Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Rusland

63.631 Posts
Pagina: «« 1 ... 2639 2640 2641 2642 2643 ... 3182 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Fred 62 2 september 2023 18:01
    quote:

    ffff schreef op 2 september 2023 17:31:

    [...]

    Het is een goedkope publiciteitsstunt van de Zweedse en Noorse Overheid, maar druist volledig in tegen de laatste wilsbeschikking van Alfred Nobel.

    Peter

    Mij idee.
    Raak waar je ze raken kan.
  2. forum rang 6 Fender bass 2 september 2023 18:03
    quote:

    ffff schreef op 2 september 2023 17:31:

    [...]

    Even voor de duidelijkheid: Ik hen het grandioze boek, het leven van Alfred Nobel, bijna 1000 bladzijden de afgelopen jaren tweemaal doorgelezen.
    Het is zonder enige twijfel een van de indrukwekkendste boeken die ik het afgelopen decennium gelezen heb. Ik heb daar enkele jaren geleden al over gepost in de KK, bij een boekbespreking die we toen waarachtig ook al in de KK hielden.

    Ik vind werkelijk dat het Nobel Prize Commitee een enorme fout maakt, een verkeerde beslissing neemt. Alfred Nobel heeft zeer gedetailleerd aangegeven in vele teksten dat zijn enorme vermogen gebruikt moest worden om mensen die zich verdienstelijk hadden gemaakt op diverse terreinen van de wetenschap te belonen. Alfred Nobel heeft NOOIT politieke intenties gehad. Dat kon eigenlijk ook moeilijk gezien het feit dat hij o.a. zo rijk werd van oorlogstuig. Het boek met zijn levensverhaal, ongelooflijk boeiend portretteert een man die bezeten was van wetenschap, vooruitgang en maar al te goed besefte dat pure wetenschappers een financieel duwtje in de rug konden en kunnen gebruiken. Tot grote ergernis van zijn familie ( Hij had geen vrouw en kinderen) veranderde Alfred Nobel zijn testament enkele keren met steeds groter deel voor waardering van wetenschappers.

    Alfred Nobel zou het ONGETWIJFELD principieel totaal oneens zijn met de Commitee. Zijn vader produceerde volop landmijnen voor de tsaar en werd er rijk van. Nobel zelf leefde gedurende lange tijd , tientallen jaren, in St Petersburg en ontwikkelde daar zijn imperium. Zijn broer werd schatrijk in Azerbeidshan en eigenlijk Alfred Nobel ook, want zijn vermogen bestond substantieel uit aandelen uit de olie-industrie van Azerbeidsjan.

    De verontwaardiging tegen de oorlog in Oekraïne is terecht, maar ook hier wordt een belangrijk evenement, IN MIJN OGEN, puur diplomatiek MISBRUIKT. De waardering voor wetenschapsmensen van het hoogste niveau en hen eens een keertje eren staat volledig los van deze ellendige oorlog.

    Het is een goedkope publiciteitsstunt van de Zweedse en Noorse Overheid, maar druist volledig in tegen de laatste wilsbeschikking van Alfred Nobel.

    Voor wie tijd overheeft of er heel wat uren voor wilt uittrekken. Het boek Alfred Nobel is geweldig.

    Peter
    Wellicht omdat het imperialisme sinds Nobel's tijd ook wel klaar is. Iets wat toen gewoon was, maar we in huidige tijden niet meer willen?
  3. forum rang 8 het zwaard 2 september 2023 18:04
    Naast de vertegenwoordigers van Rusland en Belarus is ook de ambassadeur van Iran niet welkom bij de ceremonie op 10 december. Dan reikt de Zweedse koning Carl Gustaf de Nobelprijzen uit voor geneeskunde, natuurkunde, scheikunde, literatuur en economie. De Nobelprijs voor de Vrede wordt op dezelfde dag uitgereikt in de Noorse hoofdstad Oslo.
  4. forum rang 8 het zwaard 2 september 2023 18:14
    Slavoj Zizek
    Hoogleraar filosofie aan de European Graduate School. Directeur van het Birkbeck Institute for the Humanities van de University of London.

    Als het sociale contract in een land verbrokkelt, zijn de omstandigheden rijp voor geruchten en absurditeiten. Hoe belachelijk en van de pot gerukt ook, ze kunnen de diepste angsten en vooroordelen van een volk uitdrukken. Dat is vandaag het geval in Rusland, waar Sergej Markov, voormalig adviseur van president Vladimir Poetin, heeft gewaarschuwd dat Oekraïne ‘homoseksuele supersoldaten’ aan het creëren is om oorlog te voeren tegen zijn land: ‘Militaire theoretici en historici weten maar al te goed welk leger in Griekenland het sterkste was. De Spartanen. Ze waren verenigd door een homoseksuele broederschap. Het waren allemaal homo’s. Dat was het beleid van hun leiderschap. Ik denk dat ze hetzelfde van plan zijn met de Oekraïense strijdkrachten.’

    Natuurlijk geeft deze mix van homofobie, fake geschiedenis en op Marvel-strips geïnspireerde noties van supersoldaten aan dat Markov weinig opheeft met het aanmoedigen van kritisch denken en rationele analyse. Maakt niet uit: geschifte uitspraken als deze vinden blijkbaar weerklank in belangrijke segmenten van de Russische samenleving.
    Ook de historische herdenking van grote nationale trauma’s en misdaden raakt almaar meer aangetast in Rusland. Tijdens een ceremonie onlangs in Velikieje Loeki, in de Russische regio Pskov, goot een priester – hij staat bekend als ‘Vader Antonius’ – wijwater over een acht meter hoog standbeeld van Stalin. Hoewel ‘de Kerk geleden heeft’ tijdens Stalins langdurige terreurbewind, merkte hij op, moeten de Russen hem vandaag dankbaar zijn voor al die ‘nieuwe Russische martelaren en biechtvaders tot wie we nu kunnen bidden en die ons helpen bij de wederopstanding van ons moederland’.
    Echte Holocaust
    Zo’n perverse redenering is maar een stap verwijderd van het argument dat de Joden Hitler zouden moeten bedanken dat hij de weg heeft vrijgemaakt voor de staat Israël. Wat trouwens al effectief wordt uitgesproken. Volgens een onderzoek uit 2019 door de nieuwsdienst van Channel 13 in Israël, krijgen toekomstige Israëlische legerofficieren aan het door de staat gefinancierde militaire opleidingscentrum Bnei David het volgende te horen van rabbijnen: ‘De Holocaust ging helemaal niet over het doden van Joden. Onzin. En dat het systematisch en ideologisch was, maakt het deugdzamer dan willekeurige moord. Humanisme, seculiere cultuur – dát is de Holocaust. De echte Holocaust is pluralisme. De logica van de nazi’s was consistent. Hitler zei dat een bepaalde groep in de samenleving de oorzaak was van al het kwaad in de wereld en daarom moest die groep worden uitgeroeid. (…) Al jaren schreeuwde God dat het gedaan moest zijn met de diaspora, maar de Joden gehoorzaamden niet. Dat is de ziekte waarvan de Holocaust hen moest genezen. (…) Hitler was de meest rechtvaardige. Natuurlijk had hij gelijk, met elk woord dat hij zei. Zijn ideologie was correct. (…) Alleen wie aan welke kant stond, dat was de enige fout [van de nazi’s].’
    Daar stopte de les niet. Studenten leerden ook: ‘Met de hulp van God zal de slavernij terugkeren. Niet-Joden zullen zelf onze slaven willen zijn. Deze mensen kampen met genetische problemen. Vraag een gemiddelde Arabier wat hij wil. Hij wil bezet worden. (…) Ze weten niet hoe ze een land moeten besturen of wat dan ook. (…) Ja, wij zijn racisten. We geloven in racisme. Rassen hebben genetische kenmerken. Dus moeten we nadenken hoe we hen kunnen helpen.’

    Natuurlijk wordt dit soort extreme retoriek slechts door een kleine, fanatieke religieuze minderheid openlijk onderschreven. En toch zegt het iets over de denkwijze achter het beleid van de actuele extreemrechtse
    regering tegenover de Westelijke Jordaanoever. De situatie in Israël en de bezette gebieden vergelijken met nazi-Duitsland lijkt misschien een absurde overdrijving, en als een niet-Jood deze vergelijking maakt, wordt hij onmiddellijk weggezet als antisemitisch. Maar wanneer vooraanstaande Joodse figuren dit doen, moet er naar hen geluisterd worden. Wanneer een samenleving zichzelf in de ene na de andere laag van tendentieuze zelfrechtvaardiging heeft gewikkeld, dan zijn er ingewijden nodig om de sluier weg te trekken.
    Apartheid
    Neem het geval van Amiram Levin, voormalig hoofd van het Noordelijke Commando van de Israëlische Strijdkrachten (IDF). In een recente toespraak op de openbare omroep van Israël over de situatie op de Westelijke Jordaanoever, stelde hij dat ‘er daar in 57 jaar geen sprake is geweest van democratie, er heerst totale apartheid. (…) De IDF, gedwongen om daar soevereiniteit uit te oefenen, zijn van binnenuit aan het rotten. Ze staan erbij, kijken naar de relschoppende kolonisten en maken zich medeplichtig aan oorlogsmisdaden.’
    Toen Levin werd gevraagd om verder uit te weiden, verwees hij naar nazi-Duitsland: ‘Ik krijg het nauwelijks over mijn hart, maar het is de waarheid. Loop rond in Hebron, kijk naar de straten. Straten waar Arabieren niet langer mogen komen, alleen Joden. Het is precies wat daar indertijd gebeurd is, in dat duistere land.’

    Dat een IDF-generaal op rust tot zo’n conclusie komt, getuigt niet alleen van zijn buitengewone ethische houding, het geeft ook aan hoe het daar uit de hand gelopen is. Maar zolang er Israëli’s zijn zoals Levin, is er hoop, want alleen met de solidariteit en steun van mensen zoals hij maken de Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever een kans.

    Zowel in Rusland als in Israël valt het sociale pact uiteen onder druk van kolonialisme en fundamentele meningsverschillen over basisprincipes. De omstandigheden nopen tot almaar absurdere en extremere manieren om zaken goed te praten. Maar enkel en alleen omdat je een reden kunt bedenken om iets te doen, wil nog niet zeggen dat je het ook móét doen. Wanneer samenlevingen versplinteren, vergt het vaak meer kracht om je te verzetten tegen foute redenen, dan om goede redenen te volgen.© Project Syndicate
  5. forum rang 7 ffff 2 september 2023 18:14
    Fred,
    De Zweedse koning Carl Gustaf en de beide Overheden pronken met de veren , met de verdiensten van een uniek mens en schromen daarbij niet om diens laatste wilsbeschikking, schandalig te schenden. Enkel en alleen ter grotere waardering van HENZELF. Politiek gezien ligt het goed in de markt. Jij vindt dat fantastisch, ik vind het een grof misbruik en respectloos aan iemands laatste wilsbeschikking.. Ze moesten zich eigenlijk kapot schamen.
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 2 september 2023 18:17
    quote:

    ffff schreef op 2 september 2023 18:14:

    Fred,
    De Zweedse koning Carl Gustaf en de beide Overheden pronken met de veren , met de verdiensten van een uniek mens en schromen daarbij niet om diens laatste wilsbeschikking, schandalig te schenden. Enkel en alleen ter grotere waardering van HENZELF. Politiek gezien ligt het goed in de markt. Jij vindt dat fantastisch, ik vind het een grof misbruik en respectloos aan iemands laatste wilsbeschikking.. Ze moesten zich eigenlijk kapot schamen.
    Wat een geklets......!!!!!
  7. Keus 2 september 2023 18:22
    Het gaat om DE AMBASSADEUR die geweigerd wordt, niet om n wetenschappelijk iets.
  8. forum rang 8 het zwaard 2 september 2023 19:46
    Voor "onze moraalridder 4xf :

    Rusland probeert Nobelprijswinnaar Muratov "het zwijgen op te leggen”
    De Russische autoriteiten proberen Nobelprijswinnaar Dmitri Muratov “het zwijgen op te leggen” door hem toe te voegen aan de lijst met “buitenlandse agenten”. Dat zegt Berit Reiss-Andersen, voorzitter van het Noorse Nobelprijscomité.
    Vrijdag kondigde Rusland aan dat het Dmitri Muratov, de hoofdredacteur van oppositiekrant Novaya Gazeta en co-winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede in 2021, op de lijst van ‘buitenlandse agenten’ had gezet. Dat label wordt door Moskou gebruikt om kritiek de kop in te drukken.

    Politiek gemotiveerd
    Volgens Berit Reiss-Andersen, voorzitter van het Nobelprijscomité, is het “triest” dat de Russische autoriteiten Muratov op die manier “het zwijgen proberen op te leggen”. “De beschuldigingen tegen hem zijn politiek gemotiveerd”, voegde ze eraan toe. Volgens Reiss-Andersen zal het Nobelcomité “het belangrijke werk” van Muratov en zijn onafhankelijke krant “blijven steunen”.

    ‘Vijand van het volk’
    Het Russische ministerie van Justitie zei dat Muratov “buitenlandse platformen gebruikt had om meningen te verspreiden die gericht zijn op het vormen van een negatieve houding tegenover het binnen- en buitenlandse beleid van de Russische Federatie”. De term ‘buitenlandse agent’ doet wat denken aan de term ‘vijand van het volk’ uit het stalinistische tijdperk. Het label legt administratieve beperkingen op aan de betrokken personen en gaat gepaard met regelmatige controles van financieringsbronnen.
  9. forum rang 10 luchtschip 2 september 2023 20:28
    Voor "onze moraalridder 4xf :

    Toen Ales Bialiatski in 2022 de Vredesprijs werd toegekend, zei het Nobelcomité dat “ondanks enorme persoonlijke ontberingen de heer Bialiatski geen centimeter heeft toegegeven in zijn strijd voor mensenrechten en democratie in Wit-Rusland”, en riep het de Wit-Russische autoriteiten op om hem vrij te laten.

    3 maart 2023 :

    De Wit-Russische Nobelprijswinnaar voor de democratie, Ales Bialiatski, is volgens de mensenrechtenorganisatie Viasna veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf.

    www.euronews.com/2023/03/03/belarusia...,-Bialiatski%20%2D%20Copyright%20Vitaly&text=Human%20rights%20activist%20Ales%20Bialiatski,to%20hi%20rights%20group%20Viasna.

    Bij Nobel Prijs uitreiking gaat het om respect voor de uitverkoren Nobel Prijs Winnaar van nu en in het verleden

    Iemand uitnodigen als representant van een dictator die een nobel prijs winnaar voor 10 jaar heeft laten opsluiten ?
    Iemand uitnodigen als representant van een dictator, die een verzoek van het Nobel Prijs Committee tot vrijlating van een Nobel Prijs Winnaar minachtend heeft afgeslagen ?
  10. forum rang 10 luchtschip 2 september 2023 20:43
    Glasnost gone :

    Helaas wil het Nobel Prize Committee nog steeds de barbaarse invasie van Rusland in Oekraïne steunen.

    Vandaag, na wereldwijde verontwaardiging, hebben ze het verbod op Rusland, Wit-Rusland en Iran hersteld tijdens hun #Nobelprijsuitreiking,

    maar ze hebben hen nog steeds uitgenodigd voor hun banketevenement in Oslo

    2 September Press information from the Nobel Foundation :

    pbs.twimg.com/media/F5CDwvvWMAAv-w7?f...

    twitter.com/GlasnostGone/status/16980...
  11. forum rang 6 Fred 62 2 september 2023 21:23
    quote:

    ffff schreef op 2 september 2023 18:14:

    Fred,
    De Zweedse koning Carl Gustaf en de beide Overheden pronken met de veren , met de verdiensten van een uniek mens en schromen daarbij niet om diens laatste wilsbeschikking, schandalig te schenden. Enkel en alleen ter grotere waardering van HENZELF. Politiek gezien ligt het goed in de markt. Jij vindt dat fantastisch, ik vind het een grof misbruik en respectloos aan iemands laatste wilsbeschikking.. Ze moesten zich eigenlijk kapot schamen.
    In een poging om zijn naam te zuiveren veranderde hij in 1895 zijn testament. Zijn enorme fortuin moest na zijn dood gebruikt worden om de Nobelprijzen voor geneeskunde, scheikunde, natuurkunde, letterkunde en de vrede te financieren.

    Ik denk dat je Alfred Nobel geen groter genoegen
    zou doen dan dat moordzuchtige volk uit te sluiten
    van zijn voorgestelde prijzen.

    Respectloos is moordenaars behandelen of dat er
    niet aan de hand is.
    De Heer Nobel zou toch zeker geen mensen uitnodigen
    die dreigen de wereld te vernietigen met atoomwapens.

    Peter , ik heb het al vaker gezegd je bent je kompas kwijt.
  12. forum rang 10 luchtschip 2 september 2023 21:36
    Russen beschoten de stad Kramatorsk rond 16.40 uur met MLRS ( Multiple Launch Rocket System )

    Blijkbaar was een van hun doelwitten een begraafplaats.

    De impact van de raket scheurde de graven uiteen.

    Het tweede leger van de wereld vecht in Oekraïne ‘dapper’ tegen de doden om de levenden te ‘bevrijden’. Ja, dat is logisch.

    foto van de krater tussen de grafstenen

    pbs.twimg.com/media/F5CVOqYXAAApURZ?f...

    twitter.com/NatalkaKyiv/status/169802...
  13. forum rang 7 plusmin 3 september 2023 01:08
    quote:

    ffff schreef op 2 september 2023 17:31:

    [...]

    Even voor de duidelijkheid: Ik hen het grandioze boek, het leven van Alfred Nobel, bijna 1000 bladzijden de afgelopen jaren tweemaal doorgelezen.
    Het is zonder enige twijfel een van de indrukwekkendste boeken die ik het afgelopen decennium gelezen heb. Ik heb daar enkele jaren geleden al over gepost in de KK, bij een boekbespreking die we toen waarachtig ook al in de KK hielden.

    Ik vind werkelijk dat het Nobel Prize Commitee een enorme fout maakt, een verkeerde beslissing neemt. Alfred Nobel heeft zeer gedetailleerd aangegeven in vele teksten dat zijn enorme vermogen gebruikt moest worden om mensen die zich verdienstelijk hadden gemaakt op diverse terreinen van de wetenschap te belonen. Alfred Nobel heeft NOOIT politieke intenties gehad. Dat kon eigenlijk ook moeilijk gezien het feit dat hij o.a. zo rijk werd van oorlogstuig. Het boek met zijn levensverhaal, ongelooflijk boeiend portretteert een man die bezeten was van wetenschap, vooruitgang en maar al te goed besefte dat pure wetenschappers een financieel duwtje in de rug konden en kunnen gebruiken. Tot grote ergernis van zijn familie ( Hij had geen vrouw en kinderen) veranderde Alfred Nobel zijn testament enkele keren met steeds groter deel voor waardering van wetenschappers.

    Alfred Nobel zou het ONGETWIJFELD principieel totaal oneens zijn met de Commitee. Zijn vader produceerde volop landmijnen voor de tsaar en werd er rijk van. Nobel zelf leefde gedurende lange tijd , tientallen jaren, in St Petersburg en ontwikkelde daar zijn imperium. Zijn broer werd schatrijk in Azerbeidshan en eigenlijk Alfred Nobel ook, want zijn vermogen bestond substantieel uit aandelen uit de olie-industrie van Azerbeidsjan.

    De verontwaardiging tegen de oorlog in Oekraïne is terecht, maar ook hier wordt een belangrijk evenement, IN MIJN OGEN, puur diplomatiek MISBRUIKT. De waardering voor wetenschapsmensen van het hoogste niveau en hen eens een keertje eren staat volledig los van deze ellendige oorlog.

    Het is een goedkope publiciteitsstunt van de Zweedse en Noorse Overheid, maar druist volledig in tegen de laatste wilsbeschikking van Alfred Nobel.

    Voor wie tijd overheeft of er heel wat uren voor wilt uittrekken. Het boek Alfred Nobel is geweldig.

    Peter
    Even voor de duidelijkheid; dr Mengele heeft heel veel interessante ontdekkingen gedaan tijdens zijn vele bizarre 'onderzoeken'.
    Om dan de ogen te sluiten voor de verschrikking en wandaden die daarmee gepaard gingen zou vreselijk dom zijn.
    Ik heb meerdere boeken gelezen over deze materie, minstens 1000 pagina's elk.
    Toch zou deze man nooit een Nobel prijs mogen krijgen, want het was een vreselijk figuur, 2.0

    Als het instituut Nobel een jaarlijkse vredesprijs uitreikt, waarom zou dan enige delegatie uit rusland of belarus uberhaupt welkom kunnen (mogen) zijn?

    Je schrijft: "Ik vind werkelijk dat het Nobel Prize Commitee een enorme fout maakt, een verkeerde beslissing neemt."

    Die beslissing nemen ze nu o.a. doordat de halve wereld er schande van spreekt als rusland wél vrolijk had mogen aanschuiven.
    Gelukkig hebben zij meer verstand dan u. Want of het nu de Olympische Spelen zijn of het WK voetbal of de Nobel uitreiking...
    Nergens zouden de kutrussen welkom moeten zijn, nergens!

    Als Nobel écht zo bezeten was van de wetenschap dan zou hij diepe bewondering hebben voor de recente ontwikkelingen die Oekraïne heeft gemaakt en zeer teleurgesteld zijn is wat de russen recent hebben ontwikkelt.

    Tevens kan de familie Nobel dan wel rijk zijn geworden dankzij oorlogstuig, dit staat tegenwoordig haaks op de normen en waarden die ze jaarlijks belonen met diverse prijzen.

    Je schrijft: "De verontwaardiging tegen de oorlog in Oekraïne is terecht, maar ook hier wordt een belangrijk evenement, IN MIJN OGEN, puur diplomatiek MISBRUIKT. De waardering voor wetenschapsmensen van het hoogste niveau en hen eens een keertje eren staat volledig los van deze ellendige oorlog."

    De verontwaardiging TEGEN de oorlog?
    Serieus? Ga terug naar school man en laat dit soort vraagstukken over aan mensen die er wél kaas van gegeten hebben want jij bakt er helemaal niks van.

    Daarnaast is zo'n IN JOUW OGEN belangrijk evenement dus een perfect podium om de wereld (maar vooral ook rusland) te laten zien dat er grenzen zijn én dat die gerespecteerd moeten worden, ook door rusland.

    ps) Azerbeidzjan schrijf je dus zoals dit. Jij schrijft het letterlijk in 1 zin 2 keer verkeerd, dus wellicht iets minder hoog van de toren blazen, koekwous: [i]Zijn broer werd schatrijk in Azerbeidshan en eigenlijk Alfred Nobel ook, want zijn vermogen bestond substantieel uit aandelen uit de olie-industrie van Azerbeidsjan.
    [/i]
  14. forum rang 6 Fender bass 3 september 2023 07:55
    Het lijkt mij alsof er meer verzet vanuit Rusland zelf komt. Al kan dit natuurlijk ook heel iets anders zijn. Moskou voelt iig steeds minder als een veilige plek.

    Moscow's Kiyevsky railway station evacuated over bomb threat
    september 03, 2023 01:35a.m. CEST
    The Kiyevsky railway station in Moscow was evacuated over a bomb threat, TASS reported, citing a source in the city's emergency services.

    "There was a message about the threat of an explosion at the Kiyevsky railway station. For security purposes, an evacuation is being carried out," the source noted and added experts are at the scene, responding to the bomb alert and checking if there are any explosives at the scene.

    KEYWORDS:
    BOMB THREAT

    Baha Breaking News (BBN) / NP

    www.breakingthenews.net/news/details/...
  15. forum rang 9 josti5 3 september 2023 08:26
    [Modbreak IEX: Gelieve te stoppen met het continu plaatsen van stroman argumenten, bericht is verwijderd.]
  16. forum rang 9 josti5 3 september 2023 08:38
    quote:

    plusmin schreef op 3 september 2023 01:08:

    [...]

    (...)
    Nergens zouden de kutrussen welkom moeten zijn, nergens!

    (...)

    ---------------
    Ook jij scheert dus alle Russen over één kam.

    Ach, hoe actueel is dit prachtige lied van Sting nog steeds:

    www.youtube.com/watch?v=wHylQRVN2Qs&a...

    [Verse 1]
    In Europe and America
    There’s a growing feeling of hysteria
    Conditioned to respond to all the threats
    In the rhetorical speeches of the Soviets
    Mr. Khrushchev said we will bury you
    I don’t subscribe to this point of view
    It would be such an ignorant thing to do
    If the Russians love their children too

    [Verse 2]
    How can I save my little boy
    From Oppenheimer's deadly toy?
    There is no monopoly of common sense
    On either side of the political fence

    [Chorus]
    We share the same biology
    Regardless of ideology
    Believe me when I say to you
    I hope the Russians love their children too

    [Verse 3]
    There is no historical precedent
    To put the words in the mouth of the president
    There’s no such thing as a winnable war
    It’s a lie we don’t believe anymore
    Mr. Reagan says we will protect you
    I don’t subscribe to this point of view
    Believe me when I say to you
    I hope the Russians love their children too
    You might also like
    Try That In A Small Town
    Jason Aldean
    ???vampire
    Olivia Rodrigo
    What Was I Made For?
    Billie Eilish
    [Chorus]
    We share the same biology
    Regardless of ideology
    What might save us me and you
    Is if the Russians love their children too
  17. forum rang 6 Fred 62 3 september 2023 08:46
    quote:

    josti5 schreef op 3 september 2023 08:26:

    [...]
    ------------
    Waarom scheer jij alle Russen over één kam?

    Is het hele volk moordzuchtig?

    Zijn het allemaal moordenaars?

    Dreigen alle Russen de wereld te vernietigen met atoomwapens?

    Wie is hier nu eigenlijk zijn kompas kwijt?
    Bijna driekwart van de Russische bevolking staat achter de oorlog die Poetin met Oekraïne voert. De steun voor de Russische president en zijn beleid fluctueerde afgelopen jaar tussen de 70 en 79%. Dat vertelde Joris van Bladel, Ruslanddeskundige aan het Egmontinstituut in Brussel, zaterdag in Argos. Hij deed onderzoek naar de publieke opinie in Rusland.

    Bron NPO radio1

    En de andere 20% kijkt weg of faciliteert .
    Tevens hebben de Russen meerdere keren de kans gehad om
    hun land te hervormen en dat hebben zij nagelaten.
    Zijn er goede Russen ? natuurlijk maar uitzonderingen bevestigen de regel.
    En zo zijn er natuurlijk ook slechte mensen in goede landen.
    Daar ben jij het levende bewijs van.

    Groet.
  18. forum rang 9 josti5 3 september 2023 09:18
    quote:

    Fred 61 schreef op 3 september 2023 08:46:

    [...]

    Bijna driekwart van de Russische bevolking staat achter de oorlog die Poetin met Oekraïne voert. De steun voor de Russische president en zijn beleid fluctueerde afgelopen jaar tussen de 70 en 79%. Dat vertelde Joris van Bladel, Ruslanddeskundige aan het Egmontinstituut in Brussel, zaterdag in Argos. Hij deed onderzoek naar de publieke opinie in Rusland.

    Bron NPO radio1

    En de andere 20% kijkt weg of faciliteert .
    Tevens hebben de Russen meerdere keren de kans gehad om
    hun land te hervormen en dat hebben zij nagelaten.
    Zijn er goede Russen ? natuurlijk maar uitzonderingen bevestigen de regel.
    En zo zijn er natuurlijk ook slechte mensen in goede landen.
    Daar ben jij het levende bewijs van.

    Groet.
    ------------------
    Er wordt nu eenmaal altijd en overal geïndoctrineerd.

    Daar ben jij, een goed mens in een goed land, dan weer het levende bewijs van.
63.631 Posts
Pagina: «« 1 ... 2639 2640 2641 2642 2643 ... 3182 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.286
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.419
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.907
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.395
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.069
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.761
ageas 5.843 109.778
Agfa-Gevaert 13 1.860
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.337
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.771
Alfen 12 16.415
Allfunds Group 3 1.210
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 336
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.765
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.320
AMG 965 125.763
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.521
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.134
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.622
Arcelor Mittal 2.023 318.618
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.107
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.280
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.692
ASML 1.762 76.990
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.653
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 01 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april (def)
    2. China inkoopmanagersindex industrie (Caixin) april
    3. NL omzet detailhandel maart
    4. Wolters Kluwer Q1-cijfers
    5. Beurzen Euronext gesloten vanwege Dag van de Arbeid
    6. Chinese beurzen gesloten
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. GlaxoSmithKline Q1-cijfers
    9. VS hypotheekaanvragen - wekelijks
    10. Kraft Heinz Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht