Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Rusland

63.762 Posts
Pagina: «« 1 ... 2637 2638 2639 2640 2641 ... 3189 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 luchtschip 2 september 2023 02:07
    quote:

    plusmin schreef op 2 september 2023 01:08:

    [...]
    Je vergeet minimaal 1 nul bij die 35 km ;)
    Je hebt inderdaad gelijk

    Een Russische T90 tank kan 550 km rijden op 1 volle tank en een Russische T 72 tank rijdt 460 km op een volle tank

    Bedankt voor jouw correctie
  2. forum rang 6 Fender bass 2 september 2023 07:12
    Vandaag weer een poging.
    Je moet je inmiddels wel een schietschijf voelen als je over die brug rijdt.

    Russia intercepts 3 drones targeting Crimea bridge
    september 02, 2023 04:16a.m. CEST
    The Russian Defense Ministry said on Saturday that two Ukrainian unmanned boats were destroyed while attempting to strike the Kerch Bridge connecting Crimea with Russia.

    There was no information on possible casualties or damage. Ukraine has increased the frequency of its attacks on Russian and Russian-occupied territory, including attempts to target the Kerch Bridge with drones and missiles.

    KEYWORDS:
    CRIMEA | UKRAINE CRISIS

    Baha Breaking News (BBN) / DJ
  3. forum rang 9 josti5 2 september 2023 09:16
    Ukraine lists PepsiCo and Mars as international sponsors of war

    National Agency on Corruption Prevention has added American companies PepsiCo and Mars to the list of international war sponsors.

    Despite the declaration of reduction of their business, cessation of advertising activities and production of their products, these companies continue to work in Russia, paying taxes and supporting Russia's economy.

    www.pravda.com.ua/eng/news/2023/09/1/...

    @ luchtschip, jij schreef dit over de sancties:

    'Sancties zijn er dus niet om Rusland en de bevolking hard te treffen

    Sancties zijn gericht op personen en bedrijven en entiteiten die de oorlog financieren'

    Mogen Pepsi en Mars nu wel of niet handel drijven met Rusland?
  4. XTrail 2 september 2023 09:57
    Over voeding gesproken

    Bekende Russische raketwetenschapper sterft na eten giftige paddenstoelen

    Familie van de man zegt dat hij elke zomer paddenstoelen plukte in het bos en dat hij nooit eerder ziek was geworden.

    Een kenner dus ... toch wel per ongeluk de verkeerde gepakt na al die jaren zeker. Zeer gebruikelijk in Oost-Europa om paddestoelen te gaan plukken, die mensen weten perfect wat wel eetbaar is en wat niet.

    www.hln.be/buitenland/bekende-russisc...
  5. forum rang 8 GakGak 2 september 2023 10:26
    ¨Als Rusland uit de Oekraïne is vertrokken dan komt er een vorm van vrede, Oekraïne word lid vd Navo, vd Eu en Poetin krijgt een overheerlijk paddo-soepje op gediend.¨

    Als dit het culinaire scenario is, nu ´de cateringman´ is uitgeschakeld, dan moet je er wel bij bedenken dat het
    nuttigen van paddo´s kan uitlopen op hallucinaties die de geest vertroebelen (voor zover dat nog mogelijk is bij reeds getroebleerden).
    Dan kun je zomaar denken dat je kunt vliegen en een gebouw op grote hoogte vanuit het raam verlaten...

    Dan gaat de josti bende hier onmiddelloos tekeer dat er een aanslag en een moordpartij is gepleegd vanuit
    westerse motieven op een (ooit) bevriend staatshoofd.

    En dat terwijl hier overal de vlag uitgaat....

    ;O)
  6. forum rang 6 Fred 62 2 september 2023 10:36
    Rusland weer welkom bij uitreiking Nobelprijs, tot woede van Zweedse politici

    Russische en Belarussische vertegenwoordigers mogen dit jaar weer bij de uitreikingen van de Nobelprijzen zijn, heeft de organisatie bekendgemaakt. Het leidde tot onbegrip bij onder meer de Zweedse premier Kristersson.

    De organisatie sloot vorig jaar nog vertegenwoordigers van Rusland en Belarus uit vanwege de oorlog in Oekraïne. Dit jaar meldt de Nobel Foundation echter dat alle landen met diplomatieke missies in Zweden en Noorwegen zijn uitgenodigd omdat dat "de mogelijkheid schept om de belangrijke boodschap van de Nobelprijs aan iedereen over te brengen". De Nobelprijzen worden jaarlijks op 10 december uitgereikt in Zweden, met uitzondering van de Nobelprijs voor de Vrede, die in Noorwegen wordt uitgereikt. Ook Iran is weer uitgenodigd.

    De Zweedse minister van Werkgelegenheid Johan Pehrson noemt de toevoeging van Russische en Belarussische vertegenwoordigers "extreem onverstandig". Premier Kristersson benadrukte dat het aan de organisatie is, maar dat hij Rusland niet had uitgenodigd als hij de keus had gehad. "Het is belangrijk om Rusland op iedere manier te isoleren, zowel op militair als op economisch gebied." Kristersson wilde nog niet zeggen of hij de uitreikingen bijwoont.

    Misschien kunnen ze Putin de Nobelprijs voor de vrede geven.
    Voor zijn rol in de drie daagse vredesmissie.
  7. forum rang 8 het zwaard 2 september 2023 10:42
    BBC: Russische oorlogsinfluencers verdienen goed aan advertenties
    De influencers staan in Rusland bekend als 'Z-Bloggers' en mogen soms meereizen met het Russische leger. Ze kunnen dan beelden delen vanaf de frontlinies. De influencers hebben sinds het begin van de invasie van Oekraïne miljoenen volgers gekregen op de berichtendienst Telegram. Ze posten op hun kanalen ook advertenties van bedrijven en promoten daarmee alles van cryptovaluta tot mode.

    Die praktijk kan volgens de BBC uitermate lucratief zijn. Een team van de omroep benaderde populaire influencers als Semjon Pegov, die ook bekendstaat als WarGonzo. Hij heeft ruim 1,3 miljoen volgers en zou omgerekend 1.810 euro hebben gevraagd voor een advertentie. Zo'n reclame plaatsen op het kanaal Grey Zone, dat banden heeft met huurlingenleger Wagner, zou omgerekend ruim 300 euro kosten.
    De tarieven lopen volgens het BBC-onderzoek flink uiteen. Een influencer met minder volgers rekende omgerekend zo'n 100 euro om te adverteren. Influencers die minstens een advertentie per dag posten, kunnen ook met dergelijke tarieven fors meer verdienen dan het gemiddelde Russische maandinkomen. Dat bedraagt volgens de BBC momenteel 66.000 roebel, bijna 640 euro.

    De influencers kunnen een breed publiek trekken. De berichten worden niet alleen gevolgd door Russen die de oorlog steunen, maar ook door westerse analisten. Die proberen zo een beter beeld de krijgen van de situatie binnen de Russische strijdkrachten. Russische bloggers verspreiden volgens de BBC ook nepnieuws over Oekraïne om Russische jongeren aan te moedigen zich aan te sluiten bij het leger.
  8. forum rang 8 het zwaard 2 september 2023 10:47
    Het zoveelste verdacht overlijden !

    Nasa heeft beelden van de Russische maanlander Loena-25, die midden augustus is ingeslagen op de maan. Een van de verantwoordelijken voor de missie, Vitaly Melnikov, is gestorven in verdachte omstandigheden.
    Op Nasa-beelden van 24 augustus, vijf dagen nadat Loena-25 te pletter vloog op de maan, is een donkere vlek te zien met een witte cirkel. Nasa gelooft dat het om de crashsite van de Russische maanlander gaat omdat de coördinaten van die plek overeenkomen met eerdere schattingen van waar het toestel neergestort zou zijn, en omdat er op een eerdere Nasa-foto van 27 juni nog geen krater of vervorming van het maanoppervlak te zien is. ‘Het is zeer onwaarschijnlijk dat het hier om een natuurlijke impact gaat’, aldus Nasa.

    De crash was een tegenvaller met bijzonder slechte timing voor Russisch president Vladimir Poetin. De reis van Loena-25 was immers de eerste Russische missie naar de maan sinds de Sovjetruimtesonde Loena-24 in 1976. De maanlander had in de Boguslawski-krater op de zuidpool van de maan moeten landen om daar bodemstalen te nemen omdat er in het gebied waarschijnlijk zeldzame grondstoffen te vinden zijn.
    Paddenstoelen plukken
    Een week voor de lancering (en crash) werd een van de raketwetenschappers die mee verantwoordelijk was voor de missie, Vitaly Melnikov (77), plots hevig ziek thuis. Dat schrijft het Russische dagblad Moskovskij Komsomolets. Melnikov zou op 11 augustus ziek geworden zijn na het eten van paddenstoelen en werd naar het ziekenhuis overgebracht met ernstige symptomen van vergiftiging.

    Melnikov werkte tot dan als hoofdonderzoeker bij Tsniimash (vrij vertaald: centraal onderzoeksinstituut voor machinebouw), een deelafdeling van de Russische ruimtevaartorganisatie Roskosmos. In dat onderzoekscentrum worden de meeste materialen en toestellen voor Russische ruimtereizen geconceptualiseerd en voor het eerst getest. Met meer dan 300 gepubliceerde wetenschappelijke artikelen was hij een gevestigde waarde.

    Ondanks een wekenlange ‘intensieve behandeling’ in het ziekenhuis stierf de raketwetenschapper uiteindelijk toch afgelopen woensdag. Het is ook niet bekend aan welke giftige stoffen hij precies is bezweken, wat de Russische media doet speculeren over kwaad opzet. ‘Hij ging al jarenlang zelf paddenstoelen plukken hier vlak bij ons huis maar nog nooit is hij er ziek van geworden’, zei zijn familie aan Moskovskij Komsomolets. ‘Hij kookte ze ook altijd. Die avond kookte hij ze, zoals altijd, en at hij ze alleen op.’
  9. forum rang 8 het zwaard 2 september 2023 10:53
    Rusland riskeert mankrachten op te delen om Oekraïense doorbraak te stoppen'
    Om te voorkomen dat de Oekraïense troepen door de Russische linies kunnen breken in het zuiden, riskeert die laatste zijn troepen te zeer te moeten opdelen. Dat schrijven de Britse inlichtingendiensten in hun dagelijkse update over de oorlog in Oekraïne.
  10. forum rang 8 closer 2 september 2023 11:08
    @het zwaard, @Fred61, @Fender Bass: S.v.p. een link naar het bronartikel vermelden.
  11. forum rang 6 Fender bass 2 september 2023 11:23
    quote:

    closer schreef op 2 september 2023 11:08:

    @het zwaard, @Fred61, @Fender Bass: S.v.p. een link naar het bronartikel vermelden.
    Wat ik post van Baha News is altijd het complete artikel. Voelt voor mij dubbelop, dan.
  12. forum rang 8 closer 2 september 2023 11:38
    quote:

    Fender bass schreef op 2 september 2023 11:23:

    Voelt voor mij dubbelop, dan.
    Het is gewoon een goed gebruik om een link naar de bron te vermelden, zodat je het originele artikel kunt lezen.
    Je wilt toch ook niet worden afgescheept met een Chinese kopie als je denkt een Amerikaan of een Japanner te kopen?
  13. forum rang 8 het zwaard 2 september 2023 11:46
    Russisch sprekende man valt spelende Oekraïense kinderen aan in Duitsland: tienjarig jongetje in kanaal gegooid
    De Duitse politie is op zoek naar een Russisch sprekende man die spelende Oekraïense kinderen zou hebben aangevallen. Een tienjarig jongetje raakte gewond toen hij door de man over de reling van een brug werd gegooid, schrijft Bild.
    Bron: Bild.
  14. forum rang 8 closer 2 september 2023 11:48
    27m ago 10.20 BST
    Elections are underway in Russian-controlled provinces of Ukraine as part of a move to cement Moscow’s authorities in its “new territories” despite the ongoing conflict.

    Reuters reports that Russia does not fully control any of the four regions where the votes are being held – Donetsk, Luhansk, Zaporizhzhia and Kherson. Along with Crimea, annexed in 2014, they make up almost a fifth of Ukraine.

    Three-quarters of countries at the United Nations General Assembly condemned Russia’s “attempted illegal annexation” of the four regions in October.

    Verder lezen: www.theguardian.com/world/live/2023/s...
  15. forum rang 6 Fender bass 2 september 2023 12:08
    Weer een aanval. Het zijn er zo veel, ze halen amper het nieuws nog.

    Russia destroys Ukrainian boat targeting Crimean bridge
    september 02, 2023 10:38a.m. CEST
    Russia announced its troops destroyed an unmanned Ukrainian vessel that allegedly tried to attack the Kerch bridge, which connects the Crimean peninsula with Russia.

    The Russian defense ministry stated that the boat was destroyed on Saturday in time off the Black Sea coast after Ukraine's forces attempted to launch a strike using the vessel on Friday.

    The news comes after it was said that three Ukrainian naval drones targeting the bridge were reportedly intercepted overnight.

    KEYWORDS:
    UKRAINE CRISIS

    Baha Breaking News (BBN) / NL

    www.breakingthenews.net/news/details/...
  16. forum rang 7 plusmin 2 september 2023 12:27
    quote:

    josti5 schreef op 2 september 2023 09:16:

    Ukraine lists PepsiCo and Mars as international sponsors of war

    National Agency on Corruption Prevention has added American companies PepsiCo and Mars to the list of international war sponsors.

    Despite the declaration of reduction of their business, cessation of advertising activities and production of their products, these companies continue to work in Russia, paying taxes and supporting Russia's economy.

    www.pravda.com.ua/eng/news/2023/09/1/...

    @ luchtschip, jij schreef dit over de sancties:

    'Sancties zijn er dus niet om Rusland en de bevolking hard te treffen

    Sancties zijn gericht op personen en bedrijven en entiteiten die de oorlog financieren'

    Mogen Pepsi en Mars nu wel of niet handel drijven met Rusland?
    Je zoekt spijkers op laag water josti.
    Handel drijven mét rusland is iets anders dan werken ín rusland.
    Dus jouw engels is niet zo goed met vertalen óf je snapt het verschil niet óf je wil het bewust niet snappen, snap je?
  17. forum rang 10 luchtschip 2 september 2023 12:34
    quote:

    josti5 schreef op 2 september 2023 09:16:

    Ukraine lists PepsiCo and Mars as international sponsors of war

    National Agency on Corruption Prevention has added American companies PepsiCo and Mars to the list of international war sponsors.

    Despite the declaration of reduction of their business, cessation of advertising activities and production of their products, these companies continue to work in Russia, paying taxes and supporting Russia's economy.

    www.pravda.com.ua/eng/news/2023/09/1/...

    @ luchtschip, jij schreef dit over de sancties:

    'Sancties zijn er dus niet om Rusland en de bevolking hard te treffen

    Sancties zijn gericht op personen en bedrijven en entiteiten die de oorlog financieren'

    Mogen Pepsi en Mars nu wel of niet handel drijven met Rusland?
    Ja, Josti 5,

    Volgens de Westerse sancties ( de US, UK, EU, Australie en Canada hebben ieder hun eigen lijsten met namen ) mogen Pepsi en Mars wel handel drijven met Rusland

    Maar Oekraine heeft niets over de sanctielijsten te vertellen

    En nu kom jij met een bericht van een Oekrains agentschap : Het Oekrainse Nationaal Agentschap voor Corruptiebestrijding

    Deze heeft de Amerikaanse bedrijven Pepsi en Mars op hun lijst van internationale sponsors van de door de Russen gevoerde oorlog gezet
    Deze Oekrainse autoriteit aangaande corruptie bestrijding meent dat Pepsi en Mars de crimineel Putin financieren ( door belasting te betalen over hun handel in Rusland ) in zijn oorlogsvoering >>en heeft deze twee bedrijven op hun lijst van internationale sponsors van de door Rusland gevoerde oorlog gezet

    Deze Oekrainse beslissing heeft dus niets te maken met de Westerse sancties
63.762 Posts
Pagina: «« 1 ... 2637 2638 2639 2640 2641 ... 3189 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.287
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.505
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.963
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.531
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.120
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.763
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.864
Ahold 3.536 73.985
Air France - KLM 1.024 34.359
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.584
Allfunds Group 3 1.217
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 338
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.767
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.392
AMG 965 125.982
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.524
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.168
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 320
Arcadis 251 8.624
Arcelor Mittal 2.024 318.689
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.116
Aroundtown SA 1 178
Arrowhead Research 5 9.283
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.719
ASML 1.762 77.117
ASR Nederland 18 4.125
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.687
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
    2. NL inflatie april
    3. Reserve Bank of Australia rentebesluit
    4. Infineon Q1-cijfers
    5. UBS Q1-cijfers
    6. Zalando Q1-cijfers
    7. Solvay Q1-cijfers
    8. Heijmans Q1-cijfers
    9. Kendrion Q1-cijfers
    10. BP Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht