Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Eurocommercial Properties NL0015000K93

Laatste koers (eur)

21,150
  • Verschill

    +0,400 +1,93%
  • Volume

    47.238 Gem. (3M) 44,2K
  • Bied

    -  
  • Laat

    -  
+ Toevoegen aan watchlist

Eurocommercial Properties 2021 jaardraadje

4.276 Posts
Pagina: «« 1 ... 78 79 80 81 82 ... 214 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 NLvalue 2 april 2021 09:17
    quote:

    !@#$!@! schreef op 1 april 2021 20:57:

    [...]

    Ik handel ook veel met effectenkrediet. Maar dan hanteer ik normaal altijd een stop-loss. Immers verplicht verkopen na een flinke daling door een margin call is killing natuurlijk.

    Moet bekennen dat ik nu voor het eerst van mijn geloof ben gestapt en de gok genomen heb. Ben nu 180% belegd. (ECP+MERC+Klep in verhouding 3 : 1,5 : 1) Als de koersen vanaf dit niveau 30% zakken ben ik de lul haha. Maar kan mij op dit moment niet voorstellen dat dit gebeurd. We zullen zien. Ik vind het het risico waard. Je leeft maar 1 keer ;-)
    Jij bent klaar voor de 5:1 Total return swap.. vergeleken bij jou was Archegos nog een wonder van goede spreiding...

    Voor elke gokker die bovengemiddeld presteert vs MSCI World ..is er ook eentje die er onder zit...

    De echte 1 april grap zou natuurlijk Davy zijn die als beginnend belegger was komen vertellen dat hij geïnspireerd is door jouw verhaal , en een CFD met UBS heeft gecontracteerd..

    Anyway - UBS zit op een 3% derivaten positie in ECP .. 17,50 of 19,50 liggen bij ECP maar een nieuwsbericht uit elkaar..

  2. forum rang 5 NLvalue 2 april 2021 09:21
    quote:

    Branco P schreef op 2 april 2021 09:05:

    [...]

    Zoals ik al aangaf dus. Rondom einde van een kwartaal dit al vaker geconstateerd.

    En als je dan weet dat ze elk kwartaal op het eind verkopen... en op de eerste dag weer kopen...

    Waarom ben je dan niet aan het handelen met die info... dat zijn de makkelijke 20k winsten in een dag...
  3. forum rang 6 !@#$!@! 2 april 2021 11:15
    quote:

    NLvalue schreef op 2 april 2021 09:17:

    [...]

    Jij bent klaar voor de 5:1 Total return swap.. vergeleken bij jou was Archegos nog een wonder van goede spreiding...

    Voor elke gokker die bovengemiddeld presteert vs MSCI World ..is er ook eentje die er onder zit...

    Voor elke professional die bovengemiddeld presteert zijn er 9 die er onder zitten. Doen de gokkers het toch een stuk beter :-)

    Wat een bizar verhaal dat Archegos. Die hefboom is bizar, wie laat dat nou toe ? Koekenbakkers van GS ! Heeft 20bn een gaat failliet omdat 1 aandeel 25% zakt. De waanzin van de mens.
    50% van de wereldwijde bevolking leeft van minder dan $1 per dag en deze man vergokt zijn 20bn want kennelijk had hij daar niet genoeg aan.
    twitter.com/EconomPic/status/13778739...
  4. Davy 2 april 2021 11:22
    De echte 1 april grap zou natuurlijk Davy zijn die als beginnend belegger was komen vertellen dat hij geïnspireerd is door jouw verhaal , en een CFD met UBS heeft gecontracteerd..

    Nee helaas, ik heb slechts een paar simpele posities.
    Heb inmiddels HAL ook weer verkocht (20% winst door aankondiging IPO Coolblue), en zit nu (nog steeds) overweight in ECP, beetje in Shell (als iedereen weer vliegt gaan die weer veel geld verdienen), en voor de rest, ik durf het amper toe te geven aan NLValue....in 2x etf. Niet de growing etfs van NLvalue, maar het meeste gewoon in de Vanguard All World (iets meer opkomende markten dan comcurrent Ishares).
    Heel beginnend, dat geef ik toe, maar ik zie momenteel weinig koopjes, alles is duur, dus dan maar spreiden.

    Grote vraag voor mij is.....ECP nu deels verkopen (staat weer hoog nu), of toch aanhouden totdat hij door de 20 gaat, en wachten op dividend.....
  5. forum rang 6 !@#$!@! 2 april 2021 13:00
    quote:

    Davy schreef op 2 april 2021 11:22:

    beetje in Shell (als iedereen weer vliegt gaan die weer veel geld verdienen),
    Ja, was beleggen maar zo simpel. Maar zo werkt het helaas niet. Iedereen weet dat iedereen zo weer gaat vliegen. Dus dit soort informatie zit allang in de huidige koers verwerkt.
    Sterker nog de markt gaat ervan uit dat OPEC dan juist eindelijk meer olie op de markt zal gooien waardoor de prijs zelfs zal dalen. Dat kan je zien aan de futures prijzen op de oliemarkt.
    www.cmegroup.com/trading/energy/crude...

    Huidige prijs is $61, maar ze verwachten op dit moment voor volgend jaar een prijs van $58 en vanaf 2023 tot in de eeuwige toekomst een prijs van onder de $50.

    Vergeet niet de switch naar elektrisch begint nu op stoom te komen. Olievoorraden zullen steeds minder waard worden en zelfs waardeloos. OPEC zal dus zoveel mogelijk willen verkopen voordat dat gebeurt. Zij hebben de goedkoopste kostprijs. Niet Shell.

    Shell wordt dus pas wat als ze de switch naar groen goed kunnen maken. Normaal kopen ze gewoon alle nieuwe groene bedrijven op maar met de huidige bubble in deze aandelen kan dat niet. Vandaar dat ze nu willen inzetten op energie-makelaar. Tja, mag je zelf bepalen of je dat wat vind.

    Maar denken Shell gaat omhoog als iedereen weer gaat vliegen. Nee, zo simpel zit de wereld niet in elkaar. Bedenk dat wat jij kan bedenken anderen ook kunnen bedenken en als iedereen het kan bedenken valt er geen geld mee te verdienen.
  6. Davy 2 april 2021 13:04
    Ja das waar, heb je helemaal gelijk in.

    En die koersdoelen hoef ik ook al niet naar te kijken.....die staan allemaal op 25 eur voor shell
  7. forum rang 6 !@#$!@! 2 april 2021 13:47
    quote:

    Davy schreef op 2 april 2021 13:04:

    Ja das waar, heb je helemaal gelijk in.

    En die koersdoelen hoef ik ook al niet naar te kijken.....die staan allemaal op 25 eur voor shell
    Ja, analisten en hun koersdoelen. Alhoewel toen ik begon met beleggen ik redelijk snel heb geleerd dat analistenadviezen weinig waarde hebben en dat ik gewoon beter mijn eigen weg kan gaan zoeken heb ik nog heel wat jaren naar de verwachtingen van analisten gekeken en op basis daarvan inschattingen gemaakt.

    Maar goed aan de andere kant ik moest ze wel eerst goed volgen , anders had ik niet kunnen leren dat analisten ook koekenbakkers zijn. :-)
    Ze zijn precies zoals jij en ik en weten niks meer en zijn niet beter geïnformeerd dan ons (als we zelf goed ons huiswerk zouden doen iig, moet je wel de tijd en energie voor hebben) .

    Sterker nog die lopen ook ontzettend achter de koersen aan, net als de gemiddelde particulier. Dus op het moment dat de koersen dalen en je denkt "he wat een goedkoop aandeel" op basis van analistenverwachtingen, daalt de koers nog wat verder waarna analisten hun koersdoelen en verwachtingen bij gaan stellen naar beneden , waarna het aandeel op basis daarvan ineens niet meer goedkoop is, maar de koers wel een flink stuk lager.
    Andersom geld hetzelfde. Kan je goed zien bij aandelen als Tesla, maar ook hier bij ECP.

    Ik kijk er letterlijk al jaren niet meer naar. Nutteloos.
    Goed dat je als beginnende belegger dat nu al door hebt, ben je waarschijnlijk sneller dan ik haha.
  8. Davy 2 april 2021 14:00
    Maar hoe ziet jou portefeuille er dan nu uit?
    Toch niet alleen maar REIT? Ik las 180% post van gister van je....
  9. forum rang 6 !@#$!@! 2 april 2021 14:50
    haha, yes alleen maar REIT. Maar daar zit natuurlijk een heel (levens) verhaal achter.

    Korte samenvatting is denk ik:
    Ik probeer al 15 jaar te leven van mijn aandelenhandel. Maar of ik had geen genoeg geld (ik ben met letterlijk niks begonnen toen ik op mijn 18e het huis uit ging) of periodes dat het emotioneel slechter ging (denk aan uitgaan relaties enzo) handelde ik ook slecht. Tevens gaf ik ook gewoon geld uit aan reizen en feesten (ik heb alles op mijn bucketlist wel gedaan) , dus alle winsten gaf ik grotendeels uit.
    Ondertussen heb ik geleerd dan ik goed ben in traden in extreme situaties. Het zogenaamde bodemvissen. (bodem van 2003 was echt fantastisch www.iex.nl/Forum/Topic/509284/Koffiek..., veel verdiend daarna)

    Maar zulke gebeurtenissen heb je maar eens in de 5 jaar, en kwa individuele aandelen misschien 3 - 5 keer per jaar ? Dat kost heel veel discipline van niet handelen en kansjes afwachten. In de tussentijd verdiende ik vrij weinig.

    Ondertussen bleef ik elke keer te weinig kapitaal hebben om rustig te kunnen leven zonder de druk om goed te "moeten" verdienen op de beurs. (-> emotie -> slecht handelen) Dit heb ik opgelost met een simpele bijverdienste. (ik deed een hondenvakantieopvang bij mij thuis, van 1 gezin tegelijk.) Dus wat het net alsof ik een hond had, maar dan elke week of 2 weken een ander en daar kreeg ik dan €30 per dag voor haha. Ik leef zuinig en hoef geen gezin te onderhouden , dus nu had ik ruimte om rustig af te wachten.

    Ik had allemaal mooie plannen uitgedokterd. Laatste was triple-levered-etf's shorten :-) Was praktisch gratis geld (nogal ingewikkeld om snel uit te leggen) . Komt Europa met die wetgeving en kan ik daar niet meer in handelen. Weer terug bij af. pppfffff.
    Laatste plan was gewoon wachten op een kans, er vol voor gaan, en dan proberen zuinig te leven van dividendaandelen.

    Deze kans kwam dus eindelijk vorig jaar maart. Vol in FLOW en daarna vol in ECP. Resultaat 400% winst en nu heb ik eindelijk genoeg kapitaal. Dat ECP het aandeel is voor die kans en dan gelijk dat dividend bied is gewoon een perfecte samenloop van omstandigheden haha. Mazzel moet je gewoon hebben af en toe.
    Nieuwe plan: Deze 3 REITS aanhouden, stoppen met traden (tenzij er mooie kansjes zijn, maar voordat ik weer kan bodemvissen zijn we jaren verder natuurlijk) en gaan leven van het dividend.

    Met de huidige 180% in REITS heb verwacht ik een bovenmodaal dividend inkomen elk jaar en ga ik weer nieuwe dingen doen. Goede kans dat ik na 20 jaar stop met handelen op de beurs en andere hobbies ga doen :-)

    Te groot risico ? Ik vind van niet. Zolang de koersen niet teveel zakken is alles prima. De koersen hoeven niet eens te stijgen, zolang er maar dividend betaalt wordt. Elk dividend boven €1 van ECP (en de andere fondsen verhoudingsgewijs hetzelfde) is meer dan voldoende om van te leven.
  10. forum rang 5 NLvalue 2 april 2021 16:39
    quote:

    Davy schreef op 2 april 2021 11:22:

    De echte 1 april grap zou natuurlijk Davy zijn die als beginnend belegger was komen vertellen dat hij geïnspireerd is door jouw verhaal , en een CFD met UBS heeft gecontracteerd..

    Nee helaas, ik heb slechts een paar simpele posities.
    Heb inmiddels HAL ook weer verkocht (20% winst door aankondiging IPO Coolblue), en zit nu (nog steeds) overweight in ECP, beetje in Shell (als iedereen weer vliegt gaan die weer veel geld verdienen), en voor de rest, ik durf het amper toe te geven aan NLValue....in 2x etf. Niet de growing etfs van NLvalue, maar het meeste gewoon in de Vanguard All World (iets meer opkomende markten dan comcurrent Ishares).
    Heel beginnend, dat geef ik toe, maar ik zie momenteel weinig koopjes, alles is duur, dus dan maar spreiden.

    Grote vraag voor mij is.....ECP nu deels verkopen (staat weer hoog nu), of toch aanhouden totdat hij door de 20 gaat, en wachten op divide
    Davy, je bent je weg aan het zoeken als beginnend belegger - dat zal met gemiste kansen, en echte verliezen. Niks mis mee - zolang jij sneller leert dan andere beleggers - dan zullen je resultaten goed genoeg zijn.

    Dus wees vooral leergierig - en ga vooral niet denken dat je moet gaan doen wat een ander doet; zoek uit wat vooral voor jou werkt.

    Concreet 1: niemand kan je vertellen wat de juiste (ver)koop prijs van ECP is.

    Concreet 2: !@ , Branco en ik (zie beneden) nemen allemaal extreme risico’s , die we bagatelliseren. !@ - moet sneller kunnen handelen dan verkoopalgo’s : gezien de algosterkte test die een hele grote partij heeft uitgevoerd bij ECP/Klep/UrW etc - is dat geen zekerheidje. Branco neemt een gok door all-in te gaan op 1 aandeel, waarvan hij het risico bagatelliseert door te menen dat zijn inzichten op ECP. Een voorsprong geeft. Had hij dezelfde transacties gedaan op willekeurig welk winkelvastgoedfonds (God forbid, WHA..). had hij vergelijkbare resultaten gehaald..of te wel - compleet toeval - de ECP kennis is niets waard om het risico te beperken of rendement te verhogen.

    Jouw leerervaring daaruit : iedere belegger heeft gelijk als hij winst maakt.. maar winst maken omdat hij/zij gelijk heeft gebeurt een stuk minder vaak.

    Waar neem ik de enorme risico’s:

    Branco refereert graag aan de 80% stijging sinds eind oktober. Dat was toen ik betoogde dat Shell voor mij een superieur rendement gaat opleveren vs ECP - en dus ik mijn middelen daar alloceerde. (Nogmaals dank MFcons voor de tip..)
    Doet Shell het beter sinds oktober? Nee , niet voor aandelen beleggers. Maar wel voor deze optiebelegger:

    K 10,70
    Geschreven opties :
    2x Pjun 10,
    C June 14
    P June 13
    P Dec 14
    P June 22 -14
    P dec ‘22 - 14

    Met de premies die ik ontvang is de cash-out voor mijn aandelen <€2 .. en ik moet ze in juni leveren voor 14. Dat is 700% in 9 maanden , Iets wat ik inschatte niet bij ECP te kunnen halen (..)

    Maar dit valt wel in de categorie “ don’t try this at home” als beginner, dit is meer iets voor Erwin S. Er zitten serieuze risico’s aan deze put verplichtingen aan vast: €7,500 afname verplichting x het aantal keren dat je dit grapje leuk vind om te doen.

    Die kan ik bagatelliseren met olie prijs , koersdoelen , ec groei etc.. maar de realiteit is dat ik een serieuze put verplichting aangegaan ben, waardoor het rendement pas echt is als alle posities gesloten zijn. ( en ja , daar krijg ik soms een deuk)

    Zomaar wat gedachten - voor beginnende beleggers die de optimale verhouding tussen risico, rendement en eigen kunnen nog moeten zoeken is MSCI World een prima startpunt .
  11. Davy 2 april 2021 18:01
    Hoi NL Value,

    Dank voor de uitgebreide reactie.
    Verliezen heb ik gelukkig nog niet gehad, wel wat missers (unibail, abn uiteindelijk ook). Uiteindelijk met bijkopen en wachten toch alles zonder verlies kunnen verkopen, dus prima leermoment (niet blind in vastgoed stappen, maar eerst verdiepen in de bedrijven).
    Ik kom steeds meer tot de conclusie dat wat mijn leraar vroeger op de Hofam opleiding altijd zei....alle info zit al in de koers verwerkt, dus je kan beter gewoon een tracker kopen.
    Vandaar mijn richting naar ETFs, dan hoef je ook niet dagelijks alles te volgen.
    Alleen toen de beurs in elkaar klapte, dacht ik (en denk nog steeds), dat individuele aandelen meer afgestraft werden dan de hele index, dus vandaar toch maar individueel gekocht (dividendaandelen ABN, Shell, Unibail). Vervolgens abn dividend verbod, shell div verlaging, unibail emissie-neiging), dus we gingen nog verder naar beneden....
    Moraal voor mij van dit verhaal....bij genoeg winst ECP en Shell verkopen, alles in trackers, en pas individuele aandelen oppakken als het is afgestraft door individuele oorzaak.

    NB: opties zijn niet aan mij besteed, zoals jouw tactiek met Shell, dat gaat boven mijn pet.
  12. Davy 2 april 2021 18:08
    Ben overigens met je eens dat wij zelf een bedrijf nog zo ondergewaardeerd kunnen vinden (forum HAL gaat nergens anders over), maar zolang de grote partijen dat niet vinden, zal de koers echt niet omhoog gaan, en de onderwaardering blijven.
    Datzelfde gevoel heb ik nu ook steeds meer bij ECP..
    Ik deel de mening van Gaston (22 euro faire prijs, 8%div rendement), maar in mijn optiek kan de koers komende 2 jaar daarom ook gewoon 19 eur max blijven (en iedereen elke keer roepen: het moet minimaal 22 euro zijn).
    Dan schiet je dus nix op, ten opzichte van koers nu. Afgezien van dividend dan, maar dat is minder dan langjarig gemiddelde koersontwikkeling van ETF wereld.
  13. forum rang 6 !@#$!@! 2 april 2021 18:23
    quote:

    Davy schreef op 2 april 2021 18:08:

    Afgezien van dividend dan, maar dat is minder dan langjarig gemiddelde koersontwikkeling van ETF wereld.
    Wel daar zit je denk ik mis.
    Ik denk dat ECP 10% dividend per jaar gaat opleveren met deze koers. Met een ETF is het langjarige rendement gemiddelde 7%. Persoonlijk verwacht ik nog een stuk lager de komende 10 jaar vanwege de nu hoge waarderingen. (4%-6% of zelfs nog minder)

    Ook verwacht ik nog een nieuwe economische wereldcrisis die zal beginnen met een vastgoed crisis in China. Op dit moment zijn we namelijk al sinds 2009 de problemen alleen maar naar de toekomst aan het schuiven.
    Lees het boek "this time it will be different" en je zal zien dat de Chinese huizenmarkt en model voorbeeld voor een nieuwe crisis zal zijn.
    Wanneer ? Geen idee. Kan nog 5-10 jaar duren natuurlijk. Maar als het gebeurt zie ik koersen weer met 50% of meer dalen.

    Maar met je uitgangspunt ben ik het helemaal eens. Dat is ook mijn uitgangspunt. Dus als je de discipline hebt om rustig te wachten tot ergens een sector in het verdomhoekje ligt en die dan te kopen op bodemprijzen dan ben je spek koper en ga je het veel beter doen dan de index. Moet je dat wel leuk vinden natuurlijk.
    Immers als je full time werkt kan je het beste de strategie van Arend Jan Kamp doen. Dan maakt een nieuwe crisis niks uit, want dan koop je goedkoop bij.

  14. Davy 2 april 2021 19:00
    @Apenstaartje:
    Mee eens dat de langjarige gemiddelden iets lager zijn dan 10% (afgelopen jaren was het hoog idd), en mee eens dat er een correctie moet komen (of dat nou china og is, de belachelijke hoge waardering van usa aandelen, of het feit dat de bedrijven failliet gaan als de overheidssteun stopt en men blijkt dat we niet helemaal terug gaan naar “vroeger”. (Denk dat iedereen snakt naar shoppen en restaurantje, maar ik denk ook dat aantal mensen ziet dat uiteten echt mega duur is, en dat ze toch minder gaan dan vroeger, om maar eens voorbeeldje te noemen).
    Tevens vind ik persoonlijk dan 7% rendement op ETF of 10% dividend, nog steeds in het voordeel van de ETF uitslaan, als je de risico spreiding mee neemt (je belegt in 1 aandeel vs 3400 aandelen). Als ECP 3% koersverlies krijgt (krimpende markt, online stijging, etc alles wat besproken is) dan is er al geen verschil meer.
  15. forum rang 6 !@#$!@! 2 april 2021 19:25
    Of 100% koerswinst ;-)

    Maar je denkt duidelijk heel goed in rendement tov risico. Dat vergeten veel beleggers vaak. Dus heb daar niks tegen in te brengen :-)
  16. forum rang 8 Branco P 3 april 2021 14:37
    quote:

    Davy schreef op 2 april 2021 19:00:

    @Apenstaartje:
    Mee eens dat de langjarige gemiddelden iets lager zijn dan 10% (afgelopen jaren was het hoog idd), en mee eens dat er een correctie moet komen (of dat nou china og is, de belachelijke hoge waardering van usa aandelen, of het feit dat de bedrijven failliet gaan als de overheidssteun stopt en men blijkt dat we niet helemaal terug gaan naar “vroeger”. (Denk dat iedereen snakt naar shoppen en restaurantje, maar ik denk ook dat aantal mensen ziet dat uiteten echt mega duur is, en dat ze toch minder gaan dan vroeger, om maar eens voorbeeldje te noemen).
    Tevens vind ik persoonlijk dan 7% rendement op ETF of 10% dividend, nog steeds in het voordeel van de ETF uitslaan, als je de risico spreiding mee neemt (je belegt in 1 aandeel vs 3400 aandelen). Als ECP 3% koersverlies krijgt (krimpende markt, online stijging, etc alles wat besproken is) dan is er al geen verschil meer.

    Of je doet het allebei: op momenten dat de beurzen een correctie krijgen stap je sowieso in zo’n Vanguard fonds en daarnaast houd je een aantal aandelen in de gaten waar je een goede feeling mee hebt en/of kennis hebt van de betreffende business.

    Ik zit met mijn vermogen met name in allerlei niet beursgenoteerde vastgoedfondsen (die beleggen in o.a. Duitse supermarkten, Nederlandse woningen en een aantal parkeergarages) en nog wat alternatieve beleggingen (zoals Dutch Clean Tech en fondsen van Meewind) en wat obligaties via Crowdfundplatformen. De beurs is voor mij een beperkt aandeel, maar de winkelvastgoedaandelen begonnen wel mijn aandacht te trekken vanaf 2018. Daarvoor vond ik ze veel te duur. Qua beurs zit ik zwaar overwogen in ECP omdat ik daar afgelopen jaar een buitenkans zag, maar op het totaal van al mijn beleggingen is het maar een beperkt deel. Wel is het in omvang mijn grootste positie. Maar ik verwacht dat het ook de best renderende positie zal zijn de komende jaren. Toch bouw ik misschien nog wat af als we boven 20 euro gaan noteren. Mijn specialisme is wel echt vastgoed zoals je ziet. Ik heb genoeg spreiding aangebracht zodat ik niet nog in een algemeen aandelenfonds/tracker/indexfonds hoefde te stappen, maar het was zeker ook een prima optie geweest direct na de coronadip in maart/april vorig jaar. Of Vanguard World op dit moment de beste keuze is (zwaar overwogen in USA en ook flinke posities in de techfondsen) weet ik niet zo. Ik ben zelf begonnen om richting een deel liquide te gaan. Short gaan op Tesla staat ook al een tijdje op mijn lijstje, maar ik kom dan wel in voor mij onbekend terrein.
  17. Davy 3 april 2021 15:31
    Branco, dank voor je mening. Ik heb echter iets kleiner budget dan jullie, schat ik zo in. (Als 3200stuks ECP maar een beperkt deel is). Dus voor mij is hooguit enkele aandelen of trackers de oplossing. Allebei kan wel, maar dan worden de individuele aandelen echt van beperkte omvang.
    Mbt de vanguard world deel ik je mening over het hoge usa deel van de aandelen. Echter, het is minder dan de SP500 tracker, en ook minder dan de ishares msci world. Ik heb ook naar Emerg Markets gekeken, en naar wat specifieke trackers (wisdom tree Cloud en wisdom tree Battery), maar afgezien van de hogere kosten, vind ik dit nog meer risicovol (erg hyperig deze specifieke fondsen).
    Tot slot heb ik me ook nog in ETFIshares Private Equity verdiept (if you cant beat them, join them), maar deze resultaten zijn ook niet substantieel hoger dan vanguard world. En ook hier hoge kosten.
    Niet beursgenoteerd en crowdfunding lijkt nix voor mij, ik wil wel mogelijkheden tot liquideren hebben.

    Ja Tesla snap ik ook niet, evenals Fastned enzo (in mijn redenatie worden er pas veel elektrische autos verkocht als: actieradius minimaal gelijk is aan benzineauto en prijs gelijkwaardig. Dan gaat iedereen thuis opladen, en kom je dus 2x per jaar bij oplaadstation (wintersport en zomervakantie). Dus lijkt mij dat al die laadstations dan nutteloos zijn....maar enfin, ik zal omgetwijfeld iets over het hoofd zien, maar die aandelen worden het nooit.

    Maar nogmaals dank voor je uitgebreide info.

  18. Davy 3 april 2021 15:35
    Haha, ik dacht, toch eens googlen die Dutch Clean Tech......helaas, zelfs de minimale vereiste 1 participatie is boven mijn gehele budget, haha
  19. forum rang 8 Branco P 3 april 2021 16:20
    quote:

    Davy schreef op 3 april 2021 15:31:

    Ja Tesla snap ik ook niet, evenals Fastned enzo (in mijn redenatie worden er pas veel elektrische autos verkocht als: actieradius minimaal gelijk is aan benzineauto en prijs gelijkwaardig. Dan gaat iedereen thuis opladen, en kom je dus 2x per jaar bij oplaadstation (wintersport en zomervakantie). Dus lijkt mij dat al die laadstations dan nutteloos zijn....maar enfin, ik zal omgetwijfeld iets over het hoofd zien, maar die aandelen worden het nooit.
    Mee eens. Het probleem van die Fastned laadstations is dat er helemaal niks “fast” aan is. Als je daar in 1 minuut je auto op kunt laden is het wel een goed concept maar het duurt 15 minuten en dan kun je nog maar 300km rijden (als je ultrazuinig rijdt) dus dat is in mijn optiek gewoon kansloos. En qua elektrische auto’s deel ik jouw mening: prijs en bereik moeten eerst minimaal gelijkwaardig zijn. En er moet ook nog een betere oplossing komen voor het opladen. Want voor iedere auto een aparte laadpaal, dat is niet alleen extreem lelijk in het straatbeeld, het is ook nog eens niet maakbaar in drukke wijken waar mensen geen parkeergelegenheid op eigen terrein hebben. En al die accu’s vind ik bovendien kleine potentiële milieubommetjes, maar misschien zijn die ondertussen al wel recyclebaar, dat weet ik ff niet.
4.276 Posts
Pagina: «« 1 ... 78 79 80 81 82 ... 214 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht