Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Rusland

63.752 Posts
Pagina: «« 1 ... 2730 2731 2732 2733 2734 ... 3188 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Succes 10 oktober 2023 19:23
    quote:

    het zwaard schreef op 10 oktober 2023 07:24:

    VN stemmen over toetreding Rusland tot de VN-Mensenrechtenraad

    De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties stemt over toetreding van Rusland tot de VN-Mensenrechtenraad. Rusland werd in april 2022 geschorst om de massamoorden in de Oekraïense plaats Boetsja.

    Vorig jaar stemden 93 lidstaten voor de schorsing van Rusland, 24 stemden tegen, 58 stemden niet. Om een zetel te krijgen bij de Mensenrechtenraad, moet Rusland 97 stemmen voor zich winnen. Als Rusland wint, zou het land vanaf 1 januari weer deel zijn van de raad.

    De Mensenrechtenraad ziet toe op de bescherming van mensenrechten. De raad telt 47 leden met een zittingstermijn van drie jaar. Ook lidstaten met een slechte reputatie op het gebied van mensenrechten zetelen in de VN-mensenrechtenraad.
    Russia Is Denied a Seat on the U.N. Human Rights Council

    Russia failed to regain its seat on the UN Human Rights Council on Tuesday during an election at the General Assembly, which voted last year to suspend Moscow following its invasion of Ukraine.

    Moscow was competing against Albania and Bulgaria for two seats on the Geneva-based Human Rights Council to represent the Eastern European regional group.

    In the secret ballot, Bulgaria secured 160 votes, while Albania received 123. Russia obtained 83 votes.

    ...

    Louis Charbonneau, UN director at Human Rights Watch, said member states sent a strong signal to Russia’s leadership that a government responsible for countless war crimes and crimes against humanity does not belong on the Human Rights Council.

    The New York-based rights organisation said Russian forces in Ukraine continue to commit war crimes, including torture and summary executions.

    www.thenationalnews.com/world/2023/10...

  2. forum rang 7 Succes 10 oktober 2023 19:24
    Germany announces new defense aid for Ukraine worth $1.1 bln

    www.reuters.com/world/europe/germany-...

    FRANKFURT, Oct 10 (Reuters) - Germany on Tuesday unveiled a fresh support package for Ukraine worth around 1 billion euros ($1.1 billion), its defence ministry said, adding the programme covered air defense, weapons and ground vehicles.

    "Germany will continue to support Ukraine with what it needs most urgently - air defence, ammunition and tanks," German Defence Minister Boris Pistorius said.

    "With this new 'winter package' we are further increasing the operational readiness of the Ukrainian armed forces in the coming months."
  3. forum rang 8 het zwaard 10 oktober 2023 19:30
    Rusland keert niet terug in Mensenrechtenraad Verenigde Naties

    Een Russische poging om terug te keren in de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties is dinsdag mislukt. In de Algemene Vergadering van de VN kreeg de Russische Federatie slechts 83 van de 193 lidstaten achter zich voor het plan. Rusland werd uit de raad gezet na de invasie van Oekraïne in februari 2022.

    Voor de nu beschikbare zetels zijn Albanië en Bulgarije gekozen met een grote meerderheid aan stemmen en een aantal leden is herkozen. De Mensenrechtenraad telt 47 VN-lidstaten als raadslid en ziet formeel toe op de naleving van de internationale verdragen ten aanzien van de mensenrechten.

    De raad wordt net als haar voorganger, de Mensenrechtencommissie van de Verenigde Naties, door critici met scepsis beschouwd. Onder de huidige leden van de toezichthouder op de mensenrechten zijn bijvoorbeeld Algerije, China, Cuba, Eritrea, Marokko, Somalië en Venezuela.
  4. forum rang 10 luchtschip 10 oktober 2023 19:47
    Eliot Higgins, Oprichter en creatief directeur van Bellingca en directeur van Bellingcat Productions. :

    Een neppe BBC-video waarin een Bellingcat-onderzoek wordt beweerd, laat zien dat Oekraïne wapens naar Hamas heeft gesmokkeld, onder druk van Russische gebruikers van sociale media. Het is onduidelijk of dit een desinformatiecampagne van de Russische overheid is of een poging van de basis, maar het is 100% nep

    video 0:45 minuut Engels ondertiteld

    twitter.com/EliotHiggins/status/17117...
  5. forum rang 6 d' Aandelen ' 10 oktober 2023 19:58
    quote:

    closer schreef op 10 oktober 2023 12:52:

    [...]
    Als je politiek en geschiedenis al meer dan 60 jaar volgt, vind je het zelf dan ook niet een beetje raar om te doen alsof dit conflict pas is begonnen met de terreur van Hamas? Iedereen van jouw leeftijd zou moeten weten hoe lang het al voortduurt, en hoe onontwarbaar complex het is. Simpele oplossingen bestaan niet. Misschien daarom dat forumleden wel een uitgesproken mening hebben maar niemand een apart draadje durft te openen?

    Natuurlijk ben je terecht verontwaardigd over de terreuraanslag, maar versimpel het svp. niet tot een simpel voor/tegen, zoals nu massaal gebeurt. Bijvoorbeeld tekenend hoe op Twitter deskundigen als Tineke Bennema (historicus) of Bram Vermeulen (journalist) door de grote meute worden uitgekotst omdat ze enige kanttekeningen maken.
    closer

    ik ben geboren niet zolang na de Tweede Wereldoorlog en ik heb samen met mijn twee oudere broers, bijna alle documentaires en films gezien wat de Joden voor en tijdens WO2 is overkomen en ook hoe niemand ze wilde opnemen na al die verschrikkingen die ze hadden meegemaakt, de holocaust, de pogroms in Oost Europa en de aankomst in Palestina waar al eerder Joden waren aangekomen.

    Daarom heb ik ook sympathie gekregen voor de Joden die bijna na het uitroepen van een Joodse staat in 1948 bijna direct weren aangevallen door de gezamenlijke legers van de Arabieren maar toch stand wisten te houden.

    Wij hebben alle oorlogen die tegen Israël worden gevoerd dan ook met spanning gevolgd en samen langzaam maar zeker Israël steeds sterker worden , ze moesten wel met zoveel vijanden om zich heen die hen het liefst de Middellandse Zee in wilden drijven.

    Misschien mag ik je misschien ten overvloede meedelen dat de Joden lang voor Chr. al in Palestina woonden en een tempel hadden gebouwd op de Tempelberg die later door de Romeinen is verwoest, dus nog lang voordat de Mohammed de Islam stichtte in plusminus 621 na Chr.
    Daarvoor had hij veel Joodse boeken gelezen en met die kennis en reeds bestaande Arabische godsdiensten ontstond de Islam.

    Intussen heeft Israël zich sterk ontwikkeld, heeft een van de beste legers van de wereld en is op technisch niveau ver vooruit op al die Arabische staten en zover ik weet de enige democratie in die regio.

    Maar dat kleine landje wordt omringt door Islamitische staten die geen op Westerse leest geschoolde democratie in hun Islamitische regio dulden en dat op alle mogelijke manieren laten voelen.
    Zij zouden best met de Palestijnen kunnen leven maar na al die bloedige aanslagen en oorlogen om de Joden te verdrijven kan ik mij heel goed voorstellen dat zij bijzonder voorzichtig met een Palestijnse staat naast hen,

    Maar ik besef heel goed hoe makkelijk het is om vanuit het (nu nog) veilige Nederland is om Israël
    van alles te beschuldigen, notabene scoort Israël mede door de vele antisemitische landen een slechtere score op VN meest slechte mensenrechten!! dan bv Algerije, Noord-Korea, Birma, Libië en nog een 8 andere landen zoals bv China, Colombia, Iran en Turkije.
  6. forum rang 6 d' Aandelen ' 10 oktober 2023 20:10
    Zag net een afschuwelijke beelden van een totaal afgeslachte kibboets bevolking, geen slagveld dus en zonder waarschuwing bewust afgeslacht en daar zal het helaas niet bij blijven.
  7. forum rang 8 closer 10 oktober 2023 20:20
    Die beelden zag ik ook, afschuwelijk.

    Zag je ook het stukje waarin Nasrah Habiballah vertelde over Israëliers die platbombarderen van de Gazastrook niet als oplossing zien en vinden dat de huidige bezettingspolitiek geen toekomst heeft?

    quote:

    d' Aandelen ' schreef op 10 oktober 2023 19:58:

    Maar ik besef heel goed hoe makkelijk het is...
    Gemakzuchtig, hoor.
  8. forum rang 7 Succes 10 oktober 2023 20:25
    quote:

    d' Aandelen ' schreef op 10 oktober 2023 20:10:

    Zag net een afschuwelijke beelden van een totaal afgeslachte kibboets bevolking, geen slagveld dus en zonder waarschuwing bewust afgeslacht en daar zal het helaas niet bij blijven.
    Idd afschuwelijk!

    Maar helaas doet Israël nu hetzelfde door huizen (in dichtbevolkte gebieden) plat te gooien.

    Wraak nemen zal op korte termijn mss een 'lekker' gevoel geven ... maar is geen oplossing voor het probleem ... en de opmaat voor de volgende geweldsspiraal.

    Ik hoop dat de Israëliërs hun verstand blijven gebruiken.
  9. forum rang 8 closer 10 oktober 2023 20:31
    quote:

    Succes schreef op 10 oktober 2023 20:25:

    Wraak nemen zal op korte termijn mss een 'lekker' gevoel geven ... maar is geen oplossing voor het probleem ... en de opmaat voor de volgende geweldsspiraal.
    Precies dit. Bombardementen gaan voor nog meer escalatie zorgen.

    - - - - - - - - - -

    NB. Zitten we nu weer het Ruslanddraadje te vervuilen... excuses.
    De discussie over de aanslagen kunnen we voortzetten in www.iex.nl/Forum/Topic/1398485/Koffie...
  10. forum rang 7 Succes 10 oktober 2023 20:36
    Russian forces close in on east Ukraine's Avdiivka

    sg.news.yahoo.com/russian-forces-clos...

    Russian forces closed in on the frontline town of Avdiivka in east Ukraine on Tuesday, as Kyiv warned Moscow was stepping up strikes in an attempt to encircle it completely.

    The Russian attacks come after months of a slower than expected Ukrainian counter-offensive, launched this summer to claw back territory lost during Moscow's invasion.

    Avdiivka is an industrial town that had a pre-war population of around 31,000. An estimated 2,000 remain.

    It is symbolically and strategically important to Kyiv, lying just north of the Moscow-controlled city of Donetsk that was seized by separatist forces in 2014.

    Avdiivka has since become a symbol of Ukrainian resistance against Moscow, with Kyiv clinging on there despite relentless Russian attacks during the Kremlin's almost 20-month long offensive.

    Local officials told AFP that Moscow's forces launched an artillery attack on the town in the morning and were firing incessantly.

    "For over a year, there has been the danger that (Avdiivka) can be occupied, but now the situation has worsened rapidly," said Vitaliy Barabash, head of the town's administration.

    He said Russian forces were trying to besiege the eastern town using "all means."

    "Our Avdiivka is under massive attacks by Russian artillery and aviation," presidential aide Andriy Yermak later said on social media.

    Russian forces control territory to the south, east and north of Avdiivka.

    - Zelensky in Romania -

    The attacks came as Ukrainian President Volodymyr Zelensky held talks on grain and security with Romanian counterpart Klaus Iohannis, after Moscow struck areas of Ukraine close to the Romanian border.

    On his first visit to the NATO country since Russia invaded Ukraine in February last year, Zelensky said the strikes near the border were "a threat, not only to our state".

    Since exiting a deal allowing safe grain shipments via the Black Sea, Moscow has ramped up strikes on Ukraine's southern regions, including Danube river ports near Romania.

    Last month, Romania found drone debris several times near its border with Ukraine, prompting authorities to build air raid shelters for one border village.

    Zelensky and Iohannis discussed how to increase Kyiv's grain exports being shipped out via Romania, with Russia's invasion of Ukraine hindering the country's access to the Black Sea.

    "A grain corridor from Ukraine through Moldova to Romania will soon be operational," Zelensky announced.

    The pair said they signed a bilateral declaration on security and transport cooperation.

    During a press conference, Zelensky also said Ukrainian pilots would train at an F-16 pilot training centre to be created in Romania.

    - Rift between Moscow, allies -

    President Vladimir Putin meanwhile prepared to leave Russia for the first time this week since the International Criminal Court (ICC) issued an arrest warrant for him in March.

    The ICC issued the warrant for Putin for the war crime of illegally deporting Ukrainian children to Russia, with its members expected to make the arrest should he step foot on their territory.

    The Russian leader is due to travel to Kyrgyzstan -- which is not a member of the ICC -- for a summit of a Moscow-led alliance later this week.

    But rifts among Moscow's ex-Soviet allies have been emerging in recent months, with many rattled by the Ukraine invasion.

    Bishkek announced that Armenian leader Nikol Pashinyan would skip the summit, amid a growing rift between Yerevan and Moscow.

    Pashinyan's decision to snub the meeting of the Moscow-led regional grouping is a further blow to ties between Yerevan and Moscow, which have soured in recent weeks.

    Pashinyan has criticised Moscow's role in the Karabakh crisis, with Russia unwilling to intervene when Azerbaijan launched a lightning operation to regain control of the breakaway Nagorno-Karabakh region.

    Pashinyan visited a European summit last week after Armenian lawmakers moved to join the ICC, angering Moscow.
  11. forum rang 8 closer 10 oktober 2023 21:48
    20:46
    Oekraïense Defensiemedewerkers verdacht van verduisteren zes miljoen euro

    Twee hooggeplaatste medewerkers van het Oekraïense ministerie van Defensie worden ervan verdacht ruim zes miljoen euro te hebben verduisterd bij de aankoop van kogelvrije vesten. Het zou gaan om een voormalig viceminister van Defensie en het hoofd van het departement dat verantwoordelijk is voor de bevoorrading van het leger. De twee medewerkers, wiens namen niet bekend zijn gemaakt, zitten vast in afwachting van het onderzoek.

    Volgens de anticorruptie-autoriteiten bestelden ze ‘persoonlijke beschermingsmiddelen van onvoldoende kwaliteit in het buitenland’ die ze volledig vooraf betaalden, zonder zich aan de reguliere kwaliteitscontroles te houden. ‘Dit leidde niet alleen tot het verlies van 250 miljoen hryvnia aan begrotingsmiddelen, maar ook tot de ondermijning van de defensiecapaciteit van het land en een bedreiging voor het leven en de gezondheid van het legerpersoneel.’ Bij veroordeling kunnen de twee een gevangenisstraf van 12 jaar krijgen.

    Sinds de Russische invasie in Oekraïne heeft president Volodymyr Zelensky de inspanningen om corruptie binnen de overheid en met name defensie tegen te gaan flink opgeschroefd. De strijd tegen corruptie speelt een rol bij zijn pogingen om meer militaire steun bij westerse bondgenoten los te krijgen en is bovendien een belangrijke voorwaarde voor EU-lidmaatschap.

    Begin augustus ontsloeg Zelensky de functionarissen die verantwoordelijk waren voor de militaire conscriptie in alle verschillende regio’s. Volgens hem konden mannen massaal de dienstplicht ontduiken door deze functionarissen om te kopen. Eerder kwamen al corruptieschandalen met betrekking tot de aankoop van uniformen en voedsel voor soldaten aan het licht.

    www.volkskrant.nl/cs-bf1663606
  12. forum rang 7 A3aan 10 oktober 2023 23:05
    Weer geen meter opgeschoven de laatste dagen. Het lijkt erop dat het niet goed gaat met het heroveren door Oekraïne. Ze gaan de uitputtingsslag verliezen. Enige hoop is dat Putin ineens onverwachts zal verdwijnen en dat zie ik voorlopig niet gebeuren. Helaas.
  13. forum rang 9 Calimero 10 oktober 2023 23:13
    As Israel goes to war, Russia must now decide where its loyalty lies in the Middle East
    PUBLISHED TUE, OCT 10 20236:28 AM EDT ... UPDATED TUE, OCT 10 20239:40 AM EDT

    www.cnbc.com/2023/10/10/russia-faces-...

    Meanwhile, prominent Russian propagandist Sergei Mardan stated on Telegram that Russia would benefit from the conflict in Israel as the world “will take its mind off Ukraine for a while and get busy once again putting out the eternal fire in the Middle East.”
  14. forum rang 4 Doemebest 10 oktober 2023 23:28
    quote:

    A3aan schreef op 10 oktober 2023 23:05:

    Weer geen meter opgeschoven de laatste dagen. Het lijkt erop dat het niet goed gaat met het heroveren door Oekraïne. Ze gaan de uitputtingsslag verliezen. Enige hoop is dat Putin ineens onverwachts zal verdwijnen en dat zie ik voorlopig niet gebeuren. Helaas.
    Wat verwacht je dan dat Oekraïne zo maar even op kan rukken?
    Het is al ongelooflijk wat ze nu kunnen zonder luchtsteun, om echt effectief op te kunnen rukken moeten ze wachten tot er voldoende F16's ingezet kunnen worden.
  15. forum rang 6 benbelegger 11 oktober 2023 00:18
    Rusland slaagt er na de stemming in de VN niet in een achterzetel in de Mensenrechtenraad te veroveren

    Rusland is in zijn poging om een ??zetel in het hoogste mensenrechtenorgaan van de VN terug te winnen met een aanzienlijke meerderheid verslagen in de Algemene Vergadering, die vorig jaar stemde voor de schorsing van Moskou na de invasie van Oekraïne.

    Rusland concurreerde met Albanië en Bulgarije om twee zetels in de in Genève gevestigde Mensenrechtenraad die de Oost-Europese regionale groep vertegenwoordigde.

    Bij de geheime stemming kreeg Bulgarije 160 stemmen, Albanië 123 en Rusland slechts 83.

    Rusland heeft beweerd de steun te hebben van een zwijgende meerderheid, en hoewel 83 stemmen minder dan de helft van de 193 VN-lidstaten vertegenwoordigen, bestaat er zeker bezorgdheid, vooral van Oekraïne en zijn westerse bondgenoten, dat de steun van Moskou zo groot was .

    De enige andere competitieve race was in de Latijns-Amerikaanse en Caribische groep, waar Cuba, Brazilië en de Dominicaanse Republiek Peru versloegen voor drie zetels. Het in New York gevestigde Human Rights Watch zei dat Cuba geen plaats in de raad verdiende vanwege systematische schendingen van de rechten, waaronder intimidatie, willekeurige detentie en marteling van dissidenten, maar Cuba kreeg het hoogste aantal stemmen van de vier landen: 146.

    De andere nauwlettend in de gaten gehouden race vond plaats in de Azië-groep, waar vier landen – China, Japan, Koeweit en Indonesië – kandidaten waren voor vier zetels. Sommige rechtengroepen voerden ook campagne tegen Peking en de omvang van de stemmen werd nauwlettend in de gaten gehouden.

    Indonesië stond bovenaan de stemming met 186 stemmen, gevolgd door Koeweit met 183 en Japan met 175. China stond laatste maar kreeg toch 164 stemmen.

    Human Rights Watch zei vorige week dat de staat van dienst China zou moeten diskwalificeren voor de Mensenrechtenraad. Het verwees naar het rapport van vorig jaar van het kantoor van de VN-mensenrechtencommissaris, waarin werd gesteld dat de discriminerende detentie door China van Oeigoeren en andere overwegend islamitische etnische groepen in de westelijke regio van Xinjiang mogelijk misdaden tegen de menselijkheid zijn.

    Twee andere regionale races waren ook niet competitief.

    Voor de vier Afrikaanse zetels kreeg Malawi 182 stemmen, gevolgd door Ivoorkust met 181 en Ghana met 179. Burundi, wiens staat van dienst op het gebied van de rechten ook sterk werd bekritiseerd door Human Rights Watch, stond op de laatste plaats met 168 stemmen.

    Ook de twee westerse zetels waren onbetwist en Nederland versloeg Frankrijk met 169 stemmen tegenover 153 stemmen.

    Maar de schijnwerpers bij deze verkiezingen waren gericht op Rusland en zijn campagne om de Mensenrechtenraad weer aan te pakken.

    De VN-ambassadeur van Moskou, Vassily Nebenzia, beschuldigde de VS er maandag van een campagne te voeren om hun terugkeer naar de raad te voorkomen.

    “De belangrijkste fobie van onze Amerikaanse collega’s vandaag de dag is het kiezen van Rusland in de Mensenrechtenraad”, vertelde Nebenzia tijdens een bijeenkomst van de Veiligheidsraad die door Oekraïne was bijeengeroepen over de aanval van een Russische raket vorige week op het kielzog van een Oekraïense soldaat in een klein dorp waarbij 52 mensen omkwamen .

    Tijdens de raadsvergadering van maandag drong de Albanese VN-ambassadeur Ferit Hoxha er ook bij degenen op die zich bekommeren om de mensenrechten en “de geloofwaardigheid van de Mensenrechtenraad en zijn werk” om zich te verzetten tegen een land dat onschuldige mensen doodt, civiele infrastructuur, havens en graansilo’s vernietigt “en is er dan trots op dat te doen”.

    De Amerikaanse vice-ambassadeur Robert Wood zei tegen de Veiligheidsraad dat de herverkiezing van Rusland in de Mensenrechtenraad “terwijl het land openlijk oorlogsmisdaden en andere wreedheden blijft begaan een lelijke smet zou zijn die de geloofwaardigheid van het instituut en de Verenigde Naties zou ondermijnen.” Landen".

    In april 2022, minder dan twee maanden na de Russische inval in Oekraïne, stemde de Algemene Vergadering met 93 tegen 24 en 58 onthoudingen over een door de VS geïnitieerde resolutie om Rusland te schorsen uit de Mensenrechtenraad vanwege beschuldigingen dat zijn soldaten in Oekraïne zich schuldig hadden gemaakt aan schendingen van de mensenrechten. De VS en Oekraïne noemden oorlogsmisdaden.
    www.theguardian.com/world/2023/oct/10...
    .
  16. forum rang 4 Karel 11 oktober 2023 00:47
    quote:

    Succes schreef op 10 oktober 2023 20:36:

    Russian forces close in on east Ukraine's Avdiivka
    (…….)
    Avdiivka is an industrial town that had a pre-war population of around 31,000. An estimated 2,000 remain.

    It is symbolically and strategically important to Kyiv
    (…..)
    Avdiivka has since become a symbol of Ukrainian resistance against Moscow,
    (……)
    Na Bachmut gaat nu Avdiivka vallen.
    Minstens 1 omliggend dorp is gisteren al door Rusland ingenomen, nl.Steoove.
    Wanneer gaat de NAVO nu eens ingrijpen met eigen troepen?
  17. forum rang 6 benbelegger 11 oktober 2023 09:41
    Zelenski heeft beloofd de kerncentrale in Zaporizja niet aan te vallen, zegt IAEA-chef
    Rafael Grossi zegt dat de president hem persoonlijk heeft verzekerd dat Oekraïne 'een fabriek niet rechtstreeks zal bombarderen of beschieten' als tegenoffensief

    Rafael Grossi, het hoofd van de Internationale Organisatie voor Atoomenergie, zegt dat Volodymyr Zelenskiy hem heeft beloofd dat Oekraïne de grootste kerncentrale van Europa niet zal aanvallen als onderdeel van zijn tegenoffensief tegen Rusland.

    In een interview met de Guardian zei het hoofd van de nucleaire waakhond dat hij zich het meest zorgen maakte over het feit dat de kerncentrale van Zaporizja verwikkeld zou raken in gevechten tussen de twee partijen, maar hij hield vol dat hij een toezegging had gekregen van de Oekraïense president.

    “President Zelenskiy heeft mij persoonlijk verzekerd dat ze het niet rechtstreeks zullen bombarderen of beschieten”, zei Grossi, hoewel hij eraan toevoegde dat Zelenskiy hem had verteld dat “alle andere opties op tafel liggen” in termen van het terugnemen ervan.

    Dat betekent dat Oekraïne zou voldoen aan het eerste van de vijf nieuwe nucleaire veiligheidsprincipes – ‘een kerncentrale niet aanvallen’ – die Grossi eind mei aanvankelijk in de VN-Veiligheidsraad had geschetst om ‘een catastrofaal ongeval’ te voorkomen.

    De kerncentrale van Zaporizja werd in maart 2022 door Rusland veroverd, de eerste keer dat een reactor tijdens een oorlog werd veroverd, wat de vrees deed rijzen voor een nieuw incident in hetzelfde land waar een explosie in Tsjernobyl in 1986 radioactiviteit over Europa verspreidde .

    Grossi zei dat het gevaar bestond dat “alles op elk moment kan gebeuren”, gezien de heersende militaire situatie. “Mij wordt vaak gevraagd: is [de energiecentrale] nu veilig? Nee. Het ligt midden in een oorlogsgebied met een tegenoffensief,' zei hij.

    Hij zei dat hij geloofde dat er “twee hoofdproblemen waren”, waarvan de belangrijkste een “directe aanval” was op een van de minder veilige delen van de fabriek, terwijl de secundaire zorg het onderhoud van de waterkoeling was, noodzakelijk zelfs als de zes reactoren zijn stilgelegd.

    Lees de rest van het verhaal: www.theguardian.com/world/2023/oct/10...
    .
  18. forum rang 8 closer 11 oktober 2023 10:25
    06:30
    VS hebben genoeg wapens voor Oekraïne én Israël, bezweert ambassadeur

    De Amerikaanse ambassadeur bij de Navo bezweert dat er Amerikaanse steun aan Israël niet ten koste zal gaan van steun aan Oekraïne. Die vrees werd vandaag onder meer geuit door anonieme Navo-bronnen tegenover persbureau ANP.

    De Verenigde Staten, die Oekraïne tot dusverre omgerekend meer dan 40 miljard euro aan militaire steun hebben geleverd, zijn cruciaal voor de Oekraïense bewapening. Nu de VS Israël hebben beloofd militaire steun te bieden in de strijd tegen Palestijnse militanten, naar aanleiding van de aanval van Hamas waarbij meer dan duizend mensen zijn omgekomen, rijst de vraag of Oekraïne dat gaat merken. Zeker omdat er in het Westen al langer zorgen bestaan over de eigen capaciteit om wapens te produceren.

    Julianne Smith, de Amerikaanse ambassadeur bij de Navo, wees die zorgen van de hand: volgens haar kunnen de VS beide bondgenoten voldoende steun bieden. Op de korte termijn lijkt dat te kloppen, want het Israëlische leger is ruim voorzien van wapentuig, zegt Christian Mölling van de German Council on Foreign Relations tegen de Duitse zender ZDF. Maar de situatie in Israël is onzeker, zegt hij: mocht het land in een langdurig conflict op meerdere fronten terechtkomen, dan zou Amerikaanse steun aan Israël wel degelijk ten koste kunnen gaan van steun aan Oekraïne.

    www.volkskrant.nl/cs-bb49ed6d
  19. forum rang 5 Mdv 11 oktober 2023 13:28
    11 okt 2023 om 13:20

    De Pro-Russische winnaar van de Slowaakse verkiezingen heeft een regering gevormd. Dat deed het populistische SMER niet alleen met de eveneens pro-Russische partij SNS, maar opvallend genoeg ook

    SMER, de partij van Robert Fico, had de steun van HLAS nodig voor een meerderheid. De keuze om met elkaar in zee te gaan zal waarschijnlijk een matigende werking hebben op de regering.

    De nummer twee van de verkiezingen, het liberale PS, hoopte ook nog een regering te kunnen vormen met HLAS. Maar die partij wilde alleen een coalitie met Fico overwegen. Volgens HLAS-leider Peter Pellegrini kan zijn partij haar sociaaldemocratische beleid beter uitvoeren binnen zo'n regering.

    Qua buitenlandbeleid liggen Pellegrini en Fico ver uit elkaar. Fico wil dat er geen cent Slowaaks belastinggeld meer naar Oekraïne gaat en is tegenstander van de westerse sancties tegen Rusland. Pellegrini wil het huidige buitenlandbeleid juist doorzetten. Slowakije is momenteel een belangrijke bondgenoot van Oekraïne. "Als de regering de koers van het buitenlands beleid verandert, zal HLAS geen onderdeel meer zijn van de regering", zei hij dinsdag.

    Fico was drie keer eerder premier van Slowakije en toonde zich toen een pragmatisch politicus. Pellegrini was zelf ook premier namens SMER, tussen 2018 en 2020. Daarna scheidde hij zich af met HLAS.
63.752 Posts
Pagina: «« 1 ... 2730 2731 2732 2733 2734 ... 3188 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.287
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.502
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.960
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.525
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.117
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.763
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.864
Ahold 3.536 73.985
Air France - KLM 1.024 34.356
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.581
Allfunds Group 3 1.217
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 338
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.767
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.390
AMG 965 125.914
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.524
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.168
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 320
Arcadis 251 8.624
Arcelor Mittal 2.024 318.686
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.114
Aroundtown SA 1 177
Arrowhead Research 5 9.283
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.716
ASML 1.762 77.106
ASR Nederland 18 4.125
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.685
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
    2. NL inflatie april
    3. Reserve Bank of Australia rentebesluit
    4. Infineon Q1-cijfers
    5. UBS Q1-cijfers
    6. Zalando Q1-cijfers
    7. Solvay Q1-cijfers
    8. Heijmans Q1-cijfers
    9. Kendrion Q1-cijfers
    10. BP Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht