Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

IBA BE0003766806

Laatste koers (eur)

12,860
  • Verschill

    -0,100 -0,77%
  • Volume

    19.328 Gem. (3M) 52,3K
  • Bied

    -  
  • Laat

    -  
+ Toevoegen aan watchlist

Forum IBA geopend

990 Posts
Pagina: «« 1 ... 44 45 46 47 48 ... 50 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Leefloon 29 juni 2023 19:47
    quote:

    JdeFL schreef op 29 juni 2023 19:09:

    op 'see all' geklikt... 't Kan soms zo simpel zijn...
    Dat mijn overzicht er iets anders uitziet, komt volledigheidshalve doordat ik de hoofdingang gebruikte in plaats van de NOTICES-tabel op de IBA-pagina, en dan filterde.

    Ook volledigheidshalve een paar hoofdingangen:

    Effecten: live.euronext.com/resources/notices-c...
    Derivaten: live.euronext.com/resources/notices-c...

    Maar dat "see all" bij die tabel werd al simpel genoemd. De derivaten (opties) doen er nu niet toe; de markt is niet geconfronteerd met een onverwachts laag dividend. Een verwacht dividend (van € 0,21) zat in optiepremies verwerkt. Nog een indirect reden om aan te nemen dat € 0,21 het meest waarschijnlijk is, omdat een anders mogelijke aanpassing bij de opties ontbreekt. Bij de derivaten kun je klikken op elke +, en details downloaden via de downloadknop (geeft bij Aedifica bijvoorbeeld toegang tot 3 documenten).
  2. forum rang 7 JdeFL 26 juli 2023 09:12
    Tijd.be, enkele stukjes daaruit:
    ANALYSE
    Overgebleven westerse bedrijven zitten gevangen in Rusland
    ...
    Met één pennenstreek greep de Russische president Vladimir Poetin op 16 juli de controle over de Russische yoghurt- en bierfilialen van Danone en Carlsberg. Zowel de Franse voedingsreus als de Deense bierbrouwer kondigde onmiddellijk juridische stappen aan.
    ...
    Ook Belgische bedrijven hebben er nog vestigingen, zoals de luierfabrikant Drylock, de glasproducent AGC Glass Europe, de brouwer AB InBev en de voedingsgroep Puratos. Velen willen niet vertrekken omdat ze hun product noodzakelijk vinden voor de lokale markt of hun onderneming niet zomaar willen lossen.

    Lausberg vindt dat naïef. ‘Je doet zaken in een land dat een mix is tussen kapitalisme en feodalisme. Ze hadden moeten weten tot wat Poetin in staat is. In het verleden heeft hij bewezen dat hij met een vingerknip niet-loyaal zijn bestraft. Kijk naar wat hij deed met Yukos Oil, een enorm olie- en gasbedrijf in Moskou. Omdat CEO Mikhail Khodorkovsky niet in de pas liep, nam Poetin het bedrijf over en werd de man in een Siberische gevangenis gegooid wegens beschuldigingen van fraude.’ (Tijd.be)

    Vraag me af of de kwakkelkoers van IBA daarmee te maken heeft. Dacht ook nog aan China, ook een belangrijke afzetmarkt, maar Philips zei in zijn rapportering gisteren dat het daar goed ging. Dus China is het niet. Blijft Rusland nog...
  3. forum rang 8 Leefloon 26 juli 2023 10:39
    quote:

    JdeFL schreef op 26 juli 2023 09:12:

    Vraag me af of de kwakkelkoers van IBA daarmee te maken heeft. Dacht ook nog aan China, ook een belangrijke afzetmarkt, maar Philips zei in zijn rapportering gisteren dat het daar goed ging. Dus China is het niet. Blijft Rusland nog...
    Oef... Denk het niet. Ik verwacht van IBA minimale commerciële en operationele activiteiten in Rusland, maar niet op basis van recent nieuws. Een berekenende Russische regering zal momenteel ook meer aan producten van Philips dan van IBA hebben.

    Met een voor IBA negatieve, selectieve waarneming waren recent de hoogste koers en hoogste slotkoers op 13 juni. Ten opzichte van die hoogste slotkoers gisteren -14,94%. Het dividendje van IBA viel in deze periode, maar dat gaat de meubelen niet redden.

    Vanaf 13 juni tot vandaag doet het koersrendement van Philips het +9,85% beter dan de eigen subsector Medical Equipment, en IBA is inderdaad wel een serieuze underperformer met -12,11%.

    Vanaf KW2 tot nu, zonder bij IBA bewust een piek én dal te kiezen, doet Philips het +27,18% beter dan de ongewogen eigen ICB subsector, en is IBA de beste achterblijver met -0,28%. Correctioe met het dividendje zou dan het meubel wel kunnen redden.

    Het is geen verklaring, maar het lijkt mij typisch IBA, op een termijn van enkele jaren. Altijd goede hoop, vaak de schijn van een trading range[ rond € 16, en als je daar net een beetje aan bent gewend dan volgt er een terugval of kleine opleving.

    In de genoemde periode is Philips op de beurs misschien niet het meest gelukkige vergelijkingsmateriaal. Een grote winnaar, maar niet door Rusland. Bij het volatiele IBA maakt het beginpunt ook veel uit. Vanaf een piek een underperformer, maar sinds KW2 subsectorconform. Sinds KW2 deed de subsector ongewogen -8,65%, en gewogen +8,99%. Ook daar beïnvloedt zwaargewicht Philips de verschillen nogal, en had IBA last van de sectorale tegenwind.,

    Vanaf 13 juni, van selectieve IBA-piek naar IBA-dal, deed de subsector ongewogen -3,53% en gewogen +3,98%.

    Ik denk en hoop (zou betekenen dat er veel van Rusland werd verwacht) dat Russische gezondheidszorg niet de voornaamste verklaring is. Een negatieve ongewogen sector in beide periodes, en cijfers van IBA die niet iedereen positief genoeg overdonderd zullen hebben. Ondanks Ruisland is Philips een grote winnaar binnen de subsector, maar voor beleggers in een individuele notering is het ongewogen cijfer relevanter. Zonder selectieve piek-dal waarneming doet IBA het, ondanks een onvermijdbaar dal, dan sinds KW2 subsectorconform. Per saldo zonder opvallende achterstand.
  4. forum rang 7 JdeFL 2 augustus 2023 18:57
    09:53
    Siemens Healthineers verslikt zich in Varian
    Beleggers zijn niet tevreden met het kwartaalrapport van Siemens Healthineers (SHL100.ETR -5,55%). Het aandeel neemt een duik van 7 procent. Volgens het beurshuis Citi vallen vooral de cijfers van het Amerikaanse Varian tegen, waarvoor Siemens Healthineers in 2020 16 miljard dollar betaalde.

    Het Amerikaanse Varian is een wereldleider in kankertherapieën, bestralingstechnologie in het bijzonder en bijgevolg een sectorgenoot van het Belgische IBA. (Tijd.be)
  5. Valère 9 augustus 2023 14:37

    Iemand een zinnige uitleg waarom IBA steeds verder daalt?
    Ik vraag mij dit al lang af ....ongelofelijk !
  6. pipsi 9 augustus 2023 16:21
    Ik denk dat er veel wantrouwen is omdat het in China rommelt in de economie, zijn die zorgen gegrond of niet dat weet ik ook niet, het zal wachten zijn tot 31 augustus voor de 2de kwartaal resultaten. Ik koop regelmatig wat bij, zowel gisteren aan 14,14 de toenmalige steunlijn en ook vandaag aan 13,62, nieuwe steun is 13,58.
  7. Pariss 9 augustus 2023 19:44
    Sinds de ratingverhoging door KBC van 19 € naar 21 € in juli is het aandeel alleen nog gezakt.
    Voor mij is KBC de kampioen van de mislukte analyses en ratings .
  8. sons123 16 augustus 2023 11:13
    Kan toch niet blijven zakken is nu al zo lang bezig,maar inderdaad denk dat Chineese economie er mee te maken heeft.
  9. forum rang 7 JdeFL 16 augustus 2023 11:37
    Vermoed ook dat de slechte cijfers van Varian niet helpen. Dacht eerst, mooi zo, de concurrentie doet het niet goed, maar hel nu over naar sector niet goed. Toch al een behoorlijke aderlating, komende van zowat 17€.
    Helaas kunnen we niet meekijken naar een beurskoers van Varian. Ze noteren niet meer afzonderlijk.
  10. pipsi 16 augustus 2023 22:09
    Deeltjesversnellertechnologiebedrijf IBA selecteert Dezide om probleemoplossing voor buitendienst naar ongekende hoogten te tillen
    Lars Hamer 14 augustus, 2023

    Vandaag zijn we verheugd om aan te kondigen dat IBA (Ion Beam Applications), de wereldleider in deeltjesversnellertechnologie, Dezide heeft geselecteerd om zijn inspanningen voor het oplossen van problemen met buitendiensten te versterken. Dit volgt op een opmerkelijk succesvolle Proof of Concept (PoC) van een week, die bewijst hoe een revolutie teweeg kan worden gebracht in de manier waarop het bedrijf probleemoplossing aanpakt.

    Stel je een kamer voor vol met experts. Elk van hen brengt unieke kennis met zich mee, maar ze hebben niet altijd de middelen om hun schat aan ervaring te delen. Dat is waar Dezide ingrijpt met geleide probleemoplossingstechnologie die de inherent moeilijke taak van het onmiddellijk overdragen van expertise aan het hele personeelsbestand mogelijk maakt. Stel je voor dat elke technicus problemen oplost met de vaardigheid van een doorgewinterde expert, die zelfs buiten zijn gebruikelijke vaardigheden en werkgebied navigeert. Dat is wat Dezide gaat doen voor IBA.

    Maar geloof ons niet zomaar op ons woord. Na een intensieve testweek tijdens de PoC heeft IBA aan den lijve ondervonden welke baanbrekende mogelijkheden Dezide met zich meebrengt. Niet alleen waren technici in staat om meerdere problemen op te lossen als experts, maar we zagen ook een aanzienlijke vermindering van de tijd voor probleemoplossing. Het geheim? Het hebben van een enkele, geoptimaliseerde bron voor kennis van probleemoplossing zorgt ervoor dat elke technicus dezelfde tools van onschatbare waarde tot zijn beschikking heeft. Een tool die oorzaken, acties, vragen, waarschijnlijkheden en kosten neemt en elke keer het meest efficiënte pad voor probleemoplossing berekent. De PoC-handleidingen voor probleemoplossing lieten zien hoe IBA de kennis van zijn toonaangevende technische experts kon combineren met Dezides AI-aangedreven probleemoplossingstechnologie en het meest efficiënte advies kon geven aan het hele wereldwijde personeelsbestand. Efficiënt advies dat nieuwe technici snel op de hoogte brengt, kennis onmiddellijk overdraagt, de tijd voor probleemoplossing verkort, het aantal gebruikte reserveonderdelen vermindert en ook de ecologische voetafdruk van IBA verkleint.

    Bij hun beslissing om Dezide als leverancier te selecteren, legde IBA veel nadruk op de IoT-mogelijkheden van het platform. Het Data Collection Framework van Dezide stelt IBA in staat om automatisch veel problemen binnen het probleemoplossingsproces aan te pakken die voorheen handmatige evaluatie van complexe apparatuurgegevens vereisten. Het doel is om de toepassing van diagnostische gegevens binnen de probleemoplossingservaring te verfijnen, zodat alle gebruikers de gegevens consistent en nauwkeurig verwerken en interpreteren.

    In een snel evoluerend technologielandschap laat IBA ons de toekomst zien van het oplossen van problemen met buitendienst, en Dezide loopt voorop en stuurt deze transformatie aan.

    Ga met ons mee op deze reis. Als u net zo gefascineerd bent door het potentieel van de Dezide-probleemoplossingservaring als IBA, nodigen wij u uit om ons te volgen op LinkedIn en u aan te melden voor onze nieuwsbrief. U krijgt inzicht in hoe we voortdurend grenzen verleggen in probleemoplossingstechnologie, samenwerken met marktleiders zoals IBA en de toekomst van personeelscapaciteit vormgeven.

    "Werken met Dezide is een ervaring van onschatbare waarde geweest voor IBA. Ze hebben consequent een opmerkelijk niveau van gedachtepartnerschap getoond en expertise op het gebied van probleemoplossing gebracht. Samen zijn we erin geslaagd om een oplossing uit te werken die zinvol is voor IBA. We analyseerden onze doelgroepen, de toolintegratie die nodig zou zijn met onze interne platforms en rijpten onze vereisten",

    Marc Van der Burght, Chief Operation Officer of IBA.
    We zullen ons verder verdiepen in de proof of concept IBA van een week die we in onze komende artikelen hebben voltooid. We zullen onderzoeken hoe het heeft geleid tot een partnerschap om de servicemogelijkheden van IBA te verbeteren, dus blijf op de hoogte.

    www.dezide.com/iba-selects-dezide-to-...
  11. forum rang 8 Leefloon 17 augustus 2023 13:16
    Statistisch gezien zou je nu bijna kunnen gaan gokken op een niet-daaldag, na (tot vandaag) 8x een lagere slotkoers op rij. Zonder dat bijvoorbeeld de BEL Mid ook 8x daalde, waardoor IBA dan een minder opvallende reeks zou hebben neergezet.

    Slotkoersen: 14,54, 14,12, 13,80, 13,50, 13,36, 13,10, 13,00, 12,96, 12,76, ...

    Laat dat gokken toch maar zitten, want een onderbreking van dit patroon hoeft niet per se de moeite waard te zijn. De vorige opwaartse "correctie" was van 14,44 via 14,52 naar 14,54. Centenwerk.
  12. forum rang 8 Leefloon 18 augustus 2023 09:38
    quote:

    Leefloon schreef op 17 augustus 2023 13:16:

    Statistisch gezien zou je nu bijna kunnen gaan gokken op een niet-daaldag, na (tot vandaag) 8x een lagere slotkoers op rij.
    9x. Een recent record bij Euronext is 14, van ALPHA en BCART. Actuele lotgenoten van IBAB, ook met een momenteel hoogste score van 9, zijn AMG en TRMED.
  13. pipsi 20 augustus 2023 11:22
    quote:

    pipsi schreef op 18 augustus 2023 20:04:

    www.linkedin.com/posts/iba_iba-ibapro...
    ACTREC, Tata Memorial Centre TMC is begonnen met de behandeling van patiënten met IBA's Proteus®PLUS Proton Therapy System in Navi Mumbai, India. Dit markeert een belangrijke prestatie in het dienen van de behoeften van kankerpatiënten in de regio. Dit is het eerste protontherapiecentrum in de publieke sector in India en het enige in het land met 3 volledige portalen uitgerust met potloodstraaloplossingen. #IBA #IBAProtonTherapy #protontherapy #india #patient #cancer #cancercare #health #innovation #technology
  14. forum rang 8 Leefloon 21 augustus 2023 07:43
    quote:

    Leefloon schreef op 18 augustus 2023 09:38:

    Een recent record bij Euronext is 14, van ALPHA en BCART. Actuele lotgenoten van IBAB, ook met een momenteel hoogste score van 9, zijn AMG en TRMED.
    Met inmiddels 10x voor het trio lotgenoten, volledigheidshalve de stijgers. Daar is een recent record 17 opeenvolgende stijgingen, van CRSU. De enige met een hoogste actuele score is een beetje voorspelbare en opportunistische Pavlov-stijger, HAUTO, met 8 opeenvolgende stijgingen.

    Italiaanse noteringen maakten geen kans op een actuele hoge score, omdat daar op dinsdag de beurs gesloten was terwijl o.a. Amsterdam en Brussel open waren. Een op dinsdag onveranderde koers, zonder omzet, onderbreekt de reeks van opeenvolgende dalingen óf stijgingen op (o.a. Amsterdamse en Brusselse) beursdagen.

    Op zich geen "positieve" kooptip voor HAUTO, want ook daar neemt de kans op een trendbreuk(je) toe. Door de duur van de trend, én door de cumulatieve koersbeweging. Omgekeerd een beetje alsof iemand aandelen IBA pas gaat verkopen op of rond de laatste dag van een rally richting het zuiden, omdat de daling zonder concreet negatief nieuws zo lang duurt.
  15. pipsi 21 augustus 2023 14:25
    Wallonia in India, MumbaiWallonia in India, Mumbai

    Wallonia Trade and Investment - AWEX

    Gefeliciteerd IBA en Advanced Centre for Treatment, Research and Education in Cancer(ACTREC) voor de behandeling van de 1e patiënt in het Proton Therapy Center op 15 augustus. Ter gelegenheid van Onafhankelijkheidsdag behandelde Tata Memorial Center twee botkankerpatiënten in het ACTREC protontherapiecentrum, Navi Mumbai, dit is de eerste therapie sinds ze de IBA-machines bij ACTREC installeerden. IBA leverde de nieuwste technologische machines met speciale functies aan Tata Memorial Center, die het gebruiksgemak mogelijk maken, aangezien TMC de komende jaren een groot aantal patiënten zou kunnen behandelen. IBA-machines zijn de meest geavanceerde vorm van bestralingsmachines die kunnen worden aangeboden aan specifieke soorten kankerpatiënten. Hoewel veel duurder dan traditionele kankertherapie met de gemiddelde kosten per patiënt rond Rs 25 tot 30 lakh, is het voordeel van protonenbundeltherapie dat het een meer gerichte behandeling van kankertumoren mogelijk maakt en tegelijkertijd opmerkelijk minder bijwerkingen veroorzaakt. TMC geciteerd aan ThePrint: "60 procent van de patiënten die protonbehandeling in het ziekenhuis gebruiken, hoeft geen kosten te betalen en ongeveer 40 procent zal ongeveer een derde van het standaardtarief voor de behandeling moeten betalen, wat neerkomt op bijna Rs 10 lakh. Deze tarieven zijn volgens het prijsbeleid van de behandeling dat door het ziekenhuis wordt gevolgd, afhankelijk van het inkomensniveau van de patiënt. De plaatsen waar de therapie van maximaal klinisch voordeel is geweest, zijn #paediatric kankers, #tumours van het centrale zenuwstelsel, hoofd- en nektumoren (schedelbasis en neusbijholten), bot- en prostaatkanker en wekedelentumoren, eraan toevoegend dat onderzoek momenteel aan de gang is om het nut ervan voor andere kankers aan te tonen ". Voor dit geweldige doel speelt IBA India een belangrijke rol, we feliciteren de heer Rakesh Pathak, directeur van IBA, en zijn team met deze grootste prestatie.

    www.linkedin.com/feed/update/urn:li:a...
  16. pipsi 31 augustus 2023 08:33
    GROUP NET SALES UP 5.9%

    BACKLOG CONVERSION TO SIGNIFICANTLY ACCELERATE IN H2

    CONTINUED INVESTMENT TO PREPARE FOR GROWTH; GUIDANCE REITERATED





    Louvain-la-Neuve, Belgium, 31 August 2023 - IBA (Ion Beam Applications S.A), the world leader in particle accelerator technology, today announces its consolidated results for the first half of 2023.

    Financial summary

    Total H1 Group revenues of EUR 169.4 million, up 5.9% on the same period last year, driven by good Other Accelerators backlog conversion, strong Dosimetry sales, and Service revenue growth, but dampened by slow uptick in Proton Therapy
    Group REBIT of EUR -20.3 million affected in H1 by:
    Proton Therapy revenue recognition, largely linked to phasing of projects and some unrelated, customer-specific installation delays. As a result, strong improvement is expected in H2, with revenue recognition on five projects planned in H2 and three project shipments or installations shifted to H2

    Investment made at Group level in digital development, supply chain and research and development to prepare for growth in the next quarters

    Strong focus on inventory build-up during the period, with an increase of EUR 33 million (up 32.4%), in preparation for backlog execution in H2 and beyond, in particular following the 10-room Proton Therapy deal signed in 2022 in Spain
    Gross margin was 26.6%, down from 39.1% last year, impacted by inflation, low overhead absorption and product mix; last year’s numbers also included the one-off positive impact of indemnities related to Rutherford in the UK
    Equipment order intake was EUR 88 million and Dosimetry order intake rose 20.2% to EUR 36.9 million
    No change in guidance, with growth to 2026 REBIT target weighted to after 2024
    Dosimetry had a strong half year, with REBIT up 200% on last year to EUR 3.2 million, with the business unit increasing its customer base and global reach
    Continued strong performance of Services with PT revenues increasing 10% versus H1 2022 and overall Service revenues increasing 16.8%
    Equipment and Services backlog remains high at EUR 1.3 billion, with equipment and upgrade backlog reaching EUR 707 million; operational measures in place to support backlog conversion
    Total Group net loss of EUR 27.3 million (H1 2022: EUR 1.7 million loss), reflective of revenue recognition weighted to the second half
    Strong balance sheet retained with EUR 103.3 million gross cash and EUR 61.7 million net cash position. EUR 41 million undrawn short-term credit lines still available at period end


    Business summary

    Eight Other Accelerators systems sold in H1 (H1 2022: 21 systems), with particularly strong Services performance
    Two Proteus®ONE1 systems and one Proteus®PLUS system sold in H1 (H1 2022: three Proteus®ONE systems)
    35 PT projects under construction or installation at the end of the period and strong acceleration in backlog conversion expected in H2
    Strategic collaboration signed between PanTera and TerraPower Isotopes to accelerate access to actinium-225 for the pharmaceutical industry
    Launch of AKURACY®, an integrated solution for Cardiac PET Imaging
    FLASH proton therapy research partnership initiated with Particle Therapy Interuniversity Center Leuven (PARTICLE)


    Post-period highlights

    Capital increase of PanTera, a joint-venture with SCK CEN, for a total amount of EUR 20.4 million
    Unused credit facilities of EUR 37 million refinanced in August and increased to EUR 40 million, bringing total credit lines to EUR 44 million
    Three additional Other Accelerators machines sold, bringing the year-to-date total to 11 machines


    Olivier Legrain, Chief Executive Officer of IBA, commented: “The first half of the year has been dedicated to preparing the business for the anticipated acceleration in Proton Therapy backlog conversion. Our focus has been on scaling up our supply chain, hiring personnel globally to install and maintain machines in the upcoming quarters and continuing to invest in R&D to expand our competitive advantage in our four markets. We are seeing excellent growth in Dosimetry and Other Accelerators. Proton Therapy equipment, which is inherently less predictable due to the size of contracts and scale of the projects, has been impacted over the period by scheduled project phasing and some customer delays resulting in revenues to now be recognized in H2. Concurrently we have seen strong Services performance from the Proton Therapy business on its growing installed base."

    “We have excellent visibility over our inventory and how we expect this to develop as we continue to convert the backlog of existing contracts and sign new ones. Based on this, we are expecting a significant ramp up in the business in the second half. We are continuing to invest in future product development via the Sales & Marketing and R&D teams and digitalization initiatives and we remain confident in the guidance laid out at our Full Year 2022 results.”

    www.iba-worldwide.com/iba-reports-hal...
  17. FarEnd 31 augustus 2023 08:38
    Bericht van l'echo (franstalige tegenhanger de tijd - vertaald via deepl)

    IBA dook sterk in de rode cijfers in de eerste helft van het jaar. De Belgische specialist in protontherapie belooft een verbetering in de tweede helft.

    IBA boekte een sterke underperformance in de eerste helft van 2023, met een totaal nettoverlies van €27,3 miljoen, vergeleken met €1,7 miljoen voor de overeenkomstige periode in 2022, wat de Belgische protontherapiespecialist toeschrijft aan het uitstellen van de erkenning van inkomsten naar de tweede helft van het jaar.

    Het bedrijf boekte een recurrent operationeel verlies (rebit) van €20,3 miljoen. De totale halfjaaromzet van de Groep bedroeg €169,4 miljoen, een stijging van 5,9% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, ondersteund door de conversie van het orderboek voor andere versnellers, een sterke omzet in dosimetrie en groei in de inkomsten uit diensten, maar afgezwakt door een zwak herstel in de protontherapie.

    IBA legt uit dat het pas in de tweede helft van het jaar inkomsten zal kunnen boeken als gevolg van de fasering van projecten en enkele vertragingen in de installatie bij bepaalde klanten. Bijgevolg wordt een sterke verbetering verwacht in de tweede jaarhelft, met de erkenning van inkomsten voor vijf projecten gepland voor de tweede jaarhelft en de levering of installatie van drie projecten uitgesteld tot de tweede jaarhelft.

    Groepsbrede investeringen in digitale ontwikkeling, de toeleveringsketen en onderzoek en ontwikkeling ter voorbereiding op groei in de komende kwartalen wogen ook op het recurrente bedrijfsresultaat.

    Nettokaspositie van €61 miljoen
    De eerste helft van het jaar was niettemin solide voor dosimetrie, met een rebit van €3,2 miljoen, een stijging van 200% ten opzichte van vorig jaar, doordat de divisie haar klantenbestand en wereldwijde bereik uitbreidde. Services deed het ook goed, met een totale inkomstenstijging van 16,8%.

    De brutokasmiddelen bedroegen 103,3 miljoen euro, met een nettokaspositie van 61,7 miljoen euro. Ongebruikte kortetermijnkredietlijnen van 41 miljoen euro bleven beschikbaar aan het einde van de periode.

    Operationele maatregelen
    IBA meldde ook dat het orderboek voor apparatuur en diensten hoog bleef op 1,3 miljard euro, met een orderboek voor apparatuur en upgrades van 707 miljoen euro. "Er zijn operationele maatregelen genomen om de omzetting van de orderportefeuille te ondersteunen", luidde de verklaring.

    "We verwachten een aanzienlijke verbetering van de activiteit in de tweede helft van het jaar."
    OLIVIER LEGRAIN CEO VAN IBA
    "De eerste helft van het jaar stond in het teken van het voorbereiden van het bedrijf op de verwachte versnelling van de conversie van de protontherapie backlog," legde CEO Olivier Legrain uit in de verklaring.

    "We hebben ons gericht op het versterken van onze toeleveringsketen, het werven van personeel over de hele wereld om de machines in de komende kwartalen te installeren en te onderhouden, en we zijn blijven investeren om ons concurrentievoordeel in onze vier markten te versterken", vervolgde de IBA-baas, eraan toevoegend dat hij "een aanzienlijke verbetering van de activiteiten in de tweede helft van het jaar" verwacht.
990 Posts
Pagina: «« 1 ... 44 45 46 47 48 ... 50 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in
Premium

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van BeursDuivel en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 55% korting!

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht