Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Rusland

63.620 Posts
Pagina: «« 1 ... 2365 2366 2367 2368 2369 ... 3181 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 theo1 20 juni 2023 14:06
    quote:

    watergeus schreef op 20 juni 2023 13:30:

    [...]

    Het onderwerp ging niet over één vrouw, gaf slechts het voorbeeld van de huidige leider van EU waar Putin c.s. echt geen boodschap aan heeft. Het idee van verzoening en verbinding is niet de feminiene taal die Putin begrijpt. en dat de EU anders een leider zou hebben die met een leger de Engelsen aanvalt vanwege Brexit is sowieso onzin / complot denken. De waarde van een boycot heeft gewerkt ooit in Zuid Afrika omdat de witte elite teveel geraakt werd. Met Iran werkt het niet en ook met Rusland lijkt het slechts een slap wapen zonder veel effect dat een machtig rijk als Rusland richting China, India en andere duwt waardoor de wereld steeds meer in twee kampen wordt verdeeld. Dat is suf en straalt vooral machteloosheid uit omdat we onze waarden alleen met de mond en niet met daden durven te belijden. Bovendien leven wij als hoog-consumerende prinsjes en prinsesjes dat de koopman 1000x belangrijker is dan de dominee.

    Ik was zelf sterk voorstander om het luchtruim door Navo te laten verdedigen direct na de inval vorig jaar. Had vele duizenden levens bespaart. Ik geloof nooit dat Putin op dat moment nucleair had durven optreden. hij weet ook dat dan bijvoorbaat alles doodgaat zonder uitkomst of zijn idee om Ukraine in te lijven zou slagen.
    Inmiddels zijn we na veel lullen (daar isEU goed in) bijna op hetzelfde punt aangeland met F 16s maar zijn de Russen inmiddels dermate getreiterd en geïrriteerd dat een nucleaire dreiging wel degelijk toeneemt. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.
    Het onderwerp ging niet over één vrouw, gaf slechts het voorbeeld van de huidige leider van EU waar Putin c.s. echt geen boodschap aan heeft.
    Ik zeg dat het niks met vrouwen te maken heeft. En Poetin heeft boodschap aan niks en niemand en dat is juist het hele punt. Daarom heeft praten met Poetin helemaal geen zin.

    Het idee van verzoening en verbinding is niet de feminiene taal die Putin begrijpt.
    Nee, de enige taal die Poetin begrijpt is een klap op zijn muil. Dat zou intussen iedereen door moeten hebben en volgens mij heeft intussen iedereen dat ook wel door.

    en dat de EU anders een leider zou hebben die met een leger de Engelsen aanvalt vanwege Brexit is sowieso onzin / complot denken.
    Dat zeg ik ook niet. Ik zeg dat Von der Leyen niet geprobeerd heeft het werkterrein van de EU uit te breiden. Dat vind ik juist goed van haar. Wat er anders zou zijn gebeurd weet niemand, maar de ervaring leert dat de EU nogal een sterke neiging heeft om crisissituaties te gebruiken om zijn werkterrein uit te breiden.

    De waarde van een boycot heeft gewerkt ooit in Zuid Afrika omdat de witte elite teveel geraakt werd. Met Iran werkt het niet en ook met Rusland lijkt het slechts een slap wapen zonder veel effect
    In Zuid Afrika duurde het ook jaren voordat het effect van de sancties zichtbaar werd. Je moet niet verwachten dat de Russen gaan publiceren wat voor problemen ze hebben door de sancties. Het is veelzeggend hoeveel economische cijfers ze ineens niet meer publiceren.

    dat een machtig rijk als Rusland richting China, India en andere duwt waardoor de wereld steeds meer in twee kampen wordt verdeeld.
    Rusland is geen machtig rijk. India loopt juist weg bij Rusland. China durft zich amper met Rusland te identificeren. Twee kampen? Ik zie Rusland instorten en China alleen staan. Dat kan je twee kampen noemen: China en de rest van de wereld.

    Dat is suf en straalt vooral machteloosheid uit omdat we onze waarden alleen met de mond en niet met daden durven te belijden. Bovendien leven wij als hoog-consumerende prinsjes en prinsesjes dat de koopman 1000x belangrijker is dan de dominee.
    Nee. Er wordt veel voor Oekraïne gedaan. Noem jij al die wapensteun alleen maar woorden? In dat geval zijn woorden inderdaad dodelijk.

    Ik was zelf sterk voorstander om het luchtruim door Navo te laten verdedigen direct na de inval vorig jaar. Had vele duizenden levens bespaart. Ik geloof nooit dat Putin op dat moment nucleair had durven optreden. hij weet ook dat dan bijvoorbaat alles doodgaat zonder uitkomst of zijn idee om Ukraine in te lijven zou slagen.

    Iets waar we het over eens zijn. Ik geloof er ook helemaal niks van dat Rusland kernwapens gaat inzetten voor wat dan ook. Poetin is niet iemand die dood wil. Wat mij betreft is iedereen veel te bang voor escalatie. Er is niks over waarmee Rusland kan escaleren. Dat zeg ik al een hele tijd. Maar de politici zijn daar wel bang voor en die gaan erover, wij niet. En je kan de wereld maar één keer vernietigen dus dat ze daar niet te veel risico mee willen nemen, dat kan ik ook wel weer begrijpen. Je kan in de echte wereld geen save-file terugzetten en iets anders proberen.

    Inmiddels zijn we na veel lullen (daar isEU goed in) bijna op hetzelfde punt aangeland met F 16s maar zijn de Russen inmiddels dermate getreiterd en geïrriteerd dat een nucleaire dreiging wel degelijk toeneemt. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.
    Ja, een oorlog beginnen waarvan je dacht dat het een makkie zou zijn en die dan verliezen, dat is hoogst irritant. Natuurlijk zijn de Russen geïrriteerd. Ik geloof er niks van dat nucleaire dreiging toeneemt. Integendeel. Het is tot nu toe niet gebeurd, het gaat ook niet gebeuren. De wereld raakt daar ook steeds meer van overtuigd. Vandaar dat ze eerst amper pantserwagens durfden te leveren en nu komen er vliegtuigen.
  2. forum rang 10 DeZwarteRidder 20 juni 2023 14:08
    Russische piloot krijgt celstraf om vliegtuigcrash met 41 doden
    2 min geleden
    in BUITENLAND

    MOSKOU - Een Russische piloot is veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar voor een vliegtuigcrash uit 2019. Toen vielen 41 doden bij een noodlanding op een vliegveld in Moskou.

    Denis Evdokimov vloog van de hoofdstad naar Moermansk toen de bliksem zijn vliegtuig raakte. Hij keerde om en probeerde zijn toestel aan de grond te zetten op luchthaven Sjeremetjevo. Op beelden was te zien dat de Soechoj Superjet 100 van Aeroflot hard neerkwam en in brand vloog. Meer dan de helft van de 78 mensen aan boord overleefde de crash niet.

    De autoriteiten verwijten Evdokimov veiligheidsvoorschriften te hebben overtreden. Hij zou hebben toegestaan dat het toestel tijdens de noodlanding „stuiterde” over de landingsbaan. Daardoor zou het landingsgestel zijn vernield en een brandstoflek zijn ontstaan. De piloot krijgt naast een gevangenisstraf ook een vliegverbod van drie jaar.

    Evdokimov sprak de beschuldigingen tegen, bericht het Russische persbureau Interfax. Het is onduidelijk of hij in hoger beroep gaat.
  3. Keus 20 juni 2023 14:08
    Ik moest vaak mee met de Huzaren als ze klassikaal les kregen,
    om de orde te handhaven in de klas,
    want daar stonden vaak "leraren".

    Ik snapte er niks van, het waren stuk voor stuk "schatjes".

    Nu begin ik het te begrijpen.
  4. forum rang 10 luchtschip 20 juni 2023 14:11
    quote:

    josti5 schreef op 20 juni 2023 13:36:

    EU Readies €50 Billion Ukraine Package Ahead of Donor Summit
    Cash offered as grants, loans conditional on reform measures
    EU to ask member states for funds for reconstruction plan
    ByJorge Valero
    20 juni 2023

    www.bloomberg.com/news/articles/2023-...

    50 miljard euro...
    Ja, 50 miljard euro,

    Maar dat geld gaan we toch gewoon terughalen bij die wereldterrorist Putin---volgens geruchten heeft hij $ 50 miljard in het buitenland uitstaan -- gewoon confisqueren van de brievenbus firmaatjes van hemzelf en zijn trawanten ( oligarchen )

    Putin is de boel in Oekraine aardig aan het verknallen en wij laten die Oekraïners niet in de kou staan
    Dit bedrag wordt verdeeld over de jaren 2024 tot 2027

    Bloomberg: EU bereidt een financieel hulppakket van 55 miljard dollar voor Oekraïne voor

    De Europese Unie is van plan een financieel hulppakket van ongeveer 50 miljard euro ($ 55 miljard) voor Oekraïne voor te stellen voorafgaand aan de komende donorconferentie in Londen, schreef Bloomberg op 20 juni.

    Volgens de outlet wil de Europese Commissie de huidige uitgaven van Kiev en de dringende wederopbouw helpen financieren door middel van subsidies, concessionele leningen en garanties.

    Naar verluidt zou het gefinancierd moeten worden door bijdragen van de lidstaten en de periode 2024-2027 bestrijken.

    Bloomberg merkte op dat het pakket jaarlijks minder zou bijdragen dan de 18 miljard euro ($ 20 miljard) van dit jaar aan financiële hulp voor Oekraïne.

    De voorwaarde van de EU voor het verspreiden van het pakket is dat Oekraïne hervormingen op het gebied van de rechtsstaat doorvoert en corruptie aanpakt, voegde Bloomberg eraan toe.

    Het nieuwscentrum zei dat het voorstel op 20 juni openbaar moet worden gemaakt, voorafgaand aan de conferentie van 22 juni in Londen, waar donoren zullen bespreken hoe ze de wederopbouw van Oekraïne kunnen helpen.

    Volgens de inschatting van de Wereldbank heeft Oekraïne ten minste 411 miljard dollar nodig voor herstel en wederopbouw. Dit cijfer komt overeen met 2,6 keer het verwachte bruto binnenlands product van Oekraïne in 2022.

    Uit de beoordeling van de Wereldbank bleek ook dat de grootschalige invasie van Rusland 7,1 miljoen mensen in armoede had geduwd en 15 jaar ontwikkelingsvooruitgang had teruggedraaid.

    Volgens de Kyiv School of Economics bedroeg de totale schade in Oekraïne als gevolg van de Russische oorlog in februari 2023 bijna $ 143,8 miljard.

    Sinds het begin van de invasie hebben de EU en haar lidstaten 49 miljard euro ($ 54 miljard) toegezegd aan Oekraïne.

    kyivindependent.com/bloomberg-eu-prep...
  5. Frilo 20 juni 2023 14:13
    quote:

    theo1 schreef op 20 juni 2023 12:08:

    [...]

    Hier ben ik het niet mee eens.

    Toen de muur viel, was iedereen er als de kippen bij om de overwinning en het einde van de geschiedenis uit te roepen. Rusland was geen vijand meer, maar een partner. Het leek ook heel even die kant op te gaan, onder Gorbatsjov en Jeltsin. Het begon te ontsporen toen Jeltsin ten onder ging aan de drank.

    Het was natuurlijk heel aantrekkelijk om dat te denken. Je kon een substantieel vredesdividend cashen en flink op defensie bezuinigen. Genoeg bestemmingen voor het geld. Er was immers niemand meer om je tegen te verdedigen. Een leger was alleen nog nodig voor vredesmissies ver weg en tegen terroristen. En daarvoor heb je geen honderden tanks nodig, alleen maar een kleine kern van commando's. Veel goedkoper. Iedereen wilde vooral heel graag dat dit waar was, dus toen Poetin wel hele andere koek bleek dan Gorbatsjov en Jeltsin, wilde iedereen dat ook heel graag niet zien. En het is gemakkelijk om niet te zien wat je niet wil zien.

    Dit heeft allemaal niks te maken met suffe mannen en vrouwen. Dit heeft te maken met wensdenken.

    Ik ben ook geen fan van Merkel. Ik weet niet helemaal goed waarom veel mensen haar altijd zo fantastisch vonden, ik vermoed omdat de vaste Merkeltactiek (niks zeggen, niks doen en hopen dat het probleem vanzelf weggaat) een soort van wijze onverstoorbaarheid uitstraalt. Vooral ook omdat het een paar keer ook nog best goed heeft gewerkt.

    Ik vind het optreden van Von der Leyen juist erg sterk. Er zijn al heel snel sancties ingevoerd die veel verder gingen dan iemand op dat moment had durven hopen en die sancties zijn steeds meer uitgebreid. Ze heeft niet de NAVO voor de voeten gelopen en heeft niet geprobeerd het terrein van de EU op alle mogelijke oneigenlijke manieren uit te breiden. Wat ze niet heeft gedaan is minstens zo belangrijk als wat ze wel heeft gedaan. Zat EU leiders zouden proberen van de gelegenheid gebruik te maken om een EU leger te forceren, om allemaal rare diplomatieke solo-acties te beginnen of proberen de Britten even terug te pakken voor de Brexit. Een Franse EU leider had vast de verleiding niet kunnen weerstaan zich nog even tegen de Amerikanen af te zetten. Dat is gelukkig allemaal niet gebeurd. Von der Leyen is op eigen terrein gebleven en heeft daar gedaan wat ze moest doen. Ze heeft goed samengewerkt met de NAVO, de Britten, en de Amerikanen en heeft de EU bij elkaar gehouden. Dat vind ik erg sterk.
    Von der Leyen , de vrouw die alles behalve democratisch is gekozen en op slinkse wijze aan haar job kwam ondanks dat ze in Duitsland een twijfelachtige reputatie had.
    En aan haar zijde de " rots" in de branding Charles Michel , die op bezoek bij Erdogan naast hem op de sofa ging zitten en accepteerde dat Von Der Leyen apart moest plaats nemen .
    Chapeau voor dit koningskoppel .
  6. forum rang 7 plusmin 20 juni 2023 14:15
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 20 juni 2023 14:03:

    [...]
    Ja hoor, ik gebruik veel het woordje "ik" . Omdat ik weet waar in het over heb, en omdat ik meer van die oorlog begrijp dan jij.

    Voor echt begrip is meer nodig dan luchtschips voorliefde voor kreperende soldaten in hun voertuigen of in loopgraven. Als het om informatie over de oorlog gaat heb ik meer aan posters als succes of DZR. Of aan het Britse MoD.
    Wel eens van Cognitieve Dissonantie gehoord?
    U heeft er waarschijnlijk ernstig last van.

    Ik ben LS dankbaar want vind de ontploffende russische tanks een lust voor het oog.
    Ze rijden immers in een vreemd land en zetten daar volgeladen met wapens alles op z'n kop.
    Dus ja, elke tank minder is een applaus waard, dat er 4 man in die tank zit boeit me geen zak, want;
    1tje bestuurd dat kreng
    1tje belaadt het kanon
    1tje bepaald waar dat op gericht wordt (zoals scholen/kerken/winkels etc.)
    en 1tje doet de communicatie met de andere ratten
    Dus geen van hen is 'onschuldig' en het zijn beslist geen 'arme jongen' of zielig.

    Je hebt verdorie je gehele 'militaire carrière' in een klaslokaal doorgebracht en beweert nu alles van oorlog veel beter te weten dan ieder ander zo ongeveer. Je hebt niet alleen een boekenkast maar ook een bord voor je kop.
    Beweren 'dat je ontzettend slim bent' dat is heel dom.
  7. forum rang 8 closer 20 juni 2023 14:16
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 20 juni 2023 14:03:

    Ja hoor, ik gebruik veel het woordje "ik" . Omdat ik weet waar in het over heb, en omdat ik meer van die oorlog begrijp dan jij.

    Voor echt begrip is meer nodig dan luchtschips voorliefde voor kreperende soldaten in hun voertuigen of in loopgraven. Als het om informatie over de oorlog gaat heb ik meer aan posters als succes of DZR. Of aan het Britse MoD.
    Hou nou eens op over LS, man!
    Nog steeds niet begrepen dat zijn berichten hier op prijs worden gesteld? Hij heeft geen "voorliefde voor kreperende soldaten", hij houdt ons op de hoogte van de actualiteit, en jij doet niets anders dan afleiden, kwaadspreken over anderen en jezelf ophemelen. Eindeloos zaniken over religie en vervolgens beledigd doen als men er genoeg van heeft. Het is jou al zo vaak meegedeeld: door Henk, door tientallen forumleden op subtiele en minder subtiele wijze, zelfs Heupie van Salland kon het niet meer aanzien en toch ga je maar door.
    Zo slim en toch zo dom, het is niet te vatten.
  8. forum rang 7 Succes 20 juni 2023 14:19
    watergeus schreef op 20 juni 2023 10:05:
    [...]
    ......
    De totale geopolitieke naïviteit van Europa ligt vooral aan suffe EU mannen maar wordt denk ik ook versterkt door de grote toename van vrouwen in de politiek. Merkel, bijna jaarlijks gevierd als de politica van de wereld heeft zich gewoon 10 jaar in de maling laten nemen door Putin.
    ......


    ============

    En als we (Europa) niet (snel) uitkijken trappen we in dezelfde valkuil(len) met China ...

    Het is namelijk erg naïef om te denken dat China (lees: de communitaristische partij) te vertrouwen is!

    Men heeft in de afgelopen decennia namelijk geen enkele keer eenduidig aangetoond dat men op basis van gelijkwaardigheid handel wil drijven.

    Alles wat China doet ... is gebaseerd op 100% eigenbelang ... en om zo snel mogelijk een technologische voorsprong op te bouwen (door o.a. op grote schaal technologie te stelen & kopiëren).

    Met als uiteindelijk doel afhankelijkheid te creëren, waarmee men macht uit kan oefenen (over alles iedereen die hun ongewillig is).

    ===========

    quote:

    Fender bass schreef op 20 juni 2023 13:36:

    Verslag Duitsland / China. Oekraïne wordt steeds ook besproken. Hopelijk gaan de handelsbelangen uiteindelijk het zwaarst wegen.

    Li: China willing to take ties with Germany to 'new level'
    juni 20, 2023 01:13p.m. CEST
    ...
  9. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 20 juni 2023 14:20
    quote:

    closer schreef op 20 juni 2023 13:31:

    [...]
    Meestal loop je drie dagen achter met jouw reacties, dus dat lijkt me zeer sterk.
    Ja, omdat ik ook andere dingen te doen heb. Maar over die dam was ik met mijn vakkennis redelijk bij de tijd.

    Ik constateer dat ik bij velen in deze draad nogal wat agressie oproep. Dat is niet mijn bedoeling, want de afschuw over deze oorlog delen we.
    Daarom kap ik even met posten hier.
  10. forum rang 6 Fred 62 20 juni 2023 14:31
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 20 juni 2023 12:59:

    [...]
    Aggut, jij woke figuur. Ga me niet vertellen dat je Jehova bent...

    Volgens mij begrijp ik jou, je afkomst en je denken beter dan je denkt.
    Nooit opdringerige Jehova's aan de deur gehad? En ben je toen bezweken?
    Nee, natuurlijk niet. Maar wel hier de makkelijke criticaster uithangen over alles wat niet in jouw populair-moderne levensfilosofie past.
    Of er wel in past, maar op een manier die je (nog) niet begrijpt.
    youtu.be/EY7EIZl4raY
  11. forum rang 5 theo1 20 juni 2023 14:34
    Even over het offensief.

    De terreinwinst is tot nu toe niet ontzettend spectaculair. Toch is het al meer dan de Russen gedurende de hele winter voor elkaar hebben gekregen. Ik denk ook niet dat op dit moment terreinwinst het primaire doel is. Op dit moment is denk ik het primaire doel om zoveel mogelijk Russische troepen uit te schakelen. Gisteren bij het Lobkove front (meest westelijke aanvalsrichting) zijn een paar compagnieën ingesloten en geëlimineerd. Dat is een paar honderd man. Dat is significant.

    Zie bijgevoegd kaartje. Oekraïne valt op drie plaatsen aan. Daarmee bedreigen ze Melitopol, Berdjansk, Mariopol en Enerhodar. Enerhodar is belangrijk, omdat als Oekraïne dat inneemt, de Russen de kerncentrale niet meer in gijzeling hebben. Het cruciale punt is dat de Russen zich in geen enkele richting een doorbraak kunnen veroorloven. Oekraïne hoeft maar op één plaats door te breken, de Russen moeten alle drie verdedigen. Intussen houdt Oekraïne ook nog steeds druk op Bakhmut en komen ze daar ook nog steeds vooruit. Ook daar kunnen de Russen zich geen doorbraak veroorloven, want Bakhmut weer verliezen zou een enorme blamage zijn. Ik heb op deepstatemap de view met fortificaties genomen (dat zijn de zwarte stippen). Je ziet dat die aan de westelijke kant het dichtst bij het front komen. Dat is omdat Tokmak vrij dicht bij het front ligt en dat is een cruciaal logistiek knooppunt. Vandaar ook dat de terreinwinst aan de westelijke kant het minst is.

    Het gevolg is dat de Russen hun reserve over 4 fronten moeten verdelen: drie in Zaporizha, en Bakhmut. Dat betekent ook een hoop heen en weer rijden en tijdens die verplaatsingen zijn ze kwetsbaar voor himars en storm shadow. Intussen saboteren de Oekraïners ook nog hun logistiek. Ze moeten eigenlijk overal tegelijk zijn en dat vergroot de kans dat ergens de druk te groot wordt en het front breekt. Ik vermoed dat dat ook gaat gebeuren. Wanneer, dat is de grote vraag.
  12. forum rang 10 luchtschip 20 juni 2023 14:34
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 20 juni 2023 14:03:

    [...]
    Ja hoor, ik gebruik veel het woordje "ik" . Omdat ik weet waar in het over heb, en omdat ik meer van die oorlog begrijp dan jij.

    Voor echt begrip is meer nodig dan luchtschips voorliefde voor kreperende soldaten in hun voertuigen of in loopgraven. Als het om informatie over de oorlog gaat heb ik meer aan posters als succes of DZR. Of aan het Britse MoD.
    Om echt begrip te krijgen is dit beeld voldoende :

    In Kyiv :

    Elk Oekraïens vlaggetje staat voor iemand die door Rusland in Oekraïne is gedood. Mannen, vrouwen en kinderen.

    video van deze jonge Oekrainse vrouw :

    Gisteren zou hun 12e huwelijksverjaardag zijn

    Vrijheid is niet gratis.

    video 1:00 minuut geluid aan

    twitter.com/GlasnostGone/status/16711...

    Bij wat er op dit forum beschreven wordt past slechts 1 reactie :

    foto
    twitter.com/SJ36365951/status/1671130...
  13. forum rang 6 pakman 20 juni 2023 14:37
    quote:

    Frilo schreef op 20 juni 2023 14:13:

    [...]
    Von der Leyen , de vrouw die alles behalve democratisch is gekozen en op slinkse wijze aan haar job kwam ondanks dat ze in Duitsland een twijfelachtige reputatie had.
    En aan haar zijde de " rots" in de branding Charles Michel , die op bezoek bij Erdogan naast hem op de sofa ging zitten en accepteerde dat Von Der Leyen apart moest plaats nemen .
    Chapeau voor dit koningskoppel .
    ga jij dan naar Putin.... hou ik het bij Von der Leyen
  14. forum rang 7 Succes 20 juni 2023 14:52
    Amazon, Hilton en andere bedrijven beloofden meer dan 13.000 Oekraïense vluchtelingen in Europa in dienst te nemen

    Meer dan 40 toonaangevende bedrijven wereldwijd hebben toegezegd om werkplekken en opleidingen te bieden aan de vluchtelingen uit Oekraïne en andere landen op het grondgebied van Europa.

    De merken die de komende drie jaar in heel Europa 13.680 Oekraïners en andere vluchtelingen in dienst willen nemen, zijn:

    - Amazon (om minstens 5.000 vluchtelingen in dienst te nemen);
    - Hilton (1.500);
    - Marriot International (1.500);
    - ISS (1.000);
    - Teleperformance (500).

    Bovendien hebben wervingsbureaus ook toezeggingen gedaan met betrekking tot de tewerkstelling van vluchtelingen, met name door hen op te nemen in hun contingenten en ze te sturen om voor hun klanten in heel Europa te werken. Het bureau staat klaar om 152.000 mensen te helpen, het bedrijf Adecco zal minstens 50.000 vluchtelingen in dienst hebben, Randstad – 40.000, EWL Group – 35.000, ManpowerGroup – 30.000.

    Sommige grote bedrijven kondigden aan dat ze verplicht zijn om trainingen te geven om vluchtelingen te helpen bij het ontwikkelen van veeleisende technische vaardigheden zoals IT, programmeren en cyberveiligheid. Het bedrijf Accenture beloofde ongeveer 16.000 vluchtelingen op te leiden en te ondersteunen, Indeed – 15.000 vluchtelingen, Cisco – 10.000 vluchtelingen, Microsoft en Generali – elk 5.000 vluchtelingen.

    "Nu het einde van de Russische invasie van Oekraïne nog niet in zicht is - en nu de Europese Unie miljoenen Oekraïners verwelkomt - is het absoluut noodzakelijk dat vluchtelingen op langere termijn inclusie en hoop wordt geboden door integratie op de arbeidsmarkt", aldus Margaritis Schinas, vicevoorzitter van de Europese Commissie

    www.pravda.com.ua/eng/news/2023/06/20...
  15. Jan met de pet 20 juni 2023 15:00
    [quote alias=theo1 id=14868730 date=202306201434]
    Even over het offensief.

    De terreinwinst is tot nu toe niet ontzettend spectaculair. Toch is het al meer dan de Russen gedurende de hele winter voor elkaar hebben gekregen. Ik denk ook niet dat op dit moment terreinwinst het primaire doel is. Op dit moment is denk ik het primaire doel om zoveel mogelijk Russische troepen uit te schakelen. Gisteren bij het Lobkove front (meest westelijke aanvalsrichting) zijn een paar compagnieën ingesloten en geëlimineerd. Dat is een paar honderd man. Dat is significant.

    Zie bijgevoegd kaartje. Oekraïne valt op drie plaatsen aan. Daarmee bedreigen ze Melitopol, Berdjansk, Mariopol en Enerhodar. Enerhodar is belangrijk, omdat als Oekraïne dat inneemt, de Russen de kerncentrale niet meer in gijzeling hebben. Het cruciale punt is dat de Russen zich in geen enkele richting een doorbraak kunnen veroorloven. Oekraïne hoeft maar op één plaats door te breken, de Russen moeten alle drie verdedigen. Intussen houdt Oekraïne ook nog steeds druk op Bakhmut en komen ze daar ook nog steeds vooruit. Ook daar kunnen de Russen zich geen doorbraak veroorloven, want Bakhmut weer verliezen zou een enorme blamage zijn. Ik heb op deepstatemap de view met fortificaties genomen (dat zijn de zwarte stippen). Je ziet dat die aan de westelijke kant het dichtst bij het front komen. Dat is omdat Tokmak vrij dicht bij het front ligt en dat is een cruciaal logistiek knooppunt. Vandaar ook dat de terreinwinst aan de westelijke kant het minst is.

    Het gevolg is dat de Russen hun reserve over 4 fronten moeten verdelen: drie in Zaporizha, en Bakhmut. Dat betekent ook een hoop heen en weer rijden en tijdens die verplaatsingen zijn ze kwetsbaar voor himars en storm shadow. Intussen saboteren de Oekraïners ook nog hun logistiek. Ze moeten eigenlijk overal tegelijk zijn en dat vergroot de kans dat ergens de druk te groot wordt en het front breekt. Ik vermoed dat dat ook gaat gebeuren. Wanneer, dat is de grote vraag.
    [/quote

    De Russen zijn onverwachts een tegen offensief begonnen in het oosten, dit houd de gemoederen bezig omdat niemand nog had verwacht dat ze nog in staat zouden zijn een offensief te kunnen starten. De steden Lymann en Kupiansk blijven voor de Russen een doelwit om te veroveren en hebben enorme aantallen troepen verzameld om dit te bewerkstelligen. Kortom beide partijen voeren de druk op om troepen te verplaatsen en elkaars plannen te dwarsbomen.
  16. forum rang 5 theo1 20 juni 2023 15:08
    quote:

    Jan met de pet schreef op 20 juni 2023 15:00:

    [
    De Russen zijn onverwachts een tegen offensief begonnen in het oosten, dit houd de gemoederen bezig omdat niemand nog had verwacht dat ze nog in staat zouden zijn een offensief te kunnen starten. De steden Lymann en Kupiansk blijven voor de Russen een doelwit om te veroveren en hebben enorme aantallen troepen verzameld om dit te bewerkstelligen. Kortom beide partijen voeren de druk op om troepen te verplaatsen en elkaars plannen te dwarsbomen.
    We zullen zien waar dat toe gaat leiden. Je moet niet al te veel afgaan op wat de Russen zeggen. Die willen nog wel eens overdrijven.
63.620 Posts
Pagina: «« 1 ... 2365 2366 2367 2368 2369 ... 3181 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.403
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.907
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.394
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.068
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.761
ageas 5.843 109.778
Agfa-Gevaert 13 1.860
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.337
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.771
Alfen 12 16.415
Allfunds Group 3 1.210
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 336
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.765
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.820 240.306
AMG 965 125.755
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.521
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.134
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.622
Arcelor Mittal 2.023 318.616
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.107
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.280
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.692
ASML 1.762 76.984
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.653
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.680

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 01 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april (def)
    2. China inkoopmanagersindex industrie (Caixin) april
    3. NL omzet detailhandel maart
    4. Wolters Kluwer Q1-cijfers
    5. Beurzen Euronext gesloten vanwege Dag van de Arbeid
    6. Chinese beurzen gesloten
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. GlaxoSmithKline Q1-cijfers
    9. VS hypotheekaanvragen - wekelijks
    10. Kraft Heinz Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht