Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

TomTom NL0013332471

Laatste koers (eur)

5,780
  • Verschill

    +0,205 +3,68%
  • Volume

    475.734 Gem. (3M) 327,6K
  • Bied

    -  
  • Laat

    -  
+ Toevoegen aan watchlist

TOMTOM maart 2023

830 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 ... 42 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Dutchy Ron 2 maart 2023 11:09
    quote:

    Wereldbelegger schreef op 2 maart 2023 10:43:

    Weer een veronderstelling?
    Net zoals 'het persbericht' van Fisker op 27 februari.
    Fisker is gewoon een zekerheidje, TT was gewoon te vroeg met publicatie op hun website. Zodra eerste Fisker wordt afgeleverd wordt het geformaliseerd. Ik ging er van vanuit dat Fisker met de jaarcijfers de 1e Ocean zou afleveren omdat het al een paar vertraagd was.
  2. forum rang 8 Wereldbelegger 2 maart 2023 11:41
    Volkswagen bringt Spotify und Tiktok auf eigenem System ins Auto (1)

    Volkswagen öffnet sein Infotainment-System für den Musik-Streamingdienst Spotify und das Videoportal Tiktok. Die Software-Tochter Cariad des Wolfsburger Konzerns kündigte auf der Technologiemesse Mobile World Congress in Barcelona eine digitale Vertriebsplattform an, auf der Dritt-Anbieter solche Programme auf Grundlage von Googles Betriebssystem Android Automotive einspeisen können. Dazu hat Cariad zusammen mit dem Softwareentwickler Harman005930.KS einen App-Store entwickelt, der im Juli an den Start gehen soll. Die Plattform werde das Angebot an eigenen Apps von Audi, Porsche, Volkswagen und anderen Marken des Konzerns ergänzen, erläuterte Cariad-Chef Dirk Hilgenberg.

    Zu den ersten Partnern gehören neben Spotify und der Kurzvideo-App TikTok auch Streamingdienste wie Amazon Music und der Wetterkanal The Weather Channel, der Karaoke-Anbieter Stringray, das Empfehlungsportal Yelp die Videoplattform Webex, eine Spiele-App und die Mediatheken von ARD und ZDF. Tiktok steht wegen der Nähe zur chinesischen Regierung weltweit in der Kritik.

    fundscene.com/volkswagen-bringt-spoti...
  3. forum rang 8 Wereldbelegger 2 maart 2023 11:42
    Volkswagen bringt Spotify und Tiktok auf eigenem System ins Auto (2)

    Mit dem App-Store folgt Volkswagen einem Trend in der Automobilindustrie, die sich immer stärker Technologie-Unternehmen öffnet. Dabei gehen die Wolfsburger allerdings nicht so weit wie Mercedes-Benz. Die Stuttgarter sind für ihr neues MB.OS-Betriebssystem eine weitgehende Partnerschaft mit Google eingegangen. Mercedes-Fahrer sollen so direkt auf Online-Dienste wie Verkehrsmeldungen zugreifen können. VW will den Zugang zu Google Maps nicht integrieren, sondern setzt für sein Navigationssystem weiter auf die Anbieter TomTom und den Kartendienst Here, der mehreren Autobauern und Zulieferern gehört.

    Auch Porsche will sich offenbar stärker Google öffnen. Reuters hatte unlängst aus Unternehmenskreisen erfahren, dass die VW-Sportwagentochter darüber nachdenkt, Google in ihr Infotainment-System komplett zu integrieren.

    Insgesamt hat Volkswagen rund 40 Apps am Start. Die Liste solle kontinuierlich erweitert werden, teilte Cariad mit. Als erstes führt die Tochter Audi den Store in ihren Modellen A4, A5, Q5, A6, A7, A8 sowie dem Q8 e-tron und dem e-tron GT ein. Danach soll das Angebot auf andere Marken des Konzerns ausgeweitet werden.

    fundscene.com/volkswagen-bringt-spoti...
  4. forum rang 4 Kuiken 2 maart 2023 12:02
    Ik ben blij dat Corinne straks het PR-werk in Amerika doet. Die heeft namelijk flair en kan WEL presenteren!!
  5. forum rang 8 Wereldbelegger 2 maart 2023 12:07
    quote:

    Dutchy Ron schreef op 2 maart 2023 11:09:

    [...]

    Fisker is gewoon een zekerheidje, TT was gewoon te vroeg met publicatie op hun website. Zodra eerste Fisker wordt afgeleverd wordt het geformaliseerd. Ik ging er van vanuit dat Fisker met de jaarcijfers de 1e Ocean zou afleveren omdat het al een paar vertraagd was.
    volgens Fisker:
    56 gemaakt
    40.000 gepland voor productie in 2023
    65.000 bestellingen (pre-order)

    Maar wat levert het TT op?
    Pecunia of allen omhelzingen?
  6. forum rang 8 Wereldbelegger 2 maart 2023 12:21
    Wat je altijd al hebt willen weten over de Chinese auto-industrie

    Chinese automerken rammelen harder dan ooit aan de poort: Aiways, BYD, Hongqi, MG en Nio zijn slechts enkele voorbeelden. Lynk & Co wist in 2022 in Nederland zelfs 5874 exemplaren van zijn énige model, de Lynk & Co 01, op de weg te zetten. Dat is meer dan alle modellen van Mazda (5736 stuks) samen!

    1: BYD (Build Your Dreams) verkocht in de eerste helft van 2022 meer stekkerauto's dan Tesla. Hiermee was BYD de grootste producent van BEV's en plug-in hybrides wereldwijd.

    2: BYD produceert onder de naam FinDreams Battery zijn eigen batterijen. Vanwege de lange dunne vorm noemt BYD zijn batterijen 'blades'. BYD zegt dat zijn blade-batterij ruim 50 procent meer energie kan bevatten dan traditionele batterijsoorten.

    3: China is sinds 2009 de grootste automarkt ter wereld.

    4: In China worden gemiddeld meer dan twee miljoen auto's per maand verkocht. Jaarlijks gaan er zomaar 25 miljoen nieuwe auto's over de toonbank.

    5: Voor 1949, het jaar waarin het communistische regime van Mao aan de macht kwam, had China geen auto-industrie.

    6: De eerste Chinese 'auto' was een vrachtauto: de Jiefang (Bevrijding) uit 1956. In 1958 volgde de eerste personenauto, van het merk Hongqi (Rode Vlag).

    7: Er rijden zo'n 250 miljoen auto's rond in China, maar de Verenigde Staten heeft meer auto's per hoofd van de bevolking.

    8: Op 30 december 2022 werd in Nederland de allereerste Hongqi E-HS9 afgeleverd, een elektrische suv die maar liefst 5,21 meter lang is.

    9: De Hongqi N701 van president Xi Jinping wordt ook wel de Chinese Rolls-Royce genoemd.

    10: Ford, General Motors en Chrysler stonden bekend als de 'Big Three'. De 'Big Four' van China zijn: SAIC Motor, Dongfeng, FAW en Chang'an.

    11: Verschillende Chinese merken kopieerden Europese modellen, vooral van 2000 tot 2010. Zo lijkt de Chery QQ verdacht veel op de Daewoo Matiz.

    12: BMW won een rechtszaak omdat de rechter het met de Duitsers eens was dat de Shuanghuan SCEO een kopie was van de eerste generatie BMW X5.

    13: Niet BYD maar Volkswagen was in januari 2023 het bestverkochte automerk van China. De Duitsers verkochten 148.004 auto’s en hadden daarmee een marktaandeel van 11,45 procent.

    www.autoscout24.nl/informeren/autonie...
  7. forum rang 8 Wereldbelegger 2 maart 2023 13:28
    Mercedes-Benz AG en Cisco bundelen krachten rondom werken vanuit de auto

    Cisco kondigt tijdens Mobile World Congress een samenwerking met Mercedes-Benz aan. Nieuwe voertuigen van de Mercedes-Benz E-klasse worden uitgerust met Webex om hybride personeel meer flexibiliteit te bieden.

    Mercedes-Benz en Cisco spelen met deze ontwikkeling in op de behoeften van het steeds verder ontwikkelende hybride personeelsbestand. De samenwerking maakt het bijvoorbeeld mogelijk voor een architect om op de parkeerplaats van een bouwplaats samen te werken met het team op het bureau, een vergadering te houden tussen het bezoeken van een klant en het ophalen van kinderen van de buitenschoolse opvang.

    “Bij hybride werken draait het om het werk dat je doet, niet om waar je het doet - of het nu op kantoor, thuis, in de auto of ergens daar tussenin is”, zegt Jeetu Patel, Executive Vice President & General Manager, Security & Collaboration, Cisco. “Deze samenwerking met Mercedes-Benz, een leider op het gebied van luxe auto's, betekent een grote stap voorwaarts in het leveren van de flexibiliteit waar hybride werknemers om vragen.”

    Beschikbaarheid
    De integratie van Webex wordt wereldwijd beschikbaar in de nieuwe Mercedes-Benz E-klasse, die dit voorjaar bij de dealers wordt verwacht. De voertuigen worden uitgerust met Wi-Fi en een mobiele dataverbinding. Via beide verbindingen kunnen bestuurders de Webex-app downloaden van de Mercedes Benz Car App Store op het infotainmentsysteem van de auto te verschijnen, zodat ze niet meer afhankelijk zijn van hun telefoon.

    De samenwerking met Mercedes-Benz maakt deel uit van Webex for Automobiles, inclusief Webex Meetings voor Apple CarPlay en de samenwerking met Ford Motor Company.

    bron:
    dutchitchannel.nl/715813/mercedes-ben...
  8. forum rang 6 NewKidInTown 2 maart 2023 14:02
    quote:

    Kuiken schreef op 2 maart 2023 12:02:

    Ik ben blij dat Corinne straks het PR-werk in Amerika doet. Die heeft namelijk flair en kan WEL presenteren!!
    Zo is dat en het is altijd heel prima als er iemand presenteert, die ruime ervaring heeft met het opzetten en uitbouwen van een woldwide leading techbedrijf, je voelt, ziet en hoort dat ze weet waar ze het over heeft ;-)
  9. forum rang 4 Spoorstudent 2 maart 2023 17:31
    quote:

    NewKidInTown schreef op 2 maart 2023 14:02:

    [...]
    Zo is dat en het is altijd heel prima als er iemand presenteert, die ruime ervaring heeft met het opzetten en uitbouwen van een woldwide leading techbedrijf, je voelt, ziet en hoort dat ze weet waar ze het over heeft ;-)
    Oef. Dat komt binnen. Madame Vigreux.
    Eens kijken of ik via het STAPbudget een cursusje bij haar kan doen of de IT school.
  10. forum rang 4 vreemdvermogen 2 maart 2023 19:21
    Meldingsdatum Houdende partij Netto shortpositie
    1 Mrt 2023 Citadel Advisors 0,68%
    22 Feb 2023 Citadel Advisors 0,77%
    16 Feb 2023 Citadel Advisors 0,88%
    7 Feb 2023 Citadel Advisors 0,90%

    Citadel bouwt nu met regelmaat af. Vraag me af wat ze er aan over houden
    Otus geeft nog geen krimp. Moeten oppassen om niet in de min te komen.
    Tja en dan hebben we nog JP Morgan: Je kan ook short op dood geld zitten.

    shortsell.nl/short/TomTom
  11. Vici 2 maart 2023 19:45
    quote:

    Dutchy Ron schreef op 2 maart 2023 10:45:

    Navigation from TomTom
    The list of apps for the Cariad Application Store is continuously being expanded. The first partners of the store include, for example, the streaming services Spotify, Amazon Music, TuneIn, Tidal and Tubi, The Weather Channal, the gaming hub FRVR, the POI service Yelp, Stingray Karaoke, the social media service TikTok, Parkwhiz, the charging app Plugshare, the smart home platform Home Assistant, the open web browser Vivaldi and the collaboration app Webex from Cisco. Mercedes recently added the latter to its offering. By the way, unlike Mercedes, Google Maps is not part of the VW Group’s offer; Cariad relies on the Dutch provider TomTom for navigation.

    www.eenewseurope.com/en/vw-group-laun...
    Dank @DutchyRon voor het posten van dit artikel. Schept duidelijkheid tussen alle ongefundeerde verhalen die hier de laatste tijd gepost worden.
  12. vanmaarsum 2 maart 2023 19:48
    quote:

    gvanmaarsum schreef op 2 maart 2023 08:23:

    Steeds meer hints van TomTom over big news wat er aan komt.
    Nu ook een bericht op Linkedin van Melanie Director of Enterprise:

    "Prepping something collaborative as we head 'south by southwest' with Tomtom and crew" Watch this space."

    Dit hint toch op een nieuwe samenwerking die tijdens de SXSW op 11 maart bekend gemaakt gaat worden. Corinne Vigreux is ook op de SXSW.

    Dit zou de grote omzetten in kort call opties, met name de maart series, kunnen verklaren.
    Ook het koersverloop is de afgelopen dagen opvallend, waarbij er aardige koopkracht is maar niet constant, of partijen met kennis zo nu en dan aardig aan de koop kant zitten.
    We gaan het zien de 11e maart!!!

    Zelf gok ik op een full stack deal met General Motors.
    Nog een kleine aanvulling:
    De panel discussie zondag 12 maart vindt plaats met:

    Michael Harrell
    TomTom

    Marc Prioleau
    Meta

    Add to Favorites

    Benjamin Schrom
    Lyft

    Corinne Vigreux
    TomTom

    Bron:
    schedule.sxsw.com/2023/events/PP131628

    Iets meer info over Michael Harrell:
    Born and raised south of Detroit, Michael Harrell has worked at the intersection of engineering and innovation since his early days at General Motors. His interest in the power of geospatial and geo-location data began at Microsoft, where he managed the development of information extraction algorithms from Streetside data and led the Streetside program. At Amazon, he oversaw the architecture and design for the international expansion of Amazon Business. As TomTom’s VP of Engineering, Michael is overseeing the development of its TomTom Maps Platform.

    Flesje wijn dat 12 maart General Motors als nieuwe OEM bekend wordt gemaakt?

    Zou Citadel de puzzel ook gelegd hebben? Dan moeten ze nog een kleine 1mln stukken uit de markt halen de komende 6 handelsdagen om hun short positie glad te strijken.
  13. vanmaarsum 2 maart 2023 21:25
    Iets meer info over Michael Harrell:
    Born and raised south of Detroit, Michael Harrell has worked at the intersection of engineering and innovation since his early days at General Motors. His interest in the power of geospatial and geo-location data began at Microsoft, where he managed the development of information extraction algorithms from Streetside data and led the Streetside program. At Amazon, he oversaw the architecture and design for the international expansion of Amazon Business. As TomTom’s VP of Engineering, Michael is overseeing the development of its TomTom Maps Platform.

    GM
    Microsoft
    Amazon

    Three strikes and you are out Citadel!

    Wellicht gaan we nog een kleine short squeeze meemaken de komende 6 handelsdagen…..
  14. Koos99 3 maart 2023 07:53
    quote:

    Dutchy Ron schreef op 2 maart 2023 22:48:

    Waarom zou GM afstappen van Google Maps?
    Het zou kunnen, HG gaf wel zeer duidelijk aan dat niet iedere OEM blij is met datgene dat Google aanbiedt. Tevens gaf hij de tijdens de laatste cc aan dat TomTom als overwinnaar uit de strijd kwam. Dus op basis van wat HG de laatste tijd heeft verkondigd, zou het kunnen
  15. forum rang 8 Wereldbelegger 3 maart 2023 07:57
    TomTom
    Totale netto shortpositie op 3 maart 2023: 2,96%

    Shortsellpositie Citadel Advisors LLC van 0,77% naar 0,68%

    Eerste Meldingsdatum - Naam - Percentage Actueel
    Meldingsdatum Houdende partij Netto shortpositie
    16-1-2023 Citadel Advisors LLC 0,68%
    19-12-2022 Otus Capital Management 0,70%
    26-8-2021 J.P. Morgan Asset Management 1,58%
    Totaal shortsellpositie (met boven de 0,50% melding): 2,96%

    Totaal aantal aandelen in (gemeld) shortpositie:
    2,96% van 132.366.672 is: 3.918.053 aandelen

    * Citalde bouwt langzaam af maar:
    Totale netto shortpositie op 31 december 2022: 2,28%
  16. forum rang 7 Dutchy Ron 3 maart 2023 08:45
    Menigeen kijkt uit naar de Fisker Ocean. Gelukkig hoeven we niet lang meer te wachten voordat deze elektrische SUV in productie gaat. Er zijn in de preproductie al 56 exemplaren van de Ocean gebouwd, die Fisker op dit moment inzet voor de homologatie en typegoedkeuring van de Ocean. Die procedures hoopt men de komende maanden af te kunnen ronden.

    Het bedrijf wil tegelijkertijd de toelating voor zowel de Europese als de Amerikaanse markt regelen. CEO en oprichter Henrik Fisker: “De mogelijkheid om de Ocean aanvankelijk in de VS en op zeven Europese markten te verkopen is ongekend en een belangrijke risicobeperkende strategie die we vanaf het begin hebben toegepast. Deze aanpak biedt de mogelijkheid om de verkoop te verhogen en de voertuigen te verschuiven naar de markt met de sterkste groei.”
  17. forum rang 8 Wereldbelegger 3 maart 2023 09:03
    Hoe belangrijk is Fisker voor TomTom?
    De belegger verwacht meer dan alleen wat exposure rondom de Digitale Cockpit (voorheen IndiGO)

    volgens Fisker:
    65.000 bestellingen (pre-order)
    56 gemaakt voor testfase
    40.000 gepland voor productie in 2023

    Fisker klantrelatie, tegenwoordig: samenwerkingsverband met TomTom vanaf 2012
  18. forum rang 7 sniklaas 3 maart 2023 09:12
    FISKER, het aantal posts op dit forum overstijgt inmiddels het aantal geproduceerde of nog te produceren voertuigen waarbij het eerste persbericht daaromtrent vanuit TT nog gemaakt moet worden…
  19. forum rang 7 Dutchy Ron 3 maart 2023 09:13
    Fisker is heel belangrijk voor TT ….. ik heb hoge verwachtingen van Fisker als het gaat om prijs/kwaliteit …..en daar draagt TT aan bij met hun digitale cockpit. Als Fisker laat zien dat een vette EV/AV voor 25k mogelijk is dan zetten ze heel wat spelers te kakken.

    Eerst moet er een OEM zijn die vertrouwen heeft in TT en in praktijk blijkt dat het een succes is. Dat is een win-win voor zowel TT als Fisker.

    Het kan TT een enorme boost geven denk ik. Andersom ook als het een fiasco wordt natuurlijk …… maar er wordt heel veel getest dus dat word het niet ….. het kan alleen wat uit de planning lopen.
830 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 ... 42 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht