Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Rusland

63.773 Posts
Pagina: «« 1 ... 2628 2629 2630 2631 2632 ... 3189 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 GakGak 30 augustus 2023 22:21
    [Modbreak IEX: Gelieve inhoudelijk te reageren, bericht is bij dezen verwijderd.]
  2. putbruy10 31 augustus 2023 08:27
    @succes: terechte vraagstelling in dit artikel, wat als UK erin zou slagen om het bezette gebied te veroveren ? wat doen de russen ?
    Ik veronderstel dat ze vanuit hun eigen land aanvallen blijven lanceren, het is dan wachten op een economische ineenstorting of/en een volksopstand waar we de uitkomst niet van kennen.
    Dit kan nog jaren aanslepen
  3. forum rang 6 benbelegger 31 augustus 2023 09:16
    Met een ‘speciale uitvaartoperatie’ hoopt het Kremlin de sporen van Wagnerbaas Prigozjin uit te wissen

    De Russische autoriteiten doen er alles aan om de ophef rond de dood van Wagnerbaas Jevgeni Prigozjin zo snel mogelijk achter de rug te krijgen. Alles wijst erop dat er geen onafhankelijk onderzoek komt naar het vliegtuigongeluk waarbij hij omkwam.

    Het Kremlin was de afgelopen dagen onder druk komen te staan om Prigozjin een uitvaart met militaire eer te geven, maar uiteindelijk bleef het dinsdag bij een begrafenis in besloten kring op de Porochovskoje-begraafplaats in zijn thuisstad St.-Petersburg.

    Om het publiek zand in de ogen te strooien, hadden de autoriteiten een complete schijnmanoeuvre opgezet die door sommigen spottend de ‘speciale uitvaartoperatie’ werd genoemd, een verwijzing naar de ‘speciale militaire operatie’, zoals Poetin de oorlog tegen Oekraïne noemt. Bij enkele andere begraafplaatsen in St.-Petersburg werden controlepoortjes en dranghekken geplaatst. Op die manier wilde het Kremlin kennelijk voorkomen dat de uitvaart zou uitlopen op een massaal vertoon van onvrede door Prigozjin-aanhangers, van wie velen ervan overtuigd zijn dat hij is vermoord.

    Het Kremlin had eerder al laten weten dat president Poetin Prigozjins begrafenis niet zou bijwonen. Uiteindelijk woonden slechts twintig tot dertig mensen de uitvaart bij. Hoewel de Wagnerbaas als drager van de hoogste Russische onderscheiding, ‘Held van Rusland’, recht had op een erewacht, saluutschoten en een militair orkest, waren er geen militairen aanwezig bij de plechtigheid, die slechts veertig minuten duurde.

    Wagnerleden die de begrafenis hoopten bij te wonen, kregen pas achteraf te horen dat hun leider al ter aarde was besteld op de Porochovskoje-begraafplaats, die volledig was afgegrendeld door een dichte rij van politieagenten. De begraafplaats werd pas woensdag vrijgegeven voor bezoekers die bloemen wilden leggen bij het graf van Prigozjin.

    Onderzoek
    Op Russische sociale media gonst het nog steeds van de geruchten dat het vliegtuigongeluk een wraakactie van het Kremlin was voor de mislukte muiterij die Prigozjin eind juni lanceerde. Maar het is de vraag of de Russen ooit antwoord zullen krijgen op hun vragen. Moskou heeft de Braziliaanse luchtvaartinspectie laten weten geen behoefte te hebben aan hulp bij het onderzoek naar het ongeluk. Prigozjin vloog in een Embraer-zakentoestel van Braziliaanse makelij.

    Het is gebruikelijk dat de vliegtuigmaker bij dergelijke ongelukken wordt betrokken bij het onderzoek, maar Rusland is niet verplicht de Braziliaanse experts in te schakelen, omdat het om een binnenlandse vlucht ging.

    Volgens Kremlinwoordvoerder Dmitri Peskov is het onderzoek in handen van het Russische Onderzoekscomité, een soort OM dat rechtstreeks onder president Poetin valt. Hij verzekerde dat ook zal worden gekeken naar een mogelijke aanslag.

    Een van de theorieën is dat er in Moskou een bom aan boord van het toestel is gesmokkeld, vlak voor het vliegtuig opsteeg met als bestemming St.-Petersburg. Inmiddels blijkt ook de plek waar Prigozjins toestel vorige week neerstortte, in de regio Tver, volledig te zijn opgeruimd.

    Volgens berichten op de Russische sociale media is de aarde met bulldozers afgegraven, zodat er geen sporen meer zijn van de crash. De besloten uitvaart in St.-Petersburg lijkt de achterdocht bij sommige Russen alleen maar te hebben aangewakkerd. Op Telegramkanalen valt vaak te horen dat de begrafenis een schijnvertoning was: Prigozjin is nog in leven. In plaats van Prigozjin zou een dubbelganger van hem aan boord van het neergestorte toestel hebben gezeten.

    Nepfiguren
    Het is een aloude Russische traditie dat zich na de dood van een tsaar allerlei nepfiguren aandienen en aanspraak maken op de troon. Tot woede van Wagner zijn er ook nu figuren opgedoken die munt proberen te slaan uit de geruchten dat Prigozjin nog leeft. Op Telegram deed iemand zich voor als Prigozjin, die zogenaamd vanuit Afrika om geld vroeg zodat hij een nieuw leger op de been zou kunnen brengen om zijn muiterij voort te zetten.
    www.nd.nl/nieuws/buitenland/1189227/m...
    .
  4. forum rang 8 het zwaard 31 augustus 2023 09:57
    Rusland meldt nieuwe luchtaanval op Krim

    De luchtafweer op het door Rusland geannexeerde Oekraïense schiereiland Krim heeft volgens de Russen woensdagavond een Oekraïense kruisraket neergehaald. Zowel de lokale Russische gouverneur Sergej Aksjonov als het ministerie van Defensie in Moskou berichtte over het voorval.

    Brokstukken van de raket raakten een stroomleiding nabij Feodosija, aan de oostkust van de Krim, zei een medewerker van Aksjonov.

    Het Russische leger meldde daarnaast dat boven Rusland, nabij Brjansk vlak bij de grens met Oekraïne, twee militaire drones werden onderschept. De Russische verklaringen zijn niet onafhankelijk te verifiëren.
  5. forum rang 8 het zwaard 31 augustus 2023 10:00
    Rusland: 'Droneaanval verijdeld boven Brjansk'

    Volgens de gouverneur van de regio Brjansk werden boven zijn provincie twee drones neergehaald. Daarbij vielen volgens hem geen gewonden en werd een geen schade berokkend, schrijft hij op Telegram.
    'Drone vernietigd die onderweg was naar Moskou'

    'Vandaag hebben luchverdedigingstroepen in het Voskresenski district een drone vernietigd die in de richting van Moskou vloog', schrijft de burgemeester van de Russische hoofdstad op Telegram. Volgens hem zijn er voorlopig nog geen slachtoffers of schade vastgesteld. 'Hulpdiensten zijn ter plaatse en aan het werk.'
  6. forum rang 6 Fred 62 31 augustus 2023 10:05
    quote:

    het zwaard schreef op 31 augustus 2023 10:00:

    Rusland: 'Droneaanval verijdeld boven Brjansk'

    Volgens de gouverneur van de regio Brjansk werden boven zijn provincie twee drones neergehaald. Daarbij vielen volgens hem geen gewonden en werd een geen schade berokkend, schrijft hij op Telegram.
    'Drone vernietigd die onderweg was naar Moskou'

    'Vandaag hebben luchverdedigingstroepen in het Voskresenski district een drone vernietigd die in de richting van Moskou vloog', schrijft de burgemeester van de Russische hoofdstad op Telegram. Volgens hem zijn er voorlopig nog geen slachtoffers of schade vastgesteld. 'Hulpdiensten zijn ter plaatse en aan het werk.'
    Als er geen schade of slachtoffers zijn
    waarom dan hulpdiensten?
  7. forum rang 7 plusmin 31 augustus 2023 10:19
    quote:

    Fred 61 schreef op 31 augustus 2023 10:05:

    [...]

    Als er geen schade of slachtoffers zijn
    waarom dan hulpdiensten?
    Brokstukken onderzoeken en eventueel niet ontplofte explosieven veilig stellen.
  8. forum rang 8 closer 31 augustus 2023 10:37
    08:36
    VK: succesvolste Oekraïense droneaanval tot dusver, Rusland heeft moeite met onderscheppen

    In de nacht van dinsdag op woensdag voerde het Oekraïense leger droneaanvallen uit op de Russische steden Moskou, Brjansk en Rjazan. Volgens het Britse ministerie van Defensie was het de grootste en succesvolste Oekraïense droneaanval tot dusver. Er zouden meerdere voertuigen van het Russische leger beschadigd zijn. Dat meldt het ministerie in zijn dagelijkse inlichtingenupdate.

    Het Russische leger heeft volgens het ministerie moeite om Oekraïense drones te herkennen en te onderscheppen, en zou zijn luchtverdediging willen versterken in het grensgebied. In totaal voerde Oekraïne in augustus 25 droneaanvallen uit op Russisch grondgebied, aldus de Britten. Vanochtend meldde de burgemeester van Moskou Sergej Sobjanin op Telegram dat een droneaanval op Moskou vannacht is afgeslagen. De aanval leidde wel tot verstoord luchtverkeer, met veertig vertraagde vluchten.

    www.volkskrant.nl/cs-b14c7f5d
  9. forum rang 8 het zwaard 31 augustus 2023 11:39
    Rusland laat schepen zinken om Krimbrug te beschermen: “Een 200 jaar oude strategie”
    De Oekraïense militaire inlichtingendienst beweert dat Rusland in allerijl een plan in uitvoering brengt om de Krimbrug te beschermen, namelijk door minstens zes schepen te laten zinken. Nieuwe satellietbeelden, die u in de video hieronder kan bekijken, lijken die claim nu te bevestigen. In welke mate deze strategie met ‘blokschepen’ doeltreffend is, daarover verschillen de meningen.
    Rusland probeert blijkbaar zo snel mogelijk een beschermende barrière op te werpen rond de Kertsjbrug, die de bezette Krim met het vasteland verbindt en wordt geviseerd door Oekraïne.
    Het Russische leger heeft nu minstens zes schepen, vermoedelijk veerboten, tot zinken gebracht om een beschermend schild te creëren. Op nieuwe satellietbeelden zijn enkele objecten op een rij te zien bij de Krimbrug.

    Deze vaststelling komt na de beweringen van Oekraïense zijde dat Rusland van plan was om “ten minste zes vaartuigen” bij de brug tot zinken te brengen om er een “beschermende barrière te creëren. Vervolgens zou Rusland van plan zijn om een soort van “slagbomen tussen de ondergelopen veerboten te plaatsen” om te voorkomen dat marinedrones tot bij de brug kunnen komen.
    Bron: Sky News, The Telegraph, Insider
  10. forum rang 8 het zwaard 31 augustus 2023 11:57
    Oekraïne meldt vooruitgang op twee fronten

    Andrej Kovalev, woordvoerder van het Oekraïense leger, meldt voortgang op twee fronten. Volgens hem kon het Oekraïense leger gebied heroveren in de richting van Novoprokopivka, het dorp na Robotyne in de richting van Melitopol. Dat is het front die poogt de landbrug met de Krim te doorbreken. Het leger kon er 'schade toegebracht worden met artillerie op verschillende vijandige doelwitten'. Ook in het zuiden van de stad Bachmoet zou Oekraïne gebied heroverd hebben.
  11. forum rang 4 tomtom100 31 augustus 2023 12:42
    quote:

    benbelegger schreef op 31 augustus 2023 09:34:

    Russische propagandafilm over oorlog in Oekraïne draait voor vrijwel lege bioscoopzalen

    Zie bijlage.
    .
    Waar kan Jostov hem bekijken? Staat hij al online (eventueel betalend)?
    Doen al zijn helden mee?
  12. forum rang 9 Calimero 31 augustus 2023 12:43
    quote:

    benbelegger schreef op 31 augustus 2023 09:34:

    Russische propagandafilm over oorlog in Oekraïne draait voor vrijwel lege bioscoopzalen

    Zie bijlage. www.iex.nl/Forum/Upload/2023/14977885...
    .
    Voor 2 toeschouwers konden ze beter een muziekje draaien ... :)

    www.youtube.com/embed/fuPX8mjeb-E?rel...
  13. forum rang 10 DeZwarteRidder 31 augustus 2023 12:48
    ’Poetin loodste vlak voor inval Oekraïne zijn superjacht naar Russische haven’
    Aangepast: Gisteren, 21:42Gisteren, 21:09in Buitenland

    LONDEN - Zo’n vijf weken voor de inval in Oekraïne liet de Russische president Vladimir Poetin zijn luxejacht met de naam Graceful van Hamburg naar Kaliningrad overbrengen. Dat deed hij vermoedelijk uit angst dat het jacht ingenomen zou worden uit wraak vanuit wester landen, meldt dagblad The Guardian.

    De Britse krant schrijft op basis van een rapport van de Russische onderzoeksjournalist Maria Pevchikh dat luxejacht Graceful begin vorig jaar nog wegens onderhoud voor anker in Duitsland lag. De firma Blohm+Voss, verantwoordelijk voor het onderhoud en interieur van de boot, ontving op 19 januari het bericht dat „de eigenaar wil dat Graceful op 1 februari naar de Russische Federatie wordt gebracht.”

    Op foto’s is te zien dat het indrukwekkende vaartuig op 7 februari werd overgebracht naar de Russische exclave Kaliningrad. Amper vijftien dagen later gaf Poetin zijn leger het bevel om Oekraïne binnen te vallen.

    Zwembad en ruime bemanning

    Het megajacht rolde in 2014 van de band bij de Russische bootbouwer Sevmash. Het is 82 meter lang, heeft een gewicht van bijna 2.800 ton en kan tot 18 knopen varen. De bouwkosten worden geschat op 87 miljoen euro. Er kunnen twaalf gasten en veertien bemanningsleden meevaren. Volgens de website Superyachtfan heeft het vaartuig binnenin een zwembad van 15 meter lang en kan het zwembad overkapt worden om te dienen als dansvloer.

    Graceful is voor Poetin een geliefd decor wanneer hij graag geziene gasten ontvangt. Zo mocht de Finse president Sauli Niinistö in de zomer van 2018 een eindje meevaren op de Zwarte Zee toen ze samen enkele diplomatieke aangelegenheden moesten bespreken.

    In mei 2022 nam Italië een ander superjacht van Poetin in beslag. De Scheherazade, een vaartuig van 140 meter lang dat ruim 650 miljoen euro waard zou zijn, lag op dat moment voor anker in Marina di Carrara in Toscane.
  14. forum rang 9 josti5 31 augustus 2023 13:19
    Onderzoek naar vrijstellingen:

    The National Security and Defense Council (NSDC) of Ukraine decided on Wednesday to review every single draft exemption issued since the start of the conflict with Russia, citing widespread corruption.

    www.irishsun.com/news/273949909/ukrai...

    Blijkbaar is niet iedere Oekraïner gewillig om het leger in te gaan.

    En dan nog dit, in hetzelfde artikel:

    Meanwhile, photos posted on social media in recent months have shown cemeteries across Ukraine rapidly filling up, due to the death toll of the grinding offensive against Russian strongholds in the south. Earlier this week, mobile operator Kievstar mentioned "400,000 heroes" who had "gone to eternity" in a charity drive, before quickly deleting the post.

    Gelukkig werd de post van de Kievstar tijdig gesaved:

    www.reddit.com/r/RussianWarFootage/co...
  15. forum rang 8 closer 31 augustus 2023 13:37
    quote:

    josti5 schreef op 31 augustus 2023 13:19:

    Blijkbaar is niet iedere Oekraïner gewillig om het leger in te gaan.
    Joh, echt waar?
    Niet iedereen is zo'n held als jij, dat klopt.
  16. forum rang 9 josti5 31 augustus 2023 13:46
    quote:

    closer schreef op 31 augustus 2023 13:37:

    [...]
    Joh, echt waar?
    Niet iedereen is zo'n held als jij, dat klopt.
    ----------------
    Niet inhoudelijk, dit.
  17. forum rang 7 plusmin 31 augustus 2023 13:48
    quote:

    closer schreef op 31 augustus 2023 13:37:

    [...]
    Joh, echt waar?
    Niet iedereen is zo'n held als jij, dat klopt.
    Er zijn meer dan een miljoen russen het land uit gevlucht uit angst voor mobilisatie maar daar hoor je josti niet over natuurlijk.
    Van dit bericht kreeg hij weer even een nat broekje, de mazzelaar.
  18. forum rang 5 seance 31 augustus 2023 13:50
    quote:

    het zwaard schreef op 31 augustus 2023 11:39:

    Rusland laat schepen zinken om Krimbrug te beschermen: “Een 200 jaar oude strategie”
    De Oekraïense militaire inlichtingendienst beweert dat Rusland in allerijl een plan in uitvoering brengt om de Krimbrug te beschermen, namelijk door minstens zes schepen te laten zinken. Nieuwe satellietbeelden, die u in de video hieronder kan bekijken, lijken die claim nu te bevestigen. In welke mate deze strategie met ‘blokschepen’ doeltreffend is, daarover verschillen de meningen.
    Rusland probeert blijkbaar zo snel mogelijk een beschermende barrière op te werpen rond de Kertsjbrug, die de bezette Krim met het vasteland verbindt en wordt geviseerd door Oekraïne.
    Het Russische leger heeft nu minstens zes schepen, vermoedelijk veerboten, tot zinken gebracht om een beschermend schild te creëren. Op nieuwe satellietbeelden zijn enkele objecten op een rij te zien bij de Krimbrug.

    Deze vaststelling komt na de beweringen van Oekraïense zijde dat Rusland van plan was om “ten minste zes vaartuigen” bij de brug tot zinken te brengen om er een “beschermende barrière te creëren. Vervolgens zou Rusland van plan zijn om een soort van “slagbomen tussen de ondergelopen veerboten te plaatsen” om te voorkomen dat marinedrones tot bij de brug kunnen komen.
    Bron: Sky News, The Telegraph, Insider
    dan maar bommen door de lucht.
63.773 Posts
Pagina: «« 1 ... 2628 2629 2630 2631 2632 ... 3189 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.287
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.507
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.964
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.531
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.123
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.763
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.864
Ahold 3.536 73.985
Air France - KLM 1.024 34.360
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.586
Allfunds Group 3 1.217
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 338
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.767
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.395
AMG 965 126.026
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.524
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.168
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 321
Arcadis 251 8.624
Arcelor Mittal 2.024 318.693
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.118
Aroundtown SA 1 179
Arrowhead Research 5 9.283
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.721
ASML 1.762 77.122
ASR Nederland 18 4.125
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.687
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
    2. NL inflatie april
    3. Reserve Bank of Australia rentebesluit
    4. Infineon Q1-cijfers
    5. UBS Q1-cijfers
    6. Zalando Q1-cijfers
    7. Solvay Q1-cijfers
    8. Heijmans Q1-cijfers
    9. Kendrion Q1-cijfers
    10. BP Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht