Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Regering Rutte IV: wordt dit een succes of een ramp?

26.158 Posts
Pagina: «« 1 ... 1293 1294 1295 1296 1297 ... 1308 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 DeZwarteRidder 3 september 2023 15:26
    Nieuw record dit jaar: 872 migranten staken zaterdag Kanaal over
    50 min geledenin Buitenland

    LONDEN - Zeker 872 migranten hebben in de afgelopen 24 uur het Verenigd Koninkrijk weten te bereiken door vanuit Frankrijk het Kanaal over te steken. Het is het hoogste dagcijfer dit jaar. Sinds begin augustus stond het record op 756 migranten.

    Volgens de cijfers die de Britse regering zondag publiceerde, arriveerden de migranten zaterdag op vijftien verschillende boten. In totaal wisten dit jaar al bijna 21.000 mensen de Britse kust te bereiken. Dat zijn er minder dan in dezelfde periode vorig jaar, toen de teller op zo’n 25.000 migranten stond. In totaal kwamen in 2022 volgens de officiële statistieken 45.755 migranten via het Kanaal aan.

    De Britse overheid houdt sinds 2018 bij hoeveel mensen succesvol de gevaarlijke oversteek maken. Sindsdien zijn meer dan 100.000 mensen geteld. Het dagrecord tot dusverre werd bereikt op 22 augustus 2022, toen 1295 migranten voet aan wal zetten.

    Tientallen anderen zijn verdronken in hun poging het Kanaal over te steken. In november 2021 kwamen nog 27 migranten om, onder wie vrouwen en kinderen, waarschijnlijk nadat hun boot was overvaren door een groter schip. Door het Kanaal loopt een van de drukste scheepvaartroutes ter wereld.
  2. forum rang 7 A3aan 6 september 2023 18:29
    Effe de deur open doen. Nou, nou. Alles zit onder het stof. Niemand te zien.
  3. forum rang 10 DeZwarteRidder 7 september 2023 12:48
    Doorvoer overtreft voor ’t eerst export van eigen makelij; olieprijs stuwt wederuitvoer

    Gert van Harskamp
    Vandaag, 00:01in Financieel

    Amsterdam - De oorlog in Oekraïne heeft Nederland een doorvoerland gemaakt. Van de totale exportwaarde van €731,4 miljard in 2022 betrof meer dan de helft wederuitvoer, goederen uit het buitenland die via Nederland weer geëxporteerd worden. Het is voor het eerst dat wederuitvoer groter is dan export van goederen van Nederlandse makelij.

    Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdagochtend naar aanleiding van de publicatie Nederland Handelsland 2023. Nederlandse bedrijven handelden meer, maar maakten of bewerkten zelf minder goederen. De waarde van de wederuitvoer was daardoor met 50.4% ofwel €368,3 miljard voor het eerst groter dan de export van spullen die in Nederland zijn gemaakt.

    Dat Nederlanders vooral handelden met spullen die in het andere landen zijn gemaakt, is niet goed voor het verdienvermogen. Bij wederuitvoer wordt op elke euro twaalf cent verdient, terwijl dat bij Nederlandse producten 55 cent is. Bedrijven voegen bij wederuitvoer immers veel minder waarde toe aan een product dan wanneer het zelf geproduceerd of verwerkt wordt.

    Pre-coronajaar

    Desalniettemin stijgt de totale exportwaarde fors. Die lag afgelopen jaar 30,4% hoger dan de €561 miljard in 2021. en zelfs 47,8% hoger dan de €495 miljard in pre-coronajaar 2019. De waarde van de wederuitvoer was zelfs 58% hoger dan in 2019, toen die uitkwam €233.4 miljard.

    De enorme stijging van de wederuitvoer komt vooral door de doorvoer van minerale brandstoffen als olie. Door de oorlog in Oekraïne is olie fors duurder geworden. Zo name de exportprijs van geraffineerde aardolieproducten tussen 2021 en 2022 bijna 83% toe. Ten opzichte van het gemiddelde van 2015 tot en met 2021 steeg het aandeel van minerale brandstoffen in de totale wederuitvoer ook nog eens een tiende. Ook bij chemische producten steeg het aandeel licht, maar bij alle overige productcategorieën daalde het aandeel.
    Zonnepanelen

    Opvallend is overigens dat Nederland ’s werelds grootste importeur is van Chinese zonnepanelen. Nederland heeft afgelopen jaar voor €11,9 miljard aan panelen ingevoerd, waarvan €10,5 miljard uit China. Van die import gaat 60% weer regelrecht naar het buitenland.

    Goed verdienen aan China

    Nederland verdient overigens goed aan China. De export naar dat land bestaat namelijk vooral uit producten die hier worden gemaakt. Hetzelfde geldt voor de uitvoer Verenigde Staten.

    Van de totale Nederlandse export gaat meer dan de helft naar de grootste vijf handelspartners Duitsland, België, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. De wederuitvoer blijft dicht in de buurt. Daarvan is 60% bestemd voor Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje.
  4. [verwijderd] 11 september 2023 08:16
    Column Annemarie van Gaal
    ’Hef alle toeslagen op om werken lonend te maken’
    author avatar
    ANNEMARIE VAN GAAL

    Gisteren, 19:00in COLUMNS

    In het coalitieakkoord stond nog dat dit kabinet de ambitie had om het toeslagencircus af te schaffen. Dat leek goed nieuws, maar ditzelfde demissionaire kabinet heeft er niets aan gedaan en trekt met Prinsjesdag nog weer 2 miljard euro uit om de toeslagen te verhógen omdat anders te veel gezinnen in armoede belanden.

    En Henri Bontenbal, de kersverse lijsttrekker van het CDA, pleit in zijn verkiezingsprogramma ook al voor een verhoging van de kinderbijslag én het kindgebonden budget. Terug bij af, want toeslagen zijn de superlijm van onze overheid om te voorkomen dat mensen gaan werken, meer uren werken of zelfredzaam worden.

    Eigenlijk is het heel simpel: Om meer mensen aan het werk te krijgen moeten we de toeslagen juist opheffen, zodat werken gaat lonen. Het is beschamend dat in een land als Nederland, werknemers met een laag of middeninkomen geholpen moeten worden met toeslagen omdat ze anders niet genoeg overhouden om rond te komen.

    Iedereen die werkt zou goed moeten kunnen leven. En het is ook beschamend in deze krappe arbeidsmarkt dat mensen met een bijstandsuitkering, aangevuld met allerlei toeslagen en regelingen, liever op de bank blijven zitten dan om voor hetzelfde geld of soms minder aan het werk te gaan.

    Bijstandsuitkering
    Zonder met een vinger te wijzen wil ik het even verduidelijken met een rekenvoorbeeld. Neem even een alleenstaande moeder met drie kinderen in gedachten. Ze leeft van een bijstandsuitkering wat in haar geval 1330 euro per maand is en ze woont in een sociale huurwoning waar ze 500 euro huur voor betaalt. Haar situatie is op het eerste gezicht niet echt benijdenswaardig toch?

    Maar met alle toeslagen in ons land ontvangt ze bijna 40.000 euro op haar bankrekening en dan heb ik de gemeentelijke regelingen en kwijtscheldingen nog niet eens meegerekend. Dat is meer dan een modaal salaris, maar dan netto.

    De drie kinderen van deze denkbeeldige bijstandsmoeder zitten op de middelbare school, dus ze kan prima gaan werken. Maar als ze gaat werken veranderen enkele toeslagen en om hetzelfde bedrag over te houden zou ze ruim 2200 euro bruto per maand moeten verdienen. Dus aan haar de keuze om thuis te blijven of fulltime te gaan werken voor hetzelfde geld. Wat zou u doen?

    We zeggen altijd dat de inkomstenbelasting verlaagd moet worden zodat het verschil tussen bruto- en netto-inkomen kleiner wordt. Maar voor de lage inkomens wordt er al niet bijster veel aan belasting geheven, dus we moeten iets anders verzinnen om mensen vanuit een uitkering aan het werk te krijgen.

    "Werken stimuleren in plaats van lanterfanten"
    Ten eerste zou ik zeggen, geef mensen die echt niet kúnnen werken een royalere uitkering waar ze van rond kunnen komen zodat ze niet meer met afhankelijk zijn van het ingewikkelde toeslagencircus met alle risico’s van dien. Kost hetzelfde, maar geeft minder stress en kans op fouten voor de mensen die we juist zouden moeten ontzorgen.

    En stel dat we het toeslagencircus voor alle anderen nu eens over een totaal andere boeg gooien? Een boeg waarbij werken gestimuleerd wordt in plaats van lanterfanten.

    Stel we heffen álle toeslagen op, inclusief de kindertoeslag, het kindgebonden budget en de zorg- en huurtoeslag en vervangen alles door één toeslag die afhankelijk is van het aantal gewerkte uren. Het principe dat je een toeslag krijgt omdat je niet werkt, veranderen we in een toeslag die je krijgt omdat je werkt.

    Bijvoorbeeld 10 euro per gewerkt uur voor werknemers met lage lonen en iets minder voor de werknemers met middenlonen. Dus als je 20 uur per week werkt voor een laag loon, dan krijg je een toeslag van 840 euro in de maand. Als je fulltime werkt met een laag loon krijg je 1680 euro per maand erbij. Klinkt als veel geld, maar het is minder dan we nu vanuit de Belastingdienst aan toeslagen betalen.

    Rondpompen
    Duizenden werknemers bij de Belastingdienst en de Sociale Verzekeringsbank kunnen nuttiger werk gaan doen dan het rondpompen van toeslagen en het regelen van alle naheffingen, boetes en verrekeningen. Vele honderden miljoenen euro’s aan uitvoeringskosten worden bespaard. Zwartwerken wordt ook veel minder aantrekkelijk, want je kunt beter als schoonmaker voor een gerenommeerd schoonmaakbedrijf aan de slag gaan dan naast je uitkering zwart schoon te maken.

    We krijgen een beter draaiende economie met veel meer inkomsten aan vennootschapsbelasting voor ons land en met meer talent dat boven komt drijven. We gaan enorm besparen op bijstandsuitkeringen en er komt ruimte op de woningmarkt omdat we minder Poolse en Roemeense arbeidsmigranten nodig hebben die allemaal woningen bezetten.

    Kortom, ik zie vooral winst. Wellicht zie ik wat over het hoofd, maar volgens mij is dit een goed uitgangspunt om verder over te filosoferen.

    Het Centraal Planbureau is nu te druk met het doorrekenen van de verkiezingsprogramma’s, maar als ze straks tijd hebben, zouden ze dit plan dan niet even kunnen doorrekenen?
  5. forum rang 9 objectief 11 september 2023 08:28
    quote:

    kassa! schreef op 11 september 2023 08:16:

    Column Annemarie van Gaal
    ’Hef alle toeslagen op om werken lonend te maken’
    author avatar
    ANNEMARIE VAN GAAL

    Gisteren, 19:00in COLUMNS

    Je kunt niet opnieuw beginnen. Dit is populaire prietpraat en een koe in de kont kijken.
  6. forum rang 8 Leefloon 11 september 2023 08:51
    quote:

    kassa! schreef op 11 september 2023 08:16:

    Column Annemarie van Gaal
    ’Hef alle toeslagen op om werken lonend te maken’
    ...
    toeslagencircus
    ...
    Het Centraal Planbureau ... als ze straks tijd hebben, zouden ze dit plan dan niet even kunnen doorrekenen?

    En het is ook beschamend in deze krappe arbeidsmarkt dat mensen met een bijstandsuitkering, aangevuld met allerlei toeslagen en regelingen, liever op de bank blijven zitten dan om voor hetzelfde geld of soms minder aan het werk te gaan.
    Wezenloos gezwets, op basis van niet ideaal zijnde politieke idealen. De uitkomst staat kennelijk al vast, het zou een circus zijn, maar toch zou het CPB dit nog moeten doorrekenen.

    Gezwets met typische theoretische VVD-oplossingen, van/voor gesubsidieerde werkgevers. Zou columniste Van Gaal weleens van, bijvoorbeeld, discriminatie door werkgevers (onder vele andere op leeftijd, op duur werkloosheid, op ...) op de overenthousiast discriminerende arbeidsmarkt hebben gehoord? Wat nog wordt versterkt doordat werkgevers met profielen allemaal bijna hetzelfde doen. Al dan niet met goedkope arbeidsmigranten om lonen laag te houden. Liever "nee" of lange wachttijden aan je klanten verkopen als werkgever, dan iemand werk te geven. Dat je met subsidies niemand kunt vinden, zegt bij 1 miljoen kandidaten meer over het zoeken dan over de doelwitten van Van Gaal.

    Behalve dat met rammelende cijfers van Van Gaal weleens selectief wordt gelogen of overdreven, is er door de overheid uiteraard al naar cijfers gekeken, zonder het CPB van Van Gaal ( www.tweedekamer.nl/kamerstukken/plena... ):

    "Bij antidiscriminatievoorzieningen en het College voor de Rechten van de Mens gaan meldingen over discriminatie het vaakst over de arbeidsmarkt, en in het bijzonder over werving en selectie. Dat gaat om een kwart van alle meldingen. Uit de SCP-studie Ervaren discriminatie in Nederland uit 2020 blijkt dat 13% van de sollicitanten er zeker van is dat zij discriminatie hebben ervaren bij het zoeken van werk. Dat is het dubbele als we de twijfelaars meetellen. Een meerderheid van de professionele recruiters, 78%, signaleert discriminatie in werving en selectie eens per maand of vaker, volgens een onderzoek van Mercer. Dus dat beeld wordt keer op keer bevestigd.".

    Een soort pleidooi om gediscrimineerden te bestraffen en te vernederen. Maar als de doelwitten van nietsnut Van Gaal dat gevoel willen ervaren, dan hoeven zij slechts serieus te solliciteren.
  7. forum rang 7 JP Samosa 11 september 2023 09:23
    Lage lonen zullen omhoog moeten, maar wel :
    Rustig maar wel gestaag afbouwen/rondpompen van subsidies, toeslagen, uitkeringen en aanverwante gekkigheid.

    Helaas, geen partij heeft n plan hiervoor in het programma……
    Zeker Fransie niet….
  8. forum rang 4 Red_ 11 september 2023 10:28
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 3 september 2023 15:26:

    Nieuw record dit jaar: 872 migranten staken zaterdag Kanaal over
    50 min geledenin Buitenland

    LONDEN - Zeker 872 migranten hebben in de afgelopen 24 uur het Verenigd Koninkrijk weten te bereiken door vanuit Frankrijk het Kanaal over te steken. Het is het hoogste dagcijfer dit jaar. Sinds begin augustus stond het record op 756 migranten.

    Volgens de cijfers die de Britse regering zondag publiceerde, arriveerden de migranten zaterdag op vijftien verschillende boten. In totaal wisten dit jaar al bijna 21.000 mensen de Britse kust te bereiken. Dat zijn er minder dan in dezelfde periode vorig jaar, toen de teller op zo’n 25.000 migranten stond. In totaal kwamen in 2022 volgens de officiële statistieken 45.755 migranten via het Kanaal aan.

    De Britse overheid houdt sinds 2018 bij hoeveel mensen succesvol de gevaarlijke oversteek maken. Sindsdien zijn meer dan 100.000 mensen geteld. Het dagrecord tot dusverre werd bereikt op 22 augustus 2022, toen 1295 migranten voet aan wal zetten.

    Tientallen anderen zijn verdronken in hun poging het Kanaal over te steken. In november 2021 kwamen nog 27 migranten om, onder wie vrouwen en kinderen, waarschijnlijk nadat hun boot was overvaren door een groter schip. Door het Kanaal loopt een van de drukste scheepvaartroutes ter wereld.
    Waarom verbieden Europese landen niet gewoon om migranten verblijf te gunnen na een overtocht per boot/voet.
    Uiteraard wel helpen bij aankomst, maar vervolgens alles afwijzen.
    Uitsluitend na toekenning vanuit een veilig buurland van herkomst, mogen ze per vliegtuig overkomen, als ze aan alle regels voldoen. Probleem opgelost.
  9. forum rang 10 DeZwarteRidder 11 september 2023 10:35
    quote:

    Red_ schreef op 11 september 2023 10:28:

    [...]Waarom verbieden Europese landen niet gewoon om migranten verblijf te gunnen na een overtocht per boot/voet.
    Uiteraard wel helpen bij aankomst, maar vervolgens alles afwijzen.
    Uitsluitend na toekenning vanuit een veilig buurland van herkomst, mogen ze per vliegtuig overkomen, als ze aan alle regels voldoen. Probleem opgelost.
    Meld je aan als minister van Immigratie........!!!!
  10. forum rang 5 seance 11 september 2023 10:40
    quote:

    Red_ schreef op 11 september 2023 10:28:

    [...]

    Waarom verbieden Europese landen niet gewoon om migranten verblijf te gunnen na een overtocht per boot/voet.
    Uiteraard wel helpen bij aankomst, maar vervolgens alles afwijzen.
    Uitsluitend na toekenning vanuit een veilig buurland van herkomst, mogen ze per vliegtuig overkomen, als ze aan alle regels voldoen. Probleem opgelost.
    de landen van herkomst nemen ze niet terug
  11. [verwijderd] 11 september 2023 12:03
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 11 september 2023 10:35:

    [...]

    Meld je aan als minister van Immigratie........!!!!
    Wat denk je van een minister van emigratie ....
  12. forum rang 9 objectief 11 september 2023 12:32
    quote:

    keljans 123 schreef op 11 september 2023 10:40:

    [...]

    de landen van herkomst nemen ze niet terug
    Een aardbeving gaat hierbij ook niet helpen.
  13. forum rang 8 GakGak 11 september 2023 12:36
    Red_ schreef op 11 september 2023 10:28:

    [...]Waarom verbieden Europese landen niet gewoon om migranten verblijf te gunnen na een overtocht per boot/voet.
    Uiteraard wel helpen bij aankomst, maar vervolgens alles afwijzen.
    Uitsluitend na toekenning vanuit een veilig buurland van herkomst, mogen ze per vliegtuig overkomen, als ze aan alle regels voldoen. Probleem opgelost
    .
    Wel helpen bij aankomst (om uit de boot te stappen) ?
    En verder de boot afhouden ?

    Lijkt op een beetje schipperen.
  14. forum rang 8 aextracker 11 september 2023 18:17
    Vandaag blijkt uit berekeningen van het CPB waarom de hele politieke meute aan leiders van de laatste coalitie het op een rennen hebben gezet;
    - 17 Mrd tekort op de begroting komende jaren............. een stevige koerscorrectie is nodig om tekort van 3.6% begrotingstekort naar de door EU toegestane 2% terug te brengen............niet dat iemand in de EU zich hier aan houdt overigens, maar dat terzijde...........

    De volgende beurscrash is een crash t.g.v. politieke onkunde en misbruik van uitstelagenda's en politiek op internationaal niveau.
    Daarom loopt Brussel al jaren vol met afzwaaiende lokale mislukkelingen uit de nationale\ regionale politieke scene.

    De pensioenregelingen zullen goudgerand zijn en een platinum garantie bevatten........ het is imemrs zwaar werk....... maar hoe wordt dat dan gemeten en door wie ?

    Hays, Berenschot, PWC.....of...... is het gewoon het nationale politieke leger aan kamers die zijn eigen vlees keurt ?
    In Nederland werkte het alvast goed;
    - 14 jaar doen over een nieuw pensioenstelsel en politici en wethouders uitsluiten........ "klasse justitie volgt klasse politiek".....
  15. forum rang 10 luchtschip 11 september 2023 18:59
    quote:

    aextracker schreef op 11 september 2023 18:17:

    Vandaag blijkt uit berekeningen van het CPB waarom de hele politieke meute aan leiders van de laatste coalitie het op een rennen hebben gezet;
    - 17 Mrd tekort op de begroting komende jaren............. een stevige koerscorrectie is nodig om tekort van 3.6% begrotingstekort naar de door EU toegestane 2% terug te brengen............niet dat iemand in de EU zich hier aan houdt overigens, maar dat terzijde...........

    De volgende beurscrash is een crash t.g.v. politieke onkunde en misbruik van uitstelagenda's en politiek op internationaal niveau.
    Daarom loopt Brussel al jaren vol met afzwaaiende lokale mislukkelingen uit de nationale\ regionale politieke scene.

    De pensioenregelingen zullen goudgerand zijn en een platinum garantie bevatten........ het is imemrs zwaar werk....... maar hoe wordt dat dan gemeten en door wie ?

    Hays, Berenschot, PWC.....of...... is het gewoon het nationale politieke leger aan kamers die zijn eigen vlees keurt ?
    In Nederland werkte het alvast goed;
    - 14 jaar doen over een nieuw pensioenstelsel en politici en wethouders uitsluiten........ "klasse justitie volgt klasse politiek".....
    Gooi jij niet alles een beetje door elkaar met foute percentages

    >>topambtenaren in de Studiegroep Begrotingsruimte :
    Ze denken dat er vanaf 2028 jaarlijks zelfs 17 miljard euro moet worden gevonden om het begrotingstekort beperkt te houden.

    Die 17 miljard die jij noemt geldt voor 2028--het is nu 2023 en het kabinet maakt een begroting voor 2024

    >>hoe kom je erbij dat de EU richtlijn aangaande begrotingstekort het door de EU toegestane 2% is ?

    De EU richtlijn is maximaal 3 % begrotingstekort van het BBP

    Voor 2023 was het begrotingstekort 3. % van het Nederlandse BBP ---dus exact volgens de richtlijnen van de EU

    Door de grote uitgaven die de overheid moet doen, is er in 2023 een tekort op de begroting van bijna 3% van het bbp (dat is wat wij in Nederland per jaar met elkaar verdienen). Het begrotingstekort blijft net binnen de grens die binnen Europa is afgesproken.

    www.google.nl/search?q=Begrotingsteko...

    De rest van je retoriek vol onzinnig doemdenken laat ik maar voor wat het is : onnodige paniekzaaierij

    >>>en jouw verhaal was i reactie op dit bericht op Teletekst ( of gelijkluidend in andere media ) :

    "Financiën uitdaging nieuw kabinet"

    Een nieuw kabinet zal de belastingen
    moeten verhogen of fors moeten gaan
    bezuinigen,zeggen topambtenaren in de
    Studiegroep Begrotingsruimte.Ze denken
    dat er vanaf 2028 jaarlijks zelfs 17
    miljard euro moet worden gevonden om
    het begrotingstekort beperkt te houden.

    Door de stijgende rente is geld lenen
    duurder geworden.Tegelijkertijd zijn de
    overheidsuitgaven sterk gestegen.

    Verandert er niets,dan is er zo veel
    nodig voor zorg,vergrijzing en klimaat
    dat andere uitgaven worden verdrongen,
    aldus de studiegroep.Die vindt ook dat
    de kabinetten-Rutte geld te veel hebben
    gezien als oplossing voor problemen.

    nos.nl/teletekst#113
  16. forum rang 5 Bulletje Rozenwater 11 september 2023 19:14
    En die 17 miljard gaat natuurlijk onder ons dynamisch leiderschap natuurlijk niet gevonden worden door te bezuinigen (remt ook de economie wat geen overbodige luxe is gezien de arbeidsmarkt), natuurlijk niet: extra belastingen en dan met name milieu gerelateerd en het verder uitknijpen van de zuchtende middenklasse. Auto te duur? Ga toch met de trein, wel zo duurzaam! (zit dat voor de grap voor mijn eigen situatie in te vullen, kost mij 2 en een half uur extra reistijd per dag, om 32 km te forenzen). En anders werk je maar thuis, doen wij ambtenaren tenslotte ook!
  17. forum rang 10 luchtschip 11 september 2023 19:34
    quote:

    Bulletje Rozenwater schreef op 11 september 2023 19:14:

    En die 17 miljard gaat natuurlijk onder ons dynamisch leiderschap natuurlijk niet gevonden worden door te bezuinigen (remt ook de economie wat geen overbodige luxe is gezien de arbeidsmarkt), natuurlijk niet: extra belastingen en dan met name milieu gerelateerd en het verder uitknijpen van de zuchtende middenklasse. Auto te duur? Ga toch met de trein, wel zo duurzaam! (zit dat voor de grap voor mijn eigen situatie in te vullen, kost mij 2 en een half uur extra reistijd per dag, om 32 km te forenzen). En anders werk je maar thuis, doen wij ambtenaren tenslotte ook!
    wat een drama over hoe zwaar jij het hebt

    en dat over een bedrag in 2028 en dat over een bedrag van slechts 1,7 % van het bruto binnenlandse product (BBP)
  18. forum rang 6 izdp 12 september 2023 01:23
    quote:

    A3aan schreef op 11 september 2023 12:27:

    Als je goed leest blijkt dat van Gaal niet kan rekenen .
    Ik ben het met haar fel eens over het belachelijke van werken en toch afhankelijk zijn van toeslagen.
    Maar haar rekenen?
    Ze rekent helemaal niets voor en ik kan het dus niet narekenen.
    Alleenstaand met 3 kinderen en 40 mille netto?
    Net zoals eerder met die domme VVD-vrouw wil ik haar berekening dan wel eens zien.
    Het lijkt mij een domme overdrijving die het argument niet versterkt, maar juist onderuit haalt.
    Dood en doodzonde.
26.158 Posts
Pagina: «« 1 ... 1293 1294 1295 1296 1297 ... 1308 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.286
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.474
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.960
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.503
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.107
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.762
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.862
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.350
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.566
Allfunds Group 3 1.217
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 338
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.767
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.375
AMG 965 125.887
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.524
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.165
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 319
Arcadis 251 8.623
Arcelor Mittal 2.024 318.674
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.113
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.283
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.709
ASML 1.762 77.080
ASR Nederland 18 4.124
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.681
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 mei

    1. China inkoopmanagersindex diensten april
    2. PostNL Q1-cijfers
    3. Siemens Healthineers Q1-cijfers
    4. TKH Q1-cijfers
    5. Dui inkoopmanagersindex diensten april (def)
    6. EU inkoopmanagersindex diensten april (def) 52,9
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. EU producentenprijzen maart
    9. Tyson Foods Q1-cijfers
  2. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht