Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Meeste daghandelaren opties draaien verlies.

101 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 6 juni 2005 14:51
    idd, spreiding. Ook op wereld niveau. Ik zit nu ook in verschillende landen, waaronder de oost europese en in canada. Ik zou eigenlijk nog moeten zitten in Zuid-Afrika, China, Rusland en in het midden-oosten, maar je hebt er bijna iedere keer weer een verschillende broker voor nodig. Ik ken geen enkele broker die in alle aandelen ter wereld handeld(t?)...?
    MHM
  2. [verwijderd] 6 juni 2005 14:59
    quote:

    nlaex schreef:

    Ahold is nooit een fonds geweest wat spectaculair zou stijgen, maar voeding en de 3e grootste ter wereld, geven spreiding en stabieliteit in portefeuille. Wie zou denken dat onze KONINKLIJKE ahold de boel liep te flessen ? Kon.Olie verloor in 1 dag 20% beurswaarde enkel en alleen doordat ze uit de S&P500 werden gegooid.Wat kan Kon O. eraan doen ? Aegon is in 4 jaar 80% beurswaarde kwijtgeraakt.
    Maar daar waar Ahold rodecijfers laat zien, heeft Aegon constant goede cijfers gepresenteerd.
    grt
    Zoals eerder beschreven in dit draadje, als je mijn strategie had gevolgd was er geen probleem. Als een fonds als AEGON of Koninklijke Olie zo hard daalt dan moet je dat als voordeel zien. Het percentage aandelen vs spaargeld was te laag geworden waardoor ik opnieuw aandelen heb gekocht, o.a. Ahold en Koninklijke Olie: +20% en +30% respectievelijk.
    Elk nadeel heeft zijn voordeel.
  3. [verwijderd] 6 juni 2005 15:00
    quote:

    MoneyHoneyMaker schreef:

    . Ik ken geen enkele broker die in alle aandelen ter wereld handeld(t?)...?
    MHM
    Ik weet het ook niet. Waarschijnlijk wel via de huisbankier, en dan alleen met grote bedragen anders kom je daar niet binnen.

    Maar wat dacht je van de Fundix beleggingsfondsen supermarkt. Is wat minder dynamisch dan aandelenbeleggen, maar je koopt daar de hele wereld.

    Doe ik ook, telkens een plukje van wat ik interessant vind.

    vr gr Leon

  4. [verwijderd] 6 juni 2005 15:19
    Beste Nigel,in bepaalde gevallen zal middelen uitkomst brengen, maar ik denk dat je juist niet moet middelen. Je moet je gewoon weer opnieuw de vraag stellen of je in zo'n fonds wilt beleggen, los v h feit dat je er al hebt. Waarom zou je er meer willen hebben als die eerste al verkeerd gaan?
    Wij hebben de laatste jaren extremen op de beurs gezien daar was met middelen geen houden aan. Getronics bijv. maar ook Ahold van 25-27euro
    naar 5 euro, nu dan ben je nu nog steeds dik in de min. Vergeet niet dat Ahold destijds er zo slecht voorstond dat de obligaties 17-20% deden, dat banken raadden af zelfs in de oblig. te stappen, en jij lekker je spaargeld aanspreken om in te kopen, dat is op zich een gok geen belegging.
    Aegon leuk verhaal maar bijkopen en dan nu winst maken vertel dat maar ergens achterin de rijp.We staan nu nog op geen 20% van de all time low.
    Olie 30% maken zou kunnen maar MHM had Olie op 65 euro , bijkopen op 35
    dan heb je ze nog steeds op 50, daar zie ik geen 30% winst in.
    Het probleem is dat je nooit weet wanneer het uigebodemt is (de verkoopdruk neemt toe naarmate de koers zakt) Hagemeijer had je zeker ook a 7 euro en bijgekocht a 1,75 ? Ik zie die winst (nog) niet. Of kijk je alleen naar de winst op je laatste transacties ? Wat als je verhouding spaargeld-aandelen het niet toelaat meer aandelen te kopen? Koop je dan een call ? Wat als de koersen aantrekken ? Dan kom je snel in de problemen dan moet je verkopen terwijl je juist aan het terugwinnen bent.?
    grt
  5. [verwijderd] 6 juni 2005 15:24
    quote:

    nigel_sheep schreef:

    Zoals eerder beschreven in dit draadje, als je mijn strategie had gevolgd was er geen probleem. Als een fonds als AEGON of Koninklijke Olie zo hard daalt dan moet je dat als voordeel zien. Het percentage aandelen vs spaargeld was te laag geworden waardoor ik opnieuw aandelen heb gekocht, o.a. Ahold en Koninklijke Olie: +20% en +30% respectievelijk.
    Elk nadeel heeft zijn voordeel.
    Daar zou ik toch wel een beetje voorzichtig mee zijn. Ik pas graag de taktiek toe van bijkopen bij daling (het "hoe lager, hoe grager" principe), als die daling is toe te schrijven aan een technische oorzaak. Met dalingen om fundamentele redenen moet je oppassen. In het extreme geval zou dat er namelijk toe leiden dat je als een gek bij gaat kopen als een fonds failliet gaat.

    Dus bij een daling om fundamentele redenen pas ik eerst mijn fundamentele koersdoel aan, en pas daarna kijk ik welke beleggingsgraad mij verantwoord lijkt gezien de verhouding van de werkelijke tot de fundamenteel gerechtvaardigde koers. Bijkopen doe je alleen maar omdat je, na een daling, een veel groter stijgingspotentieel voor het aandeel ziet. Ik denk niet dat ik bijgekocht zou hebben na het Ahold drama, (als ik uberhaupt ooit wat in dat fonds gezien had), daarvoor had de fundamentele waarde een te grote knauw gekregen.

    Overigens heb ik nooit beweerd dat RD een shitfonds is, mijn stelling was juist dat geen enkel fonds immuun is voor een flinke douw.
  6. forum rang 5 Bart Meerdink 6 juni 2005 15:50
    quote:

    MoneyHoneyMaker schreef:

    [quote=_hgm]
    Maar dat is natuurlijk geen reden om in shitfondsen te beleggen,
    [/quote]
    idd, het is een grote fout geweest om een 'shitfonds' als Kon Olie te beleggen. Ik had toen begrepen dat er zelfs pensioenfondsen waren die er vertrouwen in hadden (voornamelijk door het divident).
    Achteraf gezien is het idd een echt shitfonds. Want 38% dalen binnen een jaar tijd, tja, dat kan alleen maar bij een shitfonds.
    MHM
    Er is niets mis met Kon.Olie, solide, winstgevend, goed dividend, zichtbare waarde, en olie zal nog lang een rol spelen.

    Dat ook zo'n solide fonds sterk kan dalen kun je zien als je noodlot of als een kans. Ik heb lekker putjes geschreven (38,38,38), dividenden geincasseerd, en ben mijn positie van 2003 door een geschreven call op 42 (helaas, zeg ik nu) kwijtgeraakt, en met een geschreven put 42 niet teruggekregen.

    Bepaal zelf of je RD nou echt zo nodig op de bodem moet verkopen, laat je niet door de markt uit je evenwicht brengen.
  7. [verwijderd] 6 juni 2005 16:03
    quote:

    nlaex schreef:

    ... (de verkoopdruk neemt toe naarmate de koers zakt) ...
    Dat is volgens mij juist de sleutel van het succes van het hoe-lager-hoe-grager principe. Aan het eind van de daling ontstaat een puur technisch gemotiveerde verkoopdruk die de koers veel te ver doet doorzwaaien. Als daling en downtrend uiteindelijk ten einde komen, en weer overgaan in stijging of uptrend zal er rond hetzelfde koers juist een enorme koopdruk ontstaan. Daarom koop ik graag tijdens de daling. Als je wacht tot de stijging inzet ben je meestal te laat, en voor het duidelijk is dat een nieuwe up-trend begonnen is hol je al tientallen procenten achter de feiten aan.
  8. [verwijderd] 6 juni 2005 16:21
    Juist daar verschillen we van inzicht.Ik kan niet inschatten of bijv. getronics tot 0,30 c moest, ik dacht dat ze bij 1 euro al goedkoop waren.
    Andersom toen Aegon van 15 naar 13 naar 11 naar 10 naar 9 en zelfs naar 8 dreigde te gaan durfde ik er niet in ook niet op 8,65 , dat terwijl ik de posities a 11,70 en 13,50 gewoon heb aangehouden. Wel heb ik toen ING ipv Aegon gekocht a 9,00 Euro. Ik wil maar zeggen dat als koersen zo diep zakken er vaak iets meer aan de hand is dan dat het zich beperkt tot dat fonds.Nu dat Aegon bijv. op weg terug leek, koerste het aandeel een tijdje boven de 10 euro, zelfs boven de 10,50... het ijs leek mij hard genoeg
    (toepasselijk).Totdat de koersverlieslobby haar persbericht de deur uitdeed. De koers zakte weg en ik dacht onder de 10,50 zijn ze koopwaardig.
    Weer fout ingeschat want al een maand financier ik verlies. Ik denk dat als ik meer informatie zou hebben , omzetgegevens dat ik dan ook net als HGM beter zou kunnen inschatten wanneer de trend zao keren. Ik vind het niet zo belangrijk de posities die ik heb lopen meestal 3 -4 jaar dus dan maken die eerste % niet zo veel uit.
    grt
  9. [verwijderd] 6 juni 2005 17:04
    Als je puur door stockpicking winst wil maken is dat een uitdaging. Een uitdaging die door velen wordt aangegaan. Ook door beleggingsfondsen. Als je het structureel lukt om beter dan gemiddeld te presteren doe je het fantastisch, als het niet lukt dan is dat absoluut geen schande.

    Zelf heb ik er geen vertrouwen in dat ik structureel beter zal presteren dan de beurs als geheel. Daarom zit mijn vermogen voor 75% ook in trackers op de Eurostoxx en de S&P. De rest is voor gokjes.

  10. [verwijderd] 6 juni 2005 18:05
    Vroeger veel verloren, maar maak nu sinds een jaar of 2 structureel winst. Handel bijna uitsluitend in opties en dan bijna altijd aan de schrijverskant. Ben er wel dagelijks mee bezig (niet de hele dag, behalve de laatste dagen voor expiratie dan hele dagen). Af en toe een maand met verlies, maar gemiddeld een mooi salaris (tussen de 4000 en de 5000 per maand. Veel cursussen gedaan, veel gelezen en veel (dure) ervaring opgedaan. het gaat echt , maar pak op tijd je verlies en zorg dat je altijd voldoende margin op je rekening hebt staan om in te kunnen grijpen.

    N3

  11. philby 7 juni 2005 01:29
    Al 6 jaar in de optiemarkt bezig.
    Uitsluitend als schrijver en full time.
    Van de 6 jaar, 5 jaar winst.
    Let op je marge, let op de Greeks, en neem verlies op tijd.

    Daarnaast ook veel speculatieve obligatie-posities, hoofdzakelijk in zero's.

    Philby
  12. poortje 7 juni 2005 01:53
    Mijn ervaringen, niet als dag-handelaar weliswaar maar ben er wel bijna dagelijkse mee bezig wanneer mijn posities dat vereisen (dichtbij expiratie) en wanneer mijn werk dat toelaat:

    Sinds 7 maanden met opties bezig (niet schrijven), met gelimiteerd deel (ongeveer 10%) van mijn (beperkte) vermogen. Nog elke dag aan het leren, nog op zoek naar betere stop-losses en winstnemingsmomenten, een grote uitdaging. Daarom helaas verliesgevend met name gedurende de eerste maanden/transacties, laatste tijd met sneller stop-loss en winstneming kleine plusjes 'aan het sprokkelen'. Totaal verlies bedraag zo'n 25%, daarbij spelen transactiekosten (met name Binck) toch een vrij grote rol van 2*3,75 per contract (kan dit goedkoper?)

    Begonnen met EDX en DEX contracten, niet succesvol gestapt in calls EDX nabij het hoogtepunt van de Euro. Ben met EDX/DEX opgehouden wegens te grote complexiteit van fundamentals en sentiment etc. Nu nog bezig met AEX index opties, met meer succes, zij het dat de winstjes beperkt zijn.

    Ik verwacht er niet rijk van te worden, maar wil er op termijn quitte op spelen of kleine plus (beschouw dit als een soort spel). Voor serieuze rendementen heb ik waarschijnlijk meer tijd/expertise nodig, en dat wil er er vooralsnog niet insteken.

    'Instrumenten' die ik gebruik zijn:
    Binck, en soms Alex
    IEX (enkele interessante posters, hoewel ik het jargon nog niet altijd 100% kan volgen)
    Yahoo Finance!
    Economist
    Geen betaalde sites.

    Allen succes,

    Dieter
  13. [verwijderd] 7 juni 2005 02:24
    Heb ooit eens verlies gehad en dat kwam dan enkel en alleen door Lci.

    ik heb dan ook nog enkele kleine testjes gedaan, en mijn conclusie is zoals die ik al langer heb.

    De meesten hier zitten verkeerd, beleggen vraagt boereverstand en een portie kinderlijkheid, maar al boven al => de meesten overschatten zichzelf, weigeren een fout in te zien en kopen nog liever dubbel bij dan een fout toe te geven.

    Wel misschien was mijn eerste les wel de grootste, ik kon niet toegeven dat ik juist handelde want het was compleet verkeerd.

    De meesten denken dat ze een bedrijf kennen en lezen enkel wat ze graag lezen => meestal de mooie verwachte vooruitzichten, als het op boekhoudgebied aankomt lopen ze weg.

    Velen houden zich vast aan regeltjes die pure geschiedenis zijn en compleet niet meer van toepassing zijn.

    velen denken hun bedrijf te kennen maar weten nougabollen.

    Velen vergeten een visie te maken en dan pas een aandelenselectie te doen.

    eerst moet je een visie hebben en dan zien welke aandelen goed gaan presteren in uw verwachte economische omstandigheden.

    Velen durven niet openlijk nieuwe dromen te creeeren, ze hopen altijd op oud en bewezen succes.

    De meesten zoeken zelfs niet naar bedrijven, ze houden zich enkel bezig met grote volgroeide bomba's.

    De meesten denken dat ze het weten, en dat kost geld.

    De meesten denken dat beleggen veilig en het meest renderende is, maar ze vergeten dat het ook het meeste risico inhoud.

    beleggen hebt ge in U of ge hebt het niet, het is een virus, een liefde een passie, het mag niet om het geld gaan, het gaat om het mooiste verhaal, de beste return, de allerbeste zijn.

    Het gaat om te bewijzen dat het kapitalischtische systeem zo belachlijk is dat maar kan zijn, dat ge zonder verpinken op redelijk korte termijn kunt rentenieren op kosten van het systeem.

    Beleggen en geld maken = Hype's voorspellen en trends zien aankomen, het is effectief kopen op de bodem en verkopen op de top => tis niet omdat er een pak snullen zegt dat dat niet kan, dat ge dat moet geloven, iemand die dat niet kan die zal zeggen dat dat niet kan.

    Beleggen is Live, beleggen is de wereld ( we leven in een kapitalistisch systeem => de wereld is kapitalistisch => een belegger is een wereldburger of zou dat moeten zijn ), beleggen is de mens zijn euforie en angsten kennen, zijn hebzucht afstraffen, van zijn angst misbruik maken, net zoals bij zijn euforiemomenten.

    De meesten denken dat de Ceo's van hun aandelen hun vrienden zijn zoals hun bank.


    The Artist
  14. [verwijderd] 7 juni 2005 08:39
    WInsomelosesome,
    Opties op de EDX/DEX lijkt me een mooi instrument om je geld te verliezen. Deze markt is behoorlijk illiquide voor particulieren, en betaal je je daarom blauw aan de spread. Dat is geen fout van de market makers, zij zitten namelijk ook snel met ondraaibare posities en risico's. Dan heb je extra marge nodig.
  15. poortje 7 juni 2005 14:15
    Macondo,

    Ben ik het mee eens, maar destijds zag ik in mijn gedachten de euro nog veel verder stijgen (lees er oa de economist nog maar eens op na) naar $1,5 of zelfs $1,6 van ik meen rond de €1,33 oid destijds. Double deficit was toen DE bepalende factor, en de zwakte van de dollar vertaalde zich in sterkte van de euro. Ondanks de relatief zwakke prestaties van de Euro-15 economien. Ik kocht toen met name lange calls €, expiratie einde 2005. En dat was het moment dat de Europese politiek zich openbaar ging bemoeien met het beleid van de onafhankelijke ECB. En dat was het begin van de huidige daling. Daar bovenop komen nog jouw argumenten zoals de grote spread.

    Groeten
  16. [verwijderd] 6 oktober 2009 23:03
    quote:

    Vlokkenfeest schreef:

    En dat zal nog jaren zo blijven.
    vraag maar aan voda. :)

    maar ach, voor de meesten is het een leuke hobby, helaas een beetje duur.
  17. forum rang 10 voda 6 oktober 2009 23:11
    quote:

    ik ben Diede. schreef:

    [quote=Vlokkenfeest]
    En dat zal nog jaren zo blijven.
    [/quote]
    vraag maar aan voda. :)

    maar ach, voor de meesten is het een leuke hobby, helaas een beetje duur.
    Klopt helemaal, ik ben geen daytrader, slechts een normale "loonslaaf", die ja hyperactief is, met weinig uren slaap genoegen neemt, en het beleggen als een "hobby" heeft!
    Niets meer of minder.....
101 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.843
AB InBev 2 5.292
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.552
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.995
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.552
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.162
AFC Ajax 537 7.020
Affimed NV 2 5.766
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.865
Ahold 3.536 74.004
Air France - KLM 1.024 34.365
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.634
Allfunds Group 3 1.223
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 339
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.768
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.411
AMG 965 126.250
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.524
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.175
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.627
Arcelor Mittal 2.024 318.720
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.150
Aroundtown SA 1 183
Arrowhead Research 5 9.288
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.735
ASML 1.762 77.233
ASR Nederland 18 4.133
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.695
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 10 mei

    1. Eurocommercial Q1-cijfers
    2. VK economische groei eerste kwartaal
    3. VK handelsbalans maart
    4. VK industriële productie maart
    5. Wolters Kluwer €1,36 ex-dividend
    6. Aperam €0,50 ex-dividend
    7. AMG €0,20 ex-dividend
    8. Arcadis €0,85 ex-dividend
    9. VS consumentenvertrouwen (Universiteit Michigan) mei (vlp) 77
  2. 13 mei

    1. NL faillissementen april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht