Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Proximus BE0003810273

Laatste koers (eur)

7,030
  • Verschill

    +0,230 +3,38%
  • Volume

    568.670 Gem. (3M) 425,5K
  • Bied

    -  
  • Laat

    -  
+ Toevoegen aan watchlist

Forum Proximus geopend

989 Posts
Pagina: «« 1 ... 33 34 35 36 37 ... 50 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Leefloon 4 juli 2023 14:34
    quote:

    Rider schreef op 4 juli 2023 14:06:

    Het klopt wel dat er veel negatiefs in de koers is verwerkt.
    Laten we het maar op een bombastische Amerikaanse uiting houden...

    Want als we flauw zouden willen doen, dan zouden we fijntjes kunnen opmerken dat de consensus volgens Citi op een Armageddon-schaal "te somber" zou zijn. Maar dat Citi dan een consensus zelf verlaagt, met hun verlaagde koersdoel. Zo'n consensus lag iets boven hun koersdoel. Ook blikte Proximus zelf verder vooruit dan alleen maar het genoemde 2024.

    Ondanks dat je beter kunt scoren als je als analist vertelt wat het volk graag gratis wil horen, blijf ik bij mijn eerdere beoordeling. Grote woorden, kleine verschillen.
  2. forum rang 4 Rider 12 juli 2023 10:12
    Koers blijft hangen rond de 7 euro. Benieuwd naar hun resultaten binnenkort.
  3. Behavia1 14 juli 2023 13:50
    nu zien we toch een mooi herstel, we zitten midden in een poging om door de Ma50 lijn te gaan op de jaargrafiek. Kan wel eens het eerste teken van een koersherstel.
  4. forum rang 4 Rider 14 juli 2023 13:57
    quote:

    Behavia1 schreef op 14 juli 2023 13:50:

    nu zien we toch een mooi herstel, we zitten midden in een poging om door de Ma50 lijn te gaan op de jaargrafiek. Kan wel eens het eerste teken van een koersherstel.
    Ja ziet er niet slecht uit. Maar zelfs al blijft de koers rond de 7 euro kan je nog mooi verdienen aan het dividend de komende jaren.
  5. forum rang 7 MOEdig Voorwaarts 17 juli 2023 07:53
    www.proximus.com/nl/news/2023/2023071...

    Hoewel Proximus als klein duimpje onder vuur ligt in zijn kleine thuismarkt, doet het aan de andere kant van de wereld een overname voor een pittige prijs. Vast een leuke strategische fit met Telesign, maar ik word niet meteen heel enthousiast van dit soort vergezochte en mijns inziens misplaatste (wereldspeler)ambities...
  6. FarEnd 17 juli 2023 08:35
    Artikel hierover in de tijd:

    Met de deal van 643 miljoen zegt CEO Guillaume Boutin de internationale voetafdruk van de Belgische operator te vergroten.

    De Belgische marktleider in telecomdiensten Proximus neemt de meerderheid in Route Mobile, leert een persbericht. Route Mobile is een Indiase specialist in digitale communicatie en veiligheid zoals geautomatiseerde meldingen via whatsapp of sms van bestellingen en promoties.

    Proximus telt 59,2 miljard roepie (643 miljoen euro) neer voor een meerderheidsbelang van 57,6 procent. Het belang kan nog oplopen tot 75 procent, aangezien de operator luidens de lokale wetgeving een verplicht overnamebod moet uitbrengen op een deel van de op de beurs van Mumbai genoteerde aandelen.

    Met Route Mobile en Telesign beschikt Proximus nu over twee sterke en complementaire wereldwijde troeven
    Enkele stichtende aandeelhouders van Route Mobile beloven na de deal 300 miljoen in dochter Proximus Opal - waar Route Mobile in ondergebracht wordt - te herinvesteren. Daardoor zou de netto kostprijs van de instap tot 343 miljoen zakken. Volgens Proximus waardeert die investering Telesign, de eigen specialist in digitale identificatie, op 1,4 miljard euro.

    'Met Route Mobile en Telesign beschikt Proximus nu over twee sterke en complementaire wereldwijde troeven, zowel geografisch als in productexpertise', stelt CEO Guillaume Boutin.

    Proximus belooft zijn schulden te plafonneren op 3 keer de jaarlijkse bedrijfswinst
    Proximus financiert de deal initieel met een overbruggingskrediet, bij het sluiten van de transactie zal de operator dat krediet aflossen via de uitgifte van een obligatie. Het bedrijf belooft wel de schulden onder 3 keer de bedrijfswinst voor afschrijvingen (ebitda) te houden.

    Proximus kondigde dat plafond begin dit jaar aan, samen met een halvering van het dividend vanaf 2025. Bij de resultaten over het eerste kwartaal gaf het bedrijf aan dat de schuldgraad dit jaar van 2,3 naar 2,6 keer de ebitda zou stijgen.

    Die schuldgraad onder controle houden is belangrijk om de rentelast op de 3 miljard schulden zo laag mogelijk te houden. Proximus geniet bij ratingbureau S&P van een 'investment grade' kredietscore (BBB+). Mocht het bedrijf die verliezen, dan wordt een (her)financiering van de schulden een stuk duurder.
  7. FarEnd 17 juli 2023 08:38
    quote:

    MOEdig Voorwaarts schreef op 17 juli 2023 07:53:

    www.proximus.com/nl/news/2023/2023071...

    Hoewel Proximus als klein duimpje onder vuur ligt in zijn kleine thuismarkt, doet het aan de andere kant van de wereld een overname voor een pittige prijs. Vast een leuke strategische fit met Telesign, maar ik word niet meteen heel enthousiast van dit soort vergezochte en mijns inziens misplaatste (wereldspeler)ambities...
    Op korte termijn zie ik dit ook niet als positief op de koers. Op lange termijn zou dit wel eens een meerwaarde kunnen zijn voor het bedrijf. Op middellange termijn hangt dit voor mij af of ze het niet te duur hebben gekocht...

    Nu ja, laat ons eerlijk zijn, dit is gefinancierd met de dure belgische abonnementen. Ze moeten nu hopen dat die 'cash cow' belgische markt lang genoeg meegaat tot die indische investering (en synergie met Telesign) echt interessant wordt.
  8. forum rang 7 JdeFL 17 juli 2023 09:08
    quote:

    MOEdig Voorwaarts schreef op 17 juli 2023 07:53:

    www.proximus.com/nl/news/2023/2023071...

    Hoewel Proximus als klein duimpje onder vuur ligt in zijn kleine thuismarkt, doet het aan de andere kant van de wereld een overname voor een pittige prijs. Vast een leuke strategische fit met Telesign, maar ik word niet meteen heel enthousiast van dit soort vergezochte en mijns inziens misplaatste (wereldspeler)ambities...
    Laat ons hopen dat het dan beter afloopt dan bij bpost-Radial. Zelfde hoofdaandeelhouder, zelfde bedrag ongeveer, en minstens even megalomaan.
  9. forum rang 7 MOEdig Voorwaarts 17 juli 2023 09:23
    @JdeFL

    Daar moest ik inderdaad ook meteen aan denken, maar wellicht zit er via synergie met Telesign nog enige ratio achter. Mits Telesign uiteindelijk (d.w.z. over maximaal een paar jaar) alsnog verzelfstandigd wordt, anders zal die waarde waarschijnlijk "nooit" zichtbaar worden in het (eeuwigdurend?) tegen een ramsjprijs gewaardeerde geheel.

    Op het hoogtepunt van de SPAC-gekte waren er immers plannen om Telesign voor de absolute hoofdprijs in zo'n vehikel te duwen. Helaas klapte die ballon net te vroeg, maar wie wordt het met deze overname alsnog een (tijdelijk) glanzende parel die voor een topprijs naar buiten geduwd kan worden...

    Hoop is hierbij van mijn kant natuurlijk wel de vader van de gedachte, maar wie weet. Aan andere kant heeft Bpost ook niet geprofiteerd van de corona-opleving om aanvankelijke mega-miskoop Radial alsnog voor een mooie prijs te slijten, dus zo alert/opportunistisch zullen ze bij Proximus vast ook niet zijn...
  10. Investor 17 juli 2023 11:08
    Deze CEO is bezig om een prachtig bedrijf in sneltempo naar de ondergang te leiden. Waar zijn de beloofde desinvesteringen van 400mln? Reusachtige investeringen in glasvezel, in Telesign, in Bics, nu nog een zware overname.. De reactie van de markt liegt er niet om.
  11. forum rang 7 JdeFL 17 juli 2023 12:04
    Beursblik: Proximus zet gewaagde en complexe stap
    Door ABM Financial News op 17 juli 2023 10:28

    (ABM FN) ING verwacht dat de markt niet heel positief zal reageren op de overname van het Indiase Route Mobile door Proximus, ondanks goede onderliggende waarden van deze deal. Dat bleek maandag uit een rapport van ING.

    Analist David Vagman vermoedt dat het bedrijf in een klap drie problemen probeert op te lossen: enerzijds de omvang en de financieringsproblemen van dochterbedrijf Telesign en anderzijds de daling van het EBITDA-resultaat in eigen land.

    Het lijkt een behoorlijk gewaagde en complexe strategische zet voor Proximus, stelt ING, die mogelijk niet alle beleggers in het telecombedrijf zullen waarderen. Telecombeleggers houden ervan als bedrijven zich op de kernactiviteiten en kernlanden focussen, omdat overnames in deze sector een slechte staat van dienst hebben.

    Daarbij komt dat beursgenoteerde sectorgenoten in de CPAAS-branche het moeilijk hebben gehad waardoor ook de verzelfstandiging van Telesign niet doorging. Bovendien steekt Proximus nu honderden miljoenen in een buitenlandse markt, terwijl er zorgen zijn over de balans en het dividend.

    ING noemt het verrassend dat Proximus geen premie betaalt voor het meerderheidsbelang, terwijl er meer dan 90 miljoen euro EBITDA aan synergiën te behalen zijn. De herinvestering van kapitaal van eigenaren van Route Mobile in Telesign is ook positief. Dit impliceert een waarde voor Telesign van 1,4 miljard euro.

    Proximus wil wereldmarktleider worden in digitale communicatie (CPaaS) en digitale identiteit (DI) met een omzet voor de onderdelen Telesign en Route Mobile van 900 miljoen euro. Proximus is door de overname in een klap de nummer drie in CPaaS wereldwijd.

    ING handhaaft het verkoopadvies en koersdoel van 9,10 euro. Het aandeel Proximus noteerde maandag 0,8 procent lager op 7,17 euro.

    Bron: ABM Financial News
  12. forum rang 7 JdeFL 17 juli 2023 12:10
    • Proximus sloot een definitieve overeenkomst om een belang van 58% te verwerven in Route Mobile. Die Indiase beursgenoteerde onderneming is actief is in CPaaS-diensten en heeft een marktwaarde van 1,1 miljard euro. De stichtende aandeelhouders verkopen het belang, maar zullen een deel van opbrengst herinvesteren in Proximus Opal, het moederbedrijf van Telesign en toekomstig aandeelhouder van Route Mobile. Telesign wordt daarbij gewaardeerd op 1,4 miljard euro. Proximus zal 343 miljoen euro cash op tafel leggen, goeddeels gefinancierd door een nieuwe obligatie-uitgifte. De combinatie Telesign & Route Mobile zal 900 miljoen euro omzet draaien en zo’n 90 miljoen euro EBITDA-synergievoordelen per jaar genereren (weliswaar na 3 jaar). Geen impact op “Houden”-advies en 9,1 euro koersdoel. (Bolero)
  13. forum rang 8 Leefloon 17 juli 2023 14:41
    quote:

    JdeFL schreef op 17 juli 2023 12:04:

    Proximus wil wereldmarktleider worden

    Bron: ABM Financial News
    Een detail, maar dat is een incorrecte journalistieke samenvatting. Proximus wil één van de wereld(markt)leiders worden, maar niet per se dé wereldleider:

    Voortbouwend op de gecombineerde sterktes van Route Mobile en Telesign, effent de Groep het pad om een van de wereldleiders te worden in de domeinen van digitale communicatie (CPaaS) en digitale identiteit (DI).
  14. Behavia1 18 juli 2023 10:20
    ** BofA Global Research says European telecoms should show
    more resilience in Q2, helped by prices increase, after
    "upfront" cost and capital expenditures weighed on free cash
    flow (FCF) in the previous quarter
  15. forum rang 8 Leefloon 18 juli 2023 11:19
    quote:

    Behavia1 schreef op 18 juli 2023 10:20:

    BofA Global Research
    De door (analisten en) Proximus verwachte omstandigheden zijn iets té specifiek voor algemene, sectorale verwachtingen op kwartaalbasis. Tijdens het opstellen van hun meerjarige prognostiek was Proximus ongetwijfeld op de hoogte van eventuele eerdere hogere kosten, gevolgd door latere eigen prijsverhogingen.

    Voor Proximus zou kunnen gelden dat de eigen verwachting "niet optimistisch" is, met wat ruimte voor latere meevallers, maar zulk generiek Amerikaanse nieuws is meer iets voor beleggers in internationale telecom ETFs. Door de buitengewone, meerjarige prognose van Proximus zelf. Ook bij Telenet is er zeer tijdelijk een het Amerikaanse nieuws overklassende buitengewone omstandigheid, door de aanvaardingsprocedure van een mogelijk bod.

    Als ik halverwege juli een indicatieve waarde van ongeveer € 6,70 op Proximus plak, dan zit er ook al een beetje optimisme in de iets hogere koers verwerkt.
  16. Behavia1 24 juli 2023 11:40
    Zou me niet verbazen als Proximus postief weet te verrassen aangezien er toch lange tijd problemen waren bij Telenet, er prijswijzigingen geweest zijn,...

    Benieuwd naar vrijdag!
  17. Behavia1 28 juli 2023 07:58
    Proximus start het jaar in lijn met de verwachtingen, behoudt een sterke commerciële dynamiek op zowel de thuismarkten als de internationale markten, en is goed op weg om zijn jaarverwachtingen waar te maken
    De onderliggende omzet van de Proximus Groep steeg in het eerste kwartaal met 5,9% op jaarbasis.
    Groei met dubbele cijfers van de directe marge voor de internationale segmenten Telesign en BICS, respectievelijk met 14,2% en 12,7% in het eerste kwartaal.
    De omzet op de thuismarkten steeg in het eerste kwartaal met 4,8% tot 1.149 miljoen EUR, de residentiële omzet steeg met 5,9% en de omzet uit Business met 6,2%.
    Verdere opschaling van de fiberstrategie: dekkingsgraad van 23% van de bevolking en 288.000 geactiveerde fiberlijnen eind maart 2023.
    De klantenbasis voor internet (+11.000), mobiele postpaid (+10.000) en convergentie (+14.000) groeit verder aan, terwijl het nettoklantenverlies voor tv binnen de perken blijft (-12.000).
    Zoals verwacht daalde de onderliggende ebitda op de thuismarkten onder invloed van kostenstijgingen door de inflatie met 3,4% op jaarbasis; de onderliggende groepsebitda daalde met 3,5% op jaarbasis.
    De capex in het eerste kwartaal bedroeg 312 miljoen EUR, de gecorrigeerde vrije kasstroom -79 miljoen EUR.
    Verwachtingen voor het volledige jaar 2023 bevestigd.

    www.proximus.com/nl/news/2023/2023042...,geactiveerde%20fiberlijnen%20eind%20maart%202023.
  18. Behavia1 28 juli 2023 08:16
    Zou toch een hogere opening mogen opleveren, zeer solide resultaten en de weg naar groei is ingezet!
  19. D'ieteren 28 juli 2023 08:36
    28 juli 2023Persbericht
    Financiële resultaten van de Proximus Groep - Tweede kwartaal 2023

    Proximus blijft in het tweede kwartaal uitstekende commerciële resultaten neerzetten op zijn thuismarkten, sluit een strategische transactie af door de acquisitie van Route Mobile en versnelt daarmee zijn internationale groei
    Onderliggende omzet van de Proximus Groep +4,0% op jaarbasis, onderliggende ebitda -3,7% op jaarbasis.
    De omzet op de thuismarkten steeg in Q2 met 4,2% tot 1.147 miljoen EUR, de omzet van Residential steeg met 4,2% en de omzet van Business met 2,9%.
    Verdere opschaling van de fiberstrategie: dekkingsgraad van 25% van de bevolking en 322.000 geactiveerde fiberlijnen eind juni 2023.
    Uitstekende commerciële prestaties voor alle productlijnen: mobiele postpaid (+48.000), sterke groei van internet (+13.000) en convergente klanten (+16.000) dankzij fiber, nettoverlies van de tv-klantenbasis goed onder controle (-3.000).
    In lijn met de verwachtingen beïnvloedden kostenstijgingen door inflatie de onderliggende ebitda op de thuismarkten met -3,5% op jaarbasis.
    In de internationale segmenten BICS en Telesign steeg de directe marge met respectievelijk 1,0% en 8,2% bij een constante wisselkoers.
    In het eerste semester bedroeg de capex 612 miljoen EUR en kwam de gecorrigeerde vrije kasstroom uit op -99 miljoen EUR, op schema voor de verwachtingen voor het hele jaar.
    De gecorrigeerde vrije kasstroom voor de eerste zes maanden kwam uit op -99 miljoen EUR, beïnvloed door de fasering van betalingen van BTW en inkomstenbelasting. In de tweede jaarhelft van 2023 zal de gecorrigeerde vrije kasstroom opnieuw positief zijn, dankzij de onderliggende bedrijfstrends en de verkoop van het Proximus hoofdkantoor.
    Verwachtingen voor het volledige jaar 2023 bevestigd. De omzet op de thuismarkten zal naar verwachting aan de bovenkant van de opgegeven vork van +1% tot +3% liggen.

    www.proximus.com/nl/news/2023/2023072...
  20. FarEnd 28 juli 2023 09:37
    De markt weet er precies niet goed raad mee met deze resultaten (omlaag, omhoog en weer omlaag).
    Geeft wel opportuniteiten voor daytraders we schommelen om minder dan een uur tussen -0.75% en +0.75%
989 Posts
Pagina: «« 1 ... 33 34 35 36 37 ... 50 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in
Premium

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van BeursDuivel en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 55% korting!

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht