Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Exmar BE0003808251

Laatste koers (eur)

7,600
  • Verschill

    0,000 0,00%
  • Volume

    1.202 Gem. (3M) 13,4K
  • Bied

    7,540  
  • Laat

    7,600  
+ Toevoegen aan watchlist

Forum Exmar geopend

2.542 Posts
Pagina: «« 1 ... 96 97 98 99 100 ... 128 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 keffertje 24 juni 2023 08:35
    quote:

    MOEdig Voorwaarts schreef op 23 juni 2023 15:12:

    @wijzerplaat

    Goed om dat nogmaals onder de aandacht te brengen. Ik zie dat de meter al bijna op 46% staat (voor wat het waard is).

    Zelf heb ik mijn stukken daar overigens een tijdje geleden al "aangemeld".
    Het bod is te genant voor woorden, met een kaspositie van 500 miljoen (per aandeel 10 euro!) en een positieve operationele kasstroom, maar ik ben ook wel realistisch want als je ziet dat 'de juiste prijs' na 2 maanden bikkelen en met hun netwerk niet meer dan 2% van de aandelen VRIJBLIJVEND en KOSTELOOS krijgt aangemeld, dan houd ik mijn hart al weer vast, want uiteindelijk blijken de meeste aandeelhouders zich in de categorie labbekakken te bevinden.

    De jusite prijs heeft overigens een strategische blunder begaan door informatie vrij te geven over tegen welke prijs de meeste aanmelders hun aandelen willen wegdoen (grote meerderheid zegt 2 euro) en de aandeelhouder maakt het nog bonter door over een eurootje meer te speculeren.

    Ik houd mij vast aan de analyse van Bart Goemaere van Beurstips, die op een waarde (is iets anders dan de te betalen prijs!) van 20 euro+ uitkomt en als je daar nu eens een afslag van 25% op toepast, dan beloon je de aandeelhouders voor hun trouw en doe je als bieder nog een goede zaak.
  2. BeursBeer 25 juni 2023 22:40
    Bij deze graag ook even mijn bijdrage.

    De prospectus van Saverex en de jaarverslagen van Exmar, plus de interviews de laatste jaren met Nicolas Saverys bevatten een schat aan informatie.

    Ik heb een site aangemaakt waar ik in detail uitleg waarom ik denk dat het aandeel minstens 20,8 euro/aandeel waard is. Grofweg zijn er eigenlijk 8 grote afwijkingen die ik vandaag zie als de reden waarom het bod van 11,1 euro/aandeel het aandeel Exmar sterk onderwaardeert.
    1. De Excalibur
    2. De Eemshaven
    3. de vier MGC's in aanbouw
    4. De Flanders Innovation en Flanders Pioneer
    5. De korting op de Pressurized schepen en de MGCs
    6. de Tango Bonus/Malus
    7. De cash van 2023
    8. De overige korting die de bieder zichzelf toekent

    Deze dingen vind ik zelf niet uit, eigenlijk staan ze allemaal mooi vermeld (verstopt?) in de prospectus van Saverex. Of om het met de woorden van Saverys zelf te zeggen (Prospectus pg 67): "de gebruikswaarde van de Excalibur en de Eemshaven liggen substantieel hoger dan de weerhouden realiseerbare waarde". Saverys zegt verdorie zelf dat zijn waarderingsoefening het geheel onderschat! Het staat er gewoon geschreven!

    Wat ik heb gedaan is door alles doorploeteren en op basis daarvan mijn waardering gemaakt. Zie hiervoor de volgende site:

    [Modbreak IEX: Gelieve hier geen reclame te maken, bericht is bij dezen aangrepast.]

    De reden waarom ik dit doe en deel? Omdat ik dit bod onaanvaardbaar vind en net als velen van jullie een hoger bod meer dan gerechtvaardigd vind.

    Ik heb geen behoefte om zelf een activist te worden, ik vind dat andere mensen dat al heel goed doen (waaronder Bart Goemaere). Ik ben met niemand gelieerd, maar apprecieer hun harde en goede werk dat ze doen. Maar ik wil gewoon wat extra informatie verspreiden, zodat iedereen een geïnformeerde beslissing kan nemen. Met hoe meer mensen we zijn, hoe beter.
  3. BeursBeer 25 juni 2023 22:45
    en laat gerust een comment achter met vragen of suggesties, ik wil deze analyse continu verder finetunen. Ik heb geen enkele commerciële bedoeling, gewoon zoveel mogelijk informatie verspreiden, zodat iedereen met alle informatie de juiste beslissing kan nemen. Het zou wel fijn zijn te lezen dat iemand aan deze uren (dagen/weken?) werk iets heeft gehad... :-)

    Veel leesplezier!
  4. BeursBeer 26 juni 2023 08:59
    Ah, mijn link is verwijderd wegens "reclame". Spijtig, ik er zit niks commercieels achter, dus ik snap niet dat het verwijderd werd, maar OK, ik ga niet in discussie gaan.

    [Modbreak IEX: Gelieve op de inhoud van uw berichten te letten, bericht is bij dezen aangepast. Waarschuwing.]

    Anyway, even de resultaten hieronder, dan hebben jullie dat toch al mee.

    Ik denk dat het aandeel exmar gemakkelijk 20,8 euro per aandeel waard is. De grootste acht discrepancies zijn voor mij:
    1. De Excalibur => + 1.4 euro/aandeel
    2. De Eemshaven => + 1.8 euro/aandeel
    3. de vier MGC's in aanbouw => + 0.5 euro/aandeel
    4. De Flanders Innovation en Flanders Pioneer => + 0.8 euro/aandeel
    5. De korting op de Pressurized schepen en de MGCs => + 1.6 euro/aandeel
    6. de Tango Bonus/Malus => + 1.6 euro/aandeel
    7. De cash van 2023 => + 1.5 euro/aandeel
    8. De overige korting die de bieder zichzelf toekent => + 0.5 euro/aandeel

    Zo kom ik op 20,8 euro per aandeel uit, en eigenlijk zonder echt extreem door te rekenen.

    Zo dan hebben jullie al de resultaten mee, mijn redeneringen kunnen jullie niet lezen, spijtig genoeg, maar dan moeten jullie maar gewoon erop vertrouwen dan ze correct zijn. Haha. :-)
  5. [verwijderd] 26 juni 2023 12:18
    Hoi, ben hier alles al enkel maanden aan het volgen.
    Nu , heb juist contact gehad met saxoinvestor om mijn status (corporate action) te veranderen.
    Deze staat nu op keuze nog niet gemaakt . Maar ik krijg van hen de melding dat ik dit niet kan veranderen en mijn deel automatisch aan het bod toegekend zal worden .
    Heeft iemand dit ook ?
    GR,
    DD


    zo mijn deel automatisch
  6. forum rang 4 boothram 26 juni 2023 13:42
    Dat kleine aantal aandelen die is aangemeld voor de 'juiste prijs', is wel redelijk normaal, want je daarvoor aanmelden houdt ook een klein risico van illiquiditeit in. Gewoon bijhouden, od als je je voor het bod hebt aandeled, koopd dani nieuwe, na 1 maand krijg je toch al de liquiditeiten van de geboden aandelen, en vrij snel ook een dividend want Saverex geeft dat nodig...
    Ik vermoed dat velen het risico zullen nemen - of niet echt van bestan bod afweten - en een hoger bod zullen afdingen.
    En zo niet? dan blijf je met die aandelen, die nog altijd 20 euro waard zijn. Als 30% wordt aangeboden heeft saveerx ook 30% nodig als dividenden: ttz 180 miljoen uit 420 miljoen aandelen, zowat 4 euro per exmar.
    Dat wordt dan ook aan niet intekenaars uitbetaald. dat aandeel is dan geen 20 euro meer waard, maar 16 (+ 1 euro kwartaalwinst) en de kostprrijs van een aandeel komt dan op 7 euro.
    dus ipv een korting van 45% op 20 euro is er darna een korting van 10 euro op 17, de nieuwe waarde van exmar.
    Hoe meer intekenaars, hoe groter die korting wordt.
    Indien 90% zou aangeboden worden, dan moet exmar nog wat meer betalen.. 6 euro, en dan blijft 5 euro kost voor een aandeel dan 15 euro waard.
    Dan zal hij uiteindelijk tooch meer moeten betalen om het van de beurs te halen... of hij kan het niet zonder die 90% en dan heb je een schitterend rendementsaandeel over. Heb je ze per ongeliuk al aangeboden?... koop ze vlug terug, maar een maand wachten en je krijgt haast zeker later 20 % meer... ook op die eerste inbreng: dat eerste bod zal falen, en saverex gaat het financieren met de cash. Als je niet intekend, of bijkoopt, beinvloed je uiteindelijk de prijs die saverex zal moeten betalen!
    Okzelf kom ook net als andere 'berekenaars' aan waarden boven 20 euro, niet op de basis van zoethouders wacc-amole maar op berekende kasstroom van 1 euro per kwartaal, op basis van de courante gegevens voor shipping, en de voorziene winsten uit diensten en infrastructuur. Als 50% van de aandelen wordt aangeboden... dan kost dat exmar 5.5 euro per aandeel...: worden 4,5 euro minder waard (1 euro kwartaalopbrengst) maar de investering in exmar halveert en gezien op die 4,5 euro uit tango toch nog geen winst werd geboekt zal die ook niet dalen.
    Ik daag de FSMA i-uit: wie spreekt hier de waarheid en wie licht de mensen op, jullie of ik?.
  7. WilliamW 26 juni 2023 13:43
    quote:

    [verwijderd schreef:

    id=14877053 date=202306261218]
    Hoi, ben hier alles al enkel maanden aan het volgen.
    Nu , heb juist contact gehad met saxoinvestor om mijn status (corporate action) te veranderen.
    Deze staat nu op keuze nog niet gemaakt . Maar ik krijg van hen de melding dat ik dit niet kan veranderen en mijn deel automatisch aan het bod toegekend zal worden .
    Heeft iemand dit ook ?GR,DD
    zo mijn deel automatisch
    Bij SAXO betekend niks doen standaard en dat betekend geen actie ondernemen de andere mogelijkheid is kiezen voor Contanten.
    Indien je reeds een keuze gemaakt had kan je dit nog aanpassen via een formulier.
  8. Tim VN 28 juni 2023 17:16
    Bij Test-Aankoop Invest is er een advies om in te gaan op het bod.
    Ze halen daar vooral aan dat er weinig hoop is op een hoger bod en dat het vanuit een minderheid niet interessant is in de toekomst.
    Het magazine heeft wel vaak een correct beeld op de markt, waardoor ik nu begin te twijfelen.
  9. forum rang 4 boothram 29 juni 2023 10:05
    als je ervan uitgaat dat het 'maar' 20 euro waard is dan heb je nu in de markt wel ernstige alternatieven.
    Het is ook wel een beetje gunnen...30% koting kom je aan 14 euro...
    In feite is het bod in zekere mate oneerlijk, maar dat is ook de normale beurskoers. De Belgische markt is niet geschikt om kapitaal op te halen voor zoiets...En zeker met de erg seizoensgebonden en cyclische markten is er ook wel een probleem.
    Nu, er mogen zich geen te grote problemen voordoen... bij de huidige koersevolutie op de belgische bel20 markt is alles ook al 10% goedkoper geworden dan bij het begin van het bod.
    Ik ben daarom bereid aan te nemen datzelf niklaas spelen en hem de volledige controle terug gunnen, maar dat hij er toch vrijwillig 63% van die reele waarde voor biedt...70% van de reële waarde en een negatieve 'controlepremie' van 10% op 14.. ...misschien in een 2de fase.
    Toegeven, als je er dan 12,6 euro betaald haal je 300 miljoen uit de onderneming, maar dat zijn de liquiditeiten, en dan blijft er nog 300 miljoen voor wat rest. ik breng begrip op voor die 10% controlepremie... omdat je er wel een beetje aan vastzit, maar vooral omdat de ganse markt nu sterk ondergewaardeerd is...en zelfs die -15% op bel20 niet zo ver af is... (bv bel20:n kbc terug aan septemberkoers en de problemen van ab-inbevmeer verrekenen... en we zijn er). Maar het is zeker nog een begrijpbare keuze gewoon die 6 euro uitbetaling van exmar voor lief te nemen, en het illiquide aandeel te behouden, in de hoop van jaarlijks een dividend van 100%.
    De mogelijkheid dat 95% niet wordt gehaald? (en bod nie doorgaat) : wel, ik denk dat exmar nu zoveel publiciteit gekregen heeft, en dat de volgende kwartaalcijfers zo zullen meevallen dat die koers niet moet zakken. Maar ok, 12,4euro ex-dividend lijkt me nu evenwichtige oneerlijkheid...gewoon nu al garanderen Saverechts, en dan doe ik effen mee...En doe je een gouden zaak en wij kunnen nog alternatieven vinden..
  10. forum rang 4 boothram 29 juni 2023 11:29
    Tja, hoop geen probleem met tango.
    In ieder geval niets gemeld, tenzij dan russisch gas uit den boze...Denk niet dat dit speelt, al zijn er wel deels russiche belangen in sommige zones. Dan denk ik toch alleen een probleem voor ENI.
  11. forum rang 7 MOEdig Voorwaarts 29 juni 2023 11:55
    quote:

    Ron Kerstens schreef op 29 juni 2023 11:08:

    Foutje bedankt ? Curieus deze beweging maar snel verdiend zo.
    Asjemenou!

    Die heb ik helaas even gemist :(

    Ik vind het trouwens opvallend dat die "advertorial" van Saverys maar pontificaal op de website van De Tijd blijft staan, terwijl dat interview volgens mij al weken geleden is gepubliceerd...

    Ik ben overigens niet met deadlines bezig, aangezien ik het bod te karig vind en de zaken dus gewoon afwacht.
  12. forum rang 6 keffertje 29 juni 2023 15:41
    Was te laat om op 9,90 te kopen. Nu mijn geluk maar eens beproeven op 10,70. De eerste 5000 zijn binnen...
2.542 Posts
Pagina: «« 1 ... 96 97 98 99 100 ... 128 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in
Premium

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van BeursDuivel en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 55% korting!

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
    2. NL inflatie april
    3. Reserve Bank of Australia rentebesluit
    4. Infineon Q1-cijfers
    5. UBS Q1-cijfers
    6. Zalando Q1-cijfers
    7. Solvay Q1-cijfers
    8. Heijmans Q1-cijfers
    9. Kendrion Q1-cijfers
    10. BP Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht