Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Avantium NL0012047823

Laatste koers (eur)

2,665
  • Verschill

    +0,095 +3,70%
  • Volume

    384.697 Gem. (3M) 557,1K
  • Bied

    2,650  
  • Laat

    2,675  
+ Toevoegen aan watchlist

Avantium 2023

2.486 Posts
Pagina: «« 1 ... 69 70 71 72 73 ... 125 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. CLvS 6 augustus 2023 09:08
    quote:

    Daexter schreef op 4 augustus 2023 23:42:

    [...]

    Tom van Aken on linkedin
    Some of the commercialization progress of #PEF may go unnoticed, so this is a great opportunity to point out how innovation takes place in the real world. TERPHANE and Avantium have been working for years on the development of renewable and circular packaging materials based on #PEF, with the goal to bring high-performance sustainable solutions to the market. The announcement of TERPHANE and Origin Materials on their strategic partnership is the next step in this innovation journey. Origin Materials combines its CMF technology with a FDCA/PEF technology license acquired from Avantium to bring 2G PEF to the market on an industrial scale, and will supply this to TERPHANE to make a next generation of film packaging a commercial reality. This is a wonderful showcase of how several companies in the bio-industrial and materials space are working together to make progress in our transition to renewable, circular performance materials.
    Congratulations to John Bissell Marcos Vieira Bart Langius Victor Adamian Bineke Posthumus and the teams that contributed to the science, development and commercial agreements!
    Hoe deelt Avantium in de partnership met Origin Materials van de samenwerking met TERPHANE?
    AVTX heeft reeds een betaling gekregen van Origin Materials van 5 mln Eur maar zou nog meer krijgen afhankelijk van succes van Origin Materials het verder te vermarketen.
    "Under the terms of the transaction, Avantium received an upfront payment of €5 million in 2022 and, as a result of signing the licensing agreement, will receive an additional payment of €7.5 million, and may receive additional payments depending on the achievement of certain development milestones. Origin expects to incorporate Avantium's process technology into the supply chain for product from future plants."
  2. forum rang 9 nine_inch_nerd 6 augustus 2023 09:50
    Lees onder.
    Van alles wat Origin Mat dadelijk verdient, moet een gedeelte aan AVTX vergoed worden. Een nieuwe klant voor Origin Mat betekent dadelijk meer productverkoop voor Origin Mat en indirect ook weer meer vergoeding voor AVTX.
    De discussie en vraag is alleen, hoeveel/ton?
    Daarvoor moeten we nog even wachten.

    quote:

    nine_inch_nerd schreef op 31 juli 2023 18:51:

    Heel simpel gezegd ontvangt Avantium in stappen het geld van de licentie verkoop tot 100 milj. als Origin Mat er ook in slaagt de fabriek te bouwen en te produceren en als Origin Mat gaat produceren dat krijgt Avantium daarnaast ook nog jaren een % van de opbrengsten/winsten Origin Mat.

    Het bovengenoemde bericht is een positieve stap in deze route.

    Uit het persbericht ooit:

    Financiële bepalingen
    Onder de voorwaarden van de transactie heeft Avantium een vooruitbetaling van €5 miljoen ontvangen in 2022. Als gevolg van de ondertekening van de industriële technologielicentieovereenkomst zal Origin Materials aan Avantium een mijlpaalvergoeding van €7,5 miljoen betalen. Origin is overeengekomen om Avantium opeenvolgende licentievergoedingen te betalen afhankelijk van het bereiken van verschillende ontwikkelingsmijlpalen. Na de commerciële opstart van de betreffende fabriek komt Avantium in aanmerking voor royalty's voor elke ton FDCA die in de fabriek wordt geproduceerd. De mijlpaalbetalingen en het totale royaltytarief zijn in overeenstemming met de standaarden van de industrie en met eerdere richtlijnen van Avantium.

  3. Bilderberg007 8 augustus 2023 10:59
    Morgen/woensdag om 22.00 NL tijd de Q2 cijfers van OriginMaterials. Gewoonlijk al interessant voor Avantium vanwege dat het een zelfde soort bedrijf is, ontwikkelen van nieuwe bio polymeren. OM gaat wel verder en wil zelf grote fabrieken bouwen, Avantium alleen licenceren. Nu vooral interessant vanwege de oplevering van hun eerste fabriek, qua grote en investering iets kleiner dan de FDCA fabriek van Avantium. Eind januari maakten ze bekend dat OM1 technisch klaar was en eind juni dat ze opgestart zijn. Waarschijnlijk dus nog geen omzet uit maar mogelijk wel betere indicatie hoeveel dat gaat worden komende maanden.
    Daarnaast zouden ze in augustus een update geven met betrekking tot de OM2 fabriek. Dat is vooral interessant omdat Avantium hier milestone betalingen voor krijgt. Niet bekend is wat de milestones zijn maar bijvoorbeeld een finale beslissing om te bouwen of een afronding van de financiering zouden geen vreemde milestones zijn. Mogelijk dat daar al iets over gezegd wordt.
  4. forum rang 6 Nuchtere Kijk Op 8 augustus 2023 14:43
    Gisteren volop in het nieuws, minder plastic in wereldzeeen dan gedacht. Maar belangrijker, er stond ook ergens een linkje onder met
    "bacteriën eten en verteren echte plastics" Dat zou de toekomst zijn. En makkelijker te kweken dan bv. suiker.

    Kan alleen dat linkje van gisteren niet meer vinden. Ik plak maar een paar willekeurige andere linkjes van eerdere datum.

    www.nhnieuws.nl/nieuws/313851/plastic...

    www.eoswetenschap.eu/natuur-milieu/pl...

    www.nrc.nl/nieuws/2023/05/11/organism...
  5. forum rang 9 nine_inch_nerd 8 augustus 2023 14:51
    Ondertussen timmert Origin Mat aan weg:

    We announced a strategic partnership to develop 100% bio-based materials using MEG, PTA, and FDCA with Sustainea, a joint venture of Braskem, the largest thermoplastic resin producer in the Americas, and Sojitz, a Japanese global trading company.
    investors.originmaterials.com/news-re...
  6. forum rang 6 Nuchtere Kijk Op 8 augustus 2023 15:14
    quote:

    nine_inch_nerd schreef op 8 augustus 2023 14:51:

    Ondertussen timmert Origin Mat aan weg:

    We announced a strategic partnership to develop 100% bio-based materials using MEG, PTA, and FDCA with Sustainea, a joint venture of Braskem, the largest thermoplastic resin producer in the Americas, and Sojitz, a Japanese global trading company.
    investors.originmaterials.com/news-re...
    Ook Suikerplastics zijn niet composteerbaar of biologisch afbreekbaar. Dat lees ik namelijk ook van wetenschappers?

    Er zijn dus OOK genoeg andere wetenschappelijke rapporten met hele andere uitspraken/testen enz. Er moeten NIET voor niets ook disclaimers bij worden geplaatst. Ook op de door jou geplaatste site las ik. Zie gedeeltelijke kopie:
    investors.originmaterials.com/news-re...

    ("Waarschuwing voor toekomstgerichte verklaringen
    Dit persbericht bevat bepaalde toekomstgerichte verklaringen in de zin van de federale effectenwetgeving. Toekomstgerichte verklaringen gaan over het algemeen vergezeld van woorden als "geloven", "kunnen", "zullen", "schatten", "voortzetten", "anticiperen", "van plan zijn", "verwachten", "zou moeten", "zouden, 'plannen', 'voorspellen', 'potentieel', 'lijken', 'zoeken', 'toekomst', 'vooruitzichten' en soortgelijke uitdrukkingen die toekomstige gebeurtenissen of trends voorspellen of aangeven of die geen verklaringen van historische zaken zijn. Deze toekomstgerichte verklaringen omvatten, maar zijn niet beperkt tot, verklaringen met betrekking tot de bedrijfsstrategie van Origin Materials, de geschatte totale adresseerbare markt, het vermogen om nieuwe eindmarkten te betreden, het vermogen om nieuwe productcategorieën te ontwikkelen, commerciële en operationele plannen, productontwikkelingsplannen, en het vermogen om de verwachte voordelen van het partnerschap, zoals besproken in het persbericht, te realiseren. Deze verklaringen zijn gebaseerd op verschillende veronderstellingen, al dan niet geïdentificeerd in dit persbericht, en op de huidige verwachtingen van het management vanOorsprong materialenen zijn geen voorspellingen van daadwerkelijke prestaties. Deze toekomstgerichte verklaringen worden alleen ter illustratie verstrekt en zijn niet bedoeld als, en mogen niet worden vertrouwd als, een garantie, een verzekering, een voorspelling of een definitieve verklaring van feit of waarschijnlijkheid. Werkelijke gebeurtenissen en omstandigheden zijn moeilijk of niet te voorspellen en zullen afwijken van aannames. Veel feitelijke gebeurtenissen en omstandigheden liggen buiten de macht vanOorsprong materialen. Deze toekomstgerichte verklaringen zijn onderhevig aan een aantal risico's en onzekerheden, waaronder dieOorsprong materialenmogelijk niet in staat zijn producten met succes op de markt te brengen")
  7. forum rang 6 Nuchtere Kijk Op 8 augustus 2023 15:33
    "Ook hoogleraar Richard Thompson, het hoofd van de International Marine Litter Research Unit en medeauteur van de publicatie, was kritisch. 'We hebben laten zien dat de geteste materialen geen enkel betrouwbaar en relevant voordeel bieden wat afval betreft.' Labels als 'biologisch afbreekbaar' en 'composteerbaar' zouden in in hun huidige vorm neerkomen op misleiding van de consument."

    blog.baasbv.eu/wat-is-het-verschil-tu...

    scientias.nl/sommige-bacterien-eten-e...
  8. forum rang 4 Spoorstudent 8 augustus 2023 16:46
    quote:

    Nuchtere Kijk Op schreef op 8 augustus 2023 15:33:

    "Ook hoogleraar Richard Thompson, het hoofd van de International Marine Litter Research Unit en medeauteur van de publicatie, was kritisch. 'We hebben laten zien dat de geteste materialen geen enkel betrouwbaar en relevant voordeel bieden wat afval betreft.' Labels als 'biologisch afbreekbaar' en 'composteerbaar' zouden in in hun huidige vorm neerkomen op misleiding van de consument."

    blog.baasbv.eu/wat-is-het-verschil-tu...

    scientias.nl/sommige-bacterien-eten-e...
    Als dit klopt en 100% effectief is en men bioplastics over een kam gaat scheren als gewone plastics etc. etc.
    Dan is het over een sluiten met Avantium.
    Sluss.
  9. forum rang 6 Nuchtere Kijk Op 8 augustus 2023 17:16
    quote:

    Spoorstudent schreef op 8 augustus 2023 16:46:

    [...]
    Als dit klopt en 100% effectief is en men bioplastics over een kam gaat scheren als gewone plastics etc. etc.
    Dan is het over een sluiten met Avantium.
    Sluss.


    Kort gezegd, dat zijn dan jouw woorden. Echter ik geef maar even aan, dat het geen zekerheid is allemaal. Er zijn er zoveel die van alles roeptoeteren. En er natuurlijk geld aan verdienen (bv. Tom van Aken?) maar ook geld verliezen (bv. ABP? Geld van gepensioneerden) enz.

    Ik volg dit aandeel al tijden, ik weet ook NIETS zeker en vergeleken bij bv. een Biochemie (Spoor)student ;-) ben ik snel een leek geef ik toe. Alleen ik verbaas me meer en meer over bepaalde discussies en bijna wetmatigheden hier op dit forum ;-)

    M.a.w. ik weet ook niets zeker op dit gebied, heb ook geen belang, ik doe ook echt NIET aan daytraden of wat ook :-)
    Maar eenzijdig verdiepen is ook zo wat.

    Het was gisteren echt in het nieuws, laatste linkje van hierboven lijkt erop, maar die van gisteren was recenter en kan ik dus helaas NIET meer vinden? Iemand dat gisteren ook gelezen/gezien?

    Het ging er over, dat er MINDER plastic in de wereldzeeën was en er dus mogelijk plastic KWIJT was?
    Kopie v.d. laatste link hierboven:

    "Daarmee is ons plastic-probleem helaas nog niet opgelost. Maar het kan wel helpen verklaren hoe grote hoeveelheden rondzwervend plastic ‘kwijt’ zijn geraakt."

    Groet NKO
  10. forum rang 6 Nuchtere Kijk Op 8 augustus 2023 17:39
    quote:

    MOEdig Voorwaarts schreef op 8 augustus 2023 17:32:

    [...]

    Deze bedoel je?

    www.bnr.nl/nieuws/duurzaamheid/105202...

    Overigens opvallend dat je de nuance wel kent als je géén positie hebt ;-)
    Hey MOEdig van je ;-)

    Thanks, ga zo ff kijken, maar die link die ik zag dat was geen BNR. Ik denk dat er gewoon vele linkjes bestaan/bestonden? Alleen ik kon deze wat oudere alleen vinden.

    scientias.nl/sommige-bacterien-eten-e...

    Ik heb ze overigens WEL ooit gehad hoor deze aandelen. En ja helaas met redelijk beperkt verlies verkocht. Althans vergeleken met een ander fonds hihi, maar dat is papieren verlies vooralsnog?

    Ik lees op dit forum ook verhalen en bijna wetmatigheden en dan denk ik OEPS. Ik ga er ook NIET te veel tijd in investeren, maar wel goed als meer mensen zich verdiepen, alvorens i.d.d. alles maar voor zoete koek/plastic aan te nemen. Ik ga zeker geen strijd aan met welles/nietes alhier ;-)

    Nogmaals dank en Gr. NKO :-)
  11. forum rang 6 Nuchtere Kijk Op 8 augustus 2023 18:39
    www.sciencedirect.com/science/article...

    "Biogebaseerde en biologisch afbreekbare kunststoffen hebben nog steeds additieven nodig om hun eigenschappen zoals elasticiteit, kleur, elektrostatisch gedrag, sterkte en taaiheid te verbeteren. Deze additieven zijn vaak dezelfde als die toegepast worden bij traditionele kunststoffen, maar nieuwe additieven worden specifiek ontwikkeld om de verwerking en eigenschappen van biopolymeren te verbeteren [37] . Zimmerman et al. [65] ontdekte dat 80% van de bioplastics, inclusief BP's en plantaardige alternatieven, meer dan 1000 verschillende chemicaliën bevatten. Veel van deze chemicaliën, zoals ftalaten , benzotriazolen, cyanoacrylaten, aluminiumtrihydroxiden, staan ??bekend als gevaarlijk vanwege hun persistentie, bioaccumulatie, toxiciteit en hormoonontregelende eigenschappen."

    Ik kan hier de gehele pagina wel volplakken met allerlei onderzoeken naar bv. OOK bioplastics. Het blijft allemaal behoorlijk onzeker of hier de komende jaren geld verdiend gaat worden i.p.v. geld uitgeven de komende jaren. In mijn ogen TE veel voor en nadelen vooralsnog. Maar zeker GOED om te onderzoeken enz.

    ars.els-cdn.com/content/image/1-s2.0-...
    ars.els-cdn.com/content/image/1-s2.0-...

    Gr. NKO
  12. PLAICE47 9 augustus 2023 10:46
    Heeft het doomdenken zijn intrede gedaan in de discussie?
    Is Nuchtere Kijk Op een influencer gesteund door de chemische industrie?
    Avantium is een prachtig fonds en ontwikkelt zeer bijzondere en hoogwaardige produkten veelal in partnership met dito bedrijven. Het milieu is daarbij een belangrijke factor.
    Hulde aan de zakelijke bijdragen en inhoudelijk interessante artikelen van Bilderberg 007. Deze opmerking is overigens niet limitatief. Meerdere artikelen zijn absoluut de moeite van het lezen waard. Aan een ieder dank daarvoor.
  13. forum rang 6 Nuchtere Kijk Op 9 augustus 2023 12:36
    Is Nuchtere Kijk Op een influencer gesteund door de chemische industrie?

    Influencer? Ik ben juist NIET zo'n type: Influencer > "is een persoon die andere mensen kan beïnvloeden"
    Ik roep juist op zelf onderzoek te doen en niet alles te geloven etc. En ZEKER niet wat de "chemische industrie" verkondigd.

    Echter de groene industrie is ook op weg om erg commercieel te worden. Juist daarom is een "Nuchtere Kijk Op" niet echt verkeerd.
    Dit is absoluut geen doemdenken, sterker nog ik volg natuurlijk niet voor niets dit aandeel. Prachtig initiatief en prima denkwijze.

    Maar je zal bv. maar in 2017 ingestapt zijn op 11 euro. Direct of via bv. je pensioenfonds? Een "Nuchtere Kijk Op" wil zeker niet zeggen dat ik tegen deze ontwikkelingen ben, of voorstander voor de chemische industrie? Tegenovergesteld zelfs.

    Jammer dat als je ook hier iets kritisch post, gelijk als een soort tegenstander of andersdenkende wordt gezien. Ergens wel te begrijpen, op een ander forum vinden ze me weer te positief en maar goed ook dat meningen kunnen en mogen verschillen.

    Helaas kijken velen mogelijk TE veel naar alleen de korte termijn of TE veel naar alleen de koersrichting die men zelf wenst. Niets menselijks is ONS vreemd ;-)

    Gr. NKO
  14. forum rang 6 Nuchtere Kijk Op 9 augustus 2023 17:56
    quote:

    Redeemer schreef op 9 augustus 2023 16:54:

    Laat me eens raden, sluiten op DL.... hoe verrassend toch weer. Volume is ook top.
    Is al een tijdje gaande zo. Geen idee WIE die grote verkoper is, maar soms duikt ie op. 3.47? 10.799 stuks
    En later plukje 3,43 5.830 stuks 17.23u. Ach, zegt allemaal niets. Maar bepaalde koersorkestratie meen ik al tijden waar te nemen.

    Ik dacht onlangs nog alleen boven de 3.50 maar ondanks vakantie tijd hier toch nog redelijke omzet.

    Ondanks beschuldiging i.z. influencer of werkend of gesteund "chemische industrie" ? Ik blijf me maar verbazen.
    Ik ga hier maar weer minderen en minder posten volgen enz.

    Latersssssss Gr. NKO
  15. forum rang 8 aextracker 9 augustus 2023 19:24
    Volgende week de AVANTIUM cijfers over H-1.
    Wellicht wat nieuws over een outlook \ update planning kostenbegroting Delfzijl i.c.m. planning opstart ?
    Verder is het "dood geld" met de hoop op een sporadische opleving, nadat er een grote, belanghebbende c.q. partner \ investeerder "het licht meent te gaan zien" in haar verdienmodel i.c.m. AVANTIUM MEG polymeren en\of FDCA fabriekje die het royalty en liventie model moet gaan aanzwengelen.
    I.m.o. wordt het een "verhaal voor lange adem beleggers en groene beleggings lovers die hoopvol willen bijdragen aan verduurzaming".
    Veel rendement verwacht ik niet (meer)....... het duurt allemaal te lang en lijkt simpelweg technologosch te complex om in afzienbare tijd redelijke snel schaalbaar te kunnen worden.
  16. Niks is wat het lijkt 9 augustus 2023 19:44
    quote:

    aextracker schreef op 9 augustus 2023 19:24:

    Volgende week de AVANTIUM cijfers over H-1.
    Wellicht wat nieuws over een outlook \ update planning kostenbegroting Delfzijl i.c.m. planning opstart ?
    Verder is het "dood geld" met de hoop op een sporadische opleving, nadat er een grote, belanghebbende c.q. partner \ investeerder "het licht meent te gaan zien" in haar verdienmodel i.c.m. AVANTIUM MEG polymeren en\of FDCA fabriekje die het royalty en liventie model moet gaan aanzwengelen.
    I.m.o. wordt het een "verhaal voor lange adem beleggers en groene beleggings lovers die hoopvol willen bijdragen aan verduurzaming".
    Veel rendement verwacht ik niet (meer)....... het duurt allemaal te lang en lijkt simpelweg technologosch te complex om in afzienbare tijd redelijke snel schaalbaar te kunnen worden.
    Ik verkoop niet, maar eerlijk gezegd bekruipt mij dit gevoel ook wel een beetje.
2.486 Posts
Pagina: «« 1 ... 69 70 71 72 73 ... 125 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 mei

    1. China inkoopmanagersindex diensten april
    2. PostNL Q1-cijfers
    3. Siemens Healthineers Q1-cijfers
    4. TKH Q1-cijfers
    5. Dui inkoopmanagersindex diensten april (def)
    6. EU inkoopmanagersindex diensten april (def) 52,9
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. EU producentenprijzen maart
    9. Tyson Foods Q1-cijfers
  2. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht