Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

bpost BE0974268972

Laatste koers (eur)

3,695
  • Verschill

    -0,065 -1,73%
  • Volume

    167.734 Gem. (3M) 235,9K
  • Bied

    3,660  
  • Laat

    3,750  
+ Toevoegen aan watchlist

Forum bpost geopend

10.783 Posts
Pagina: «« 1 ... 495 496 497 498 499 ... 540 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. belegger1981 29 juli 2023 16:59
    Klachten
    Testaankoop bundelt vooral de klachten over pakjesdiensten. De consumentenorganisatie berekent per dienst ook een score op basis van het aantal succesvol afgesloten disputen, de gemiddelde antwoordtijd en of er überhaupt een reactie komt.

    Ook in hun rangschikking scoort bpost hoog (77), net onder GLS (82). Het duurt bij deze bezorgdiensten gemiddeld één dag voor iemand antwoord krijgt op een klacht. Testaankoop spreekt over een ‘goede klachtafhandeling’. DPD staat op een mooie derde plaats (70). Het bedrijf doet er wel al gemiddeld drie dagen over om te antwoorden op een klacht. PostNL doet het veel slechter (59) en neemt vijf dagen om te antwoorden aan klant met problemen.

    Absoluut dramatisch scoort ook hier UPS. Ze hebben nochtans een klachtendienst, maar volgens bijvoorbeeld klant Mario F. is die niet toereikend: “Mijn pakket werd niet geleverd. Volgens de tracking-informatie zou het pakket in een UPS-ophaalpunt liggen, maar dat is niet het geval. Daardoor krijg ik geen terugbetaling van mijn pakket door de afzender. Ik heb dan gebeld en gemaild met UPS, maar er volgt geen onderzoek, enkel het afschepen van hun verantwoordelijkheid.

    Deel3

    www.hln.be/tech/bpost-of-toch-beter-u...
  2. forum rang 7 JdeFL 31 juli 2023 10:19
    Zelfs behoorlijke resultaten worden tegenwoordig slecht ontvangen, kijk maar naar proximus. Had nochtans ook geen topkoersen voor de bekendmaking,
    Een status quo, en daarna verder stijging, 't zou mooi zijn.
    'Vol vertrouwen' zit er ook bij mij niet in, helaas.
  3. Robert48pajot 31 juli 2023 13:53
    Ik denk dat resultaten gaan meevallen, de belangrijkste winst komt uit het buitenland en daar zijn ze niet bezig met politieke afrekeningen in België ... heel veel mensen denken blijkbaar nog dat Bpost vooral de gewone post als hoofdactiviteit heeft, terwijl dit mijn inziens best zo snel mogelijk zou afgebouwd worden ... of in aparte stuctuut geplaatst worden
  4. forum rang 7 JdeFL 31 juli 2023 16:08
    Denk dan ook aan een Philips bvb. die recent goede resultaten gaf, maar niets te melden had over hun apneu-problemen. Waar iedereen zich dan wel op focuste. Zoiets zou bpost ook kunnen overkomen. Boete? Tsja, wat kunnen ze daar nu al over kunnen vertellen? Niets. Net zoals Philips. Maar beleggers reageren soms op de vreemdste zaken...
  5. forum rang 7 JdeFL 1 augustus 2023 11:35
    Eigenlijk hetzelfde beeld zoals bij inbev. Daar pub res. Heineken, met collaterale daling bij inbev, hier DHL. Je moet tegenwoordig niet enkel meer kijken naar de data voor resultaten van het bedrijf dat je in portefeuille hebt, maar ook naar die van sectorgenoten. Wilde gisteren wat bpost verkopen (die van het laatste dipje, mooie koers 4,42, maar was te laat), vanochtend helemaal verrast door deze 10ct. daling.
  6. Roadie 1 augustus 2023 17:31
    Nieuwe kansen morgen. Ik ga ervan uit, in aanloop naar de cijfers donderdag, we de 4,40 (en misschien meer) op het scherm zullen zien morgen.
  7. belegger1981 1 augustus 2023 18:02
    quote:

    Roadie schreef op 1 augustus 2023 17:31:

    Nieuwe kansen morgen. Ik ga ervan uit, in aanloop naar de cijfers donderdag, we de 4,40 (en misschien meer) op het scherm zullen zien morgen.
    En liefst vanaf donderdag nog hoger;-)
  8. MaxiJ 2 augustus 2023 15:57
    Heeft er iemand de moeite genomen om de 42min durende Freilich show op Nva Tv te kijken?
    Hij haalt daar op gegeven moment aan dat Bpost 9% neemt op elke parcel, terwijl de concurrentie amper aan 1% komt.
    Dat was voor mij genoeg info om nog aandelen bij te kopen.
  9. Robert48pajot 2 augustus 2023 16:50
    Dag MaxiJ, wat bedoel je ? Waarom is dit een reden om bij te kopen ... 9% lijkt me weinig .. en dienen Freilich wilt dat een bedrijf aan 1% marge gaat werken of zo ?? Merci voor feedback alvast
  10. belegger1981 3 augustus 2023 11:02
    Transportsector wil opsplitsing van bpost, N-VA: “Iedereen moet gelijk zijn voor de wet”
    UPDATEUPTR, de organisatie die de belangen van bedrijven in de transport- en logistieke sector behartigt, pleit voor de opsplitsing van bpost. Het postbedrijf zou moeten vervellen tot een publieke entiteit voor de universele dienstverlening, terwijl de logistieke en pakjesleveringsdiensten als een private speler verder zou moeten gaan. Dat bericht ‘L’Echo’ vandaag.

    IB, IBB 03-08-23, 10:34
    Laatste update: 10:35
    Bron: BELGA
    3 REACTIES

    De sectorfederatie is vooral bezorgd om de plannen van bevoegd minister Petra De Sutter om een wettelijk minimumloon in te voeren voor pakketbezorgers. Dat zou volgens UPTR een duidelijk voordeel opleveren voor bpost. “Bpost betaalt lagere salarissen dan privébedrijven. De groep heeft een concurrentieel voordeel dat nog versterkt zou worden als het principe van een minimumloon in wet zou worden omgezet”, zegt secretaris-generaal van UPTR, Michaël Reul.

    Lees ook
    Bpost of toch beter UPS? Welke koerierdienst scoort het best en van welke blijf je beter weg?
    PREMIUM
    Bpost of toch beter UPS? Welke koerierdienst scoort het best en van welke blijf je beter weg?
    Aangezien bpost ook andere voordelen geniet, zoals een btw-vrijstelling, zou de opsplitsing van de activiteiten en een privatisering van de ‘pakjestak’ een gelijker speelveld kunnen creëren, luidt het.

    N-VA ondersteunt voorstel
    Oppositiepartij N-VA vraagt al langer om bpost te splitsen en de pakjesdivisie in een afzonderlijke vennootschap te zetten. N-VA-Kamerlid Michael Freilich diende daarvoor in juni een resolutie in. “De pakjesmarkt is een concurrentiële sector. Om een gelijk speelveld te creëren en eerlijke concurrentie op de pakjesmarkt te voorzien, moet iedereen gelijk voor de wet zijn", aldus Freilich.
  11. forum rang 7 JdeFL 3 augustus 2023 13:07
    Zo'n opsplitsing zou voor bpost niet gunstig zijn, vermoed ik. Denk dat brievenpost, aangetekende zendingen en pakjes samen toch wat synergie moet opleveren.
  12. Tenko 3 augustus 2023 13:21
    Wat ligt NVA eigenlijk zo te zeiken op Bpost? Er zijn andere katten te geselen denk ik dan.

    En wat wil men bereiken met hun "concurrentie"? Als PostNl of Dpd iets levert bij mij is dat telkens iemand die geen woord nederlands kan en waar niet mee te communiceren valt. Bpost zijn vaak alledaagse mensen waar je een gesprek mee kan aangaan, jobstudenten, ...

    Het is een maatschappelijk nuttig bedrijf dat een goede tewerkstelling biedt aan onze bevolking. De kantoren zijn superhandig, ik laat mijn pakkes er altijd leveren en pik ze op als ik naar de winkels ga. Moeten ze echt alles om zeep helpen?
  13. Robert48pajot 3 augustus 2023 15:31
    Hele discussie gaat m.i. (grotendeels) over subsidie voor krantenerdeling. Hiervoor krijgt Bpost 150 miljoen euro per jaar (met goedkeuring van Europa ). .. wat 5000 - 6000 jobs creëert voornamelijk in Wallonië, ... jawel ... Wat zegt de PS ? (Franstalige socialisten) : anders zijn er zoveel werklozen meer en die moeten dan een werkloosuitkering krijgen .. dus beter aan het werk houden ... wat zegt NVA ... de Walen profiteren van Vlaams belastingsgeld in een poging om niet te veel Vlaamse stemmen te verliezen ...
    Ondertussen keldert de waarde van het andeel terwijl het om een gezond bedrijf gaat met overnamemogelijkheden en gezonde buitenlandse dochterondernemingen ...
    ohh zielig arm België ... verkiezingen in 2024 zullen veel duidelijk maken ...
    Mvg
  14. forum rang 4 Moriarty 3 augustus 2023 15:47
    En niet te vergeten, politici plaatsen daar ook personen die royale lonen opstrijken om niets te doen.
    + De overwinst, die Bpost dan maakt, wordt grotendeels uitgekeerd in dividend, wat de staat dan weer geld opbrengt. Dus denk dat ze bij het hele onderzoek nog veel grote namen gaan zien passeren en ze misschien wel gaan kiezen om dit een stille dood te laten sterven met een tik op de vingers en minimale geldboete.
  15. forum rang 4 Moriarty 3 augustus 2023 15:51
    quote:

    Tenko schreef op 3 augustus 2023 13:21:

    Wat ligt NVA eigenlijk zo te zeiken op Bpost? Er zijn andere katten te geselen denk ik dan.

    En wat wil men bereiken met hun "concurrentie"? Als PostNl of Dpd iets levert bij mij is dat telkens iemand die geen woord nederlands kan en waar niet mee te communiceren valt. Bpost zijn vaak alledaagse mensen waar je een gesprek mee kan aangaan, jobstudenten, ...

    Het is een maatschappelijk nuttig bedrijf dat een goede tewerkstelling biedt aan onze bevolking. De kantoren zijn superhandig, ik laat mijn pakkes er altijd leveren en pik ze op als ik naar de winkels ga. Moeten ze echt alles om zeep helpen?

    Dit is NVA vs PS. Bpost is eigenlijk een verborgen uitkering voor veel werkloze Walen, het ziekteverzuim in Brussel en onder de taalgrens is hallucinant, maar deze hebben een zeer mooi loon, een zeer sterke vakbond en weinig werk.
10.783 Posts
Pagina: «« 1 ... 495 496 497 498 499 ... 540 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 01 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april (def)
    2. China inkoopmanagersindex industrie (Caixin) april
    3. NL omzet detailhandel maart
    4. Wolters Kluwer Q1-cijfers
    5. Beurzen Euronext gesloten vanwege Dag van de Arbeid
    6. Chinese beurzen gesloten
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. GlaxoSmithKline Q1-cijfers
    9. VS hypotheekaanvragen - wekelijks
    10. Kraft Heinz Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht