Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

BE Semiconductor Industries NL0012866412

Laatste koers (eur)

125,500
  • Verschill

    -1,750 -1,38%
  • Volume

    502.768 Gem. (3M) 510,1K
  • Bied

    125,100  
  • Laat

    127,450  
+ Toevoegen aan watchlist

Besi Semiconductor jaardraadje 2022

9.628 Posts
Pagina: «« 1 ... 395 396 397 398 399 ... 482 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Dividend Collector 19 augustus 2022 22:25
    Korte termijn analyse Besi
    Besi verbetert binnen de neutrale bandbreedte.
    Het beeld van Besi begint wat positiever te ogen. De hogere koersbodems die op de grafiek zichtbaar zijn, geven aan dat bij correcties op een hoger niveau wordt ingestapt. Met een doorbraak en slotstand boven 55,44 (top van 5 augustus) wordt het zijwaarts gerichte koersverloop aan de bovenkant verlaten en kan Besi verder omhoog. Steun hanteren we op 49,39 (bodem van 10 augustus).

    www.tostrams.nl/artikel-detail.aspx?I...
  2. forum rang 7 *voetnoot 21 augustus 2022 21:22
    quote:

    nine_inch_nerd schreef op 20 augustus 2022 11:06:

    Na minuut 20 ook discussie chips. No woriies, people, komt goed.

    beurstalk.com/podcast/adyen-laat-ijze...
    Beste @nine_inch_nerd
    Dank weer, interessant. Dat het goed komt was ik al van overtuigd. Vasthouden en bijkopen.
  3. forum rang 9 nine_inch_nerd 21 augustus 2022 22:06
    Maar blijf alert.
    Het kan op de loer liggen...

    Hoogtevrees
    15:41
    Hoewel ik al een tijdje meeloop op de financiële markten en dus weet hoe onvoorspelbaar en irrationeel die werken, heb ik sinds een aantal maanden behoorlijk last van wat beurscommentatoren 'hoogtevrees' noemen. Toen de centrale banken er eindelijk achterkwamen dat de enorm hoge inflatie niet zo tijdelijk was als zij hadden gehoopt en zij daarom met renteverhogingen de inflatieverwachtingen voor de middellange termijn zouden gaan drukken, gingen de beurzen hard omlaag. Dat leek me toen logisch; hogere rentes zijn slecht voor de contante waarde van de winsten van bedrijven en dat maakt ze in theorie dan duur.

    Maar sinds die tijd hebben de grote indices de helft van hun verliezen alweer ingelopen. Dat zal zijn vanwege de verwachting dat er economische tegenspoed dreigt. Daardoor kunnen centrale banken hun verkrappingscyclus niet zover doorvoeren als zij willen, omdat ze daarmee de economie te hard in de wielen zouden rijden.

    Ook dat klinkt logisch, maar daarmee is de inflatie nog niet weg. De renteverhogingen konden daar toch al niets aan doen. En zolang de voedsel- en energieprijzen maar blijven stijgen, hebben huishoudens weinig andere keuze dan om daaraan hun geld uit te geven en te blijven vragen om hogere salarissen om die kosten te compenseren: de beruchte loon-prijsspiraal. De arbeidsmarkt blijft voorlopig krap genoeg.

    Het is dan ook niet zo gek dat centrale bankiers zich stevig verzetten tegen de stijgende markten. Beleidsmakers van zowel de Federal Reserve als de Europese Centrale Bank gebruiken hun toespraken nog vrijwel uitsluitend om te zeggen dat het nog lang niet klaar is met de renteverhogingen en dat zij daarmee doorgaan tot ze de inflatie weer richting de doelstelling zien bewegen.

    Als de markt renteverhogingen blijft uitprijzen en daarmee de financiële condities niet verkrapt, dan is dat contraproductief voor het rentebeleid van de centrale banken. Dat blijkt ook uit de index van zakenbank Goldman Sachs die de financiële condities meet voor de Amerikaanse markt. Die zijn sinds de eerste verhoging van de Federal Reserve met 75 basispunten flink verbeterd. Dat maakt het moeilijker voor de centrale bank om de economie af te koelen naar het gewenste niveau.

    De vraag is nu: wie gaat dit winnen? De markten, die denken dat de centrale bankiers niet durven, bang als ze zouden zijn voor een zware recessie? Of de centrale bankiers, die als hoofdtaak hebben de prijsstabiliteit te handhaven? De beurswijsheid Don't fight the Fed bestaat niet voor niets. Daarvan win je in het algemeen niet. Ik verwacht dus dat de klap nog gaat komen en hoe later de markten luisteren, hoe harder die klap zal zijn.

    Dit is overigens geen beleggingsadvies en zelf handel ik er zeker niet naar, beroerd als ik ben in het voorspellen van markten.
  4. [verwijderd] 22 augustus 2022 10:17
    Op deze rode dag toch meer wat bijgekocht want eens moet het toch goed gaan komen hoewel in deze roerige tijd zaken niet altijd meer goed in te schatten zijn.
  5. TonyW 22 augustus 2022 13:00
    Blijven zitten en bijkopen lijkt mij een onhoudbare strategie op dit moment. Cash positie loopt op een gegeven moment ook zodanig terug dat alleen maar bijkopen (voor de meesten onder ons) ook niet reëel is.
  6. forum rang 9 nine_inch_nerd 22 augustus 2022 15:16
    Af en toe zie je 'door de bomen het bos niet meer' :)

    Minder vraag en duurdere chips wegen op elektronicasector

    Marktonderzoeker S&P Global stak de neus nog eens diep in de sector van de halfgeleiders om uit te vlooien hoe het gesteld is met de beruchte aanvoerproblemen en met de prijsdruk. Het resultaat is voor de elektronicasector eerder ontnuchterend dan inspirerend, omdat de aanbodtekorten in juli erger werden omwille van COVID-19-beperkingen in China en een dalende vraag in belangrijke sectoren. Het aantal nieuwe bestellingen van elektronicaproducenten daalde in juli daarom aan het snelste tempo sinds midden 2020, zowel in Europa en de VS als in belangrijke productiehubs in Azië zoals China en Taiwan. De dalende verkoop in sleutelsectoren voor elektronicabedrijven, zoals de technologie- en automobielsector, verklaart onder meer waarom beleggers zich zorgen maken, merkt financieel-econoom Tom Simonts op.

    Torenhoge prijsdruk voor chipverkopers

    S&P Global ziet heel wat aanwijzingen dat de aanvoerkrapte voor elektronische en elektrische artikelen afnam ten opzichte van de piektekorten in 2021. Maar het tekort aan halfgeleiders was in juli nog altijd zes keer hoger dan het langetermijngemiddelde. Daar zijn de huidige en recente lockdowns in China debet aan, omdat er lange tijd geen tot nauwelijks doorvoer is geweest via de havens in Shanghai. Daardoor blijven de prijzen van halfgeleiders erg hoog: gemiddeld liggen de prijzen 15x boven het historische gemiddelde. De combinatie van forse kostenstijgingen en een wereldwijde vraagdaling, maakt dat heel wat verkopers van technologie, auto's en elektronica het moeilijker krijgen.

    Vraag naar elektronica daalt

    Terwijl stijgende prijzen voor halfgeleidermateriaal de winstgevendheid van bedrijven die actief zijn als chipontwerper en -verkoper onder druk zetten, daalt de vraag vanuit de consumentensector naar elektronica in zijn algemeenheid. Dat is te wijten aan verslechterende economische omstandigheden en een algemene stijging van de levensduurte.

    Sectoren die meer afhankelijk zijn van halfgeleiders, zoals verkopers van technologische apparatuur, auto's & auto-onderdelen en elektronica, bevestigden aan S&P Global dat de nieuwe orders in juli terugliepen ten opzichte van eerdere niveaus. Ondertussen verbeteren de productievolumes van halfgeleiders, waardoor halfgeleiderproducenten omzet missen. De hoge verkoopprijzen zorgen bij de elektronicaverkopers dan weer voor kopzorgen, want die hogere kosten kunnen amper worden doorgerekend. Uitzondering op deze regel is onder meer de autosector, waar de vraag wel hoog blijft.

    Naast een lagere vraag, worstelen zowat alle sectoren die nauw verbonden zijn met de halfgeleiderindustrie, denk aan verkopers van technologische apparatuur, auto- en auto-onderdelen en elektronica, met kostprijzen die sneller dan ooit tevoren de hoogte ingeschoten zijn. Omdat de productiecapaciteit van de chips die zij nodig hebben beperkt bleef, werden en worden de winstmarges natuurlijk aangetast. De doorrekening van die hogere kosten is immers lastig, omdat klanten het sowieso al moeilijker gekregen hebben door de dalende wereldwijde groei. Ook speelt de normalisatie na de coronapandemie een rol, omdat er heel wat investeringen in consumentenelektronica werden gedaan.

    Aandelen in halfgeleiders en technologie lijden

    Het rapport van S&P Global bevestigt wat veel beleggers en bedrijven al wisten: doordat het aantal nieuwe bestellingen recent daalde, vrezen beleggers dat de sector afstevent op een langere periode van tragere groei. Dat beleggers niet tuk zijn op zo’n scenario waarin de marges terug kunnen vallen (weliswaar komende van een erg hoog niveau) verklaart waarom de Philadelphia Semiconductor index, die de Amerikaanse beursgenoteerde chipverkopers overkoepelt, recent veel van zijn pluimen verloor.

    Die trend valt perfect samen met de evolutie van de Global Electronics New Orders Index van S&P Global en wijst op de vrees voor overcapaciteit in een omgeving met dalende vraag. Afgaande op de commentaren van de aankoopdirecteuren in de sector, zit er dus niet meteen veel beterschap aan te komen. Dat wil niet zeggen dat alle sectoren in hetzelfde bedje ziek zijn: de chipsector is erg breed, met segmenten zoals Internet Of Things, 5G, automotive, … die tot dusver grotendeels buiten schot gebleven zijn. Maar de vrees is er, en waar vrees is, volgt soms realiteit.
  7. [verwijderd] 22 augustus 2022 17:01
    quote:

    ischav2 schreef op 22 augustus 2022 16:42:

    Daling gaat niet gepaard met hoog volume.
    Alles staat rood maar Besi net wat roder dan de meeste andere aandelen.
    Het zou zomaar kunnen dat we vandaag nog de 49 gaan aantikken.
  8. DannyS 22 augustus 2022 17:32
    Ohh , 6% eraf hee, wat is er toch loos jongens. Om hopeloos van te worden. Engelen geduld is echt wel nodig zeg.
  9. forum rang 7 *voetnoot 22 augustus 2022 17:34
    quote:

    DannyS schreef op 22 augustus 2022 17:32:

    Ohh , 6% eraf hee, wat is er toch loos jongens. Om hopeloos van te worden. Engelen geduld is echt wel nodig zeg.
    Volatiel, FED, rentes, inflatie… gooi alles maar op 1 hoop. Met Besi komt het wel weer goed. Geduld en op je handen zitten.
  10. forum rang 4 Chipie 22 augustus 2022 19:11
    quote:

    *voetnoot schreef op 22 augustus 2022 17:34:

    [...]
    Volatiel, FED, rentes, inflatie… gooi alles maar op 1 hoop. Met Besi komt het wel weer goed. Geduld en op je handen zitten.
    Ben bang dat de 40 er aankomt , voordat de 100 op de borden staan zijn we in 2027
  11. Bob de Bouwer 59 22 augustus 2022 22:31
    quote:

    Chipie schreef op 22 augustus 2022 19:11:

    [...]
    Ben bang dat de 40 er aankomt , voordat de 100 op de borden staan zijn we in 2027
    Ik teken daar voor! Want dat is nl 12% jaar op jaar vanaf €50 naar €100 :) :)
    50-63-70-79-88-99
  12. forum rang 6 'belegger'' 22 augustus 2022 23:20
    quote:

    Bob de Bouwer 59 schreef op 22 augustus 2022 22:31:

    [...]

    Ik teken daar voor! Want dat is nl 12% jaar op jaar vanaf €50 naar €100 :) :)
    50-63-70-79-88-99
    Van €50 naar €100 in 5 jaar mag je afronden op 14,87% rendement per jaar. Vanaf €40 kom je op 20,11% jaarlijks rendement. Wie altijd precies de bodem weet te pakken, kan vanaf de bodem gaan rekenen.
  13. forum rang 4 Chipie 23 augustus 2022 07:57
    quote:

    Bob de Bouwer 59 schreef op 22 augustus 2022 22:31:

    [...]

    Ik teken daar voor! Want dat is nl 12% jaar op jaar vanaf €50 naar €100 :) :)
    50-63-70-79-88-99
    De vraag is of de 100 komt , is hybride bounding de oplossing? De rentevrees is iets dat iedereen weet ,
9.628 Posts
Pagina: «« 1 ... 395 396 397 398 399 ... 482 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 01 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april (def)
    2. China inkoopmanagersindex industrie (Caixin) april
    3. NL omzet detailhandel maart
    4. Wolters Kluwer Q1-cijfers
    5. Beurzen Euronext gesloten vanwege Dag van de Arbeid
    6. Chinese beurzen gesloten
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. GlaxoSmithKline Q1-cijfers
    9. VS hypotheekaanvragen - wekelijks
    10. Kraft Heinz Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht