik niet. Thxs. Ik maakte mij al een beetje zorgen
4.276 Posts
Pagina: «« 1 ... 55 56 57 58 59 ... 214 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht