Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Rusland

63.994 Posts
Pagina: «« 1 ... 537 538 539 540 541 ... 3200 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 DeZwarteRidder 5 april 2022 09:41
    Sanctions on Russia must stay till all troops leave Ukraine, says Liz Truss

    Foreign secretary in discussions with Ukrainian foreign minister about intensifying sanctions after atrocities in Bucha

    Russia-Ukraine war: latest updates

    War crimes have taken place in Ukraine, says Liz Truss – video
    Patrick Wintour Diplomatic editor
    Mon 4 Apr 2022 19.56 BST
    Last modified on Tue 5 Apr 2022 05.15 BST

    The west must not lift sanctions against Russia until all its troops have left Ukraine and Vladimir Putin is unable to mount such an offensive again, the foreign secretary, Liz Truss, has said.

    She was speaking alongside the Ukrainian foreign minister, Dmytro Kuleba, in Warsaw, where the two discussed how to step up sanctions against Russia to the maximum in the wake of the alleged war crimes revealed in Bucha.

    She said: “There should be no talk of removing sanctions, while Putin’s troops are in Ukraine, and the threat of Russian aggression looms over Europe. We need to see Putin withdraw his troops. We need to see Ukraine’s full territorial integrity restored. We need to see Russia’s ability for further aggression stopped.”

    She said the sanctions had already set back Russia’s economy by 15 years, but now it was necessary to go to the maximum level of sanctions since the worst in terms of atrocities had already happened.

    She said she believed Vladimir Putin only responded to force, adding the UK intends to press for a timetable to end western dependency on Russian energy to be agreed at a meeting of G7 foreign ministers to be attended by Germany and Italy, two of the countries most dependent on Russian energy.

    Kuleba urged any foreign minister thinking of voting against such an embargo to come first to visit the mass graves in Ukraine, adding half measures are no longer enough. He said he feared the bodies discovered in Bucha were just the tip of the iceberg and worse horrors will be uncovered when the siege of Mariupol is lifted.

    “I can tell you without an exaggeration, but with great sorrow, that the situation in Mariupol is much worse compared to what we’ve seen in Bucha and others cities, towns and villages near Kyiv,” he said.

    At a press conference after their meeting Truss announced an extra £10m in UK funding to help victims of sexual violence in the conflict, as well as technical advice including from the Metropolitan police to help Ukraine gather evidence of war crimes.
    Will Putin ever be held responsible for the atrocities we’re seeing in Bucha?
    Simon Jenkins
    Simon Jenkins
    Read more

    She said: “I am afraid it is not the end of the atrocities, and we should simply not be doing business with Putin.

    “We have seen butchery, evidence of rape and sexual violence, as well as the indiscriminate killing of civilians. We will ensure that the perpetrators are brought to justice for these barbaric crimes. And, together with our allies, we will step up our efforts to stop Putin’s appalling war.”

    Although she said it is very clear that war crimes have taken place, she said it was for the courts to decide if this amounted to genocide, the claim already made by the Ukrainian president, Volodymyr Zelenskiy.

    Both ministers joined the US call for Russia to be expelled from the UN Human Rights Council.

    Calling for a tough new wave of sanctions, Truss said: “The reality is that money is still flowing from the west into Putin’s war machine. That has to stop.”

    She called for a ban on Russian ships in European ports, closure of Russian banks’ access to international payment systems, a clampdown on Russian gold sales by the Russian central bank as well as the timetable to end dependency on Russian energy.
  2. [verwijderd] 5 april 2022 10:19
    EU-landen bespreken invoerverbod van Russische olie en kolen

    LUXEMBURG (ANP) - De EU-ministers van Financiën bespreken nieuwe sanctiemaatregelen om het Russische regime te treffen, nadat bewijzen over gruweldaden tegen Oekraïnse burgers lijken toe te nemen. Volgens de Franse minister Bruno Le Maire ligt de optie van een invoerverbod op Russische olie en kolen op tafel, naast het versterken en uitbreiden van de bestaande sanctielijst tegen Rusland. De ministers, die bijeen zijn in Luxemburg, spreken via een videoverbinding met hun Oekraïnse collega voor informatie uit de eerste hand.

    "We staan klaar en ik denk dat we binnenkort overeenstemming over nieuwe sancties kunnen bereiken", zei Le Maire voor de vergadering, die hij voorzit. Op tafel liggen onder meer uitbreiding van handelsrestricties, de namen van nog meer personen, banken en bedrijven die banden hebben met het regime van de Russische president Vladimir Poetin en "de optie van olie en kolen", aldus Le Maire. Daarover moeten de 27 EU-landen het unaniem eens worden.

    Een importverbod op gas lijkt een stap te ver omdat die maatregel sommige EU-lidstaten harder dreigen te treffen dan Moskou. Daarnaast moeten er lacunes in de sanctiewetgeving worden aangepakt om te voorkomen dat sancties worden omzeild. Sinds eind februari heeft de EU vier sanctiepakketten goedgekeurd.

    Ook vergaderen de ministers over de hoge energieprijzen en de gigantisch oplopende inflatie. "De prijsstijgingen wegen zwaar op het dagelijks leven van de burgers. We moeten daar een solide en op Europees niveau gecoördineerd antwoord op vinden", aldus Le Maire.
  3. forum rang 8 closer 5 april 2022 11:10
    Vlaamse verslaggever in Boetsja: 'Een vrouw zei me dat er Tsjetsjenen waren'

    Jan Hunin, verslaggever voor de Vlaamse omroep VTM, was gistermiddag in Boetsja en vertelde in radioprogramma Met het Oog op Morgen wat hij had gezien en gehoord. Hij werd naar eigen zeggen het meest getroffen door de straat waar de beelden gemaakt zijn van lichamen van burgers op straat. Die lagen er niet meer, maar de sporen van de gebeurtenissen zijn nog wel zichtbaar.

    "Op de plek waar mannen lagen met hun handen vastgebonden op hun rug, zie je nog donkerrode plekken op de grond. Aan de overkant van de straat lagen twee fietsen, die van twee oudere vrouwen bleken te zijn die op pad waren en blijkbaar doodgeschoten zijn door Russische militairen."

    "Ook stond er een uitgebrand Volkswagen-busje. Toen ik een kijkje nam, leken daar de verkoolde resten te liggen van minstens vier mensen. Het ergst vond ik een auto die in de buurt geparkeerd stond, een Hyundai met open deuren, een open kofferbak waar de sleutel nog in stak. Op de grond ernaast lagen koffers met een hoop kleren, blijkbaar moet iemand de koffers doorzocht hebben op zoek naar kostbare dingen. Er was geen spoor van de mensen die in de auto gezeten moeten hebben; dan denk je alleen maar aan nare dingen."

    Hunin sprak ook een vrouw in het centrum van Boetsja. Ze was op straat aan het koken. "Die dame zei me: hier is het vrij rustig geweest de hele tijd. De Russen vallen ons wel lastig maar het is niet tot gewelddaden gekomen hier in het centrum. Maar in de buitenwijken waar het drama gebeurd is, daar zaten Tsjetsjenen, van de gevreesde Kadyrov, en het zijn die soldaten die die gewelddaden gepleegd zouden hebben."

    Volgens Hunin is het mogelijk ook niet toevallig dat precies in die straten zo veel mensen zijn vermoord. "Die straat ligt in de buurt van een andere straat waar een maand geleden het Russische leger in een hinderlaag is gelopen. Daar staan overal uitgebrande tanks en legervoertuigen die bestookt zijn door de Bayraktar, van die gevreesde Turkse drones. Waarschijnlijk heeft dat een rol gespeeld wanneer we het hebben over de plaats van dat drama."

    nos.nl/liveblog/2423935-20-oekrainers...
  4. forum rang 5 theo1 5 april 2022 11:23
    Zweden en Finland worden steeds serieuzer over NAVO lidmaatschap. De NAVO heet ze in ieder geval van harte welkom. Goed nieuws: Poetin krijgt weer precies wat hij niet wil: nog een hele lange grens met de NAVO, dwars door de wildernis, en twee zwaarbewapende landen bij de NAVO.

    Wat kan er nog meer worden gedaan tegen Rusland? Ik zie best wel mogelijkheden:
    - geen grenzen meer aan wapensteun: tanks, zware artillerie, luchtdoelraketten met groot bereik, vliegtuigen. Gewoon alles. Desnoods ontken je het gewoon, dat is ook de favoriete techniek van de Russen, maar Rusland niet provoceren mag geen argument meer zijn. Dat is een gepasseerd station.
    - ik las dat er overal weer een stelletje Russische "diplomaten" zijn buitengezet. Op zich is iedere Russische "diplomaat" die eruit vliegt winst, maar waarom zijn die ambassades überhaupt nog open? Laat de EU vertegenwoordiging met minimale bezetting open en gooi de rest dicht, door heel Europa. Wat moeten we nog met diplomatieke banden met een terroristisch land? Die hadden we ook niet met het IS kalifaat. Rusland geen haar beter dan het IS kalifaat.
    - er zijn nog steeds Russische banken met SWIFT aansluiting. Sluit ze allemaal af. Zonder uitzondering.
    - tot mijn verbazing las ik dat tot nu toe Rusland nog steeds obligaties kon betalen met bevroren tegoeden in het buitenland. Hoezo? De laatste aflossing is nu dan toch eindelijk ook geblokkeerd. Dat had al meteen gemoeten.
    - Rusland is nog altijd lid van de UEFA. Ze zijn voorlopig uitgesloten, maar dat moet definitief worden. Tot er iets heel fundamenteels verandert in dat land. Wat mij betreft geldt dat ook voor het IOC en wat voor sportfederatie dan ook. We zouden ook niet tegen de Russen moeten willen badmintonnen. Ze zijn te vies om aan te raken.
    - Rusland is nog steeds lid van de VN mensenrechtencommissie. Dat is sowieso een farce: een minimaal respect voor mensenrechten zou een voorwaarde moeten zijn om lid te kunnen worden. Dus Saoedi heeft daar ook niks te zoeken. Rusland zou moeten worden uitgesloten van alle VN commissies, zelfs de meest onnozele. Ze zouden nog niet het afscheidsfeestje van de secretaresse mogen organiseren. En de G7, G20 en Gweetikhoeveel. En eigenlijk zou hun veiligheidsraadzetel moeten worden afgenomen, maar dat zal China wel blokkeren. Rusland draagt niks bij aan de veiligheid, Rusland is alleen maar een gevaar. Misschien moet je de huidige veiligheidsraad afzinken en een nieuwe oprichten, maar dan zonder Rusland.
    - echt serieus werk maken aan het verminderen van de import van Russische olie, kolen en gas. Bij voorkeur tot nul, maar dat zal niet snel mogelijk zijn. Maar maak die import zo flexibel mogelijk, zodat je niet meteen weer totaal afhankelijk bent van een andere schurkenstaat. Je moet gemakkelijk en snel kunnen wisselen van leverancier. En bij voorkeur het totaal ook flink terugbrengen. Poetin doet het werk van milieudefensie. Import van Russisch staal kan hoe dan ook verboden worden, daar is genoeg aanbod van.
  5. forum rang 8 closer 5 april 2022 11:24
    quote:

    Cash was King schreef op 5 april 2022 07:44:

    Een aardige theorie....

    Merkel is ooit van West naar Oost-duitsland verhuisd (althans door haar ouders...) De vrouw kent ongetwijfeld de gangen van het oost-duitse leven. Ergo als je wilde studeren in dit deel van de wereld, dan was lidmaatschap van de CP een verplichting. Met deze (basis-)kennis kan je je afvragen of 16 jaar Kanzler-schap, en 16 jaar CDU-politiek een ultieme mol-actie is geweest om Europa ondanks of dankzij de val van de muur afhankelijk te maken van Rusland. Het heeft er alle schijn van........
    Fantasierijke onzin.

    "In 1978 [24 jaar oud] weigerde ze actief voor de Stasi te werken, volgens andere informatie zou zij echter "IM (Informeller Mitarbeiter) Erika" zijn. In haar Stasi-dossier zijn haar DDR-kritische houding en haar sympathie voor het Poolse Solidarnosc opgenomen. Bekend is ook dat ze bevriend is geweest met de schrijver Reiner Kunze, die kritisch stond tegenover het regime, en dat ze onder andere werken van Rudolf Bahro, Andrei Sacharov en Alexander Solzjenitsyn, alle drie bekende dissidenten, heeft gelezen. In de jaren 80 woonde Merkel enige malen in een kraakpand in Berlijn. In december 1998 huwde zij de Berlijnse hoogleraar scheikunde Joachim Sauer. Angela Merkel heeft geen kinderen; Sauer heeft twee volwassen zonen.

    Eind 1989 werd Angela Merkel zelf politiek actief: zij trad toe tot de DDR-burgerbeweging Demokratischer Aufbruch (DA) die in augustus 1990 in de Oost-Duitse CDU opgenomen werd. Nog voor de Duitse hereniging werd zij vicewoordvoerder van de laatste Oost-Duitse regering onder CDU-lid en DDR-minister-president Lothar de Maizière."

    nl.wikipedia.org/wiki/Angela_Merkel
  6. forum rang 6 Chiddix 5 april 2022 11:30
    Zelenski vraagt 1% van de tanks. Helaas Nederland heeft geen tanks. Wel lease. Eerst waren het lichte wapens maar gaandeweg moet het zwaar wapentuig worden. De Rus moet verslagen worden is het doel. Ook van Rutte enz
  7. forum rang 10 DeZwarteRidder 5 april 2022 11:35
    Dankzij de Russische oorlogsmisdaden, krijgt Oekraïne nog meer wapens en andere steun.

    De slachtoffers hebben hun leven dus niet voor niks verloren.
  8. forum rang 8 closer 5 april 2022 11:39
    quote:

    Chiddix schreef op 5 april 2022 11:30:

    De Rus moet verslagen worden is het doel. Ook van Rutte enz
    Maar van jou hoeft dat niet?
  9. forum rang 5 theo1 5 april 2022 11:42
    Zelenski over veiligheidsgaranties.
    edition.cnn.com/europe/live-news/ukra...

    Hij wil garanties van landen die all the way willen gaan. Aan lege woorden heeft hij niks.

    On the topic of NATO membership, Zelensky said that even if Russia "sets it as a condition" that Ukraine does not join the alliance, the country has "given away too many lives not to be frank."

    "If we are offered NATO membership tomorrow without playing with our lives, then we will join," he added.


    Hier ben ik het helemaal mee eens. De mening van Rusland mag geen issue meer zijn, dat hebben ze verspeeld. De NAVO zou Oekraïne moeten uitnodigen en Zelenski erevoorzitter maken.
  10. forum rang 6 matad 5 april 2022 12:16
    quote:

    closer schreef op 5 april 2022 11:39:

    [...]
    Maar van jou hoeft dat niet?
    Beste,
    Negeren is het beste wat je kunt doen. Dit soort onkruid, kan het helaas niet anders noemen, kikt enkel maar op de reacties van terecht bezorgde en gekwetste mensen. Reageren dus met klem: niet doen. Let eens op hoe snel dit soort onkruid verdwijnt. Duurt nu helaas wat langer want het onkruid denkt na deze post: ik ga nu niet snel stoppen want dan krijgt Matad gelijk en dat zou een gruwel zijn.
    Vriendelijke groet ondanks deze onmenselijke tijd
  11. forum rang 8 het zwaard 5 april 2022 12:19
    Chiddix schreef op 5 april 2022 11:30:

    De Rus moet verslagen worden is het doel. Ook van Rutte enz

    Idd. de beer moet terug in zijn hok en heeft in de democratische wereld niets te zoeken.
  12. forum rang 8 het zwaard 5 april 2022 12:21
    Satellietbeelden tonen dat lijken in Boetsja er al weken liggen in tegenstelling tot wat Rusland beweert
    Uit een analyse van satellietbeelden door ‘The New York Times’ blijkt dat de vele burgerdoden die in de Oekraïense stad Boetsja zijn gevonden, er al weken liggen. Die conclusie spreekt de Russische claim tegen dat de lichamen er op of rond 30 maart zijn neergelegd, nádat de Russische troepen vertrokken waren.

    Bron: Belga, NY Times
  13. forum rang 8 het zwaard 5 april 2022 12:24
    Oekraïense troepen hebben belangrijk terrein in het noorden van het land heroverd. Dat blijkt uit een nieuwe update van de Britse militaire inlichtingendiensten. De Russische troepen worden gedwongen zich steeds meer terug te trekken uit gebieden rond Tsjernihiv en Kiev. De inlichtingendiensten verwachten dat er nog op kleine schaal gevochten zal worden, maar dat zal verminderen naarmate de Russische troepen zich steeds meer terugtrekken.

    Volgens het Britse ministerie van Defensie zullen de Russische eenheden die het noorden verlaten, nieuwe materialen en voorraden krijgen, waarna ze naar alle waarschijnlijkheid zullen worden ingezet in het oosten van Oekraïne.
  14. [verwijderd] 5 april 2022 12:25
    quote:

    matad schreef op 5 april 2022 12:16:

    [...]

    Beste,
    Negeren is het beste wat je kunt doen. Dit soort onkruid, kan het helaas niet anders noemen, kikt enkel maar op de reacties van terecht bezorgde en gekwetste mensen. Reageren dus met klem: niet doen. Let eens op hoe snel dit soort onkruid verdwijnt. Duurt nu helaas wat langer want het onkruid denkt na deze post: ik ga nu niet snel stoppen want dan krijgt Matad gelijk en dat zou een gruwel zijn.
    Vriendelijke groet ondanks deze onmenselijke tijd
    Er zijn nog een paar figuren die hem openlijk ondersteunen. Helaas zijn er geen discussies ontstaan binnen dit kliekje. Eigenlijk had ik daar op gehoopt. Dat zou wat licht hebben geworpen op hun argumentatie.
  15. forum rang 8 het zwaard 5 april 2022 12:28
    Sinds de economische sancties van het Westen varen steeds meer Russische schepen onder een andere vlag. Sommigen verdwijnen zelfs gewoon urenlang van de radar. Wat is er aan de hand?

    Wat is er gebeurd?
    In maart waren er zeker achttien schepen die hun Russische vlag (en registratie) verwisselden voor een vlag van de Marshalleilanden of de Caribische eilandstaat St. Kitts en Nevis. Dat meldt het adviesbureau Windward, dat kunstmatige intelligentie gebruikt om de maritieme industrie te volgen, tegenover Bloomberg. Dat is driemaal zoveel als gemiddeld bij Russische schepen en het is ook de eerste keer dat het er meer dan tien in een maand zijn.

    Windward benadrukt dat omvlaggen geen ongewoon fenomeen is in de scheepsvaart. Als een bedrijf zijn activiteiten verplaatst naar een ander deel van de wereld, wordt ook de registratie veranderd. Maar het hoge aantal gewijzigde vlaggen bij Russische schepen in maart wijst er volgens het Israëlische bureau mogelijk wel op dat ze sancties van het Westen proberen te omzeilen.

    Welke sancties?
    Verschillende landen, zoals de VS, het VK en Canada, laten geen Russische schepen meer toe, en vorige maand kondigden de VS een invoerverbod aan op olie uit Rusland. Ook verschillende Duitse en Nederlandse havens weigeren Russische ladingen. Bovendien ligt er in de landen zonder verbod wel nog steeds een stigma op handel met schepen uit Rusland.

    In onze eigen havens zijn Russische schepen nog niet verbannen, maar de Belgische douane controleerde sinds de afkondiging van de sancties wel al 23.191 containers. In drie ervan werden luxegoederen ­ge­vonden waarvan de handel een inbreuk vormde op de sancties.

    Wat wordt er nog gebruikt om de sancties vermijden?
    CNN berichtte vorige week al dat Russische schepen, zeker olietankers en superjachten, steeds vaker van de radar verdwijnen. Die dark activity, waarbij de transponders van schepen urenlang worden uitgeschakeld, is volgens internationale maritieme regelgeving verboden en wordt doorgaans gebruikt om sancties te ontduiken.

    Ook toen was het Windward dat de stijging waarnam. Zo waren er in de week van 12 maart drieëndertig voorvallen van dark activity door Russische olie-chemische en olieproductentankers. Volgens het adviesbureau gaat het om zes keer zoveel gevallen als voor de oorlog in Oekraïne. “De Russische vloot begint zijn verblijfplaats en export te verbergen”, zei Windward-CEO Ami Daniel daarover.
  16. forum rang 7 ffff 5 april 2022 12:33
    Wat moeten we nog met diplomatieke banden met een terroristisch land?...

    Theo......Ik steek mijn nek uit, maar er zijn mij al enige, in mijn ogen zeer moedige ondernemers voorgegaan.

    De pers in het Westen wordt overspoeld met berichten, met eisen dat ALLE banden met Rusland verbroken moeten worden. Dat mogen die mensen in een democratie best wensen, zelfs eisen, maar Theo, er zijn wel degelijk heel wat meldingen geweest van bedrijven die helemaal niet willen stoppen met hun activiteiten die ze , vaak al dertig, veertig jaar met Rusland deden.
    Ik denk daarbij dus met name aan allerlei soorten granen, aan kunstmest, aan plastics, aan diamanten, goud, en natuurlijk de bekende olie en gas.

    Deze mensen vinden dat hun zakenpartners in Rusland, uiteindelijk ook niet veel aan die hersenschim van Putin kunnen doen. Dat is ook een opvatting.

    En alleen al daarom vind ik het onverstandig om ALLE diplomatieke vertegenwoordiging terug te trekken. Zelfs heel onverstandig, want juist door diplomaten blijf je met elkaar in gesprek.
    Het uit het land sturen van Russische diplomaten wordt steeds onmiddellijk gevolgd door precies dezelfde tegenmaatregel, waarbij je dan wel in het achterhoofd moet houden, dat er nergens meer een praatplek is om al die duizenden betrekkingen die er bestonden en waarvan er een flink gedeelte wordt beëindigd , er nog altijd letterlijk duizenden over blijven......

    Dat is een situatie die in de pers in het algemeen, in de nieuwsmedia niet gewaardeerd wordt, maar die wel de realiteit is. DIE ondernemers houden zich gedeisd. Ze weten dat ze beter kunnen zwijgen en zwijgen dan ook, op een moedige uitzondering na.
    Kijken uit naar verplaatsing naar landen waar Rusland wel "redelijk" contact kan hebben, zoals bij de Arabieren.

    Dus, Theo, voorzichtig gesteld....Emotioneel doet het zonder twijfel goed om al die Russische relaties te beëindigen, maar puur rationeel lijkt mij dat in ieder geval helemaal niet verstandig.

    Peter
  17. forum rang 6 Chiddix 5 april 2022 12:35
    quote:

    het zwaard schreef op 5 april 2022 12:19:

    Chiddix schreef op 5 april 2022 11:30:

    De Rus moet verslagen worden is het doel. Ook van Rutte enz

    Idd. de beer moet terug in zijn hok en heeft in de democratische wereld niets te zoeken.
    Zelenski hoopt dat er een regeling kan komen , dat Rusland de provincies Lugansk en Donetsk gaat overdragen over twee jaar. Als onderdeel dan van een algehele vredesregeling. Voorlopig is een bloedige strijd gaande met als inzet, de controle over beide provincies.
63.994 Posts
Pagina: «« 1 ... 537 538 539 540 541 ... 3200 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.846
AB InBev 2 5.297
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.869
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 9.021
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 32
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.575
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.272
AFC Ajax 537 7.025
Affimed NV 2 5.773
ageas 5.843 109.782
Agfa-Gevaert 13 1.887
Ahold 3.536 74.010
Air France - KLM 1.024 34.375
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.778
Alfen 12 16.797
Allfunds Group 3 1.227
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 340
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.771
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.450
AMG 965 126.421
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.525
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 383
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.181
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.627
Arcelor Mittal 2.024 318.742
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.175
Aroundtown SA 1 184
Arrowhead Research 5 9.303
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.748
ASML 1.762 77.410
ASR Nederland 18 4.161
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 335
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.729
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 16 mei

    1. NL werkloosheid april
    2. Aegon Q1-cijfers
    3. Vastned Q1-cijfers
    4. Deutsche Telekom Q1-cijfers
    5. KBC Q1-cijfers
    6. Siemens Q2-cijfers
    7. ArcelorMittal $0,25 ex-dividend
    8. IMCD €2,24 ex-dividend
    9. Shell $0,344 ex-dividend
    10. Unilever €0,4268 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht