Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

SHELL PLC GB00BP6MXD84

Laatste koers (eur)

33,770
  • Verschill

    0,000 0,00%
  • Volume

    3.441.392 Gem. (3M) 7,2M
  • Bied

    33,800  
  • Laat

    33,800  
+ Toevoegen aan watchlist

Uitstappen? Is het echt never sell Shell? -- Vervolg

22.733 Posts
Pagina: «« 1 ... 999 1000 1001 1002 1003 ... 1137 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Sven Magnus C. 7 november 2023 18:56
    Pagina 1001.. voor de liefhebber van diepere betekenissen; Arabian nights.

    Daily Fib's van BP hebben wat moeite met de range aan te geven. Niet heel verwonderlijk; zijn statistiek gaat er a) vanuit dat de koersvorming altijd .. een mooie bellcurve is, en b) de krachten die op de koersvorming inwerken op de handels moment t0 gelijk zijn aan t-1. Dat laatste gaat wel eens anders, zoals BP weet.

    Binnen de tolerantie van de swaps vs US majors gaan die grafiekjes wat zinvoller zijn dan daarbuiten. Als de WTI niet alle kanten op schiet, ook.. Er worden kruisraketten afgeschoten vanuit Jemen op Israel - ik waag me niet aan een (statistisch relevante) voorspelling voor WTI voor de komende 3 maanden. Als 2 partijen inzetten op elkaar uitroeien - gaat rationaliteit uit het raam.

    Statistiek voor de komende 5 jaar: Wael is Shell om aan het vormen tot een US div aristocrat. 4% dividend rendement, en structurele aandeleninkoop. 3,5mrd, de komende 5 jaar zet hem op een pad van 30% inkoop. Vergelijkbaar met de buy back autorisatie van Chevron.

    Doet Wael niet veel meer dan dat (en houdt hij dezelfde discount vs US majors) - staat de koers 30% hoger, is het div p/a 30% hoger in vergelijkbare marktomstandigheden. Een UK major die waarde creeert als een US major - krijgt dezelfde waardering - dec2024 lijkt de inzet om dat gat weggewerkt te hebben.

    Zowel op absolute als relatieve waardering zijn de lange termijn krachten er om de top eind van de trading range omhoog te schuiven naar ruim 40+

    Puts schrijven levert (statistisch..) structureel betere resultaten op dan puts kopen (etc) bij een US dividend aristrocrat. Daar zal Carl nog even aan moeten wennen. Zeker bij de huidige prijsvorming in het optie boek. En de volatiliteit bij dit fonds. Series 2024/2025/2026/2027.

    Potentieel idee voor de upgrade van 'het' systeem: Schrijf lange puts waar je de onderkant van de trading naar toe ziet bewegen de komende jaren - investeer die premie in calls die de upside van het omhoog bewegen van de bovenkant gaan pakken.
  2. forum rang 9 nine_inch_nerd 7 november 2023 19:37
    Shell ziet US Big Oil verder weglopen

    Het verschil in waardering tussen de Europese en Amerikaanse oliegiganten wordt steeds meer gebruikt door de Amerikaanse Big Oil om overnames te doen.

    Zowel Exxon als Chevron kochten voor meer dan 50 miljard dollar een sectorgenoot in de VS met veel bewezen reserves.

    Exxon en Chevron zijn actief op zoek naar uitbreiding van de portfolio. Oliemaatschappijen vrezen opnieuw dat zij in de toekomst te weinig beschikking hebben over oliereserves. Door nu grote sectorgenoten over te nemen, met gebruikmaking van hun hoge aandelenprijs, vullen zij die gap.

    Die hoge aandelenkoers stelt Exxon en Chevron in staat om met die hoge koers partijen over te nemen die assets hebben die zij niet hebben.

    Sinds de jaren negentig zijn er eigenlijk niet van deze grote deals voorgekomen. Destijds werd het huidige Big Oil gevormd: BP met Amoco, Exon met Mobil en Chevron met Texaco.

    Chevron-Hess

    Chevron kocht Hess voor 53 miljard dollar in een all-stock deal. Aandeelhouders Hess krijgen 1.025 aandeel Chevron voor elk Hess aandeel. Ten tijde van de aankondiging van de deal stond het aandeel Chevron op 171 dollar.

    Inmiddels zijn de Hess aandeelhouders een stuk minder gelukkig, het aandeel is behoorlijk gedaald door tegenvallende kwartaalcijfers én de aankondiging van deze deal. Die 53 miljard is nu nog 45 miljard.

    Zowel Chevron als Exxon gaan ervan uit dat er nog veel vraag naar olie zal zijn, ondanks de waarschuwingen van energie-denktanks als EIA. De CEO van Chevron zei: 'We live in the real world, and have to allocate capital to meet real world demands,' aldus Mike Wirth in de Financial Times.

    Hess heeft een belangrijk aandeel in de olievondst in Guyana, samen met Exxon. Daar zit veel olie in de zeebodem. In de toekomst zal diepzee-olie waarschijnlijk het goedkoopst te winnen zijn.

    Overigens is de koersval van Chevron, niet te verklaren van uit de verkopen die Warren Buffett heeft gedaan. Buffett bouwde zijn belang in Chevron af voor een derde.

    Hij bezat eind 2022 zo'n 167 mln aandelen Chevron en eind september nog 110 miljoen. Zijn belang in geld ging omlaag van 30 miljard dollar naar 18,6 miljard dollar.

    Buffett gaf geen reden hiervoor maar zijn belangen in de olie-industrie zijn via zijn belang in Occidental al behoorlijk groot.

    Exxon-Pioneer

    Op 11 oktober, twee weken voor de Chevron-Hess deal, kondigde Exxon aan Pioneer over te nemen. Ook dit was een all-stock transaction, gewaardeerd op 59 miljard dollar.

    Hierbij ging met uit van een aandelenkoers van 108,89 dollar van Exxon. Pioneer aandeelhouders krijgen 2.3234 aandeel Exxon voor elk Pioneer aandeel.

    Je ziet dat het, zeker op lange termijn bezien, een prachtig moment is voor Exxon om assets bij te kopen met de hoge aandelenkoers:

    Pioneer is vooral actief in de Permian. Met deze overname combineert Exxon meer dan 3500 km2 van Pioneer in het Midland Basin met de 2300 km2 van ExxonMobil in de Delaware en Midland Basins, waardoor de grootste onontwikkelde onconventionele voorraadpositie in de VS ontstaat.

    Samen beschikken de bedrijven over naar schatting 16 miljard vaten olie-equivalent in het Permian.

    Europese oliebedrijven blijven achter

    De Europese oliebedrijven kunnen dit niet doen, omdat ze een lagere beurswaardering hebben. Shell bijvoorbeeld kijkt anders naar haar aandeel, die wil eerst de onderwaardering eruit halen.

    Kijkend naar kapitaalallocatie, is het voor Shell rendabeler met hun cashgeld eigen aandelen (k/w: 7) te kopen, dan aandelen van andere bedrijven (k/s: 10-12) te kopen.

    Shell: fusie of naar renewables?

    Een oplossing voor Shell en de zijnen zou zijn om krachten te bundelen, met bijvoorbeeld BP of Total, om op die manier aan meer reserves te komen.

    Daarnaast zou Shell ook met haar riante kaspositie (er is slechts 13 miljard dollar schuld als we de leaseverplichtingen (27 miljard dollar) niet meerekenen) nu kunnen gaan shoppen bij de renewable sector.

    Deze ligt op haar gat nu de verdienmodellen rond zonne- en vooral windenergie tegenvallen. Orsted bijvoorbeeld, ging van een marketcap van 73 miljard euro naar nu 16 miljard euro.

    Daar zat veel lucht in, maar Shell heeft dan wel meteen een grote divisie Renewables.

    Kijkend naar de toekomst is het onbetwist dat zon en wind voor een deel de olievraag gaat vervangen.

    Tot slot: wat zegt het eigenlijk dat die grote Amerikaanse oliemaatschappijen zoveel geld neertellen voor middelgrote oliebedrijven in de VS? We vroegen dat aan Jilles van den Beukel, energie-expert.

    Volgens Jilles is het een vote of confidence in de nabije toekomst van olie, niet zozeer in de lange termijn.

    Voor de lange termijn zou je moeten investeren in exploratie maar dit zijn meer kortetermijninvesteringen, die meteen bijdragen aan meer olie-omzet.

    Bovendien: zijn die bedragen hoog? Het is voor Exxon ongeveer eenmaal de jaarwinst. Daarbij betalen ze in aandelen, waardoor er geen cash de deur uitgaat.
  3. forum rang 4 Mr.Haas 7 november 2023 22:08
    quote:

    Ron-tron system schreef op 7 november 2023 21:29:

    Off topic
    Morgen resultaten patterson uti en terug een positie ingenomen vandaan 11,77usd.
    shit geen erg in gehad . Die had ik ook wel willen hebben voor de cijfers
  4. forum rang 4 Go Go Go ! 7 november 2023 22:29
    De onderwaardering ten opzichte van bijvoorbeeld Chevron loopt er vanzelf uit doordat we gewoon wat minder hard zakken in koers met Shell :-)

    Morgen weer een fijne handelsdag. Hoe ver gaan we de 29,XX benaderen ?
  5. forum rang 10 bp5ah 7 november 2023 23:25
    quote:

    Ron-tron system schreef op 7 november 2023 18:01:

    Wti mooi op de 78usd weerstand zoals verwacht en nu wordt het erop of eronder.
    Eerste olieprijs long 1/50 is ingezet en in stappen tot 53usd per 0,50usd daling.
    Shell gaat nu onder de 30eur gaan als de 78usd steun doorbroken wordt.
    WTI-olie werd 4,3 procent goedkoper en kostte 77,37 dollar per vat, de laagste slotstand sinds 21 juli.
  6. Ben Benashi 7 november 2023 23:34
    quote:

    Ben Benashi schreef op 7 november 2023 13:19:

    [...]

    Kunnen we er nu gemakshalve vanuit gaan dat de olievoorraden om 22:30 een flinke toename laten zien nu China
    nog steeds wat achter blijft

    met een flinke toename hoop ik voor morgen op een verdere daling van Shell
    toename is best flink te noemen 11.900M
  7. forum rang 6 Candelll 8 november 2023 06:37
    Minstens 48 VLCC-tankers varen richting de Verenigde Staten om olie op te halen voor de export, het hoogste in zes jaar, nu de Amerikaanse export tijdens de wintermaanden nieuwe recordhoogten zal bereiken.

    - Volgens de gegevens van Kpler zal de Amerikaanse export van ruwe olie in november naar verwachting ongeveer 4,35 miljoen vaten per dag bedragen, slechts iets onder het record van 4,45 miljoen vaten per dag dat in maart 2023 werd bereikt.

    - De verzwakking van de Amerikaanse benzine-cracks heeft de belangstelling van de markt voor WTI, de belangrijkste lichtzoete soort in Noord- en Zuid-Amerika, verzwakt, waardoor steeds grotere volumes van deze soort naar de wereldmarkten zijn geduwd.

    - De ICE Brent-WTI-spread is recentelijk verbreed tot ongeveer $4,5 per vat, omdat de Amerikaanse benchmark geleidelijk is verzwakt, waarbij WTI Midland gedurende 16 opeenvolgende handelsdagen de goedkoopste kwaliteit binnen het BFOETM-mandje is geworden.

    - NOC Saudi Aramco uit Saoedi-Arabië (TADAWUL:2222) rapporteerde een daling van de nettowinst met 23% kwartaal-op-kwartaal, die daalde tot 32,6 miljard dollar bij lagere productieniveaus, iets boven de marktverwachtingen.

    - De Amerikaanse oliegigant Chevron (NYSE:CVX) is naar verluidt in gesprek met Europese bedrijven om hen gedurende vijftien jaar van LNG te voorzien, waarbij Europa de grootste afnemer van Amerikaanse LNG-export blijft.

    - Het Canadese Crescent Point Energy heeft ermee ingestemd om de op Alberta gerichte olieproducent Hammerhead Energy te kopen voor een gerapporteerd bedrag van $1,9 miljard, waardoor 56.000 vaten per dag aan olie-equivalent productie wordt toegevoegd, voornamelijk uit de schaliegasproductie van Montney.

    De korte prijsstijging die werd veroorzaakt door de verlenging van de productieverlagingen door de OPEC+ tot eind 2023 is snel verdampt toen een reeks slecht nieuws uit China het algemene sentiment weer bearish maakte. Hoewel de Chinese olie-import robuust blijft en oktober opnieuw een maand-op-maand stijging liet zien tot 11,53 miljoen vaten per dag, waren de vooruitzichten van het opraken van de quota en zwakkere raffinaderijmarges de belangrijkste oorzaak van de daling van ICE Brent naar 84 dollar per vat.

    Saoedi-Arabië verlengt productieverlaging. Saoedi-Arabië verlengde zijn vrijwillige productieverlaging van 1 miljoen vaten per dag tot het einde van dit jaar, terwijl Rusland zijn export met 300.000 vaten per dag verlaagde en de bestaande vrijwillige beperkingen handhaafde.

    Amerikaanse majors zien de ESG-druk afnemen. Klimaatactivistengroepen zoals Follow This hebben het moeilijk gehad om klimaatgerichte resoluties door te drukken en kregen minuscule steun van de aandeelhouders van ExxonMobil en Chevron, aangezien BlackRock, Vanguard en JPMorgan allemaal tegen stemden.

    Heropleving van Venezuela Eyes Oil Services. Het Venezolaanse staatsoliebedrijf PDVSA is in gesprek met lokale en buitenlandse oliedienstenbedrijven om stilstaande apparatuur die in de olievelden van het land aanwezig blijft opnieuw op te starten, waarbij SLB (NYSE:SLB), Nabors Industries (NYSE:NBR) en Evertson naar verluidt apparatuur hebben die snel weer tot leven kon worden gewekt.

    Groot-Brittannië wil jaarlijkse licentierondes. De regering van het Verenigd Koninkrijk wil jaarlijkse vergunningsrondes voor olie en gas in de Noordzee verplicht stellen, nadat de door COVID veroorzaakte “tijdelijke” pauze in 2020 leidde tot een onderbreking van meer dan twee jaar, waardoor de algehele upstream-activiteit en de vervanging van reserves werd belemmerd.

    US overweegt SPR-aanvulling van januari. Het Amerikaanse ministerie van Energie kondigde aan dat het zou proberen tot 3 miljoen vaten ruwe olie op te kopen voor levering in januari 2024 om de uitgeputte strategische aardolievoorraden aan te vullen, die in de Big Hill-opslaglocatie zouden worden afgeleverd.

    Beleggers laten ruwe futures varen. Het totaal aan shortposities in WTI Nymex light sweet ruwe futures en opties aangehouden door speculanten is in de week eindigend op 31 oktober meer dan verdrievoudigd tot 95.999 contracten, waarbij speculatieve shortposities nu op het hoogste niveau sinds augustus staan.

    Egypte begint LNG te importeren tijdens de shutdown van Israël. Egypte, een land dat van oudsher LNG exporteert, heeft een zeldzame importlading ontvangen op zijn Ain Sukhna-terminal in de Rode Zee, omdat de beperkte Israëlische aanvoer leidde tot lagere stromen van voedingsgas en langdurige stroomuitval in het Noord-Afrikaanse land.

    China tekent LNG-deal met Qatar. Het Chinese staatsolieconcern Sinopec (SHA:600028) tekende een 27-jarige LNG-leveringsovereenkomst met QatarEnergy, waarbij tot 3 miljoen ton LNG wordt betrokken uit het North Field-uitbreidingsproject waarin het Chinese bedrijf een belang van 5% zal houden.

    Canada's TMX verplicht om te stoppen. De Canadese energieregulator CER gaf opdracht aan de Trans Mountain-pijpleiding om de werkzaamheden in een waterrijk gebied nabij Abbotsford, BC, stop te zetten, nadat zij verschillende milieu-overtredingen had geconstateerd, wat een nieuwe vertraging betekende in de door vertragingen geteisterde geschiedenis van het project.

    De Iraanse export daalt lager tijdens conflicten. De Iraanse olie-export is voor de tweede maand op rij gedaald tot 1,4 miljoen vaten per dag, net op het moment dat het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden een wetsvoorstel heeft aangenomen (afgekort als SHIP) dat sancties oplegt aan alle buitenlandse havens en raffinaderijen die Iraanse ruwe olie verwerken.

    OPEC overweegt lidmaatschapsplan voor Brazilië. Secretaris-generaal van de OPEC, Haitham al-Ghais, liet doorschemeren dat de OPEC vooruitgang boekt in de gesprekken over de uitbreiding van zijn lidmaatschap, en zei dat Brazilië geïnteresseerd zou kunnen zijn om zich aan te sluiten bij de organisatie van olieproducenten, net zoals Azerbeidzjan, Maleisië of Brunei.
  8. Schadenfreude 8 november 2023 07:56
    Een vraag die met Shell niets te maken heeft, maar mogelijk toch belangrijk:
    Na aankoop van aandelen wordt door Saxo bij mij een foutieve gemiddelde kostprijs weergegeven. Transacties worden dubbel in de kostprijs meegerekend. Ik heb hierover contact opgenomen met Saxo. Drie reacties van Saxo verder: ze zijn het nog steeds aan het uitzoeken. Vandaag zie ik dat er van een bepaald aandeel 300 zijn uitgeleend, terwijl ik er maar 100 heb. Ik kan me niet voorstellen dat dit soort fouten ontstaan als gevolg van onnauwkeurig handmatig invullen door Saxo-personeel. Volgens mij werkt hun IT-systeem haperend. Hebben meerdere forumleden dit soort ontdekkingen gedaan?
  9. Antonio V 8 november 2023 08:24
    quote:

    bp5ah schreef op 7 november 2023 23:25:

    [...]

    WTI-olie werd 4,3 procent goedkoper en kostte 77,37 dollar per vat, de laagste slotstand sinds 21 juli.
    Krijg de indruk dat MO deze doorzakkers al zien aankomen en daarom hun productie beperken. Ook afgelopen week is de beperkingsaankondiging een aanwijzing gebleken dat de prijs omlaag gaat ipv omhoog. Shell wil zoals in meerdere artikelen aangegeven de koers ondersteunen en opwaarts stimuleren. Met de huidige olieprijs kennen we shell ook echt wel van lagere koersen. Het zou me niets verbazen als shell in een wat bescheidener range terechtkomt,
  10. forum rang 8 Freemoneyforever 8 november 2023 08:37
    quote:

    Schadenfreude schreef op 8 november 2023 07:56:

    Een vraag die met Shell niets te maken heeft, maar mogelijk toch belangrijk:
    Na aankoop van aandelen wordt door Saxo bij mij een foutieve gemiddelde kostprijs weergegeven. Transacties worden dubbel in de kostprijs meegerekend. Ik heb hierover contact opgenomen met Saxo. Drie reacties van Saxo verder: ze zijn het nog steeds aan het uitzoeken. Vandaag zie ik dat er van een bepaald aandeel 300 zijn uitgeleend, terwijl ik er maar 100 heb. Ik kan me niet voorstellen dat dit soort fouten ontstaan als gevolg van onnauwkeurig handmatig invullen door Saxo-personeel. Volgens mij werkt hun IT-systeem haperend. Hebben meerdere forumleden dit soort ontdekkingen gedaan?
    Dit vind ik behoorlijk ernstig, iets om aan de toezichthouder te melden? Je hebt zo te lezen voldoende moeite gedaan dit bij Saxo duidelijk te maken. Dit verdient opheldering.

    Bij Degiro zijn er ook regelmatig foutjes (dat betreft bijvoorbeeld onjuiste koersinfo, soms), ik heb ook wel eens niet kunnen handelen, op het moment, dat ik putopties had willen schrijven.
  11. Antonio V 8 november 2023 08:44
    quote:

    Ron-tron system schreef op 7 november 2023 21:29:

    Off topic
    Morgen resultaten patterson uti en terug een positie ingenomen vandaan 11,77usd.
    Me too.Las vanochtend iets tegenvallend cijfer.
    Investing.com - Patterson-UTI Energy (NASDAQ: PTEN) reported third quarter EPS of $0.200, $0.06 worse than the analyst estimate of $0.260. Revenue for the quarter came in at $1B versus the consensus estimate of $1.05B.

    Koop wel bij in een mogelijke dip vanmiddag.
  12. forum rang 9 Ron-tron system 8 november 2023 08:46
    quote:

    Ben Benashi schreef op 7 november 2023 23:34:

    [...]

    toename is best flink te noemen 11.900M
    Olieprijs laat geen herstel zien en een verdere daling is mijn verwachting naar wti 75usd deze week.
    De inkoopmachine gaat wel 2miljoen plus kunnen doen vandaag om de koers te stutten;)
  13. Antonio V 8 november 2023 10:00
    Rustig hier.Zit iedereen zich soms te vergapen aan het slagveld ABN en Ahold? Woensdag gehaktdag.
    Daar heeft iedereen ondertussen zijn slag kunnen slaan vandaag. Veel ingekocht. Nu weer terug naar olie. Wellicht blijft vandaag een rustige dag, had iets meer daling verwacht nav olieprijs.
  14. forum rang 8 Freemoneyforever 8 november 2023 10:20
    quote:

    Antonio V schreef op 8 november 2023 10:00:

    Rustig hier.Zit iedereen zich soms te vergapen aan het slagveld ABN en Ahold? Woensdag gehaktdag.
    Daar heeft iedereen ondertussen zijn slag kunnen slaan vandaag. Veel ingekocht. Nu weer terug naar olie. Wellicht blijft vandaag een rustige dag, had iets meer daling verwacht nav olieprijs.
    Ik heb gister alles verkocht, uit het vallende mes, en vanmorgen 39 cent goedkoper teruggekocht. Bij 30,62 mogen ze er weer uit, anders volgende week het dividend....
  15. forum rang 4 kooning 8 november 2023 10:24
    quote:

    Antonio V schreef op 8 november 2023 10:00:

    Rustig hier.Zit iedereen zich soms te vergapen aan het slagveld ABN en Ahold? Woensdag gehaktdag.
    Daar heeft iedereen ondertussen zijn slag kunnen slaan vandaag. Veel ingekocht. Nu weer terug naar olie. Wellicht blijft vandaag een rustige dag, had iets meer daling verwacht nav olieprijs.
    De dag is nog niet voorbij. Ik verwacht ook dat de koers nog verder wegzakt in de loop van de dag.
    Wat Ahold betreft. Ik vond dat ook een buitenkansje en ben ingestapt op 26.30€. Heb nu posities in Shell, Ahold en Philips. Op lange termijn lijkt me het risico met deze portefeuille niet zo groot. De olieprijs zal binnenkort ook wel weer gaan oplopen en dan zal Shell ook wel herstel laten zien. En Ahold lijkt me het met de kerst en oud&nieuw in aantocht ook wel safe.
  16. forum rang 9 Ron-tron system 8 november 2023 11:37
    Ik heb naast geschreven call opties dec’24 strike 32eur nu geschreven puts dec’24 strike 28eur ingezet en zo is de cirkel rond ook op de aex Shells:)
    Premie 3eur en 2,07eur samen 5,07eur.
    Ongedekte opties maar wel met stevige totaalpremie.
    Koers range tussen 28-32eur moet lukken.

    Abn cfd weer in volle actie vanaf 12,36eur omlaag en eerst incasseren.
22.733 Posts
Pagina: «« 1 ... 999 1000 1001 1002 1003 ... 1137 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in
Premium Premium

Hoe houdbaar is het hoge dividend van Shell als de olieprijs gaat dalen?

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
    2. NL inflatie april
    3. Reserve Bank of Australia rentebesluit
    4. Infineon Q1-cijfers
    5. UBS Q1-cijfers
    6. Zalando Q1-cijfers
    7. Solvay Q1-cijfers
    8. Heijmans Q1-cijfers
    9. Kendrion Q1-cijfers
    10. BP Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht