Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Gazprom

3.055 Posts
Pagina: «« 1 ... 65 66 67 68 69 ... 153 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 28 april 2022 08:30
    5 vragen: wat als Poetin ook Nederland van Russisch gas afsluit?
    Door THEO BESTEMAN

    Updated Gisteren, 21:22
    Gisteren, 12:26
    in FINANCIEEL

    AMSTERDAM - Polen krijgt geen Russisch gas meer, Bulgarije evenmin. Ze steunen Oekraïne, dat zucht onder de bloedige oorlog die president Vladimir Poetin uitvecht. Ook Nederland steunt Oekraïne. Gaat de gaskraan in Rusland dicht voor Nederland?

    Of Nederland van het Russische gas afgaat, is nog de vraag. Maar de prijs is wel weer gestegen. ANP/HH
    Vijf vragen.

    Waar is Poetin mee bezig?
    Hij chanteert. Poetin zet sinds dinsdagavond zijn enorme gasvoorraad en Oeral-olie in als politiek wapen in de oorlog rond Oekraïne, zeggen marktanalisten. Dat wapen is niet nieuw: door alleen al te dreigen de gaskraan dicht te draaien, stegen de prijzen op de Europese markt de afgelopen weken.

    Dinsdagavond is Rusland er inderdaad mee begonnen, met een stop op de toelevering via de Yamal-pijplijn aan Polen en Bulgarije. Poetin verwijt NAVO ’olie op het vuur te gooien’ door zware wapens aan Oekraïne te leveren; de inzet van nucleaire wapens is daarmee gelegitimeerd, aldus de minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov.

    Luchtopname van de Maasvlakte, met een terminal voor vloeibaar aardgas. ANP/HH

    Poetin brengt het aan- en uitzetten van de gastoevoer in als machtsmiddel nadat de Europese Unie collectieve sancties tegen Rusland, de oligarchen rond Poetin en alle staatsbedrijven had aangekondigd. Dat weer als antwoord op de militaire inval op 24 februari in Oekraïne.

    Poetin eist van ’onvriendelijke landen’ dat Russisch gas voortaan in roebels wordt afgerekend, wat de Europese Unie-landen collectief weigeren. Dus draaide Gazprom de kraan dicht.

    Robert Habeck, de Duitse minister voor economie, zei woensdag dat Duitse energiebedrijven in euro’s en dollars blijven afrekenen. Bloomberg bericht dat zeker tien Europese bedrijven wel in roebel zijn gaan betalen. Het Nederlandse Eneco, dat via Gazprom-dochterbedrijf Wingas Russisch gas contracteerde, verklaart zijn gas niet tegen roebel in te kopen.

    Woensdagochtend ging bij het openen van de markt de Europese gasprijs even met 24% omhoog tot ruim €125 per megawattuur. Later zakte de prijs tot €108 per megawattuur op de grootste Europese beurs.

    Die toename is nog ver verwijderd van de stijging en het hoogste punt in september vorig jaar. Deze felle prijsstijging, na de bevestiging dat Polen en Bulgarije geen gas meer van Gazprom krijgen, toont dat de handelsmarkt voor gas meer sancties vreest. Ondertussen zegt ook het Duitse Uniper, met een kolencentrale in Rotterdam, nog gewoon in euro’s Russisch gas te kunnen afnemen.

    Wat betekent dit voor Nederland?
    Gas dat bedrijven importeren, via het netwerk van Gasunie, wordt duurder. De prijzen stijgen voor veelgebruikers zoals tuinders, kunstmestproducenten en de staal- en aluminiumbedrijven. Overheden steunen hun industrie, de grootverbruikers van gas, maar niet alle kosten krijgen zij waarschijnlijk vergoed. Al deze producenten leveren aan consumenten; uiteindelijk betalen zij ervoor in de winkel en via de energiebedrijven die gasimporteren via de energierekening. De variabele energiecontracten zullen dit jaar fors hoger uitvallen, de rekening van de actie van Poetin.

    „Nederland is kwetsbaar omdat wij samen met de hele EU in één boot zitten met een gezamenlijke gasmarkt. Financieel is deze prijsstijging voor Nederland en Europa nog geen probleem, er is geld”, zegt energie-analist Jilles van den Beukel van onderzoeksinstituut The Hague Center for Strategic Studies (HCSS). „Het echte probleem ontstaat als er helemaal geen gas komt en we de gasvoorraden voor de volgende winter nog moeten vullen.”

    Daarvoor is het grote Groningen-veld als gasbron geen optie meer, stelde staatssecretaris Hans Vijlbrief (Mijnbouw) onlangs. Dat zou alleen in de meest extreme omstandigheden kunnen, maar de Groningers zijn te lang de dupe geweest van de gaswinning voor Nederland, stelt hij.

    Wat als Poetin ons van gas afsluit?
    Nederland belandt, bij de economische tegenwind, vrij snel in een crisis. Nederlandse bedrijven zijn nog sterk afhankelijk van het Russische gas: Nederland betrekt ruim 15% van zijn gas uit Rusland, Europa nog 30%. Voor kolen – waarvoor de import per 11 augustus stopt – en olie is die afhankelijkheid gering, daarvoor kunnen we elders inkopen.

    Volgens klimaatminister Rob Jetten is er eind dit jaar, dankzij energiebesparingen en grote contracten voor de invoer van lng, voldoende brandstof om de winter door te komen. En Russische brandstoffen ’volledig besparen en vervangen’. Daaraan wordt door energie-experts getwijfeld: het zijn vooral plannen en toezeggingen. Energie Beheer Nederland (EBN) moet de gasopslag Bergermeer tot 70% van de capaciteit vullen en krijgt daar 623 miljoen euro voor.

    Een Russische olietanker. ANP/HH

    Tegelijkertijd wordt gehaast gewerkt aan uitbreiding van energie uit zon en wind. Maar deze alleen is volstrekt onvoldoende om de hele behoefte te dekken. Voorlopig komt gas via de Nord Stream 1-pijpleiding en via de Oekraïne richting Europa.

    Als Poetin de kraan dichtdraait, treedt het Haagse Bescherm- en Herstelplan voor gas in werking. Dat telt elf stappen, oplopend in ernst. Naast de lopende besparingsoproep voor energie wordt uiteindelijk de industrie tijdelijk afgeschakeld. Alles om consumenten en bijvoorbeeld ziekenhuizen en zorginstellingen te ontzien.

    „Wij verwachten dat deze prijsstijging niet een enorme impact zal hebben op de hoogte van de nieuwe energiecontracten”, zegt Ben Woldring, oprichter en directeur van prijsvergelijker Gaslicht.com. „Deze stijging van de termijnmarktprijs is al ingeprijsd, de handel zag deze stap aankomen. De tarieven zullen voorlopig wel op een hoger niveau blijven, maar volgens onze verwachtingen niet extreem meer stijgen”, zegt hij.

    Wat beteken/t dit voor onze energie?
    „Dat Poetin dreigt met afsluiting en Polen en Bulgarije afsluit, is niet het grootste nieuws. Dat is voor de korte termijn. En Polen en Bulgarije wilden toch al van hun Russische contracten af die tot eind dit jaar lopen. De Europese landen hebben zich op de actie van Gazprom voorbereid”, zegt Van den Beukel. Polen wordt in oktober aangesloten op de Baltische pijplijn naar Noorwegen. Het begon in 2009 bovendien met lng-contracten en kondigde in 2016 aan na 2022 geen Russisch gas meer te importeren. Bij relatief volle voorraden – voor 76% gevuld met gas – zal Polen voor komende winter voldoende gas hebben als er extra lng wordt ingevoerd. „En de Yamal-pijpleiding kan, zoals recent vaker gebeurde, gas van Duitsland naar Polen vervoeren”, zegt hij.
  2. forum rang 10 voda 28 april 2022 08:31
    Deel 2:

    „Maar dat Gazprom hiermee, voor het eerst in tientallen jaren, zelf afspraken schendt met zijn klanten in Europa, is een ongekend precedent. Gazprom gold altijd als betrouwbare toeleverancier. Deze stap woensdag krijgt voor de lange termijn enorme gevolgen”, aldus Van den Beukel. Alle Europese gasaankopen gaan via langetermijncontracten. Die hebben een ’take or pay’-clausule. „Daar konden Europese klanten moeilijk onderuit. Maar als Gazprom uit zichzelf stopt met leveren, zijn die klanten niet meer aan de afspraken gebonden”, stelt hij. Europese landen zullen schadeclaims indienen bij het Russische staatsbedrijf Gazprom.

    „Belangrijker: Gazprom verliest in één klap zijn betrouwbaarheid. Iedere afnemer gaat zich afvragen of Rusland nog wel levert. En dat is heel schadelijk voor Poetin, terwijl Europese landen komende jaren toch al minder gas gaan gebruiken. Hij schiet zich met deze actie echt in eigen voet. Voor de korte termijn interesseert het hem niet: Poetin gaat all in bij deze oorlog, hij wil Oekraïne controleren.”

    Volgens Ursula Von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, is het „de zoveelste poging van Rusland om gas te gebruiken als chantagemiddel. Dit is onterecht en onaanvaardbaar. En het toont eens te meer de onbetrouwbaarheid van Rusland als gasleverancier.”

    Brussel noemt het stopzetten van aardgas aan EU-lidstaten ’een provocatie van het Kremlin’. Dat is volgens voorzitter Von der Leyen ’geen verrassing’. „Maar Moskou faalt opnieuw in een poging om verdeeldheid tussen Europeanen te zaaien”, stelt het EU-kopstuk.

    Ze waarschuwt Poetin: „Het tijdperk van Russische fossiele brandstoffen in Europa komt ten einde.” Behalve dat Polen en Bulgarije aardgas van buurlanden krijgen, voert Brussel de samenwerking op tussen andere groepen lidstaten op om voorbereid te zijn op meer afsluitingen. EU-lidstaten werken inmiddels samen om extra lng te importeren en alternatieve leveranciers van aardgas te zoeken. Het landenblok heeft afgesproken de afhankelijkheid van Russische brandstof met spoed af te bouwen.

    Kan Poetin zo doorgaan: Rusland heeft geld uit gasverkoop toch nodig voor de oorlogsfinanciering?
    Het wrange is: deze beperking van de gasuitvoer naar Polen en Bulgarije, zo’n 8% van de Russische export, levert hem woensdag een prijsstijging van 24% op. Hij verdient er even dik aan. Zoals het afknijpen van de gaslevering aan Nederland voor opslag in Bergermeer sinds vorig jaar zomer de prijs en dus zijn inkomsten heeft vergroot.

    China en India, twee grootinkopers van gas, hebben bovendien de sancties tegen Rusland niet ondertekend. Zij hebben gemeld het Russische gas wel te willen kopen. Maar dat lukt momenteel heel beperkt: er lopen geen grote gasleidingen van Rusland direct naar China en India. Poetin is deels verknoopt met het Europese netwerk, waarin Gazprom overal een vinger in de pap heeft.

    Er is wel een andere manier. Gas wordt dan getransporteerd. Daartoe wordt het eerst sterk afgekoeld tot -162 graden, opgeslagen in grote tanks op speciale schepen, en op land door verwarming weer vloeibaar gemaakt voor het gasnetwerk in Azië. Deze lng wil Azië uit Rusland hebben. Dat is echter een klein deel van de Russische export.

    Reuters meldt dat de olieverkoop in Rusland in de crisis 17% op jaarbasis is gedaald tot het niveau van 2003. Duitsland is nog voor 35% afhankelijk van Poetin-gas, de bondsregering meldde woensdag dat het onafhankelijk wil worden van Russisch gas.

    „Voor de lange termijn heeft Poetin echt een probleem voor zichzelf geschapen, omdat de wereld zich nu van Russisch gas gaat afwenden. Poetin ondermijnt nu het enige echte verdienmodel dat Rusland heeft: olie en gas. Rusland is daar ook helemaal niet op voorbereid”, zegt energie-analist Van den Beukel. „Deze actie zal de vastberadenheid van Europa om zo snel mogelijk van Russische kolen, olie en gas af te gaan alleen maar versterken.”

    www.telegraaf.nl/financieel/178466774...
  3. forum rang 10 voda 28 april 2022 16:26
    16:24
    *Gazprom winst voor belasting 2021 RUB2,77 bln
    16:24
    *Gazprom nettowinst 2021 RUB2,09 bln
    16:22
    *Gazprom omzet 2021 RUB10,24 bln
    16:22
    *Gazprom operationele winst 2021 RUB2,41 bln
  4. forum rang 10 DeZwarteRidder 29 april 2022 10:25
    DIEDERIK SCHMULL: 27 april 2022 om 19:33

    @WOUTER:

    De Roebel is weliswaar gestegen, maar schijn bedriegt: de valutahandel is ernstig aan banden gelegd, waardoor de stand van de Roebel niet de echte marktwaarde weergeeft. De economie ziet er steeds moeilijker uit, met een gigantische recessie in het vooruitzicht (MINUS 15%?). Een technisch staatsfaillissement heeft al plaatsgevonden, vanwege het Dollartekort. Bovendien stopt de EU straks met olie- en gasbetalingen, wat de gevolgen ook zijn voor de EU, maar dat scheelt weer miljarden (35 miljard Euro betaald aan Rusland, sinds hun invasie.) Dus het 'herstel' in de Roebel is binnenkort voorbij.

    De Roebel is NIET op een Goudstandaard. Rusland koopt weliswaar Goud tegen een vaste prijs, maar weigert Goud tegen die prijs te verkopen. Rusland koopt Goud beneden de huidige marktprijs, maar dat helpt de Roebel niet. Rusland heeft dus een maximum-prijs, maar niet een minimum-prijs ingesteld voor de Roebel. De Roebel wordt niet verdedigd, zoals in een echte valuta-standaard.

    www.project-syndicate.org/commentary/...

    seekingalpha.com/article/4501191-russ...

    DS
  5. forum rang 7 ffff 29 april 2022 12:52
    Diederik beweert hierboven:

    De Roebel is weliswaar gestegen, maar schijn bedriegt........

    Tja Diederik:

    De roebel was een maandje geleden gezakt, ( alom vreugde en plezier ) maar..... schijn bedriegt.....

    Ja Diederik, als het schijn is wanneer de Roebel stijgt, dan is het ook schijn wanneer de Roebel zakt....

    Akkoord Diederik, of ben je weer zo'n pracht voorbeeld van iets interpreteren wanneer het je zo goed uitkomt?

    Peter
  6. forum rang 10 voda 29 april 2022 12:59
    Russia's Gazprom lands record high profit of $29 bln in 2021
    Reuters

    1 minute read
    Gazprom logo is seen on station in Sofia

    Logo of the Russian energy company Gazprom is seen on ? station in Sofia, Bulgaria, April 27, 2022. REUTERS/Spasiyana Sergieva/File Photo

    Register now for FREE unlimited access to Reuters.com

    April 28 (Reuters) - Russia's Gazprom on Thursday forecast a fall in gas output of about 4% this year, in another sign of the impact of Western sanctions against Moscow, after the oil and gas giant reported record earnings for last year. read more

    Gazprom (GAZP.MM) said in a statement that its net profit hit 2.09 trillion roubles ($29 billion) in 2021, up from 135 billion roubles in the pandemic-stricken 2020 financial year, thanks to rising oil and gas prices.

    The Kremlin-controlled company had previously expected its 2022 profit to surpass 2021's record high, but sanctions by the United States and the European Union over what Moscow calls a "special military operation" in Ukraine have taken their toll on Russia's economy. read more

    Gazprom has been at the forefront of Russia's response, banning gas exports to Poland and Bulgaria on Wednesday after they refused to meet Moscow's demand to pay in roubles.

    Although the sanctions had led to an increased level of economic uncertainty in Russia, Gazprom said the situation did not "call into question the consistency" of its operations.

    Gazprom also said its 2021 sales increased to 10.2 trillion roubles, from 6.3 trillion roubles in 2020.

    ($1 = 71.8380 roubles)

    Register now for FREE unlimited access to Reuters.com

    Reporting by Reuters; Editing by Edmund Blair and Alexander Smith

    www.reuters.com/business/energy/russi...
  7. Kaboom 29 april 2022 16:35
    Hallo VODA en Yor7, wat betreft de Russische adr`s.

    Zo als ik het begrijp zit het zo:

    de handel in adr`s wordt (kan worden) stopgezet. ja kan dan converteren naar de Russische aandelen.
    Handelen kan je er niet in tot de handel van Russische aandelen voor niet russen weer wordt vrijgegeven. Dat kan lang duren maar tenminste bezit je de aandelen nog tot die tijd.

    Enige probleem is, dat als je bij een broker zit die geen aansluiting heeft bij de Russische beurs je wrs daar ook geen (uit conversie voortgekomen) Russische aandelen kan aanhouden.

    Wat wel kan is de ARD`s overzetten naar een broker die wel een aansluiting heeft bij de Russische beurs (bijvoorbeeld Inter ctiveBrokers). Als de conversie verplicht plaatsvind lijken daar de eerste 30 dgn ook geen kosten aan verbonden te worden door Interactivebrokers). Zover de enige oplossing die ik zie. Dus nu even uitzoeken hoe ik mijn ADR posities overzet naar interactive brokers.
    Als jullie het anders zien hoor ik het graag.
  8. [verwijderd] 29 april 2022 16:52
    quote:

    ffff schreef op 29 april 2022 12:52:

    Diederik beweert hierboven:

    De Roebel is weliswaar gestegen, maar schijn bedriegt........

    Tja Diederik:

    De roebel was een maandje geleden gezakt, ( alom vreugde en plezier ) maar..... schijn bedriegt.....

    Ja Diederik, als het schijn is wanneer de Roebel stijgt, dan is het ook schijn wanneer de Roebel zakt....

    Akkoord Diederik, of ben je weer zo'n pracht voorbeeld van iets interpreteren wanneer het je zo goed uitkomt?

    Peter
    Rare emotionele reactie. Je blijkt Diederik Schmull niet te kennen. Die doorziet dit wereldje met zekerheid beter dan een huisarts.
  9. Kaboom 29 april 2022 19:15
    kenbaar ook geen oplossing nu:

    Dear cmbs
    Thank you for contacting Interactive Brokers Customer Service.
    Please be informed, as sanctions related to Russia's activity in Ukraine are still in effect and consequently IBKR has placed Russian ADRs in 'closing only' status due to company decision, conversion of these financial instruments to stocks traded on MOEX is still unavailable.
    This means open positions of ADRs will remain in your portfolio until they are un-suspended (if it happens at all in the future).

    quote:

    Kaboom schreef op 29 april 2022 16:35:

    Hallo VODA en Yor7, wat betreft de Russische adr`s.

    Zo als ik het begrijp zit het zo:

    de handel in adr`s wordt (kan worden) stopgezet. ja kan dan converteren naar de Russische aandelen.
    Handelen kan je er niet in tot de handel van Russische aandelen voor niet russen weer wordt vrijgegeven. Dat kan lang duren maar tenminste bezit je de aandelen nog tot die tijd.

    Enige probleem is, dat als je bij een broker zit die geen aansluiting heeft bij de Russische beurs je wrs daar ook geen (uit conversie voortgekomen) Russische aandelen kan aanhouden.

    Wat wel kan is de ARD`s overzetten naar een broker die wel een aansluiting heeft bij de Russische beurs (bijvoorbeeld Inter ctiveBrokers). Als de conversie verplicht plaatsvind lijken daar de eerste 30 dgn ook geen kosten aan verbonden te worden door Interactivebrokers). Zover de enige oplossing die ik zie. Dus nu even uitzoeken hoe ik mijn ADR posities overzet naar interactive brokers.
    Als jullie het anders zien hoor ik het graag.
  10. forum rang 7 ffff 1 mei 2022 13:40
    quote:

    gokker schreef op 29 april 2022 16:52:

    [...]

    Rare emotionele reactie. Je blijkt Diederik Schmull niet te kennen. Die doorziet dit wereldje met zekerheid beter dan een huisarts.
    Heel rare enmotionele reactie van jou Gokker.

    Diederik Schmul lult ook alleen maar vanuit zijn buik zoals het hem momentee4l met al die emoties
    het beste uitkomt. JIJ geeft ook geen zinvolle reactie als ik beweer dat de neergang van de Roebel evenzogoed onzinnig was/ zou zijn als dat het herstel van de Roebel. dat is.

    En wat heeft een huisarts daar nu mee te maken, Gokker.? Weer zo'n zoveelste kinderachtige, maar zo doorzichtige reactie van jou. Zowel jij als Schmull geven niet aan waarom de ene marktreactie dikke nonsens is en de andere marktreactie zo sprekend en duidelijk..

    Overigens Gokker....Zo kennen we jou weer. Je kunt het maar niet laten hè.

    Peter
  11. [verwijderd] 1 mei 2022 16:10
    quote:

    ffff schreef op 1 mei 2022 13:40:

    [...]

    Heel rare enmotionele reactie van jou Gokker.

    Diederik Schmul lult ook alleen maar vanuit zijn buik zoals het hem momentee4l met al die emoties
    het beste uitkomt. JIJ geeft ook geen zinvolle reactie als ik beweer dat de neergang van de Roebel evenzogoed onzinnig was/ zou zijn als dat het herstel van de Roebel. dat is.

    En wat heeft een huisarts daar nu mee te maken, Gokker.? Weer zo'n zoveelste kinderachtige, maar zo doorzichtige reactie van jou. Zowel jij als Schmull geven niet aan waarom de ene marktreactie dikke nonsens is en de andere marktreactie zo sprekend en duidelijk..

    Overigens Gokker....Zo kennen we jou weer. Je kunt het maar niet laten hè.

    Peter
    Iemand die uitdrukkingen als
    - kinderachtig
    - doorzichtig
    - "je kunt het niet laten"
    bezigt, is emotioneels bezig. Je kunt er gewoon niet tegen dat iemand je extreem reactionaire standpunten niet deelt.

    Ik heb helemaal niet de pretentie het op en neer van de roebel te kunnen duiden en heb dat dan ook nergens beweert.
    Ik ben maar een simpele fysicus (ik begrijp dat jij meer bent dan een simpele huisarts).
    .
    Schmull werkte bij:
    • Citibank
    • Baker
    • Morgan Stanley
    • Credit Suisse


    Waar baseert jouw valuta expertise op?
  12. forum rang 7 ffff 1 mei 2022 18:31
    Mijn expertise Gokker baseer ik op mijn vermogen en op het feit dat ik door Bloomberg uitgenodigd ben. Blijkbaar komen sommige indiuvviduën " boven drijven"

    Je hebt mensen met een verdienstelijke baan als de Hr Schmull en je hebt natuurtalenten. Zonder met iets te beginnen slagen zij erin een fortuin bij elkaar te beleggen die menige bankier de wenkbrauwen doet optrekken.

    Die Schmull van jou mag dan veel bankiers als baas gehad hebben, maar MIJN vermogen heeft hij met al zijn echte en quasi kennis niet bij elkaar verkregen En aan zijn redenering over de hoogte van de Roebels, geeft hij nu niet bepaald weer, objectieve kennis van zaken te hebben, maar eerder gevoel voor publiciteit. Roebels die zakken doen het goed in het huidig milieu. Met miserabele onderbouwing , waar ik dus op wees.

    Verder. gokker, is er aan emotioneels NIETS verkeerd hoor ! De hele beurswereld is voor groot gedeelte emotioneel. Zie jullie reacties op Afghanistan, de vluchtelingen, Oekraïne.

    Jij bent zelfs voor mij een goed voorbeeld hoe iemand zich toch zo door zijn emoties laat leiden.

    Maar Gokker, toch nog een vraagje aan jou:
    Je vertelde, alweer om John/Josti dwars te zitten, maar dat tussen haakjes, dat je bij ING bankiers in Amsterdam en dat je geen enkele moeite hebt met overschrijvingen. Dit in tegenstelling tot zoveel andere bezoekers hier en in de media aangehaald die wel grote problemen hebben bij overschrijvingen.

    Maar nu jij zo'n goede band met ING hebt....Vertel je bankier eens over die eenvoudige huisarts, die van zijn ZWITSERSE bankier voor twee personen een vliegtrip naar Frankfurt, inclusief hotel overnachting in 5 sterren hotel , inclusief entreekaart voor de final;e van de Champions Legue heeft aangeboden gekregen voor twee personen..... Ennuh of ING voor zo'n geweldige klant als jij toch ook niet iets kan doen.....

    Weet je Gokker: Ik vermoed dat ING jou nog niet eens het maandblad Voetbal stuurt van November 2019 als relatiegeschenk....

    Het is maar een vermoeden hoor! En een doordenkertje, maar een fysicus moet het toch snappen, wat ik eigenlijk wil zeggen.
    Ennuh , zou de Heer Schmull van Citybank, Baker, Morgan Stanley of Credit Suisse OOK dat aanbod gekregen hebben.?
    Ik ben benieuwd, Gokker.

    Je bent altijd zo'n gemene zegger, maar vertel nu eens hoe jij door de bankwereld gefeteerd wordt....

    Grioetjes van , Peter. Altijd wat emotioneel, altijd een harde werker, maar vooral ook een presteerder dat door Zwitsers en Bloomberg blijkbaar goed ingezien werd en wordt.....

    Maar jij gunt mij mijn succes zonder enige twijfel.....Wees maar zuinig op de enige vermogensbeheerder in de KK. Dat is wat anders dan een familievermogen te zien verkruimelen.

    Peter
  13. forum rang 7 Ron Kerstens 1 mei 2022 19:48
    "Vertel je bankier eens over die eenvoudige huisarts, die van zijn ZWITSERSE bankier voor twee personen een vliegtrip naar Frankfurt, inclusief hotel overnachting in 5 sterren hotel , inclusief entreekaart voor de final;e van de Champions Legue heeft aangeboden gekregen voor twee personen...."

    Maar was dat huisarts Peter of huisarts Louis Reijtenbagh ? Hoe kan het toch dat een pensionado met, naar eigen zeggen, een fortuin van meer dan 100mln op een lullig beleggersforum persé zijn gelijk wil halen ? Ik begrijp daar eerlijk gezegd helemaal niks van. Zoekend naar erkenning, eenzaamheid in het verre en doodsaaie Luxemburg, verveling, spijt, wat is het ??
  14. [verwijderd] 1 mei 2022 22:20
    quote:

    ffff schreef op 1 mei 2022 18:31:

    [...]
    Vertel je bankier eens over die eenvoudige huisarts, die van zijn ZWITSERSE bankier voor twee ...

    Over welke CH bankier heb je het hier trouwens?
    Ik moest mijn CS rekeningen sluiten en mijn huis verkopen toen ik daar wegging.
  15. Keesdejongen 2 mei 2022 00:09
    Even een update over gazprom.
    De winst was 33 miljard dollar. Behalve saoedie arabie maakt geen enkel olie/gas bedrijf Ter wereld zoveel winst als gazprom.
    Het dividend per adr bedraagt maar liefst 1,20 euro. De koers in rusland is 6,20 euro. Dat is 20% rendement op het dividend.
    En dan de omwisseling van ADR naar aandelen. De yanks (interactive brokers) en de clearing houses clearstream en Euroclear blokkeren dit. Maar gazprom heeft wel een oplossing voor ons.
    Open een rekening bij gazprombank
    Informeer je broker dat je wil swappen.
    Stuur de opdracht naar new York Mellon
    Bevestig de ontvangst in je gazprombank account.
    In 4 simpele stappen krijg je je aandelen en in July/Augustus je dividend bijgeschreven.
  16. [verwijderd] 2 mei 2022 08:46
    quote:

    Keesdejongen schreef op 2 mei 2022 00:09:

    Even een update over gazprom.
    De winst was 33 miljard dollar. Behalve saoedie arabie maakt geen enkel olie/gas bedrijf Ter wereld zoveel winst als gazprom.
    Het dividend per adr bedraagt maar liefst 1,20 euro. De koers in rusland is 6,20 euro. Dat is 20% rendement op het dividend.
    En dan de omwisseling van ADR naar aandelen. De yanks (interactive brokers) en de clearing houses clearstream en Euroclear blokkeren dit. Maar gazprom heeft wel een oplossing voor ons.
    Open een rekening bij gazprombank
    Informeer je broker dat je wil swappen.
    Stuur de opdracht naar new York Mellon
    Bevestig de ontvangst in je gazprombank account.
    In 4 simpele stappen krijg je je aandelen en in July/Augustus je dividend bijgeschreven.
    "Kees", het is altijd leuk voor "ons" wanneer een "forumdeelnemer" uit heldere hemel aan komt waaien, en dat nog wel zondag om middernacht.

    Ja die Russen...
  17. Keesdejongen 2 mei 2022 10:42
    quote:

    gokker schreef op 2 mei 2022 08:46:

    [...]

    "Kees", het is altijd leuk voor "ons" wanneer een "forumdeelnemer" uit heldere hemel aan komt waaien, en dat nog wel zondag om middernacht.

    Ja die Russen...
    Huh? Wat een aparte reactie.
    Anyway. Ik heb vandaag stap 1 gedaan en dat is een briefje ingevuld en naar gazprombank rusland gemailt.
    Over 2-3 dagen krijg ik mijn bankrekeningnummer.
    Daarna stap 2 (briefje naar de giro).
  18. forum rang 4 alexnr75 2 mei 2022 11:07
    quote:

    Ron Kerstens schreef op 1 mei 2022 19:48:

    "Vertel je bankier eens over die eenvoudige huisarts, die van zijn ZWITSERSE bankier voor twee personen een vliegtrip naar Frankfurt, inclusief hotel overnachting in 5 sterren hotel , inclusief entreekaart voor de final;e van de Champions Legue heeft aangeboden gekregen voor twee personen...."

    Maar was dat huisarts Peter of huisarts Louis Reijtenbagh ? Hoe kan het toch dat een pensionado met, naar eigen zeggen, een fortuin van meer dan 100mln op een lullig beleggersforum persé zijn gelijk wil halen ? Ik begrijp daar eerlijk gezegd helemaal niks van. Zoekend naar erkenning, eenzaamheid in het verre en doodsaaie Luxemburg, verveling, spijt, wat is het ??
    @Ron,

    Het is natuurlijk bekend dat jij altijd "zuur" op ffff reageert. waarom reageren op iemand die, volgens jou, "zoekend is naar erkenning, eenzaamheid in het verre en doodsaaie Luxemburg" ?

    Heb jij last van wat jij ffff toekent? Behalve natuurlijk het leven in dat doodsaaie Luxemburg.

    Jij had toch ook niet kunnen reageren?
  19. Yor7 2 mei 2022 11:09
    quote:

    Kaboom schreef op 29 april 2022 19:15:

    kenbaar ook geen oplossing nu:

    Dear cmbs
    Thank you for contacting Interactive Brokers Customer Service.
    Please be informed, as sanctions related to Russia's activity in Ukraine are still in effect and consequently IBKR has placed Russian ADRs in 'closing only' status due to company decision, conversion of these financial instruments to stocks traded on MOEX is still unavailable.
    This means open positions of ADRs will remain in your portfolio until they are un-suspended (if it happens at all in the future).

    [...]
    Bedankt voor de update. Internationale brokers mogen dus geen zaken doen in Rusland, lokaal een rekening openen lijkt me helemaal een riskante onderneming (je mag nog steeds niet handelen, geen dividend ontvangen maar brengt je assets wel onder bij een bank die zomaar gesanctioneerd kan gaan worden?)

    Enige optie dus feitelijk uitzitten met je ADR's en hopen dat ze ooit weer verhandelbaar worden...?
3.055 Posts
Pagina: «« 1 ... 65 66 67 68 69 ... 153 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.287
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.496
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.960
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.515
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.111
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.763
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.864
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.356
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.577
Allfunds Group 3 1.217
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 338
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.767
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.387
AMG 965 125.908
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.524
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.166
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 319
Arcadis 251 8.624
Arcelor Mittal 2.024 318.683
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.114
Aroundtown SA 1 177
Arrowhead Research 5 9.283
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.714
ASML 1.762 77.097
ASR Nederland 18 4.124
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.684
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
    2. NL inflatie april
    3. Reserve Bank of Australia rentebesluit
    4. Infineon Q1-cijfers
    5. UBS Q1-cijfers
    6. Zalando Q1-cijfers
    7. Solvay Q1-cijfers
    8. Heijmans Q1-cijfers
    9. Kendrion Q1-cijfers
    10. BP Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht